solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Schæffers gate 3A

Type Leilighet
Primærrom 39m²
Bruksareal 39m²
Bruttoareal 43m²
Tomt 700m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1899
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 325
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
FINN.no
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 170 170,-
Ligningsverdi 708 843,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) 162 261,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 162 261,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 170 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett. Ny andelseier skal godkjennes av styret.

BRA/PROM

39 / 39 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning. Boligselskapet har ikke IN-avtale.

Kvaliteter ved Schæffers gate 3 A

- Gjennomgående 2-roms på populære Grünerløkka
- Perfekt førstegangskjøp
- Leiligheten har store vindusflater på begge sider
- Boligen ble nylig malt i tidløse farger
- Soverom og kjøkken vender mot stille bakgård
- Soverommet er innredet med garderobeløsning
- Hyggelig peisovn på stuen
- Bad med pene fliser, samt varmekabler i gulv
- Svært sentralt, men samtidig tilbaketrukket
- Enveiskjørt gate
- Beliggende like nedenfor Sofienbergparken
- Varmtvann inkl. i felleskostnadene
- Schæffers gate er med i ordningen for beboerparkering som koster kr 3000,- pr år
- Borettslaget består av 20 andelsleiligheter
- Leiligheten disponerer èn bod i kjeller og èn på loft
- Borettslaget har rehabilitert pipene
- Varmekabler i gang og på badet

Velkommen til visning!

I Schæffers gate 3 A bor du i en enveiskjørt og trafikkstille gate med gangavstand til alt av byens fasiliteter.

Leiligheten ligger i gårdens 1.etasje og byr på en gjennomgående planløsning. Boligen er nymalt, og har gode vindusflater på begge sider som bidrar til gode lysforhold.

Soverommet og kjøkkenet vender mot det stille og rolige gårdsrommet. Stuen byr på gode møbleringsmuligheter og har en hyggelig peisovn i det ene hjørnet. Kjøkkenet har oppbevaringsmuligheter i både benkeskap og overskap, og har opplegg for vaskemaskin. Boligens soverom er innredet med stort garderobeskap, og baderommet er har pene fliser, samt varmekabler i gulv.

Leiligheten ligger like nedenfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager! Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger.

Dette er leiligheten for deg som like å bo svært sentralt, men samtidig tilbaketrukket til i en av Oslos mest populære bydeler.

Standard

Entrè | Velkommen inn
Entrè med praktisk skoskap og mulighet for å henge fra seg yttertøy.

Stue | Med peisovn
Stue med to store vindusflater og gode møbleringsmuligheter. Rommet er holdt i lyse farger, har parkett på gulv og en hyggelig peisovn i det ene hjørnet. Pipen er vedlikeholdt med nytt røykrør i stål i år 2018.

Kjøkken | Med benkeskap og overskap
Kjøkkeninnredning med glatte fronter på innredning, samt benkeplater i laminat. Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskkummer i rustfritt stål og komfyr med keramisk platetopp, frittstående kombiskap med kjøl- og fryseskap, samt vaskemaskin. Det er mosaikkfliser på veggen over kjøkkenbenken og malte fliser på gulvet. Ellers har kjøkkenet malt veggflater.

Soverom | Mot bakgård
Hyggelig soverom vendt mot rolig gårdsrom. Rommet er innredet med garderobeløsning og har plass til stor seng. Den ene veggen er malt i en moderne blåfarge og det er parkett på gulv.

Bad | Med gulvvarme
Pent, flislagt baderom med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjhjørnet med veggmontert hånddusj, servant med speil over, skap i nisje med glatt front, samt gulvmontert toalett. Vannrør i isolerte kobberrør tilkoblet eldre rørstamme og avløpsrør i plast. Bryterstyrt mekanisk avtrekksvifte på vegg.

Overflater
Gulv: Parkett, fliser, skifer.
Vegger: Nymalte flater, malt mur.
Himling: Folierte trefiberplater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i rolige og skjermede omgivelser i Schæffers gate. Dette er en enveiskjørt og trafikkstille gate med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. På Rathkes Plass har man sittegrupper, fontene etc. Her finner man også populære "Café Egget", en café/restaurant med hyggelig atmosfære, samt uteservering. Området rundt er regulert til gatetun.  Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, Tøyen, Carl Berner, Grønland m.m.

Leiligheten ligger rett nedenfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager!

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Vespa og Humla, Kafé Egget og Perla er hyggelige servicesteder i nabolaget som alle byr på god stemning. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATSElixia og Meny.

I tillegg til Sofienbergparken, har bydelen flere store park- og grøntanlegg med Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).

Meget gode kollektivmuligheter med trikk- og bussforbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. T-bane fra Carl Berner. Buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 8 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

3 107. Varmtvann, TV/bredbånd/Internett fra Get, trappevask, kommunale avgifter, byggforsikring og nedbetaling av fellesgjeld. Herav: Felleskostnader: 2413,- Lånekostnader: 694,-

Tomt

Fra gateplan på forsiden er det adkomst til portrom med gjennomgang til fellesarealer og inngangsparti. Tomten er flat og har adkomst fra Scæffers gate.

Garasje / Parkering

Schæffers gate er med i ordningen for beboerparkering som koster kr 3000,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 843 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 268 298 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Boligblokk på fire etasjer med kjeller og loft. Yttervegger er pusset og malt mur på fasaden. Saltak konstruksjon i tre. Grunnmur i naturstein/ mur. Vinduer er i 2- lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 43 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming er radiatorer og fjernvarme. Gulvvarme i bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1898/903356-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
 09.07.1898 
Bestemmelse om benyttelse
Best. vedr. salg av øl m.v.
 
1898/903357-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
 09.07.1898 
Med flere bestemmelser
 
1913/900800-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
 26.07.1913 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Grunndata
1897/900382-2/105  Registrering av grunn  
 23.10.1897 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:569

 Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/329
Rettigheter i eiendomsrett
1988/78617-1/105  Best. om adkomstrett  
 14.11.1988 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Rettigheter på 0301-228/323/0/1-21
Rettigheter i eiendomsrett
1989/4437-1/105  Best. om adkomstrett  
 23.01.1989
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-228/323
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-228/319
Rettigheter i eiendomsrett
1995/25862-1/105  Bruksrett  
 19.05.1995
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gårdsrom.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, ved
direktør før etat for eiendom og utbygging.

Rettigheter på 0301-228/274
Rettigheter i eiendomsrett
1997/37389-1/105  Erklæring/avtale  
 23.06.1997
Bruksrett til del av utearealet
Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør
for etat for eiendom og utbygging.

Rettigheter på 0301-228/268, 0301-228/320
Rettigheter i eiendomsrett
2000/17393-1/105  Erklæring/avtale  
 27.03.2000
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Forpliktelse til å utbedre eiendommen i samsvar med
kommunale krav
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktøren for Bolig-
og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-228/276
Rettigheter i eiendomsrett
1990/71933-1/105  Erklæring/avtale  
 27.11.1990
Rett til atkomst m.v. Fl. best. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Oslo Kommune v/Boligdirektøren.

Rettigheter på 0301-228/327
Rettigheter i eiendomsrett
1993/34812-1/105  Erklæring/avtale  
 02.08.1993
Rett til bruk av uteareal.
Ubebygd areal tillates ikke brukt til parkering eller
lagring.
Bestemmelse om adkomstrett og tekniske ledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 162.261,- pr. 06.09.18.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 55.777,- pr. 31.12.17.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90018301325, Sparebank 1 Oslo Akershus
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2018: 3.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 139
Saldo per 06.09.2018: 2 020 352
Andel av saldo: 162 262
Første termin/første avdrag: 01.10.2016 ( siste termin 01.04.2053 )
25 år, 3,65 %

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

162 261

Andel formue

55 777

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 54068417

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING