solgt

#SAGENE , Thurmanns gate 12A

Type Leilighet
Primærrom 103m²
Bruksareal 105m²
Bruttoareal 116m²
Tomt 2 560m²
19/11/2019 08:18
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1998
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 278
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 7 300 000,-
Totalpris 7 490 024,-
Ligningsverdi 1 857 544,-

Beregnet totalkostnad

7 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 525,- (Tingl.gebyr skjøte garasjeplass) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 500,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 190 024,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 490 024,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0078

Adresse og matrikkel

Thurmanns gate 12A, 0461, Oslo, Gnr.221 Bnr.278 Snr.2 Lnr.2201 Orgnr.980582965 i Oslo kommune

Eier

Hege Kristin Goverud Jørn Fredrik Mellem

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2019: 4 032,-

BRA/PROM

105 / 103 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1998

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 560 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Eiet tomt: 2560 m². Felles tomt for sameiet/velet, opparbeidet med grøntarealer, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier, sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og pen selveierleilighet med attraktiv beliggenhet på Sagene. Hele boligen vender mot gårdsrom og er helt skjermet fra trafikk og støy. Sameiet stod ferdig i 1998 og det er utført flere oppgraderinger i leiligheten i senere tid. Lysmalte overflater og pen parkett på gulv.
- Stor og skjermet markterrase
- Romslig og pen stue med store vindusflater
- Stilrent HTH-kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Tre gode soverom mot rolig gårdsrom
- Garderobe og walk-in-closet fra hovedsoverom
- Bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Entré med adkomst til innvendig bod
- Parkeringsplass i garasjekjeller
- Romslig kjellerbod
- Heisadkomst
- Veldrevet sameie
- Hyggelige fellesarealer
- Sentralt og rolig
- Kort vei til SATS (i bakgård), dagligvarebutikker, hyggelige serveringssteder, parker og kollektiv.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (1. etasje mot gårdsrom) og inneholder: Entré, innvendig bod, bad, stue, kjøkken, omkledningsrom og 3 soverom. Utgang fra stue til nordvestvendt markterasse.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 1. etasje på ca. 5 kvm, samt egen biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller merket med nummer 11.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet sentralt på Sagene med kort vei til det meste Oslo har å by på! Her har du alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Trikkestallen, Grisen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Rema 1000, Coop Extra, søndagsåpen Joker og Sagene Frukt og Grønt ligger få minutter fra gården.
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet landets største og mest moderne kino på Storo med hele 14 saler, hvorav den største har IMAX-teknologi. Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov, Cosmopolite, samt Det Andre Teatret på Lilleborg med improvisasjonsteater som hovedfokus.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass.
Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Sagene Samfunnshus har ett mangfold av aktiviteter for alle aldre. Barnas kulturhelg er bydelens eget kulturprogram for barnefamilier og både teater, dukketeater, konserter og dans står på programmet stort sett hver lørdag og søndag.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia (i bakgården), SATS Elixia på Storo og Nydalen, Evo Fitness Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov - med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Sentrum) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge).
Alle busser stopper kun noen få meter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. Flybussen til Oslo lufthavn har bussavgang fra Vøyenbrua. Fra samme sted går også buss 28 (Fornebu/Helsfyr) og regionale busser. Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Entré

Lys og arealeffektiv entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Adkomst til innvendig bod på 2 kvm med ekstra lagringsplass. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønskelig møblement. Store vindusflater og adkomst til markterrasse som gir rommet en luftig atmosfære. Delvis åpen løsning mot kjøkken.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget markterrasse som ligger vendt ut mot gårdsrommet. Terrassen er nordvestvendt og skjermet med levegg. God plass til diverse utemøblement, planter og grill (kullgrill er ikke tillatt). Gulv av terrassebord, samt betongheller på grunn. Terrassen har utvendige stikkontakter.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra 2017 og god plass til stort spisebord. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og mosaikkfliser over heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur fra KWC. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp fra AEG, ventilator tilkoblet avtrekkskanal, kjøleskap og fryser fra AEG, samt oppvaskmaskin fra AEG. Vannstoppventil er montert i kjøkkenbenk og varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Mellomgang med flere innredningsmuligheter og plassbygde skap.

Bad

Baderom fra byggeår med noe oppgraderinger i senere tid (nytt, vegghengt toalett, senket tak og montert nye dusjdører v/Rørlegger Andersen). Flislagt gulv med varmekabler og downlights i himling. Vegghengt servantskap med glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps armatur fra Grohe, speilskap med belysning over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra FM Mattsson. Vegghengt toalett fra Geberit. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Dette soverommet har både oppbevaringsplass i garderobeskap og adkomst til walk-in-closet. Her er det rikelig lagringsplass i innredning med hyller og kleshengerstativ.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Det er god plass til seng, skrivepult og oppbevaringsløsninger.

Soverom 3

Dette er også et pent soverom med mange innredningsmuligheter etter eget ønske og behov. Alle soverommene i leiligheten er vendt ut mot rolig gårdsrom.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom og fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og panelplater, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad.

Felleskostnader

2 777 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, garasje, renhold, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.055,- Vedlikeholdsfond 304,- Kabel-tv 276,- Garasje 142,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg, merket nr. 11.
Garasjeplassen har Gnr. 521, bnr. 1 og ideell andel 1/227. Sameiet disponerer 52 garasjeplasser i Sagene Ring Garasjesameie, disse plassene disponeres iht. tinglyst kjøpekontrakt og følger den aktuelle leiligheten ved salg. For garasjeanlegget gjelder generelt vedtektene for Sagene Ring Garasjesameie (vedlagt i salgsoppgaven). Sameiet har lagt til rette for lading av elbiler i garasjeanlegget som disponeres av Thurmanns gate 12. Alle seksjonseiere som ønsker opplegg for lading av elbil på sin parkeringsplass innhenter godkjenning fra styret samt inngår avtale om installasjon og bruk samt drift/vedlikehold. Ved utleie av parkeringsplass skal styret snarest mulig gis melding om navn og adresse på leietaker. Det oppfordres bare å leie ut til beboere i Stockflethsgt 51, Pontoppidansgt. 9 , Thurmannsgt. 12 og 10.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 857 544 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 687 158 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Fasader i teglstein og fasadeplater. Yttertak av valmtaksform utvendig tekket med takstein (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.02.2001 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie må meldes til styret for registrering av leietaker.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3561 av 23.10.1996. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, fellesareal, spesialområde for bevaring (kontor og offentlig allmennyttig formål - kultur, offentlig service, barnehage, Vøyenvollen museum) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1998/48291-2/105  Erklæring/avtale  20.08.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:521 Bnr:1  
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-221/278 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/48291-4/105  Erklæring/avtale  20.08.1998 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-221/278 Gjelder denne registerenheten med flere
1998/48291-5/105  Erklæring/avtale  20.08.1998 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten
og punkt 2 ikke uten samtykke fra Oslo Vann- og avløpsverk.
Overført fra: 0301-221/278 Gjelder denne registerenheten med flere
1998/48583-1/105  Bruksrett   21.08.1998 
Gjensidig bruksrett og plikter vedkommende uteareal m.v.
Overført fra: 0301-221/278 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/49507-1/105  Best. om adkomstrett  26.08.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:521 Bnr:2  på vilkår
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-221/278 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/58625-2/105  Erklæring/avtale  06.10.1998 
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere
1998/65499-3/105  Urådighet  06.11.1998 
Kan ikke selges/pantsettes uten sammen med 1/227 del av
gnr 521 bnr 1
 
Grunndata
1998/58625-1/105  Seksjonering 06.10.1998 
opprettet seksjoner: snr: 2 formål: Bolig
sameiebrøk: 103/6344
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2 OG 12
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-521/1
Rettigheter i eiendomsrett
1998/48577-1/105  Erklæring/avtale  21.08.1998 
Overført fra: 0301-221/278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:277  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:277 Snr:1 - 97
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:278 Snr:1 - 57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:279  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:279 Snr:1  - 6 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:280  
Vedrørende heisanlegg til garasjeanlegg m.v.
Overført fra: 0301-221/278
Rettigheter på 0301-221/277
Rettigheter i eiendomsrett
1998/48586-1/105  Erklæring/avtale  21.08.1998 
Overført fra: 0301-221/278
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:278  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:278 Snr:1 - 57
Bruksrett til tilfluktsrom
Overført fra: 0301-221/278

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 57 seksjoner hvorav 56 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Thurmannsgate 12 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 980582965, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Thurmanns Gate 12 A - C. Gårds- og bruksnummer: 221 / 278.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
- Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Rudolfsens Vaktmestertjenester
- Sykler og barnevogner kan settes i fellesrom inne i oppgangen, eller i låste sykkelrom på gårdsplassen, sykler også i stativ utendørs
- Selskapet eier 22,03 % av Sagene Ring Garasjesameie. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjeld i sameiet og garantiansvar refererer seg til den samlede gjeld i Sagene Ring Garasjesameie og utgjør kr 6 570.
- Selskapet eier 21,6 % av Sagene Ring Vel. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjeld i Sagene Ring Vel og garantiansvar refererer seg til den samlede gjeld i Sagene Ring Vel og utgjør kr 51 487.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld: 0,- per 31.12.2018.
Andel formue: 16.722,- per 31.12.2018.
Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 565724.

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 611 951,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 913 956,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Se også vedtekter for garasjesameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Det er ingen store planer som er tatt opp i årsberetningen fra sameiermøte i 2019.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Lufting av hund og katt må skje under kontroll og utenom fellesarealene. Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikring er plassert i eget skap i oppgang. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og har brannslukker.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Kjerstin Falkum

922 04 707

kf@schalapartners.no

VERDIVURDERING