solgt

#VEITVET , Veitvetveien 9

Type Leilighet
Primærrom 85m²
Bruksareal 85m²
Bruttoareal 92m²
Tomt 19 373m²
29/11/2019 13:04
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 15
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 600 000,-
Totalpris 4 160 753,-
Ligningsverdi 1 089 195,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 553 274,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 153 274,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 479,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 160 753,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0109

Adresse og matrikkel

Veitvetveien 9, 0596, Oslo, Gnr.89 Bnr.15 Andelsnr.153 Orgnr.951980137 i Oslo kommune

Eier

Marek Rafal Mach

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

85 / 85 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1955

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 19 373 kvm, Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

19.373 m² eiet tomt. Felles tomt som nylig er oppgradert. Flott opparbeidet med gressplen, gangarealer, trær, prydbusker og annen pen beplantning. Det er sykkelstativ, lekeapparater og flere sittegrupper til glede for store og små. Området ligger skjermet til mellom borettslagets bygg, og er helt uten biltrafikk.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og pen rekkehusleilighet over to plan, i 3.- og 4. etasje, beliggende i et barnevennlig og attraktivt område på Veitvet. Boligen er nypusset i 2019 og holder en generelt god standard. Det er flott utsikt og svært gode solforhold.

- Toppleilighet med gode solforhold og fin utsikt
- Nye gulv, overflater og el-anlegg i 2019
- Stor og lys stue
- Lekkert kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
- Solrik balkong på 8,5 kvm
- Nytt bad, soilrør og vannrør i 2016 (i regi av brl)
- 3 soverom
- Tak og fasade er rehabilitert i 2013 med bl.a. ny balkong og noen vinduer
- Vedtatt fasaderehabilitering (fra inngangsparti)
- Kjellerbod
- Brl leier ut garasjeplasser etter venteliste
- Ingen forkjøp
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Flotte fellesarealer
- 1 min til Veitvetsenteret
- Nær t-bane (1 min), buss, barnehager og skoler

Innhold

Leiligheten ligger over to plan i byggets 3.- og 4. etasje og inneholder:
3. etasje: Entré/gang, bad, 1 soverom og kjøkken med adkomst til sydvestvendt balkong på ca. 8,5 kvm.
4. etasje: 2 soverom og stue.

Soverom 1 (3. etasje) oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning, men er omtalt som dette i annonse/salgsoppgave.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller på ca. 9,2 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Veitvet i Oslo kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I forbindelse med Veitvet skole er det en stor kunstgressbane, samt Veitvethallen med håndballbane. Ny flerbrukshall stod ferdig i 2015. Det er kort vei til Veitvetparken som framstår som en idyllisk møteplass tilrettelagt for grilling, sandvolleyball, tennisbane, flott lekeareal og en scene mot Veitvet kulturhus. Turveier innover i Lillomarka ligger også i gangavstand fra boligen. Her er det flere vann med bade- og fiskemuligheter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi og Rema 1000 som ligger på Veitvet senter, like overfor boligen. Her finnes også bl.a. lege, tannlege, apotek og frisør, samt Norges største bowlinghall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter ca. 60 butikker og et stort utvalg innen helse og velvære.
Senteret fremstår som moderne og attraktiv og ligger kun noen minutters gange fra Veitvet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Veitvet T- Bane som ligger 1 minutt fra boligen. Det er ca. 6 minutter til bussholdeplass hvor det går buss til og fra sentrum hele døgnet.

Eiendommen har gangavstand til Veitvet barne- og ungdomsskole. Nye Veitvet skole åpnet høsten 2015. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke Videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. De nærmeste barnehagene er Maurtua, Bever'n og Skrubbelund Barnehage som alle ligger innen 5 minutters gange.

Entré

Boligen har adkomst via svalgang. Romslig og innbydende entré med plass til å sette fra seg yttertøy og sko. Det er oppbevaringsplass i stort garderobeskap i trapperom. Downlights i himling.

Kjøkken

Nytt og stilrent IKEA-kjøkken fra 2019 og god plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Innredning med hvite, slette fronter og fliser over sort benkeplate. Nedfelt oppvaskum og ett-greps armatur fra IKEA. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr og mikrobølgeovn i høyskap, nedfelt keramisk platetopp, komfyrvakt, ventilator med kullfilter, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder på 100 liter fra 2016 er plassert i kjøkkenbenk. Vannstoppventil er også montert. Downlights i himling. Det er adkomst til balkongen som gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Stor, sydvestvendt balkong med flott utsikt og supre solforhold! Balkongen er på ca. 8,5 kvm med god plass til diverse utemøblement, grill og planter. God oversikt over de hyggelige fellesarealene. Det er montert utelys, stikkontakter og elektrisk markise. Balkongen har bærende konstruksjoner av armert betong med levegg mot naboer og rekkverk av stålprofiler med glass. Gulv med ny terrassebord i 2019. Det ble utført rehabilitering av ytre fasader, tak og balkonger 2012-2013 i regi av borettslaget.

Bad

Pent flislagt bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2016. Glassdører til dusj og høyskap er nytt i 2019. Varme i gulv og downlights i himling. Badet inneholder vegghengt servantskap med glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps armatur fra Damixa, speilskap med belysning over. Det er også oppbevaringspass i høyskap med speildør. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og dusjarmatur fra Damixa. Vegghengt toalett fra Tece. Det er opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Avtrekksventil i vegg. Rehabiliteringen omfattet også utskiftning av innvendige rør og soilrør (ferdigattest foreligger). Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Dette soverommet ligger i 3. etasje og har adkomst fra entréen. Romslig størrelse med fin plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsløsninger.

Stue

Flott stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønskelig møblement. Store vindusflater som gir mye naturlig lys og med flott utsikt over området.

Soverom 2

Lyst og pent soverom med plass til seng og garderobe. Egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Begge soverommene i 4. etasje har adkomst fra stuen.

Soverom 3

Pent soverom med mange innredningsmuligheter. God plass til dobbeltseng og oppbevaringsløsninger.

Overflater

Generelt: Hele leiligheten er pusset opp i 2019, foruten bad som ble rehabilitert i 2016.
Gulv: Laminat i oppholdsrom (Gray Premium Eik 1-stav) og fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og panelplater, samt fliser på bad.
Tak: Malt panel. Downlights i entré, kjøkken og på bad.

Felleskostnader

5 154 pr. mnd. Drift og vedlikehold, TV/bredbånd, renhold, snømåking, gressklipping, vaktmestertjenester, felles forsikring, forr.førsel, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2 568 Renter lån 928 Avdrag lån 1 658

Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med kr. 150,- for de små leilighetene, og kr. 300,- for de store leilighetene fra 1. juli 2019. Dette utgjør totalt kr. 5 454,- for denne leilligheten.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser for kr. 607,- pr. mnd. Det er foreløpig venteliste. Det er også mulighet til å leie garasjeplass ved ledighet av Veitvetsenteret DA for ca. kr. 625,50 pr. måned.

Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Borettslaget kan ikke tilby ladestasjon for elbil, men det er offentlig ladestasjon i nærheten.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 089 195 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 921 101 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein og noe utfyllende bindingsverk utvendig kledd med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har ytterdør av tre med vindu og sikkerhetslås. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2012. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1979/2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for våningshuset fra 1960.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av våtrom og utskifting av innvendige vann- og avløpsrør, datert 17.02.2017.
Det foreligger ferdigattest på fasaderehabilitering og nye balkonger , datert 28.06.2013.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

3. etasje:
Primærrom: 42 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken og 1 soverom.
Bruksareal: 42 kvm.
Bruttoareal: 46 kvm.

4. etasje:
Primærrom: 43 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og 2 soverom.
Bruksareal: 43 kvm.
Bruttoareal: 46 kvm.

Trapp og trapperom er medregnet i boligens primærareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler på bad. Det er ett pipeløp i leiligheten.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som hovedsakelig er uregulert, men avsatt til bebyggelse og anlegg ifølge kommuneplan Oslo mot 2030, datert 23.09.2015. Området forøvrig er regulert til vei, byggeområde for boliger, forretning, friområde, kollektiv m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, se vedlagt reguleringskart eller vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1957/14503-1/105 Bestemmelse om veg 23.11.1957
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/862415-1/200 Pantedokument 09.10.2013
BELØP: NOK 53.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324

2014/769290-1/200 Pantedokument 11.09.2014
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324

2015/1098977-1/200 Felles pantedok bor.innsk 24.11.2015
BELØP: NOK 727.780
Panthaver:Andelseiere I Fellesskap, Jf Brl. § 2-11, 1. Ledd
Lnr: 10078501

2016/132537-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 15.02.2016
veket for: PANTEDOKUMENT 2016/77009-1/200

2016/77009-1/200
Pantedokument 27.01.2016
BELØP: NOK 35.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324

Grunndata
1955/89-1/105 Registrering av grunn 05.01.1955
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:89 Bnr:5

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslagets har organisasjonsnummer 951980137. Det er 168 boliger og ingen næringslokaler i borettslaget. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl og revisor er KPMG.

- Hjemmeside med nyttig info: http://beverveien.borettslag.net/.
- Canal Digital er leverandør av kabel-tv/ bredbåndstjenester. Avtalen heter Komplett 50 og gir 50/50 Mb/s bredbåndshastighet og digital TV med opptaksdekoder og trådløs ruter.
- Borettslaget har fellesvaskeri.
- Borettslaget har vaktmestertjeneste som utfører tjenester som snøbrøyting, rydding, gressklipping m.m.
- Det er retningslinjer for montering av lys, markiser, peis etc. som ligger vedlagt husordensreglene - ved usikkerhet anbefales det å konferere med styret.
- Det er kun lov å eie én andel i borettslaget.
- Ingen forkjøpsrett, kun krav om styregodkjenning.
- Lave omkostninger, ingen dokumentavgift.
- Dersom man ønsker å leie garasjeplass, ta kontakt med styret for å bli satt på venteliste.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 553 274 per 29.05.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 144 174 per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94927025404, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.05.2019: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 89
Saldo per 29.05.2019: 87 417 344
Andel av saldo: 553 274
Første termin: 30.12.2016 Første avdrag: 30.06.2017 (siste termin 30.06.2041)

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

553 274

Andel formue

144 174

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Nordic Polisenummer: 203337

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 3 139 279,-. Borettslagets disponible midler utgjorde kr. 18 360 146,- per 31.12.2018. Disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold i borettslaget:
- Alle bad, soil og rør i borettslaget er renovert i 2016 (ferdigattest foreligger).
- Rehabilitering av ytre fasader på kjøkkenside, tak og balkonger i 2012-2013 (ferdigattest foreligger).
- Arbeider gjort på el-anlegg i forbindelse med rehabilitering av bad høsten 2016.

Planer iht. årets generalforsamling:
Det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling i januar 2019 ifm. rehabilitering av fasaden på inngangssiden/nye rømningsveier/tak over inngangspartiene. Forslaget falt da, men prosjektet ble tatt opp igjen på den ordinære generalforsamlingen i Mai 2019 og ble vedtatt med stort flertall iht. styret. Det er gitt en kostnadsramme på 35.000.000,- og styret har fått fullmakt til å finansiere prosjektet ved bruk av egenkapital, samt opptak av lån på inntil 19.500.000,-. Det medfører at fellesgjelden vil øke i tiden fremover.

Et estimat fra årsberetningen viser at fellesgelden for de største leilighetene vil øke med maks kr. 123.000,- og hyblene med maks kr. 61.500,-. Samlet fellesgjeld for de største leilighetene (denne boligen) vil bli ca. 681.000,- (avvik vil sannsynligvis forekomme). Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med kr. 150,- for de små leilighetene, og kr. 300,- for de store leilighetene fra 1. juli 2019.

De gamle søppelrommene vil gjøres om til barnevognsparkering, kjøpe inn og montere sykkelstativ i borettslagets tilfluktsrom, omgjøre fellesvaskerier som ikke er i bruk (vaskeri i Beverveien 2 og 14 beholdes), omgjøre tilfluktsrom til nettingboder dersom direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap tillater dette. Det vil brukes inntil kr 400.000,- på dette prosjektet.

Styret følger vedlikeholdsplanen som er utarbeidet for borettslaget med tiltak i perioden 2016-2020. For øvrig ser ikke styret andre større behov utover dette i den kommende 5-10 års perioden.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer detaljert info i årsberetning som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Protokollen fra årsmøte er pt. ikke klar.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget etter samtykke fra styret og under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Slik samtykke kan gis etter skriftlig søknad hvor søkeren forplikter seg til å følge de regler for hunde-/kattehold styret har fastsatt. Søkere må forplikte seg til å skille seg med dyret eller godta oppsigelse hvis styret finner å måtte trekke sitt samtykke tilbake. Beboere som holder dyr skal sørge for at de ikke sjenerer andre beboere eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det.

Diverse

- Nytt el-anlegg i 2019, samsvarserklæring foreligger. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i garderobeskap utenfor bad. Hovedsikringens kapasitet er 40A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarsler og brannslukker.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Eiendomsmeglerfullmektig
Truls Martin Nygaard

47 62 91 51

tmn@schalapartners.no

VERDIVURDERING