solgt

#Vålerenga , Sveriges gate 15B

Type Leilighet
Primærrom 48m²
Bruksareal 48m²
Bruttoareal 53m²
Tomt 976m²
26/06/2019 09:19
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 325
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 350 000,-
Totalpris 3 446 625,-
Ligningsverdi 832 902,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 88 716,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 438 716,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 446 625,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Forligger ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 976 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for sameiet. Gårdsrom opparbeidet med busker, plenområder, diverse beplantning, lekeplass, sittegrupper og steinlagte områder.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er medlem av Borettslagenes sikringsfond.
Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne er behandlet etter egenkapitalløsningen. Egenkapitalløsningen innebærer at individuelle nedbetalinger fra andelseiernes side inntektsføres i laget det året nedbetalingen finner sted, og føres via balansen som egenkapital. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne går direkte videre til borettslagets långiver, og påvirker ikke borettslagets likviditet. Nedbetalingene gir de andelseierne som har nedbetalt, reduksjon i rente- og avdragsdelen av fremtidige felleskostnader.

Beskrivelse

Sveriges gate 15 er en lys, klassisk og stilful 2(3)-roms leilighet beliggende flott til i fjerde etasje i klassisk bygård fra 1890. Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet på Vålerenga i Oslo.
Leiligheten har en solrik balkong på 3,6 kvm med utgang fra kjøkken. Boligen er gjennomående og fremstår som svært lys med gode solforhold.
Boligen har en flott og gjennomtenkt stil, hvor det klassiske møter det moderne. Leiligheten har detaljer som original teglstein og store vinduer.  I 2015 fikk alle leilighetene i borettslaget nye bad. Badet har ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra Tapwel, tidsriktig fliser på gulv og vegg, downlights i tak, rengfallsdusj, vegghengt toalett, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har god skap- og benkplass. Integrert keramisk platetopp og stekeovn fra Indesit. Plass til en mindre spisegruppe. Videre er det utgang til solrik balkong (fra 2011) - perfekt  til å nyte morgenkaffen. Stuen har gode møbleringsmuligheter og rikelig plass til sofaseksjon med tilhørende møblement og større spisegruppe. Soverommet er malt i en varm, lun blåtone, og plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. I tillegg disponerer leiligheten både loftsbod på 3 kvm og kjellerbod på 6,3 kvm.

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets fjerde etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, soverom og bad. Utgang fra stue til vestvendt balkong på 3,6 m2.
Leiligheten disponerer en loftsbod på ca 3 m2 og en kjellerbod på 6,3 m2.

Beliggenhet

Sveriges gate 15 har en meget sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde mellom Kampen, Etterstad og Gamlebyen - midt i hjertet av Vålerenga! Området er kjent for sine sjarmerende smågater og sitt mangfold av fargerike trehus.
Det er kort vei til alle ønskelige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, skoler, flere barnehager, butikker, restauranter og trivelige kafeer. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet på Vålerenga er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Vino Veritas - alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø!
Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med Vålerengaparken, Middelalderparken og Kampenparken. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden i retning sentrum eller Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. I tillegg har man Kampen barnebondegård som er populær for de minste i nærområdet. Leiligheten har kort avstand til Sørenga hvor det er badeplass for store og små.
For den aktive har man kort avstand til Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng. Fra Sveriges gate 15 spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få minutters gange til bussholdeplass i Strømsveien med bussruter i alle byens retninger. Det er også kort vei til t-banestasjonen på både Ensjø og Helsfyr.

Standard

Entré: Leiligheten har en pen entré  som gir et særdeles godt førsteinntrykk av boligen. Entréen har flislagt gulv med gulvvarme og åpen garderobe for oppheng av yttertøy og sko. Entrédøren har elektronisk kikkehull, dørpumpe og er av brannklasse B30 fra Trenor. Dørcalling.
Stue: Stor stue med svært gode møbleringsmuligheter. Rommet er lysmalt i form av malt 1-stavs laminat på gulv og vegger, kontrastvegg i grønt og original teglstein som bryter opp og gir et robust preg. De store vinduene bidrar til et naturlig, pent lysinnslipp og skaper en luftig atmosfære. Stuen har ellers god plass til sofaseksjon med tilhørende møblement, stort spisebord med plass til hyggelig middagsselskap.
Kjøkken: Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har god skap- og benkeplass. Innredningen består av overskap med glatte fronter, benkeplate i laminat, oppvaskkum med ett-greps armatur. Integrert keramisk platetopp og stekeovn fra Indesit. Fliser mellom over- og underskap med belysning. Ventilator med belysning over platetopp fra Villavent. Integrert oppvaskmaskin fra Gorenje. Frittstående kjøleskap med frysedel. På kjøkkenet har man plass til en mindre sittegruppe. Lysmalte vegger og laminat på gulv.
Fra kjøkkenet er det utgang til en hyggelig, solrik balkong, vendt mot pent beplantet indre gårdsrom. Her har man god plass til sittegruppe, grill, beplanting m.m.
Bad/WC: Moderne og tidsriktig bad rehabilitert i regi av borettslaget 2015. Badet er utstyt med servantskap med skuffer, servant av porselen med ett-greps armatur fra Tapwell. Speilskap med belysning, dusjhjørne med regnfallsdusj og glassdører. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Naturli avtrekk i himling. 
Soverom: Soverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Store vindusflater bidrar til et naturlig lysinnslipp og utsikt over rolig, indre gårdsrom- skjermet for trafikk og støy. Soverommet har garderobeskap med en bredde på 2,67 meter, 1-stavs laminat på gulv og en lun, behagelig blåtone på vegg.

Felleskostnader

3 400 pr. mnd. Nedbetaling av fellesgjeld, bredbånd, varmt vann, vedlikehold, kommunale avgifter, renhold av fellesareal, forsikring, brannalarmsystem og strøm i fellesareal.
Fellesutgiftenes størrelse er på totalt kr 3.400,- pr. mnd. som er fordelt slik:
- Renter / avdrag på utbedringslån, IN-lån I kr 0,- 
(hvorav andel renter er 46 % og andel avdrag utgjør 54 %)
- Renter/avdrag på balkonglån kr 831,- 
(hvorav andel renter er 40 % og andel avdrag utgjør 60 %)
- Renter/avdrag på baderomslån, IN-lån II kr 0 ,-
(hvorav andel renter er 65 % og andel avdrag utgjør 35 %)
- Internett kr 194,-
- Øvrige fellesutgifter kr 2.375,-
Felleskostnadene inkluderer: Nedbetaling av fellesgjeld,  bredbånd, vedlikehold, kommunale avgifter, renhold av fellesareal, forsikring, brannalarmsystem og strøm i fellesareal.

Etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 832 902 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 998 446 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning over 4.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner av mur, naturstein og teglstein. Etasjeskiller av trekonstruksjoner.
Saltak av trekonstruksjoner(ikke besiktiget). Utvendig fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med elektronisk kikkehull,
dørpumpe og brannklasse B30 fra Trenor. Vinduer med to-lags glass fra ukjent årstall. Balkongdør med to-lags glass fra 2011. Oppvarming med
elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. I tillegg til ekspedisjonsdokument for vaaningshus, vedlegges det også ekspedisjonsdokument for vannklosett og ferdigattest for utskifting av vann- og avløpsrør datert  23.12.2015.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En andelseier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre
dersom;
- Andelseieren skal vare midlertidig borte som folge av arbeid, utdannelse, militartjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle, eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller
  ektefellen
- Det gjelder bruksrett som noen har krav pa etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken onskes overlatt til gir saklig grunn til det.

Oppvarming

Flislagt gulv med gulvvarme i entré og bad/WC.
Oppvarming ellers med elektrisitet.

Løpende kostnader

Felleskostnader til borettslaget, nrk-lisens, strøm, forsikringer (innbo m.m.).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliters i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1908/900366-1/105  Erklæring/avtale  
30.07.1908 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-232/325
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/62833-1/105  Erklæring/avtale  
28.09.1987 
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-232/325
Gjelder denne registerenheten med flere
1998/31456-1/105  Erklæring/avtale  
05.06.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:243  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:243 Snr:1 - 20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:244  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:245  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:322  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:209 Bnr:327  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
Best. om bruk av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved dir. for bolig og eiend.etaten
Gjelder denne registerenheten med flere
1999/40285-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
27.07.1999 
BELØP: NOK 8.978.200
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Repr. V/Forretnings-   Lnr: 5198993
Panthaver:Fører  
Lnr: 5198992
 
2003/39805-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
30.06.2003 
Panterett viker prioritet for panterett kr. 11.700.000 til
Den norske Bank ASA.
 
2011/443868-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.06.2011 
veket for: PANTEDOKUMENT 2011/392017-1/200
 
2015/412483-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
11.05.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2015/289820-1/200
2011/392017-1/200  Pantedokument  
23.05.2011 
BELØP: NOK 12.300.000
Panthaver:EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 979391285
 
2015/289820-1/200  Pantedokument  
31.03.2015 
BELØP: NOK 4.500.000
Panthaver:EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 979391285
Grunndata:
1988/92893-2/105  Seksjonering  
30.12.1988 
Opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1/13
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer:
1989/69059-1/105  Best. om adkomstrett  
09.10.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:245  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
2001/38103-1/105  Erklæring/avtale  
04.07.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:245  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327  
Bestemmelse om garasje/parkering
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/57251-1/105  Erklæring/avtale  
24.09.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:211  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:243  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:244  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:245  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:2  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved direktøren for Bolig- og Eiendomsetaten.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 18 andeler. Gårdsforvaltning AS er forretningsfører og Fibernett fra OpenNet er inkludert i felleskostnadene. Bakgården er meget koselig. Her er det frukttrær og busker, urtebed, grill og sittegrupper, samt lekeplass for barna. Den er stor og frodig med gode solforhold. I tillegg kan man benytte seg av fellesrom i kjeller, i Sveriges gate 17, for øl-brygging. Det er årlige sommerfester i bakgården med helgrillet lam og hjemmebrygget øl. Her vil man garantert trives.
- Borettslagets forretningsfører er Gårdsforvaltning AS.
- Revisor er Nordstrand Revisjon AS v/ Harald Messel.
- Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i Gjensidige.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lån 1:
Eiendomskreditt-utbedring
Lånesaldo: 928.383,-
Flytende rente.
Rente: 3,55%
Nedbetales 2033.
Lån 2.
Eiendomskreditt-balkonger
Lånesaldo: 1.047.587,-
Flytende rente.
Rente: 3,55%
Nedbetales 2031.
Lån 3.
Eiendomskreditt-baderom
Lånesaldo: 1.513.000,-
Flytende rente.
Rente: 3,55%
Nedbetales 2045.

Andel fellesgjeld

88 716

Andel formue

31 459

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 79672883

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet med følgende viktige saker i året som gikk:
- Tilstandsanalyse av fasaden ut mot veien og sikring av området.
- Avbestilling av felles TV-abonnement
- Avtale med Ren Dunk AS om vasking av søppeldunker
- Reperasjon av kjellerdører og brannvarslerapparat
Utført rehabilitering i regi av borettslaget:
2018: Reparasjon av fasade
2015: Baderom- og rørrehabilitering
2013: Oppgradering av oppganger
2011: Balkongutbygging
- Det ble ved generalforsamling den 26.05.08 besluttet å gi andelseierne mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld, såkalt IN-ordning. Hver andelseier som inngår avtale om individuell nedbetaling av gjeld belastes med kr 1.250,-. Det må minst nedbetales kr 30.000,-. Andelseierne blir
gitt mulighet til å nedbetale hvert år pr. 31.12. Tilbud sendes andelseieren hvert år i september.
- Lån ved finansiering av balkonger: Borettslaget oppførte i 2011 balkonger for 12 andelseiere. Kostnaden er finansiert via låneopptak i juli 2011 med lik fordeling på dem som har fått balkong tilknyttet sin leilighet.
- Rehabilitering av bad i 2015 finansiert med lån innenfor IN-ordningen, IN-lån II: Det ble vedtatt rehabilitering av alle badene ved ekstraordinær generalforsamling den 17.02.2015. OBOS Prosjekt er engasjert i forbindelse med prosjekteringsarbeidet. Totalkostnaden er satt til en ramme på kr 4.500.000,- og er lånefinansiert med en nedbetalingstid på ca 30 år. Det ble ved ekstraordinær generalforsamling den 26.03.15 besluttet å gi andelseierne mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld, såkalt IN-ordning. Hver andelseier som inngår avtale om individuell nedbetaling av gjeld belastes med kr 1.250,-. Det må minst nedbetales kr 30.000,-. Andelseierne blir gitt mulighet til å nedbetale hvert år pr. 31.12. Tilbud sendes andelseieren hvert år i september.

Husdyrhold

Det fremkommer ikke av husordensregler/vedtekter.
Iflg styre stille man seg positiv til dyrehold, dog må det varsles om til styre ved anskaffelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING