solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Sofienberggata 57 C

Type Leilighet
Primærrom 47m²
Bruksareal 47m²
Bruttoareal 52m²
Tomt 2 161m²
22/08/2018 16:08
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 141
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 250 000,-
Totalpris 3 452 533,-
Ligningsverdi 815 706,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) 187 774,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 437 774,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 6 850,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 759,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 452 533,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kvaliteter ved Sofienberggata 57 C

- 2- roms andelsleilighet med god standard.
- Mulighet for å leie parkerings- og garasjeplasser.
- Vestvendt balkong med hyggelig utsyn.
- Innbydende entré med parkett og dørcalling.
- Separat kjøkken med plass til spisebord. 
- Tiltalende stue med god plass til sofagruppe.
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin.
- romslig soverom med plassbygd garderobe.
- Leiligheten disponerer én kjellerbod og én loftsbod.
- Sikringsskapet inneholder automatsikringer.
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader.
- Lave kjøpsomkostninger - ingen dok.avgift!
- Eiers strømforbruk de siste 12 mnd var 2124 kwh (4772 kr).

Velkommen til visning!

Sofienberggata 57 C er en gjennomgående og lys 2-roms andelsleilighet med god planløsning. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og det ble blant annet overflatebehandlet med malte veggflater i nyere tid, samt oppgradert baderommet i 2005 i regi av borettslaget. Leiligheten har en vestvendt balkong mot stille og rolige omgivelser. Fra eiendommen har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.

Det er mulighet for å leie garasje- og parkeringsplasser i borettslaget etter venteliste. I 2018 vil området også få beboerparkering for kr. 3.000,- i året. Videre disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 5 kvm og én loftsbod på ca. 10 kvm, og varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

En innbydende entré med parkett på gulv tar deg inn i denne trivelige leiligheten. Stuen er lys og luftig med laminat på gulv og god plass til spisebord. Separat kjøkken med integrerte hvitevarer og plass til frokostbord. Boligen har flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin, samt et romslig soverom med tilhørende garderobeløsninger.

Leiligheten passer perfekt for den som vil bo sentralt med alt dette har å by på av goder, men samtidig vil ha grønne rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Beliggenheten med kort vei til butikker, hyggelige restauranter, kafeer og barer samt bredt utvalg av offentlig kommunikasjon gjør byen lett tilgjengelig. Her kan man flytte rett inn - velkommen til visning!

Standard

Entré | Velkommen inn!
Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet parkett og lysmalte veggflater. Det er montert dørcalling, og det er plass for annet møblement.

Kjøkken | Separat kjøkken
Leiligheten har et tidløst Ikea-kjøkken med god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte fronter, benkebelysning og laminert benkeplate med enkel oppvaskkum.

Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som komfyr og keramisk platetopp. Det er opplegg for oppvaskmaskin. På veggen over benken er det fliser og over koketoppen er det ventilator med kullfilter.

Stue | Utgang til vestvendt balkong
Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen fremstår som innbydende med delikat gråtone på vegg, mørk laminat på gulvet, gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt utgang til balkong. Det er også god plass til spisebord her.

Fra stuen er det utgang til en hyggelig vestvendt balkong på ca. 5 kvm. Balkongen har tregulv og hyggelig utsyn mot fellesarealet.

Bad/wc | Opplegg for vaskemaskin
Badet er delikat med hvite fliser på vegg og gulv, gulvvarme og speilbelysning. Innredning består av en heldekkende servant med underskap, speilskap, og gulvmontert wc. Videre har badet dusjnisje med innfellbar dusjvegg. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005.

Soverom | Romslig
Leiligheten har et romslig soverom med tilhørende tilpasset garderobeløsning. Det er god plass til seng, kommode og nattbord. Videre er det en et garderobeskap med ytterligere oppbevaringsplass.

Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i et populært boligområde på Sofienberg - mellom Kampen, Tøyen og Grünerløkka. Leiligheten ligger midt i et stort grøntområde, sentralt i Oslo med Tøyenparken og Botanisk hage som nærmeste nabo!

Det er kort vei til alt man måtte ønske seg av servicefasiliteter. Barnevennlig område med flere barnehager, både offentlige og private, kun få minutters gange fra leiligheten. Nærmeste dagligvarebutikk når du på under 1 minutt. Man finner også et rikelig og spennende utvalg av kaféer, restauranter og take-away-muligheter i området rundt leiligheten. Like i nærheten ligger Tøyen torg med flere nyåpnede kafeer og spisesteder. Her finner du blant annet utestedet Postkontoret og det populære bakeriet Nord & Natt, med et unikt konsept som bakeri på dagen og drinkbar på kveldstid.

Det er kort vei til sentrum og Grünerløkka med alt man måtte ønske seg av shoppingmuligheter og uteliv. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange flere. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer og flere spisesteder

Boligen ligger til mellom flotte parker og rekreasjonsområder som Ola Narr, Tøyenparken, Botanisk hage og Sofienbergparken. Tøyenparken er perfekt for piknik og avslapping på sommerstid, og aking på vinterstid. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. For de treningsglade finnes for eksempel Elixia, Tøyenbadet og Fresh Fitness en kort gåtur fra leiligheten.

Området byr på særdeles god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk og T-bane i nærheten, som dekker hele byens rutenett. Ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum gjør byen lett tilgjengelig.

Videre foreligger det flere forslag om å utvikle nærområdet. På Oslo kommunes hjemmeside kan man lese om satsningen. Dette er noen av forslagene:
- Områdeløft Tøyen
- Tøyen Torg og Tøyenssenteret skal oppgraderes i et spleiselag mellom Oslo kommune og gårdeierne.
- Tøyen T-banestasjon skal rustes opp.
- Badeland på Tøyen.
- Sammenhengende grønt- og parkdrag, eller et grøntlokk, over Finnmarksgata.
- Vitensenter på Tøyen.
- Tøyen skole skal være en kultur- og miljøskole med utvidet åpningstid, utvidet tilbud fra musikk og kulturskolen og gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen.
- Les mer om Tøyensatsingen her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/prosjekter/toyensatsingen/

Felleskostnader

Felleskostnader er kr. 3 496 pr. mnd. og inkluderer varmtvann og fyring, kabel-tv, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, forsikring, trappevask m.m

Herav:
Felleskostnader: 2.316,-
Lånekostnader: 505,-
Renter: 210,-
Avdrag: 465,-

Tomt

Andelsleilighet tilhørende Sofiemo borettslag A/L på Sofienberg. Borettslaget består av 140 andelsleiligheter og 6 næringsseksjoner. Felles bakgård for borettslaget opparbeidet med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 50 p-plasser ute og 5 garasjeplasser (kr. 1050 pr. mnd) leies ut til beboere etter venteliste og som administreres av styret i borettslaget. Borettslaget har 22 plasser med motorvarmer (kr. 620,- pr. mnd) og 28 plasser uten (kr. 530,-). I tillegg kommer en engangsavgift.

Området vil bli en del av ordningen "beboerparkering" i løpet av 2018. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 300,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 815 706 pr. 31.12.15 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 610 259 pr. 31.12.15 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård oppført i 1940 med 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Saltaksform i tre tekket med takstein. Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Tre-lags vinduer og balkongdør med karmer av tre fra 2012 i stue. To-lags vinduer med karmer av tre fra 1996 på soverom og kjøkken. Oppvarming med elektrisk gulvvarme, samt fjernvarme til radiatorer i stue, kjøkken og soverom. Felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

Høy 1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisk gulvvarme, samt fjernvarme til radiatorer i stue, kjøkken og soverom. Felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1948/402483-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
02.03.1948 
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1977/521712-1/105  Obligasjon  
15.11.1977 
BELØP: NOK 3.010.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Overført fra: 0301-229/141
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/59719-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
04.10.1990 
veket for: OBLIGASJON 1990/52761-1/105

1991/7344-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
11.02.1991 
veket for: OBLIGASJON 1991/7342-1/105

2000/52976-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.09.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/52971-1/105

1989/28578-1/105  Rettighet  
09.05.1989 
Rettighetshaver:Noor Ahemad  
Lnr: 1175046
Rettighetshaver:Sofienberg Mat Al  
Lnr: 1175047
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 10 ÅR
MÅNEDLIG LEIE NOK 9,190
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Overført fra: 0301-229/141

2000/52971-1/105  Obligasjon  
12.09.2000 
BELØP: NOK 7.950.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/384573-1/200  Pantedokument  
04.05.2015 
BELØP: NOK 25.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/750069-1/200  Pantedokument  
10.07.2017 21:00 
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1939/407544-2/105  Registrering av grunn  
14.11.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 187.774,- pr. 01.04.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr.12.206 ,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har 5 lån:
Lånenummer: 11465692 9, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2018: 1,58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 34
Saldo per 24.04.2018: 3.829.530,-
Andel av saldo: 22.701,- (siste termin 01.08.2026)

Lånenummer: 93727001067, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2018: 2,3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 89
Saldo per 24.04.2018: 15.188.197,-
Andel av saldo: 90 032,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.06.2040)

Lånenummer: 93727002543, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per: 24.04.2018: 2,3% pa.
Antall terminer tl innfrielse: 165
Saldo per 24.04.2018: 6.293.486,-
Andel av saldo: 44 953,-
Første termin/første avdrag: 30.10.2016 (siste termin 30.12.2031)

Lånenummer: 93727002535, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 24.04.2018: 2,3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 129
Saldo per 24.04.2018: 942.755,-
Andel av saldo: 7 005,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.12.2028)

Lånenummer: 93727002829, Handelsbanken NUF
Annuitetslån, 12 terminer per år:
Rentesats per 24.04.2018: 2,3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 232
Saldo per 24.04.2018: 3.894.079,-
Andel av saldo: 23 083,-
Første termin/første avdrag: 30.08.2017 (siste termin 30.07.2037)

Andel fellesgjeld

187 774

Andel formue

12 206

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP586977

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING