solgt

#SKØYENÅSEN/OPPSAL , Filerveien 13

Type Leilighet
Primærrom 65m²
Bruksareal 65m²
Bruttoareal 71m²
Tomt 24 889m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1958
Gårdsnummer 144
Bruksnummer 1070
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
FINN.no
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 600 000,-
Totalpris 3 673 504,-
Ligningsverdi 919 904,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 58 408,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 658 408,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 096,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 673 504,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja - denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 24 889 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Eiet tomt: 24 889 m². Felles tomt opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse annen beplantning. Asfalterte internveier, sittegrupper og lekeapparater.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms toppleilighet med rolig og familievennlig beliggenhet på Skøyenåsen/Oppsal. Boligen er gjennomgående og har en arealeffektiv planløning. God standard, store vindusflater og fritt utsyn over de hyggelige fellesarealene.

•Nyoppusset 2019
•Romslig og pen stue
•Stor, sydvendt balkong med fritt utsyn
•Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
•Bad fra 2003/04 i regi av borettslaget med nye fliser i 2019
•To pene soverom
•Entré med oppbevaringsplass
•Fyring, varmtv, kabel-tv og bredbånd ink
•Nye vinduer/balkongdør i 2014
•Lofts- og kjellerbod
•Mulighet for leie av p-plass, etter venteliste
•Lave omk - ingen dok.avg.
•Sikringsordning
•Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk
•Rolig og skjermet for trafikk
•Barnevennlig med store grøntområder rundt
•Nær Marka, butikker, buss og t-bane

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og inneholder: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med adkomst til sydvendt balkong på ca. 9,7 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 4,0 kvm og én loftsbod med gulvareal på ca. 10 kvm (skråtak).
Sykler og barnevogner skal oppbevares i sykkelrom eller i egen bod.

Beliggenhet

Filverveien 13 har en attraktiv beliggenhet på populære Oppsal i et skjermet og tilbaketrukket boligområde. Her finnes det lekeplasser, sittegrupper og store grøntarealer rett utenfor døren. Meget barnevennlig område med bilfri skolevei gjennom Godliaskogen, samt flere barnehager i nærheten.

Like ved leiligheten finner du dagligvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi, samt et godt utvalg av forretninger og servicetilbud på blant annet nyoppussede Oppsal senter med spisesteder og stor Meny. I tillegg har du Tveita senter, Bryn senter og Manglerud senter en liten kjøretur unna.

For den turglade finnes det opplyst turløype i Godliaskogen rett utenfor døren. Det er også kort vei til Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv. Fra leiligheten er det også umiddelbar nærhet til Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann som gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er naturlige samlingspunkt i Østmarka, og ved Nøklevann er det mulighet for leie av kanoer og kajakker på sommerstid. Er du glad i å stå på ski, vil du sette stor pris på de fantastiske turmulighetene på vinterstid. Forøvrig ligger idrettsanlegget på Trasop med bl.a. idrettshall og kunstgressbaner en liten spasertur unna. Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets, kultur og fritidsklubber. Treningssenter finnes blant annet på Mudo Gym Ulsrud, SATS/Elixia på Hellerud, samt flere treningstilbud på Oppsal Arena.

Kort vei til buss nr. 61B, 78A og B i Vetlandsveien samt bussforbindelse i Hellerudveien. Buss nr. 76 og 79 fra Solbergliveien. Ca. 10 minutters gange til Godlia T-banestasjon.

Skøyenåsen t-banestasjon og Godlia t-banestasjon ligger 10-15 minutters gange fra leiligheten, med ca. 16 minutter til Oslo sentrum. Busstoppet Solhøgda i Vetlandsveien ligger kun 1 minutts gangavstand fra boligen. Busstoppet med linje 76 og 79 i Hellerudveien ligger 4 minutters gangavstand fra boligen.

Entré

Innbydende entré med god plass for oppbevaring av yttertøy og sko i praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter (1,5 meter bredt). Fliser med varme på gulv, samt dørcalling med portåpner.

Stue

Lys og luftig stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. De store vinduene og balkongdør slipper inn rikelig med naturlig lys som bidrar til en behagelig romfølelse.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med Kvik-innredning fra 2019 med rikelig skap- og benkeplass. Skap med hvite, glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra Oras. Fliser og stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med induksjonstopp og stekeovn fra AEG, oppvaskmaskin fra Bosch, kjøleskap med fryser fra Siemens, fritthengende ventilator med kullfilter fra Vida, samt komfyrvakt på induksjonstopp. Lekasjevarsler under kjøkkenbenk. Plass til spisebord ved vinduet.

Bad

Lekkert flislagt baderom som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2003/04, og med ny flis-på-flis i 2019. Helservant i skap med ett-greps armatur og dører med glatte fronter, samt speil med belysning over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Mora og gulvstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin og varme i gulv.

Balkong

Stor, solrik balkong med adkomst fra stuen. Balkongen er på ca. 9,7 kvm med god plass til utemøblement, planter og grill (gass- eller elektrisk grill er tillatt). Balkongen er vendt mot syd og har gode solforhold, samt fritt utsyn over de hyggelige fellesarealene rundt bygget. Det er montert utebelysning.

Soverom

Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord etc. Rikelig oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfronter (ca. 3,3 meter bred). Begge soverommene er vendt ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom med plass til seng, skrivebord, garderobe eller annet ønskelig møblement. Dette rommet egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Overflater:
Gulv: Ny laminat og fliser med varme på bad og i entré fra 2019.
Vegger: Malte flater og malt mur, samt fliser på bad. Alle overflater er oppgradert/malt i 2019.
Tak: Malte flater og malt mur. Alle overflater er oppgradert/malt i 2019.

Felleskostnader

3 962 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtv/fyring, baderomstillegg, kabel-tv/bredbånd, renhold, forsikringer, forr.førsel, nedbetaling gjeld, kom.avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.498,- Brensel 590,- Baderomstillegg 665,- Trappevask 60,- Kabel-tv 149,-

Etasje


Garasje / Parkering

Borettslaget har 33 garasjer og 129 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste (følger ikke leiligheten ved salg). 4 av plassene har ladestasjon for el-bil. Ingen andelseier kan disponere både parkeringsplass og garasje. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med styret på mail parkering@skoyenasen.no. Det er også mulig å leie garasje i Oppsal P-hus (kontakt Oslogarasjene AS v/OBOS Forretningsbygg, tlf. 22 86 59 55).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 919 904 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 311 655 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein . Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater(ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.05.1963. Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av bad, datert 29.06.2004. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis én eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Oppvarming

Boligen har felles oppvarming via radioatorer. Varmtmvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette innkreves av borettslaget og faktureres via felleskostnadene.

Adkomst

Adkomst fra Filerveien. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-474 av 20.03.1953. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde /turvei, tomt for offentlig bygning (kirke), industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1962/1417-1/105  Best om garasje/parkering  03.02.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/1418-1/105  Best om garasje/parkering  03.02.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/1419-1/105  Best om garasje/parkering  03.02.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/1420-1/105  Best om garasje/parkering  03.02.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1963/979-1/105  Erklæring/avtale  24.01.1963 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1964/14132-1/105  Best om garasje/parkering  30.10.1964 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt dokumentnummer er 14134/1964 iht gammel grunnbok og pantebokskopi
 
1964/14135-1/105  Best om garasje/parkering  30.10.1964 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1964/14136-1/105  Best om garasje/parkering  30.10.1964 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1964/14137-1/105  Best om garasje/parkering   30.10.1964 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1966/1039-2/105  Elektriske kraftlinjer   21.01.1966 
 
 1970/2201-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  06.02.1970 
BELØP: NOK 2.821.700
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/46930-1/105   ** Transport av panthaver   17.07.1987 
 Fra:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Til:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
 
1997/49236-1/105   ** Forhøyelse 14.08.1997
FORHØYET TIL NOK 2,830,300
1998/9341-1/105   ** Nedkvittering  18.02.1998 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 2.821.700

2002/67157-1/105   ** Forhøyelse  15.10.2002 
FORHØYET TIL NOK 2,830,300

2003/47923-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  04.08.2003 
veket for: PANTEDOKUMENT 2003/43310-1/105
 
1985/43009-1/105  Bestemmelse om veg  16.07.1985 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Konverteringsfeil. Korrekt tinglysingsdato er 16.07.1986.
 
2008/161454-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  25.02.2008 
BELØP: NOK 7.600
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Forhøyelse til NOK 2.837.900,-
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 2201/1970
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/381701-1/200  Pantedokument  04.05.2015 
BELØP: NOK 32.488.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1958/290-1/105  Registrering av grunn  09.01.1958 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:144 Bnr:989
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Skøyenåsen borettslag ligger på Oppsal og består av 368 andelsleiligheter. Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.

- Borettslagets hjemmeside: www.skoyenasen.no
- Kabel-TV/bredbånd Canal Digital (komplett). Dekoder skal følge leiligheten ved salg
- Vaktmestertjeneste fra Oppsal Vaktmestersentral
- Økonomiske Løsninger A/S utfører vask av trappeoppganger/ fellesarealer
- Det er 6 fellesvaskerier i borettslaget som brukes etter gjeldende regler

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 58.408,- pr. 01.02.2019.
Andel formue for denne leiligheten: 27.741,- pr 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: EIKA1-152097409
Type: Serielån
Restsaldo: 11.374.300,-
Restløpetid: 15 år 3 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,25%
Andel av saldo: 32.151,-
Kapitalkostnader: 236,-

Lånenr: EIKA2-152097408
Type: Serielån
Restsaldo: 9.659.982,-
Restløpetid: 4 år 8 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,25%
Andel av saldo: 26.257,-
Kapitalkostnader: 518,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

58 408

Andel formue

27 741

Forsikring

KLP Skadeforsikring AS Polisenummer: 5065157

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 4 968 879 fremkommer i resultatregnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har inngått avtale med OBOS prosjekt vedrørende et pilotprosjekt de har gående. Dette gjelder utarbeidelse av en 10-års vedlikeholdsplan og oppfølging av denne. Dette er for at borettslaget skal kunne planlegge nødvendige oppgraderinger i god tid, og dermed spare penger. Vedlikeholdsplanen skal også vise hvilken rekkefølge arbeid bør prioriteres. Denne vedlikeholdsplanen kommer til å være et godt verktøy for styret fremover.

Det er ingen store prosjekter pt. men normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedlikeholdshistorikk:
1991 - 1997 Rehabilitering av fasader og balkonger.
2001 - 2002 Utskifting av rør mellom blokkene til fyringsanlegget.
2002 Fuging gavlvegger, vedlikehold ytterdører og utskifting av motorvarmere.
2003 Rehabilitering bad, nytt callinganlegg, samt fuging gavlvegger.
2004 Fuging gavlvegger, ferdigstillelse av bad, samt rensing av luftekanaler.
2005 Sommervarme i badegulv, maling av 11 oppganger, oppfuging av piper, samt skifte av pipeheller.
2006 Utbedring av mur i Vetlandsvn. 61 - 65. Maling av 16 oppganger, skiftet en del panel, renhold av tak og maling av garasjeanlegget. Utbedring av en del takluker.
2007 Graving og drenering av taknedløp, nedsetting av syv vannkummer. Drenering av Vetlandsveien 67, samt ny gressplen. Ny asfalt ved syv inngangspartier, vasking og maling av fyrrom, nye parkeringsplasser ved F-feltet, samt felling av trær.
2008 Oppgradering av sikringsskap, maling av oppganger og vaskerier, samt byttet vindskier.
2009 Oppgradering av sikringsskap og maling av oppganger.
2010 Påbegynt rehabilitering av utvendige inngangspartier, maling av oppganger, fjerning av hekker.
2011 Skiftet samtlige dører til søppelrom, satt ned synkekummer, inngangspartier og plener, røykvarslere og brannslukningsapparat.
2012 Utbedring av inngangspartier og plener, drenering, fjernvarmetilknytning, samt maling/utbedring av inngangspartier.
2013 Utbedring av inngangspartier og plener i 2 blokker, drenering, lamper i samtlige oppganger, samt skiftet tak på garasjer.
2014 Utskifting av samtlige vinduer og balkongdører, vedlikehold og maling av garasjer, reparasjon/maling av murer og søppelromsdører, drenering, asfaltering og tak over inngangspartier.
2015 Bytte av hovedinngangsdører og låssystem. Drenering av våte områder på F-feltet. Utbedring av piper. Utbedring av tak over inngangspartier. Felling av trær og replanting.
2016 Gjennomgang av sikringsskap. Ny vaktmestergarasje.
2017 Vask av balkonger utvendig. Utskiftning av samtlige pakninger i rørkasser på bad. Kontroll av lekeplasser, samt oppgradering/montering av nye lekeapparat og sittegrupper. Ny asfalt i bakgården og der det var behov. Ferdigstillelse gjennomgang av sikringsskap og garasje til Oppsal Vaktmestersentral.
2018 Ferdigstillelse på pakninger i rørkasser på bad. Montert fire hurtigladere for el-bil ved fyrhuset.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha innekatter, fugler og smågnagere så lenge disse ikke er til sjenanse for naboene. Alt annet dyrehold er forbudt. Styret kan gi dispensasjon for dyr etter søknad, men dette gjelder kun ved f.eks. tjenestehund. Å ha dyr fra før av kvalifiserer seg ikke som dispensasjon. Tillatelse må innhentes i god tid før eventuell anskaffelse, og behovet må dokumenteres ved søknaden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke selv bebodd eiendommen og har dermed begrenset kjennskap til dens beskaffenhet, foruten det som er gjennomført av diverse oppussingsarbeider.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avlart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,11 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING