solgt

Helsfyr-Sinsen , Grenseveien 14

Type Leilighet
Primærrom 60m²
Bruksareal 61m²
Bruttoareal 67m²
Tomt 4 431m²
12/12/2018 14:33
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1933
Gårdsnummer 226
Bruksnummer 21
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 767 978,-
Ligningsverdi 980 272,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 165 964,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 665 964,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 870,- (Dokumentavgift) 5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 767 978,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

61 / 60 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
IN-ordning vil komme etter at arbeider som nevnt under pkt. "hva skjer i gården/vedlikehold etc." er utført.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til Grenseveien 14. Boligen presenteres og vises av Vidar Tangstad (452 16 222) ved Schala & Partners.

Dette er en stor og flott 2-roms selveierleilighet beliggende høyt og fint i byggets 4.etasje. Leiligheten fremstår med god standard med blant annet diverse oppgraderinger av elektrisk anlegg, slipte og lakkerte gulv, samt peis og kjøkken fra 2010, bad fra 2012, nymalte overflater i 2018, samt nye vinduer i 2018 (med unntak av vindu på bad fra 2012). Leiligheten er gjennomgående og har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Store vindusflater er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten.

Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. I stuen er det etablert en peisovn som gir god og lun varme. Separat kjøkken med stilren innredning og god plass til spisebord. Videre finner vi et pent flislagt baderom som ble rehabilitert i regi av sameiet. Badet har fin størrelse og opplegg for vaskemaskin. Lyst og luftig soverom med praktisk oppbevaringsløsning og plass til dobbeltseng. Innbydende entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt adkomst til innvendig bod.

I Grenseveien 14 bor du svært sentralt til på Carl Berner. Her finner du alt av nødvendige fasiliteter i gangavstand, med kort vei til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Leiligheten ligger like ved rundkjøringen på Carl Berner hvor du finner et ypperlig kollektivtilbud med forbindelser i alle byens retninger. Det er også kort vei til fine grøntområder med Ola Narr, Tøyenparken og Botanisk Hage en liten spasertur unna. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og kaféer etablerer seg i området.

Denne leiligheten bør sees - Velkommen til visning!

Standard

Stue | Med peisovn
Leiligheten har en herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, samt øvrig ønsket møblement. Store vindusflater gir rommet et luftig og behagelig preg. Morsø peisovn fra 2010 som gir god og lun varme. Pipeløpene ble renovert i regi av sameiet i 2016/17.

Kjøkken | Stilren innredning
Separat kjøkken med stilren IKEA-innredning fra 2010. Hvite, glatte fronter med panelplater over benkeplate av eik. Modulinnredning av metall/rustfritt stål med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra FM-Mattson. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin og komfyr med keramisk platetopp, samt vegghengt ventilator fra Ikea. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Whirlpool (medfølger også).

Bad/WC | Oppgradert i regi av sameiet
Pent, flislagt bad som ble rehabilitert i regi av sameiet i 2012. Badet inneholder vegghengt servantskap med skuff, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa, samt speilskap med integrert belysning og stikkontakt på vegg over servant. Opplegg for vaskemaskin (medfølger), vegghengt toalett, samt dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri fra Hansgrohe med kombinert regn- og hånddusj.

Soverom | Lyst og luftig
Pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord etc. Praktisk garderobeløsning med hyller, skuffer og kleshengerstativ (2,4 meter bredt). 

Entré | Innbydende og arealeffektiv
Innbydende entré med plass til yttertøy og sko. Dørcallinganlegg med video og portåpner. Fra entréen er det adkomst til en innvendig bod med ekstra lagringsplass.

Overflater | Lyst og tidsriktig
Gulv: Originalt tregulv (slipt og lakkert i 2010), samt fliser på bad.
Vegger: Malte murflater, sparklet og lagt inn glassfiberduk i 2010. Veggflater er overmalt i 2018. Fliser på bad.
Tak: Malte flater.
Vinduer: Nye, lydisolerte vinduer i leiligheten i 2018, med unntak av baderomsvindu som ble skiftet i 2012.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig store, flotte grøntarealer i nærheten. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Vita, Samson bakeri og café, apotek m.m. rett nede i gaten. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku. Blå og Parkteatret byr på god atmosfære.

Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet Sats/Elixia, Bare Trening og Fresh Fitness. Er det ønskelig med litt annen type aktivitet kan man besøke Tøyenbadet, Naturhistorisk museum eller Munchmuseet.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass.

Felleskostnader

3 673 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/internett, vaktmester, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.722,- Internett 184,- Lån/Renter 652,- Kabel-TV 115,-

Tomt

Eiet tomt: 4431 m². Tomten er asfaltert med parkeringsplasser for utleie. Forøvrig så er tomten pent opparbeidet med blant annet utebelysning, plenarealer, busker og annen beplantning, samt sittebenker.

Garasje / Parkering

Sameiet har ca. 30 parkeringsplasser til utleie. Per i dag er det ingen venteliste. Det er et etableringsgebyr til OBOS på kr 697 for start av avtalen, samt et månedsgebyr på kr. 450,- for leie av plassen.

Sameiet har også avtale med Hertz bilpool med rabatterte priser for beboerne.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 980 272 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 136 871 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og utbygget loftsetasje. Bygningen er oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger med synlig teglstein. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/plater (tak ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor profilert entrédør med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 40dB. I hovedsak Nordan vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2018. Vindu på bad fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Felles varmtvann for sameiet.

Adkomst

Adkomst fra Grenseveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:
1934/910745-1/105  Erklæring/avtale  08.05.1934 
 Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-226/21
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910746-1/105  Erklæring/avtale 08.05.1934 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-226/21
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1952/311297-1/105  Skjønn 08.09.1952 
Overført fra gnr 226 bnr 29
Overført fra: 0301-226/21
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/501912-1/105  Erklæring/avtale 07.02.1964 
 Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra gnr 226 bnr 26
Overført fra: 0301-226/21
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/522800-1/105  Skjønn 14.12.1968 
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra gnr 226 bnr 28
Overført fra: 0301-226/21
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/49717-3/105  Erklæring/avtale 16.08.1985 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 90 seksjoner hvorav 3 er næringsseksjoner.
Sameiet Grenseveien 8-26 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971277963, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Sameiets hjemmeside: www.grenseveien.no med mye nyttig informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har tre lån i OBOS banken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 165.964,- pr. 01.05.2018.
Andel formue for denne leiligheten: 1.437,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBOS01-98207397512
Type: Annuitet
Restsaldo: 7.903.026,-
Restløpetid: 16 år 8 md.
Terminer pr år: 4
Type rente: Flyt 2,95%
Andel av saldo: 95.825,-
Kapitalkostnader: 616,-

Lånenummer: OBOS02-98207532266
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.675.427,-
Restløpetid: 17 år 8 md.
Terminer pr år: 4
Type rente: Flyt 2,95%
Andel av saldo: 49.126,-
Kapitalkostnader: 295,-

Lånenummer: OBOS03-98207608106
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.000.000,-
Restløpetid: 25 år
Terminer pr år: 4
Avdragsfrihet til og med: 01.08.2019
Type rente: Flyt 2,95%
Andel av saldo: 21.013,-
Kapitalkostnader: 52,-

Det er vedtatt IN-ordning, men dette vil ikke tre i kraft før arbeider som nevnt under "hva skjer i gården/vedlikehold etc." er utført.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU Polisenummer: 202553.1.

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 2 183 490 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var kr 60 828.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING