solgt

#TORSHOV , Edvard Griegs allé 25

Type Leilighet
Primærrom 58m²
Bruksareal 59m²
Bruttoareal 64m²
Tomt 4 760m²
19/08/2019 15:47
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1932
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 119
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 688 206,-
Ligningsverdi 1 074 350,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 285 187,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 585 187,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 370,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 206,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0073

Adresse og matrikkel

Edvard Griegs allé 25, 0479, Oslo, Gnr.224 Bnr.119 Snr.54 Orgnr.993370541 i Oslo kommune

Eier

Tom Henrik Haugland og Merete Haugland

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten hittil.

BRA/PROM

59 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 760 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

4 760 m² eiet tomt. Flott opparbeidet gårdsrom med asfalterte internveier, gressplen og annen fin beplantning. Sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Det er IN-ordning med mulighet for nedbetaling av andel gjeld.
Sameiet har panterett i hver seksjon for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jfr eierseksjonslovens § 31. Pantekravets størrelse utgjør det beløp for hver bruksenhet som - dersom ikke lovgivningen anviser et høyere beløp - svarer til 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms leilighet med perfekt beliggenhet på Torshov. Boligen er pusset har tidsriktige fargevalg og parkett på gulv. Gjennomgående planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Her bor man i rolige, tilbaketrukkede omgivelser med alle nødvendige fasiliteter i umiddelbar nærhet!
- Stor og pen stue med vedkamin
- Sydvendt balkong mot gårdsrom
- Flott kjøkken fra 2009 med integrerte hvitevarer
- Bad i regi av sameiet fra 2008
- Soverom med to garderobeskap og kott
- Innbydende entré/gang
- IN-ordning
- Kabel-tv fra Canal digital inkl.
- Akonto varmtvann inkl.
- Fin bakgård med beplantning og sittegrupper
- Meget veldrevet sameie
- Beboerparkering i området
- Sentralt, men tilbaketrukket
- Kort vei til parker, dagligvare, restauranter og kollektiv

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom med kott. Soverommet har også adkomst til en sydvendt balkong på ca. 1,6 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt på populære Torshov. Torshov er et levende strøk med et yrende folkeliv og hyggelig miljø. Et spennende område hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Trikkestallen er andre steder i nærområdet som er verdt et besøk.
Grünerløkka, med sitt rikelige utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur unna, eller 5 min med trikk 11, 12 eller 13.
I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også Baker Hansen, samt diverse matbutikker, malingsbutikk, blomsterbutikk m.m.
I tillegg ligger Sandaker senter noen minutter unna med Vinmonopol, bokhandel, helsekostforretning, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning. Også søndagsåpen Joker, en liten spasertur unna. Et meget spennende treningssenter "Myrens" kort vei fra leiligheten, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg.
Kort vei til velrenommerte Lilleborg skole (barneskole). Bydelen har god barnehagedekning, med flere barnehager i umiddelbar nærhet til leiligheten. Sats/Elixia finner du i Ringnes Park. Her finner du også blant annet Ringen kino, stor Meny-butikk, blomsterbutikk m.m. Ellers er det gode handlemuligheter med butikker som Rema 1000, Coop, Kiwi samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven.
Ikke langt unna finner du også Storo Storsenter med mange shoppingmuligheter.
Leiligheten ligger rett ved Torshov kirkepark, med kort vei til frodige Torshovdalen og Torshovparken - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også i nærmiljøet, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 13 i Sandakerveien, samt trikk 17 ved Sinsenterrassen. Det er holdeplass for buss 30 rett utenfor døren, samt nr 20 i Hegermanns gate. T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogtsgate). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren. Vegghengt skoskap og knagger.

Stue

Leiligheten har en romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Sentralt i stuen er det en hyggelig vedkamin. Rehabilitering av piper ble gjennomført av sameiet i 2015. Store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Det er også en plassbygget bokhylle som også fungerer som et dekorativt element.

Kjøkken

Separat kjøkken med IKEA-innredning fra 2009 med glatte fronter i mørk grå (antracitt), høyglanset utførelse og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Laminerte plater med flismønster mellom benkeskap og overskap, samt belysning og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjontopp og stekeovn fra Whirlpool, vegghengt ventilator over platetopp med belysning og kullfilter, integrert oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra IKEA. Plass til spisebord ved vinduet.

Bad

Flislagt bad som ble rehabilitert i regi av sameiet i 2008. Varme i gulv og nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med skuff i matt, hvit
utførelse med ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Skap, speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med forheng og to-greps armatur fra Mora. Vegghengt toalett fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Mekanisk avtrekk i himling.

Balkong

Fra soverommet er det utgang til en herlig, sydvendt balkong på ca. 1,6 kvm. Fine solforhold og hyggelig utsikt over det idylliske gårdsommet. Balkongdekke av betong belagt med metallplater og rekkverk av metall.

Soverom

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og øvrig ønsket møblement. Soverommet vender ut mot rolig gårdsrom og har adkomst til balkongen. Det er to store garderobeskap med bredde på 1 meter og 1,50 meter. Det er også adkomst til et praktisk kott med ekstra lagringsplass.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, laminat med flismønster på kjøkken og fliser på bad.
Vegger: Malt tapet og fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights på kjøkken og i himling på bad.

Felleskostnader

3 658 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, akonto varmtvann, vaktmester, renhold, renter og avdrag fellesgjeld, felles forsikring, forr.førsel, kom. avgifter m.m. Herav: Renter IN 2: 794 Felleskostn.: 1 825 Avdrag IN 2: 729 Måler: Enhet: 440/54 (40-54): 310

Etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 350 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 867 659 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4.etasjer samt kjeller. Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur, naturstein og teglstein. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Saltak
av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendig fasader med teglstein. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås fra ukjent årstall.
Vinduer med to-lags glass fra 1987. Balkongdør med to-lags glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av baderom fra 2010 og for utskiftning av tak med endring av takvinkel fra 2011. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leietaker av bruksenhet må meldes til sameiets styre eller den styret anviser for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt vedkamin i stue. Rehabilitering av piper ble gjennomført av sameiet i 2015.
Felleskostnadene inkl. á konto beløp for varmtvann. Det foretas avregning en gang pr. år.

Løpende kostnader

Strøm, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Edvard Griegs allé. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977, med endringer fra S-2937 fra 01.10.1987. Området forøvrig er regulert til byggeområde for boliger, friområde, vei, tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
Grunndata
2008/418403-4/200 Seksjonering 23.05.2008
opprettet seksjoner: snr: 54 formål: Bolig
sameiebrøk: 60/10225
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Søndre Åsen Kvartal VI består av 188 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Seksjon 1 benyttes som dagligvarebutikk. En eventuell endring av virksomheten i denne seksjonen, krever godkjenning av årsmøtet med minst 2/3 av de avgitte stemmer.
- Forretningsfører er USBL og revisjon utføres av KPMG
- Internett er ikke inkludert og beboer må besørge dette selv, for eksempel Canal Digital eller Lynet
- Kabel-tv fra Canal Digital
- Renhold utføres av Absolutt Rens AS
- Vaktmestertjeneste utføres av USBL Boservice
- Sameiet har egen avtale med Anticimex for bekjempelse av skadedyr

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ett lån i Handelsbanken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 285 187 per 10.04.2019.
Andel formue fo denne leiligheten: 25 800 per 31.12.2018.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987163103, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.04.2019: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 87.31313763
Saldo per 10.04.2019: 43 748 632
Andel av saldo: 285 187
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.12.2040 )
Boligsameiet har avtale om førtidig nedbetaling av fellesgjeld
Dersom man ønsker å nedbetale lån med IN-ordning må USBL kontaktes senest to uker før nedbetaling. Innbetalingen kan skje to ganger i året; 15. mars og 15. september. Innkrevde renter og avdrag på boligselskapets felleslån som ikke er omfattet av en IN ordning reguleres iht. bankens betalingsplan minimum en gang i året.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Nordic Polisenummer: 201049

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 1 608 924,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planer ref. årsmøte 2018 og 2019:
- Styret innhentet tilbud på utskiftning av utebelysning og er gitt fullmakt fra årsmøte til å velge tilbud innenfor en økonomisk ramme på kr. 200.000,-. Arbeidene ble ferdigstilt februar 2019.
- Styret har innhentet tilbud på utbedring av sandkasse i bakgården. Ca. kostnad på kr. 130.000,-. Det ble også søkt om støtte på kr. 100.000,- fra USBLs bomiljøfond. Per i dag har styret kjøpt inn nye sykkelstativer, byttet ut ett sett med hagemøbler og oppgradert lekeplassen slik at den er i tråd med retningslinjer. Utbedringen fortsetter i 2019, med ytterliggere hagemøbler i ulike soner av grøntarealet. Så langt er det påøpt kr 128 704,- av de avsatte midlene.
- Styret er i prosess for kartlegging og innhenting av priser på bytte av vinduer i sameiet. Forhåpentligvis blir dette utført i løpet av 2019. Styret vil engasjere OPAK for å utarbeide forprosjekt og foreløpig budjett.
- Styret har innhentet priser fra leverandører m/rørleggerpris på utbedring av varmtvannsmålere. Enkelte leiligheter har allerede byttet vannmålere i regi av styret og gjenværende leiligheter tas fortløpende.
- En rutinemessig kontroll på sameiets elektroanlegg ble utført i april 2018, kritiske avvik ble utbedret av Alpha Elektro til fastpris på kr. 50.000,-.
Sameiet har de siste årene gjennomført flere store rehabiliterings- og vedlikeholdsprosjektert som omfatter bl.a: Rehabilitering av baderom, rørstammer til kjøkken, elektrisk annlegg på fellesareal, ny dørcalling, oppussing trapperom og rehabilitering av piper. Styret opplyser om at sameiet har god økonomi.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund, katt eller andre husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Eier kan holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven. Det opplyses om at selger kun har bebodd boligen sporadisk de siste årene, da den har blitt benyttet som pendlerbolig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Røykvarsler i leiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.
Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 34.900,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Steffen Usterud
Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF
Steffen Usterud

924 99 143

su@schalapartners.no

VERDIVURDERING