solgt

Gamle Oslo , Sexes gate 12

Type Leilighet
Primærrom 45m²
Bruksareal 45m²
Bruttoareal 50m²
Tomt 278m²
23/10/2018 09:41
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 137
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 770 000,-
Totalpris 3 912 500,-
Ligningsverdi 705 121,-

Beregnet totalkostnad

3 770 000,- (Prisantydning) 23 031,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 793 031,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 570,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 119 469,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 912 500,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Kvaliteter ved Sexes gate 12

- 2-roms topp- /loftsleilighet fra 2005
- Svært lys og moderne leilighet
- Boligen har gulvareal på 50 kvm
- Her kan du flytte rett inn - mulighet for rask overtagelse
- Herlig, nordvestvendt takterrasse på ca. 6 m2
- Spektakulær utsikt fra kjøkkenet og terrassen
- Nymalte overflater, nytt listverk og parketten slipt i 2017
- Lekkert HTH kjøkken fra 2017
- Integrerte hvitevarer
- Soverom med garderobeløsning
- Skyvedørsgarderobe i entrè fra 2017
- Flislagt bad fra 2005 med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Tøffe trebjelker i taket
- Lave felleskostnader (1.851,- pr mnd)
- Sexes gate er med i ordningen om beboerparkering som koster kr 3000,- pr år
-  Sameiet består av 10 seksjoner
- Svært sentralt, men samtidig stille og tilbaketrukket område
- Særdeles godt kollektivtilbud rett utenfor døren

Velkommen til visning!

I Sexes gate 12 bor du i gårdens toppetasje, i et trygt og behagelig boområde med hyggelig nærmiljø og kort vei til blant annet Grønland, Bjørvika, Tøyen og populære Grünerløkka med sitt pulserende liv.

Loftsleilighetene i denne sjarmerende bygården ble utbygd i 2005. Den fremstår som stilren og moderne, og tilbyr en unik utsikt over Oslo by. Leiligheten ble nylig pusset opp i 2017, hvorav samtlige overflater ble malt, parketten ble slipt og overflatebehandlet, samt at det ble satt inn et nytt, lekkert HTH kjøkken, i tillegg til nytt listverk i hele leiligheten.

Stue og kjøkken er av åpen løsning, noe som gjør rommet svært lyst og luftig med flere vindusflater på begge sider av boligen. Leiligheten har tøffe detaljer som trebjelker i taket, noe som gir ekstra særpreg og sjel. På stuen har du plass til både sofagruppe og spisebord, samt annet tilhørende møblement. Det er mulighet for å sette inn ovn i leiligheten, dog må dette avklares med styret.

Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer, og har godt med skap og benkeplass. Herfra har du også fantastisk utsikt, samt utgang til en herlig, nordvestvendt takterrasse. Badet er fra byggeåret 2005 og har blant annet varmekabler i gulv, downlights i himling og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Soverommet er innredet med garderobeløsning og har god plass til dobbeltseng.

Sexes gate er med i ordningen om beboerparkering som koster kr 3000,- pr år. Leiligheten har lave felleskostnader (1.851,- kr pr mnd).

Ønsker du å bo midt i smørøyet, men samtidig stille og tilbaketrukket, så er dette området perfekt for deg.

Standard

Entrè | Velkommen inn!
Inngangspartiet gir et godt førsteinntrykk av denne stilfulle leiligheten! Her har du mulighet å oppbevare ytterklær og sko i praktisk skyvedørsgarderobe fra 2017.

Stue | Med tøffe detaljer
Stue og kjøkken er av åpen løsning, noe som gjør at rommet har svært gode lysforhold, da det er flere vindusflater på begge sider av boligen. Stuen er holdt i lyse, tidløse farger, og har slipt og overflatebehandlet parkett fra 2017. Tøffe detaljer som trebjelker i taket. Her har du plass til sofagruppe, spisebord og annet tilhørende møblement. Det er pipeløp i rommet hvor det er mulig å installere ovn etter avklaring med styret.

Kjøkken | Med utgang til takterrasse
Stilren HTH Kjøkkeninnredning fra 2017 med integrerte hvitevarer og glatte fronter på innredning og benkeplater i laminat. Godt med skap og benkeplass. Kjøkkenet er innredet med underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og komfyr med induksjonstopp fra Siemens, oppvaskmaskin, samt kjøle- og fryseskap i høyskap fra AEG. Faber ventilator med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Det er dimmbare downlights i himling. På kjøkkenet er flere gode vindusflater som både slipper inn rikelig med lys, og byr på spektakulær utsikt!

Fra kjøkkenet har du også utgang til en herlig, nordvestvendt takterrasse med fantastisk utsikt mot blant annet Holmenkollen! Her ligger alt til rette for avslappende og solfylte sommerkvelder.

Soverom | Med garderobeløsning
Innbydende soverom med garderobeløsning og god plass til dobbeltseng. Rommet er holdt i de samme lyse fargene som resten av boligen, og har slipt parkett på gulv fra 2017. Stort takvindu bidrar til gode lysforhold, og de tøffe trebjelkene i taket gir rommet ekstra særpreg.

Bad | Romslig fra 2005
Flislagt bad fra 2005 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Badet er innredet med dusjnisje med dusjvegger i frostet glass og veggmontert regn- og hånddusj. Videre har badet servantskap med glatte fronter på skuffer, integrert speil på vegg, samt vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Overflater | Pusset opp i 2017
Gulv: Parkett slipt og overflatebehandlet og nye lister fra år 2017.
Vegger: Malte glatte flater fra år 2017.
Himling: Malte glatte flater fra år 2017.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert, populært og sentrumsnært boligområde på Enerhaugen i Oslo. Enerhaugen ligger på en høyde over Grønland, og Sexes gate er en stille og tilbaketrukket gate hvor du er godt skjermet fra støy og trafikk. Enerhaugen har den unike kombinasjonen av å være et meget skjermet og rolig område samtidig som du har få minutters gange til offentlig kommunikasjon, skole, barnehage, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Leiligheten ligger i et populært område med Sommerfrydløkken park, Botanisk hage og parkanleggene rundt i umiddelbar nærhet. Parkens store og flotte grøntområder egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, solbading og lek. Gatene nedenfor er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et utbud av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunsj, take away eller en større middag. En kort spasertur fra leiligheten ligger også et av byens beste vannhull, Oslo Mekaniske.

Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Her kan du bestille pizza, spille schuffle og kose seg. Du finner også andre nyåpnede restauranter som Grådi, Brutus, Nord og Natt (kaffe og blingsebar), Melt (thai) og Anatolia (tyrkisk).

Området kan ellers by på mange alternativer for de som liker aktivitet og trening. Fotballbane, lekeplass, skøytebane, svømmehall, skateramp og flere treningssentre finner du i umiddelbar nærhet.

Kort vei til offentlig kommunikasjon som t-bane, buss og trikk. Tøyen t-banestasjon med alle linjer ligger en kort spasertur fra leiligheten. Buss nr. 20 går mellom Skøyen og Galgeberg. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet. Det er ca 15 minutters gange til Oslo S og Bussterminalen.

Innenfor en radius på cirka 500 meter finner du KIWI, Coop og Rema 1000. Tøyen Torg og området rundt er også tilgjengelig med diverse serverings- og takeaway steder, og du har i tillegg gangavstand til Grønland Basar, Grünerløkka og handlegatene i Oslo sentrum.

Gamle Oslo er en bydel som de seneste årene har vært i sterk utvikling med blant annet Operaen og arbeidet med Fjordbyen/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr 1 851,- pr mnd og inkluderer kabel-TV, betjening av felles lån, felles forsikring, kommunale avgifter, vedlikehold og forretningsførsel.

Tomt

Fra gateplan på forsiden er det adkomst til portrom med adkomst til hyggelig bakgård med sittegrupper. Tomten er svakt skrånende og har adkomst fra Sexes gate.

Garasje / Parkering

Sexes gate er med i ordningen om beboerparkering som koster kr 3000,- pr år. Ellers gateparkering etter gjeldende regler. Nåværende eier leier parkerinsplass på Tøyen P-hus, bare 200 meter fra boligen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 705 121 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 256 387 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden.
Saltak konstruksjon i tre. Grunnmur i naturstein/mur. Vinduer er i 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for utbygging av loftsleiligheter fra 2005.  Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè, stue, kjøkken soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1898/903373-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
 17.02.1898 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-229/137/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/516286-1/105  Erklæring/avtale  
 04.09.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innredn. av
1 rom på loft.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/137/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/74631-1/105  Best. om adkomstrett  
 29.11.1985 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:13  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:131  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:132  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:134  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:136  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-229/137/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/46326-2/105  Erklæring/avtale  
 15.07.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


Grunndata
2005/46326-1/105  Resek/tilleggssek  
 15.07.2005 
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-10
 
2007/860297-1/200  Resek/sammenslåing  
 25.10.2007 
sammenslåing av:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 41/625
sammenslåing av:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/625
sammenslått til:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 110/625
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Sameie

Sameiet Sexes Gate 12, org. nr. 989 749 994. Sameiet består av 10 seksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel felles gjeld pr. 31.12.17: kr. 23 031,-
Andel formue pr. 31.12.17: kr. 6 044,-

Sameiets lån:
DNB 12.11.34.51325
Annuitetslån
Opprinnelig lånebeløp: 750.000,-
Restsaldo pr 31.12.2017: 322.211,-
Innfrielsesdato: 03.11.2022
Effektiv rente 4,48%, flytende

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 82366843

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING