solgt

#CARL BERNER , Grenseveien 11E

Type Leilighet
Primærrom 58m²
Bruksareal 59m²
Bruttoareal 66m²
Tomt 4 111m²
25/10/2019 13:42
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1936
Gårdsnummer 226
Bruksnummer 20
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 550 000,-
Totalpris 3 827 072,-
Ligningsverdi 1 034 826,-

Beregnet totalkostnad

3 550 000,- (Prisantydning) 261 976,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 811 976,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 187,- (Gebyr benyttet forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 096,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 827 072,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0094

Adresse og matrikkel

Grenseveien 11E, 0564, Oslo, Gnr.226 Bnr.20 Andelsnr.54 Orgnr.948322447 i Oslo kommune

Eier

Viktoria Hamran Fjellbekk

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

59 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 111 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt: 4111 m². Tomt opparbeidet med busker, trær, plenområder, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er mulighet for individuell nedbetaling på lån 1 OBBK01.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 2-roms, beliggende i 3. etasje, i et attraktivt område på Carl Berner. Boligen holder en god standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid. Gjennomgående planløsning, samt store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold.

- Romslig og pen stue
- Vestvendt balkong (fra 2014) med supre solforhold
- Utsikt mot Holmenkollen og idylliske fellesarealer
- Vinduer og balkongdør fra 2014/18
- Stilrent Kvik-kjøkken fra 2016 med hvitevarer
- Pent bad, oppgradert i 2017
- Luftig soverom med god oppbevaringsplass
- Entré med kott
- Flotte fargevalg og originale tregulv
- Lofts- og kjellerbod
- Borettslaget har noen p-plasser, og det er beboerparkering i området
- Sikringsordning
- IN-ordning på et lån (mulig å redusere felleskostn. med ca. 715,-)
- Fyring/vv, internett og tv inkl.
- Veldrevet borettslag

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré, kott, bad, stue, kjøkken og 1 soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 4,5 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3 kvm, samt en loftsbod på ca. 7 kvm i gulvareal (skråtak).

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren.
Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, samt søndagsåpen Joker og Kiwi. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Vita, Samson bakeri og café, Waynes Coffe, apotek, Vinmonopol m.m. rett i nærheten. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse.
Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku. Blå og Parkteatret byr på god atmosfære.

Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand.
Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.


En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet Sats/Elixia, Bare Trening og Fresh Fitness. Er det ønskelig med litt annen type aktivitet kan man besøke Tøyenbadet, Naturhistorisk museum eller Munchmuseet.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).
Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønskelig møblement. Det er også fin sone for spisebord med plass til mange gjester rundt bordet. Store vindusflater og adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Fra stuen er det utgang den herlige, vestvendte balkongen på ca. 4,5 kvm. Her er det god plass til utemøblement og planter. Supre solforhold og flott utsikt over nabolaget, de idylliske fellesarealene, samt mot Holmenkollen og Tryvannstårnet. Balkongen ble montert i 2014 med bærende konstruksjoner av stål, gulv av terrassebord og rekkverk av stålprofiler.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren Kvik-innredning fra 2016 med hvite, glatte fronter og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur fra Tapwell. Trefiberplater på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp, oppvaskmaskin og ventilator med kullfilter fra Bosch, komfyrvakt, samt frittstående kjøleskap og fryser fra Samsung. Det er montert vannstoppventil i kjøkkenbenk.

Bad

Pent flislagt baderom som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2004. Badet ble oppgradert med ny membran, varmekabler, sluk og gulvfliser fra 2017, dette ble utført av borettslagets forsikring ifm. at varmekablene hadde sluttet å fungere. Det ble også montert nye baderomsmøbler og servant installert i 2017, samt montert nye dusjdører i 2019. Badet inneholder vegghengt servantskap og heldekkende servant med ett-greps armatur fra Tapwell, speilskap med belysning over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras, vegghengt toalett fra Geberit og opplegg for vaskemaskin. Downlights og avtrekksventil i himling.

Soverom

Romslig og pent soverom med god plass til blant annet dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i vegghengte hyller/skap, garderobe og stor skyvedørsgarderobe.

Entré

Lys entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner. Fra entréen har man adkomst til et praktisk kott med ekstra lagringsplass.

Overflater

Gulv: Originalt tregulv og fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,66 meter.
Generelt: Leiligheten har blitt overflatebehandlet i 2016/2018/2019.

Felleskostnader

4 124 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring (fjernvarme), kabel-TV/Internett via Get, vaktmester, trappevask, forsikring, forr.førsel, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.429,- Kapitalkost. lån 1 OBBK01 695,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har fem parkeringsplasser som alle beboere kan disponere forutsatt at parkeringsbevis ligger godt synlig i frontruten. Beviset signeres ut hos vaktmester årlig, og følger med leiligheten. Det må derfor tas vare på selv om man ikke har bil. I tillegg kan man parkere på plassene til Carl Berner Fysikalske Institutt kl. 17-08 på hverdager og i helgene. Mellom blokkene kan man stå i inntil 30 min for av- og pålessing. Etter 30 minutter risikerer man å bli borttauet eller å bli bøtelagt. Vi har avtale med Unipark AS om borttauing og bøtelegging av feilparkerte biler (og biler som ikke har gyldig parkeringsbevis i frontruten) på nevnte plasser, mellom blokkene, samt utenfor t-banen. Kostnader i forbindelse med borttauing tilfaller bileier.

Borettslaget har også tre plasser for el-bil. Disse er for utleie til beboere og eksterne. Eksterne leietakere gis kun adgang når det er plasser tilgjengelig som ikke leies av beboerne. Per dags dato er alle plasser leid ut.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 034 826 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 725 372 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Fasader i teglstein. Yttertak av saltaksform tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Nordic. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2014. Vinduer med karmer av tre og to lags glass fra 2014 og nye støyvinduer mot Grenseveien fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen i inntil tre år, dersom andelseier har bodd i bolig i ett av de to siste årene. Les mer om utleie i vedtektene punkt 4-2.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet sentralfyr/fjernvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, spesialområde bevaring (forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål, treningssenter) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1936/403881-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 10.06.1936
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Frydenberg Borettslag
Org.nr: 948322447

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1936/302230-2/105 Erklæring/avtale 07.05.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1936/304806-1/105 Bestemmelse om veg 08.07.1936
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1937/300816-1/105 Bestemmelse om gjerde 27.01.1937
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

1937/404059-1/105 Obligasjon 05.07.1937
BELØP: NOK 62.500
Panthaver:Sjømannshjelpen
Lnr: 1116790

1948/413132-1/105 ** Nedkvittering 29.11.1948
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 44.532

1952/401530-1/105 ** Transport av panthaver 25.01.1952
Fra:Oslo Kommune
Lnr: 1086990
Til:Sjømannshjelpen
Lnr: 1116790

1937/304152-1/105 Erklæring/avtale 08.07.1937
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1952/311297-1/105 Skjønn 08.09.1952
Overført fra gnr 226 bnr 29
Gjelder denne registerenheten med flere

1968/522800-1/105 Skjønn 14.12.1968
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra gnr 226 bnr 28
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/510019-1/105 Obl. ny tgl etter fristen 11.06.1979
BELØP: NOK 110.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al
Lnr: 1087017
OPPR TGL DBNR 3617/38

2004/47885-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 12.07.2004
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/47875-1/105

2009/951351-1/200 Obl. ny tgl etter fristen 10.12.2009
BELØP: NOK 1.500
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBL. NY TGL ETTER FRISTEN 510019/1979

2014/608708-1/200 Pantedokument 21.07.2014
BELØP: NOK 19.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/183341-1/200 Pantedokument 01.03.2017
BELØP: NOK 5.350.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884 Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/552193-1/200 Pantedokument 16.03.2018 10:20
BELØP: NOK 10.480.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1930/900556-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 19.08.1930
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TRONDHEIMSVN 109
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 148 andelsleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322447, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune. Adresse: Grenseveien 9 A - F, Grenseveien 11 A - F og Frydens gate 6.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Borettslaget har ordinær forretningsførerkontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2019
- Hjemmeside: www.frydenbergborettslag.no
- Borettslaget har også facebookside med jevnlige oppdateringer; Frydenberg borettslag
- Fredrik Davidsen er ansatt som vaktmester i Frydenberg borettslag
- Avtale om snømåking og strøing med Bygårdsservice AS
- Avfallcontainer er tilgjengelig ved siden av avfallssurene 4 ganger i året
- Fellesvaskeriet er i Grenseveien 11 E
- Parkeringsavtale med Unipark AS
- Get er borettslagets leverandør av tv og internett
- Det er også mulighet for å benytte Homenet som internettleverandør (egen avtale)
- Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel
- Tilknyttet sikringsordning
- IN-ordning på ett lån
- Det arrangeres flere hyggelige fellesarrangementer i borettslaget, med blant annet flaggheising på 17. mai og julegrantenning med nissekorps og gløgg 01. desember

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr 261.976,- per 03.05.2019.
Andel fellesformue utgjør kr 8.558,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK01-98207390712
Type: Annuitet
Restsaldo: 13.182.785,-
Restløpetid: 25 år 7 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,40%
Andel av saldo: 159.168,-
Kapitalkostnader: 715,-

Lånenr: OBBK02-98207582778
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.805.700,-
Restløpetid: 16 år 10 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,40%
Andel av saldo: 34.930,-
Kapitalkostnader: 215,-

Lånenr: OBBK03-98207686107
Type: Annuitet
Restsaldo: 5.486.049,-
Restløpetid: 6 år 6 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,40%
Andel av saldo: 39.875,-
Kapitalkostnader: 571,-

Lånenr: OBOS01-98207686115
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.852.689,-
Restløpetid: 23 år 11 md.
Term pr år: 12
Rente: Flyt 2,40%
Andel av saldo: 28.003,-
Kapitalkostnader: 132,-

Det er mulighet for individuell nedbetaling på lån 1 OBBK01.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

261 976

Andel formue

8 558

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6596647

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et underskudd på kr - 2 406 935 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 1 105 559 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Det er ikke tillatt å benytte andre typer grill eller varmelamper enn elektriske på balkongene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2018: Skiftet vinduer mot Grenseveien, nye støyvinduer
- Gjennomført mindre arbeider på utearealene (beskjæring av busker/trær)
2017: Utbedring av avløpsledninger fra bygg til kommunalt nett
2016: Rehabilitering av oppgangene:
- nye inngangsdører
- nytt porttelefonsystem og nye ringeklokker til alle andeler
- nye postkasser
- rehabilitering av terrazzogulv
- ny belysning
- ledninger i oppgangen lagt i kanaler
- maling
2015: Montering av brannvarslingsanlegg i fellesarealer (kjellere, oppganger og loft) samt generell brannsikring av fellesarealer. Rensing av luftekanaler Montering av nye, låsbare søppelskur. Ferdigstillelse av vindusmaling og kitting (vinduer vest i begge blokker)
2014: Rehabilitering og nyetablering av balkonger.
- Utskifting av radiatorer i stue i leiligheter der det er blitt montert nye vinduer og dører i forbindelse med balkongprosjektet.
- Maling og kitting av vinduer mot øst, sør og nord.
2013: Utbedret bred trapp fra nr. 9 til søppelskur. Laget ny, smal trapp fra nr. 9 til søppelskur.
Oppgradering av borettslagets interne kabelanlegg for TV og internett Malt søppel-, vogn- og sykkelskur.
2012: Felt trær i hagen foran nr. 9 samt noen syke trær mellom 9 og 11.
- Kjøpt inn to nye vaskemaskiner og en ny tørketrommel til vaskeriet.
Se full liste over vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i årsberetningen.

Planer ref. årsberetning 2019:
- Styret har startet arbeidet med en helhetlig plan for utearealene, herunder parkeringsplasser, (el)sykkelparkering, avfallshåndtering og lignende. Lark Landskap presenterte to forslag på generalforsamlingen. Det ble vedtatt å utsette forslaget til en senere generalforsamling.
- Kartlegge og gjennomføre merking av alle lofts- og kjellerboder.
- Gjennomføre en tilstandsvurdering av bygningsmassen.
- Pusse opp fellesvaskeri.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr er i utgangspunktet ikke tillatt i Frydenberg borettslag. Dersom naboene gir skriftlig tillatelse og gode grunner ikke taler mot det, kan styret innvilge tillatelse til å holde husdyr etter skriftlig søknad. Husdyreier må undertegne avtale om dyrehold i borettslaget, og plikter å rette seg etter offentlige vedtekter for hundehold også på borettslagets område. Husdyreier er ansvarlig for skader og ulemper dyret medfører for eiendom og personer. Berettigede klager på dyreholdet kan medføre plikt til å fjerne dyret/ dyrene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vt@schalapartners.no eller SMS: 45 21 62 22 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang (nytt i 2016). Hovedsikringens kapasitet er 40A. Leiligheten har delvis åpent/skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarsler og brannslukker.
- Selger opplyser om at det er majorstubille i leiligheten.
- Det har vært rotter ved søppelkassene og tiltak er blitt gjennomført.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 0,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Vidar Tangstad
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Vidar Tangstad

452 16 222

vt@schalapartners.no

VERDIVURDERING