solgt

#FRYDENBERG/CARL BERNER , Hekkveien 3

Type Leilighet
Primærrom 36m²
Bruksareal 36m²
Bruttoareal 40m²
Tomt 2 973m²
22/07/2019 17:46
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1955
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 119
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 2 980 000,-
Totalpris 3 207 448,-
Ligningsverdi 724 392,-

Beregnet totalkostnad

2 980 000,- (Prisantydning) 215 373,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 195 373,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 625,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 12 075,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 207 448,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0058

Adresse og matrikkel

Hekkveien 3, 0571, Oslo, Gnr.125 Bnr.119 Aksjebrevnr.72 Orgnr.923682694 i Oslo kommune

Eier

John Stenersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

36 / 36 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1955

Energimerking

Energimerke F og oppvarmingskarakter Grønn.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 973 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Eiet tomt: 2973 m². Tomten er pent opparbeidet med bl.a. plen, busker, trær, asfalterte internveier m.m. Eiendommen ligger inntil friområdet Skulpturparken.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til et lekkert hjem beliggende i idylliske omgivelser på Frydenberg, like ovenfor Carl Berners plass. Boligen ligger i 8. etasje og har fantastisk utsikt over byen og grøntområder rundt bygget. Gode innvendige lysforhold, samt arealeffektiv planløsning. Nymalte overflater i trendy og delikate fargevalg, samt parkett på gulv.
- Romslig og pen stue
- Sydøstvendt balkong med gode solforhold og flott usikt
- Kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent soverom
- Bad med ny innredning i 2019
- Opplegg for vaskemaskin
- Akonto fjernvarme/vv. inkl.
- Kabel-tv GET og fiber fra OpenNet inkl.
- Heis
- Ingen forkjøp
- Lave omkostn. - ingen dok.avg.
- To disponible boder
- Aksjelaget har p-plasser etter "førstemann-til-mølla" prinsippet
- Beboerparkering
- Veldrevet aksjelag
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Skulpturparken som nærmeste nabo

Innhold

Leilighet ligger i byggets 8.etasje og inneholder: Stue/kjøkken, soverom og bad. Utgang fra stue/kjøkken til østvendt balkong på ca. 1,8 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 1. underetasje på ca. 3,5 kvm, samt én bod i 2. underetasje på ca. 1,3 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet rett ovenfor Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, Kiwi, Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Vita, bakeri, vinmonopol, apotek m.m. rett nede i gaten. Carl Berner er under utvikling og vil få et estestisk løft med blant annet Carl Berner Torg og Pengeskapsfabrikken med flott arkitektonisk utsmykning, flere caféer, diverse servicetilbud m.m.
Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder.
Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku. Blå og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er mange flotte grøntområder i nærområde. Skulpturparken ligger like utenfor, mens populære Ola Narr / Tøyenparken har du en liten spasertur unna og er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren.
Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.
For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet Sats/Elixia, Fresh Fitness og Actic. Er det ønskelig med litt annen type aktivitet kan man besøke Tøyenbadet, Naturhistorisk museum eller Munchmuseet.
Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 33 bussen samt 17-trikken.

Entré

Entré i åpen løsning mot kjøkken og stue. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédør.

Stue

Flott stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Fantastisk utsikt og adkomst til balkong. Det er også åpen løsning mot kjøkken som gjør dette til et sosialt og hyggelig oppholdsrom. Oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1 meter bredt) med speildører.

Kjøkken

Tidsmessig kjøkken med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med keramisk platetopp, stekeovn fra Matsui, oppvaskmaskin fra Electrolux, fritthengende ventilator med kullfilter og kjøleskap med fryser. Det er montert lekasjevarsler etablert under kjøkkenbenk.

Bad

Baderom fra ukjent årstall med malte gulv i epoxymaling, samt malte vegg- og himlingsflater. Det ble laget opplegg for vaskemaskin, byttet servant, toalett og dusjkabinett i 2019, arbeid utført av Badena Mjøndalen. Helservant i skap med ett-greps armatur fra Tappwell, samt speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører og dusjarmatur fra Damixa. Gulvstående toalett fra Laufen og opplegg for vaskemaskin. Radiator og avtrekksventil på vegg.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig sydøstvendt balkong på ca. 1,8 kvm med plass til cafésett eller lignende. Fantastisk utsikt og gode solforhold på morgen/formiddag.

Soverom

Pent soverom som er malt i en behagelig blåtone. Plass til dobbeltseng og nattbord. Det er også fin utsikt fra soveromsvinduet.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom og epoxymaling på bad.
Vegger: Malte flater og malt mur.
Tak: Malte flater.

Felleskostnader

3 385 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fjernvarme/varmtvann, tv fra GET, fibernett fra OpenNet, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling fellesgjeld, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Felleskostnader 3.085,- Akonto Brensel 300,-

Etasje

Garasje / Parkering

Aksjelaget har meget gode parkeringsmuligheter med egne oblater og biloppstillingsplasser på vei opp mot inngangspartiet til Hekkveien 3 med parkeringskort. I følger styret er det ca. 15 parkeringsplasser og det er førstemann til mølla- prinsippet. Det er kommet inn forslag fra styret om utredning av ladestasjoner, men det styret har anbefalt at det må utredes ytterligere.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 724 392 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 607 812 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 9.etasjer samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40 dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger approbasjon datert 1954 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år
- aksjeeieren er en juridisk person
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier. Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral, samt radiator på bad. Fjernvarme og varmtvann er akonto inkludert i felleskostnadene og avregnes individuelt.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Adkomst fra Hekkveien. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, t-banetrassé, friområde (Skulpturparken), byggeområde for off.bygning (barnehage), spesialområde - bevaring (kontor, forretning, bevertning allmennyttig formålm trening m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1954/7345-1/105 Bestemmelse om veg 05.06.1954
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1954/14914-1/105 Erklæring/avtale 15.11.1954
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
1955/15507-1/105 Obligasjon 02.12.1955
BELØP: NOK 707.050
Panthaver:Hassel Rolf Adv Lnr: 1096917
ANFØRT PRIORITET:
ETTER NOK 1 990 500,- UTEN OPPTRINNSRETT.
1985/34391-1/105 ** Tinglysing på nytt 12.06.1985
2015/447790-1/200 ** Tinglysing på nytt 21.05.2015
1957/921-1/105 Bestemmelse om gjerde 24.01.1957
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1968/22800-1/105 Skjønn 14.12.1968
Gjelder denne registerenheten med flere
1986/41528-1/105 Erklæring/avtale 09.07.1986
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
2006/571015-1/200 Pantedokument 20.11.2006
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
2007/304152-1/200 Pantedokument 02.04.2007
BELØP: NOK 2.700.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
2016/100764-1/200 Pantedokument 04.02.2016
BELØP: NOK 16.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Grunndata
1954/1713-1/105 Registrering av grunn 03.02.1954
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:125 Bnr:2
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 53 leiligheter knyttet til aksjer. Furulund II AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923682694, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Hekkveien 3
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Eiere av 2 aksjer skal ha borett til en 3-roms leilighet eller en 4-roms leilighet, og eiere av 1 aksje skal ha borett til en 1-roms leilighet.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Boligaksjesleskapet har avtale om vaktmestertjenester med Vaktmester Gruppen AS.
- Avtale om renhold med Bjerke Renholdstjenester AS.
- Aksjelaget har fellesvaskeri i den øverste kjeller. Bruken av vaskeriet er gratis.
- Hafslund leverer fjernvarme i Furulund II aksjelag.
- Get er boligaksjeselskapets leverandør av TV, og OpenNet av fiberoptisk bredbåndstjeneste. Avtale med GET om utvidet kollektivt tv-tilbud med bl.a. adgang til en del strømmetjenester for film og serier m.m.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 215.373,- per 01.03.2019.
Andel formue for denne leiligheten:  10.630,- per 31.12.2018.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207505285
Type: Annuitet
Restsaldo: 14.050.838,-
Restløpetid: 27 år
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,50%
Andel av saldo: 195.530,-
Kapitalkostnader: 832,-
Lånenr: 1OB940-98207362107
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.440.567,-
Restløpetid: 8 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,50%
Andel av saldo: 19.843,-
Kapitalkostnader: 228,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

215 373

Andel formue

10 630

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81374141

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 521 148,- fremkommer i resultatregnskapet. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 789 761,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1992: Utvendige rehabiliteringen av blokken gjennomført
1995: Elektriske anlegget skiftet ut.
1996: Heis skiftet ut.
2000: Dørene til alle leilighetene samt til baktrapp og kjeller skiftet ut med nye, solide dører med god lydisolasjon. I denne sammenhengen ble også hele calling-anlegget skiftet ut, inkludert dørtelefonene i leilighetene.
2002: Inngangshallen og hele oppgangen pusset opp, med nymalte vegger og nytt golvbelegg.
2003: Ny kjellerdør av stål, samt ståldør også inn til vaskerom og fyrrom.
2005: Inngangsparti fornyet ved at varmekablene i fortauet ble reparert, ny asfalt lagt og nye skiferheller lagt foran inngangen. Samtidig ble inngangspartiet tilpasset rullestolbrukere.
2006: Innmaten i alle lampene i trappeoppgang og ganger ble skiftet ut, og ringepanelet til callinganlegget ble erstattet med nytt ledningsnett og nytt frontpanel. I april/mai samme år ble golvet i oppgangene bonet og skiferhellene i inngangshallen renset.
2007: Reparert heis. Soilrør rehabilitert. Kjøkkenrørene for både kaldtvann og varmtvann skiftet ut med kobberrør.
2008 -2009: Hafslund fjernvarme la ledninger for overføring av fjernvarme inn i fyrrom.
2010: Taket tekket, og takluken skiftet ut.
2011: Totalrehabilitert heis. Renset ventilasjonsanlegg. Reparert balkonger som hadde fått sprekker.
2012: To nye sirkulasjonspumper til sentralvarmeanlegget (radiatorvarmen). Montert sprinkleranlegg over papirbeholdere i kjelleren.
2013: Ny stillegående avtrekksvifte.
2014: Nytt røropplegg for tappevann.
2015/2016: Rehabilitering av balkonger og fasade, nytt tak og nye vinduer og balkongdører
2016: Installert lamper med bevegelsessensor
2017: Fiberoptisk bredbånd fra OpenNet.
2017:  Nye postkasser
2017: Boning i oppganger
2018: Fjerning av nedgravd oljetank
2018: Oppretting/utvidelse av platting, samt nytt sykkelstativ
2018: Innhente pristilbud/tilstandsvurdering på utskiftning av dørcallinganlegg
Styret har i 2018 arbeidet mye med reklamasjonssaker etter 1-årsbefaring ifm. rehabilitering av blokken (balkonger, fasade, tak og vinduer). Noe ble utført av S-bygg og noe er utført av underleverandører.
Styret har lagt inn forslag til utredning for ladestasjoner for el- og hybrid-biler på aksjelagets parkeringsplasser. Styret ønsker noe ytterligere utredning og eventuell innhenting av flere tilbud, samt et mulig samarbeid med Furulund I AS.
Det må alltid påregnes generelt vedlikehold. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Årsmøte i 2019 avholdes den 15.05.2019 og denne protokollen foreligger ikke pt.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet kun tillatt med ett husdyr per husstand. Dersom husdyret anskaffes etter innflytting skal styrets godkjenning innhentes, ref. husordensreglene pkt. 5.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.
Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,60 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Truls Martin Nygaard
Eiendomsmeglerfullmektig
Truls Martin Nygaard

476 29 151

tmn@schalapartners.no

VERDIVURDERING