solgt

#GRÜNERLØKKA/SOFIENBERG , Trondheimsveien 36

Type Leilighet
Primærrom 50m²
Bruksareal 50m²
Bruttoareal 56m²
Tomt 341m²
27/08/2019 15:27
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2002
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 645
Energimerking C
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 650 000,-
Totalpris 3 665 097,-
Ligningsverdi 1 027 300,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 097,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 665 097,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0077

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 36, 0560, Oslo, Gnr.228 Bnr.645 Andelsnr.301 Orgnr. 983892914 i Oslo kommune

Eier

Magnus Buer og Selyn Fararuni

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - Andelseiere og USBL-medlemmer har forkjøpsrett. Denne er forhåndsavklart og det er mottatt bekreftelse på at forkjøpsretten ikke vil benyttes.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2002

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 341 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt på 341 kvm. Beboerne har tilgang til en stor, felles takterrasse med utsikt og supre solforhold. Det er utemøblement og fellesgrill til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning på borettslagets lån i Husbanken. Tidligere eier har nedbetalt andel fellesgjeld på denne leiligheten.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne 2-roms med super beliggenhet på Grünerløkka/Sofienberg. Leiligheten ligger fint til i gårdens 3. etasje (med heis) og hele boligen vender ut mot Sverdrups gate. Sameiet stod ferdig i 2002 og boligen holder en generelt god standard.

- Trendy fargevalg og parkett på gulv
- Lys og romslig stue
- Herlig balkong
- Stilrent kjøkken med hvitevarer
- Pent soverom med stor garderobe
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Entré med rikelig oppbevaringsplass
- Solrik, felles takterrasse med flott utsikt
- Romslig kjellerbod
- Lave felleskostn. (nedbetalt gjeld med IN-ordning)
- Sikringsordning
- Tv/internett fra GET inkl
- Balansert ventilasjon
- P-plass kan leies av Aksiseboden brl. (ledig plass pt.)
- Kort vei til Sofienbergparken, Botanisk hage, offentlig transport, serveringssteder, butikker m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (med heisadkomst) og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Fra stuen er det adkomst til balkong på ca. 2,4 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på ca. 6,9 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Grünerløkka/Sofienberg, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger midt mellom Sofienbergparken og Botanisk hage, og hele boligen er vendt ut mot Sverdrups gate.

Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Rathkes Plass har sittegrupper, fontene etc. Området er regulert til gårdstun. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. Carl Berner ligger også i gangavstand fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk og buss.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet.


Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum eller Munch-museet. I tillegg er det en kort spasertur til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen og Carl Berner, samt trikk og buss fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate.

Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i praktisk garderobeløsning med skap, hyller, skuffer og kleshengerstativ. Dørtelefon med portåpner er plassert ved entrédøren.

Stue

Boligen har en hyggelig stue med plass til både sofagruppe, tv-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. Adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra Norema med hvite, slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum og 1-greps armatur. Rikelig skap- og benkeplass, samt fin plass til et lite spisebord. Kjøkkenet er utstyrt med innebygget oppvaskmaskin fra Bosch, frittstående komfyr med platetopp fra Electrolux, ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal, samt kjøleskap med fryser fra Whirlpool. 110 liter OSO varmtvannsbereder er plassert i underskap på kjøkkenbenk.

Bad

Flislagt baderom med gulvvarme. Servantinnredning med profilert front og overliggende servant med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Gulvmontert wc og dusjnisje med skjermende glassvegg, dusjforheng og dusjarmatur fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate av tre, samt praktisk hyllesystem. Det er satt opp benkeplate, hyllesystem og ny dusjvegg i desember 2018.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 2,4 kvm med plass til sittegruppe og planter. Her kan du kan nyte morgenkaffen eller måltidene utendørs på varme sommerdager.

Soverom

Luftig og pent soverom som er malt i en behagelig blåtone. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt annet ønskelig møblement. Rommet er innredet med et praktisk garderobeskap (ca. 3 meter bredt) med speilfronter og rikelig lagringsplass.

Overflater

Gulv: Parkett og fliser på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad.
Tak: Malte flater.

Felleskostnader

2 617 pr. mnd. Drift og vedlikehold, tv og internett fra GET, vaktmester, renhold, forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m.

Herav:
Reduksjon Renter IN -1 050
Felleskostn. 2 617
Reduksjon Avdrag IN -4 347
Renter IN 1 050
Avdrag IN 4 347
Tilknyttet sikringsordn.

Etasje


Garasje / Parkering

Parkeringsplass kan leies av Aksiseboden brl. ved ledighet. Styret i dette borettslaget opplyser om at det er ledig plass per 07.05.2019 og månedlig leie er kr 1275,-, men vil øke med 5% fra 01.07. Andelseier må selv kontakte styret i Aksiseboden brl. for å avtale leie.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 027 300 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 698 280 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong utvendig blendet med tegl. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Vannrør med rør-i-rør system og synlig avløpsrør i plast. Vannfordelere med stoppekraner er plassert i himling på bad. Ca 110 liter varmtvannsbereder fra oso plassert i underskap på kjøkkenbenk.

Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 06.12.2002 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år.
- andelseieren er en juridisk person.
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens §68 eller husstandsfellesskapslovens §3, andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2315 av 24.03.2000. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, gatetun, fellesareal, friområde/park, kollektivfelt, tomt for barnehage/næringsbebyggelse, offentlig bygning (Lakkegata skole og Sofienberg skole) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

2002/84292-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 20.12.2002
Vederlag: NOK 2.100.000
KJØPER:BORETTSLAGET TRONDHEIMSVEIEN 36 Org.nr: 983892914

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen.
For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1972/514011-2/105 Rettighet 22.09.1972
Rettighetshaver:Øverland Wenche Lnr: 1172723
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,956
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Overført fra: 0301-228/583
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/25011-1/105 Best om garasje/parkering 04.05.2000
Rett til 5 biloppstillingsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/25011-2/105 Erklæring/avtale 04.05.2000
Bestemmelser om fellesareal
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/25011-3/105 Erklæring/avtale 04.05.2000
samme rettigheter og plikter til fellesareal.
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/84286-1/105 Pantedokument 20.12.2002
BELØP: NOK 19.500.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054

2003/26521-1/105 Felles pantedok bor.innsk 06.05.2003
BELØP: NOK 7.543.000
Panthaver:Boligbyggelaget Usbl Lnr: 6332978

Grunndata
2000/25003-1/105 Registrering av grunn 04.05.2000
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:583

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Trondheimsveien 36 ligger i Oslo kommune, med org.nr: 983 892 914. Det er 17 boliger og ingen næringslokaler i bygget.

- Forretningsførsel utføres av USBL og revisor er KPMG
- Vaktmestertjeneste leveres av Jarl Bårdholt
- GET er leverandør av kabel-tv og internett
- IN-ordning og sikringsordning
- Andelseiere og USBL-medlemmer har forkjøpsrett. Denne er forhåndsavklart og det er mottatt bekreftelse på at forkjøpsretten ikke vil benyttes.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 0,- per 03.05.2019.
Andel formue for denne leiligheten: 59 130,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114610124, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2019: 1.58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56
Saldo per 03.05.2019: 6 438 891
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.04.2014 ( siste termin 01.04.2033 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 966 448
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 813 813
Boligselskapet har IN-avtale med mulighet for 1/2-årlig nedbetaling og tidligere eier har nedbetalt andel gjeld for denne leiligheten.

Andel formue

59 130

Forsikring

If Skadeforsikring NUF, Polisenummer: SP586971

Regnskap

Årsregnskapet for 2017, viste et overskudd med kr 890 417,-. Disponible midler per 31.12.2017 utgjorde kr 865 411,-. Årsmøte i 2019 er ikke avholdt pt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har framforhandlet avtale med GET der internett er inkludert og de som ønsker å oppgradere internett kan gjøre dette til rimeligere pris (f.eks 20/20 til kr. 119,-). Det er også mulighet å velge bort tv for de som ønsker det. Felleskostnadene vil øke noe (ca. kr 99) når denne avtalen trer i kraft.

Det er iht. styreleder ingen store planer/investeringer på gang pt, dog må diverse opprettholdelse av standarden på bygget påregnes.
Generalforsamling for 2019 er ikke avholdt pt. (avholdes 04. juni).
Se forøvrig årsberetning og protokoll fra forrige år som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret og kontrakt om dyrehold er undertegnet. Det gjelder også eventuell gjenanskaffelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING