solgt

#ØVRE GRÜNERLØKKA/DÆLENENGA , Dælenenggata 38B

Type Leilighet
Primærrom 40m²
Bruksareal 40m²
Bruttoareal 44m²
Tomt 942m²
15/08/2019 15:37
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1895
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 115
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 251 213,-
Ligningsverdi 783 777,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 43 304,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 243 304,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 251 213,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17190063

Adresse og matrikkel

Dælenenggata 38B, 0567 Oslo
Andelsnr. 5 Orgnr. 987993332 Gnr. 227 Bnr. 115 Snr. 1 i Oslo kommune

Eier

Kristin Huse Pedersen

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

40 / 40 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2018: 6030 kWh og kr 7052 kr.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 942 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Eiet tomt. 942 kvm. Hyggelig og skjermet gårdsrom som er oppgradert i nyere tid. Pent opparbeidet med gangarealer, gressplen, og annen pen beplanting, samt flere sittegrupper, fellesgrill og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning i brl. Det er IN-ordning og fellesgjelden kan betales ned to ganger i året (juni og desember). Nåværende eier har nedbetalt sin andel av fellesgjelden.

Beskrivelse

Dette er en flott 2-roms hjørneleilighet beliggende fint til i 2. etasje, i en klassisk gård på øvre Grünerløkka/Dælenenga. Boligen er malt i tidsriktige farger og har pen parkett fra 2016 på gulv. Fin takhøyde, god planløsning og store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys.

- Lys og hyggelig hjørnestue
- Pent Epoq kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Oppgradert bad fra 2008 med opplegg for vaskemaskin
- Soverom med adkomst til bad
- Innbydende entré
- Romslig kjellerbod, samt avlåst fellesbod
- Hyggelig og veldrevet borettslag
- Flott bakgård med sittegrupper og grill
- Lave omkostn. - ingen dok.avg.
- Nedbetalt fellesgjeld med IN-ordning
- Ingen forkjøpsrett
- Beboerparkering i området
- Lave felleskostnader
- Canal Digital er leverandør av bredbånd og kabel-tv inkl.
- Sentralt med kort vei til alle fasiliteter!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje og består av: Entré/hall, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca 4,5 kvm.
Sykkel og barnevogn kan oppbevares ute i bakgård eller inne i avlåst fellesbod i bakgård.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på øvre Grünerløkka/Dælenenga, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Herfra er det kort vei til Grünerløkkas yrende folkeliv, Carl Berner, St.Hanshaugen, Torshov m.m. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, SATS/Elixia, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Blant annet er The Nighthawk Diner, Vespa & Humla, Villa Paradiso og Südøst verdt et besøk. På andre siden av Akerselva finner man Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Joker med post i butikk (i gårdens 1. etasje), samt kiwi, Coop Prix og søndagsåpen Joker og Bunnpris rett borte i gaten.

Det er kort vei til Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet.

I Fagerheimgata har du holdeplass for bussnr. 30 og i Københavngata (2 min gange) er det også holdeplass for flybussen, samt blant annet bussnr. 20, 21, 28, 33 m.m. Det er flere trikke-forbindelser fra Birkelunden (6 min gange). Det er også bysykkelstativ like ved.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. SATS/Elixia på Rignes park og på Carl Berner, samt Bare Trening og Fresh Fitness en kort spasertur unna. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy i åpen nisje. Dørcalling med portåpner plassert ved siden av entrédøren.

Stue

Leiligheten har en herlig hjørnestue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord, samt øvrig ønsket møblement. Store vindusflater fra flere sider som bidrar til gode innvendige lysforhold. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Pen kjøkkeninnredning fra Epoq fra 2015 med profilerte fronter og vitrineskap, samt laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur. Plater av rustfritt stål på vegg, samt stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr fra Samsung, nedfelt induksjontopp fra Electrolux, ventilator med kullfilter, integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Frittstående kjølesskap med fryser medfølger også.

Bad

Baderom fra 2002 med oppgraderinger i 2008. Eier har dokumentasjon på arbeidene som ble utført i 2008. Flislagt gulv med varmekabler, samt vegger i baderomsplater. og malte himlingsflater. Servantskap med glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Overskap med speildører og overlys. Dusjnisje med dusjarmatur fra Oras, samt gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin (medfølger) på bad. Avtrekksventil i vegg. Bytte av dusjbatteri i 2016. Det opplyses om sprekk i flis under vask på badet og i det ene hjørnet under vaskemaskinen.

Soverom

Lyst og luftig soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Vegghengte hyller til oppbevaring og dekor, samt plass til nattbord, kommode el.

Overflater

Gulv: Ny parkett ble lagt i leiligheten i 2016. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og baderomsplater på bad.
Tak: Malte flater. Takhøyde opptil 2,67 meter.

Felleskostnader

1 955 pr. mnd. Drift og vedlikehold, tv, bredbånd, renter, trappevask, forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Renter: 123,- Fellesutgifter: 1.265,- Trappevask: 100,- Styrehonorar: 167,- Vedlikeholdsfond: 100,- Dugnadsavg.: 200,- (returneres v/oppmøte)

Etasje


Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering

Det er også flere ladeplasser i umiddelbar nærhet (i gatene).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 783 777 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 821 595 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i teglsteinskonstruksjon utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget).
Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 36 dB fra Jutlandia. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er ikke tillatt uten skriftlig godkjennelse fra styret. Se regler §5 i vedtektene. Søknadsskjema fås ved å kontakte styret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Borettslaget innførte dugnadsdepositum fra 01.04.2015 a kr 1.200,- pr andel. Denne faktureres to ganger pr år, og blir refundert ved deltagelse på dugnad.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, park, byggeområde for industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987.
(Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:
1962/506369-1/105  Best om garasje/parkering  27.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/511290-1/105  Best. om adkomstrett  05.11.1981 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/27627-1/105  Rettighet  13.05.1997 
Rettighetshaver:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
Leietid 10 år
Fra dato 01/01/1997
Leie minimum kr. 300.000 maks 400.000 pr. år
Med flere bestemmelser
Bestemmelser om forlengelse
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/11212-1/105   ** Transport av rettighet  04.03.1999 
 gjelder: RETTIGHET 1997/27627-1/105
Fra:KEFAS AS  
Org.nr: 913403754
Til:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
 
1997/27660-1/105  Rettighet   13.05.1997 
Rettighetshaver:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
FRAMLEIEAVTALE
Gjelder avtale: 27627/1997
Leietid 10 år. Fra dato 01/01/1997. Leie 300.000 pr. år.
Med flere bestemmelser
Kan ikke framleies
Bestemmelser om forlengelse
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/11231-1/105   ** Transport av rettighet  04.03.1999 
gjelder: RETTIGHET 1997/27660-1/105
Fra:MATKNUTEN AKSJESELSKAPET  
Org.nr: 974475251
Til:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
 
1997/27673-3/105   ** Obligasjon i leierett  13.05.1997 
BELØP: NOK 500.000
gjelder: RETTIGHET 1997/27660-1/105
Panthaver:Kefas As  
Lnr: 1156589
Panthaver:Rimi Norge As  
Lnr: 4994638

1998/58525-1/105   ** Transport av panthaver  06.10.1998 
gjelder: OBLIGASJON I LEIERETT 1997/27673-3/105
Fra:Kefas As  
Lnr: 1156589
Til:Rimi Norge As  
Lnr: 4994638
 
2005/73414-1/105  Pantedokument  31.10.2005 
BELØP: NOK 45.000.000
Panthaver:Komplett Eiendomsmegling As  
Lnr: 7066282
Opprinnelig tinglyst som panteutvidelse
av PANTEDOKUMENT 61484/2005
 
2008/141391-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 18.02.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/113014-1/200
 
2005/73414-4/105  Urådighet 31.10.2005
Eiendommen kan ikke disponeres m.v. over uten samtykke
fra Komplett Eiendomsmegling AS.
 
2008/141391-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 18.02.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/113014-1/200

Grunndata
2005/57341-1/105  Seksjonering  02.09.2005 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1214/1580
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Består av 32 andeler i tillegg til næringslokaler. Forretningsførsel utføres av Eiendomsnøkkelen forvaltning. Mazars revisjon AS utfører revisjonen.
Bare fysiske personer (enkelpersoner ) kan være andelseiere i borettslaget. Borettslaget kan likevel tegne og eie andeler etter lov om borettslag i samsvar med §§ 5 og 13, femte ledd (ny  borettslaglov  kap .4). Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel.

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Ingen forkjøpsrett, kun krav om styregodkjenning.
- Canal Digital er leverandør av bredbånd og kabel-tv.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 43.304,- per. 31.03.2019.

Borettslagets totale gjeld: kr 17.011.500,- pr 31.03.2019
Långiver: Dnb Bank
Lånetype: Annuitetslån
Avdragsfritt: tom. 30.09.2021
Innfrielsesdato: 30.09.2041
Rentesats: Rente 2,98% pr.d.d.
Nedbetalingsplan ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er IN-ordning på lånet og fellesgjelden kan betales to ganger i året; i juni og desember. Nåværende eier har nedbetalt den fellesgjelden som er mulig å innbetale via IN-ordningen.

Andel fellesgjeld

43 304

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 77442357

Regnskap

Driftsresultatet for 2017 viste et underskudd på kr. 521.181,-. Borettslagets disponible midler utgjorde pr. 31.12.2017 kr. 1.554.269,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Videocalling-system med kodebrikke ble montert i borettslaget i 2016.
- Oppgangene i borettslaget ble pusset opp vinteren 2017.

- Ved siste generalforsamling ble det bestemt at styret skal innhente pris på utskifting av vinduer og utskiftning/utbedring av tak. Spørsmålet om det skal gjennomføres vil stemmes over på en ny generalforsamling. Iht. styreleder har borettslaget en del midler til å utføre slikt arbeid, men dersom arbeidene blir vedtatt vil det sannsynligvis medføre en liten økning i felleskostnaden.

- Det ble vedtatt å gå for tilbud fra Spyshop på ett kameraovervåkingssystem som vil overvåke bakgården og inngangspartiet. Systemet tilfredsstiller kravene til Datatilsynet og Personvernloven.

- Generalforsamlingen vedtok at dersom det en gang skal søkes om tillatelse tilå oppføre balkonger må det først kartlegges om det er mulig og hvem som eventuelt ønsker balkong. De andelseiere som ønsker balkong må dekke alle kostander forbundet med søknad og oppføring.

Forøvrig må alltid normalt vedlikehold påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt. Generalforsamlingen i 2019 vil avholdes den 20.05.2019 og innkalling/protokoll foreligger ikke pt.

Husdyrhold

Alle beboere som ønsker å skaffe seg husdyr må først søke om dyrehold til styret før de går til anskaffelse av husdyr. Se søknadsskjema og retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og har brannslukker.
- Ny parkett ble lagt i leiligheten i 2016 grunnet en vannlekkasje fra kjøleskapet etter strømbrudd julen 2015. Gulvet ble tørket opp umiddelbart og ny parkett ble lagt. Arbeidet ble utført av SSG Norge og dekket av Gjensidige som var forsikringsselskapet borettslaget da benyttet.
- Fukt i kjelleren.
- Har vært behov for arbeider på en pipe etter vannlekkasje i en loftsleilighet i forbindelse med kraftig regn.
- Sprekker i fasade etter bygging av nytt bygg på nabotomt.
- Borettslaget har avtal med Anticimex for overvåking og skadedyrskontroll.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala &Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8.

Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser.
Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.
Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING