solgt

#CARL BERNER , Hekkveien 7

Type Leilighet
Primærrom 73m²
Bruksareal 73m²
Bruttoareal 80m²
Tomt 2 619m²
11/03/2020 12:20
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 118
Energimerking G
FINN.no 157703348
Sist endret
Prisantydning 4 650 000,-
Totalpris 4 972 400,-
Ligningsverdi 1 254 149,-

Beregnet totalkostnad

4 650 000,- (Prisantydning) 310 325,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 960 325,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 625,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 12 075,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 972 400,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-19-0111

Adresse og matrikkel

Hekkveien 7, 0568, Oslo, Gnr. 125 bnr. 118, aksjebrevnr. 14 og 64 i Furulund 3 AS borettslag med orgnr. 923682783 i Oslo kommune

Eier

Mats Wikholm og Ida Wikholm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1954

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Totalt 3 850 kWh for perioden 01.06.18 - 31.05.19.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 619 kvm, Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt på 2 619 m². Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær og asfalterte internveier. Sittegrupper og sykkelparkering til bruk for beboerne. Eiendommen ligger inntil friområdet Skulpturparken. Varmekabler i gangvei fra hovedinngang ned til vei.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en meget tiltalende 3-roms hjørneleilighet, beliggende fint til i 3. etasje med heisadkomst. Boligen ligger i et attraktivt område på Frydenberg med kort vei til alle nødvendige fasiliteter. God standard, arealeffektiv planløsning og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys.

- Lekker og romslig stue
- Sydvendt balkong med grønn utsikt
- Ingen innsyn eller gjenboere
- Stilrent kjøkken med hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2007
- Opplegg for vaskemaskin
- To soverom med god oppbevaringsplass
- Innbydende entré
- Mulig 4-roms (flytte kjøkken til stue)
- Fellesvaskeri
- To boder
- Gratis p-plass til blokka
- 10 garasjeplasser leies ut etter liste
- Beboerparkering
- Fasaderehab. med nye vinduer/balkongdør i 2015
- Fyring/varmt. ved fjernvarme inkl.
- Kabel-tv inkl.
- Skulpturparken like utenfor
- Lave omkostn.- ingen dok.avg.

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré/gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 2 kvm. Det kan være mulig å gjøre om til 4-roms (flytte kjøkken til stue), men evt. kjøper tar risikoen for at denne løsningen lar seg gjennomføre.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i 1. underetasje på ca. 3,9 kvm med innlagt strøm, samt én kjellerbod på ca. 1,8 kvm. Felles bod for sykler i kjelleren.

Beliggenhet

Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig store flotte grøntarealer like i nærheten. Skulpturparken med Billedforeningens hus blir din nye nabo. Huset fra 1800- tallet ble oppgradert innvendig i 2018, og med ny veranda og inngang fra parken. Billedhuggerforeningen inviterer til utstillinger og sosiale events og cafe i solen for liten og stor. Området rundt leiligheten er i positiv utvikling med Pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Det har åpnet et nytt flott senter i Pengeskapsfabrikken med blant annet kafé, apotek, stor Kiwi-butikk og Vinmonopol.

Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Torshov, Løren og Tøyen med sine populære gatecafeer, restauranter, Tøyenbadet og nisjeforretninger.

Et lite steinkast unna ligger idylliske Rosenhoff med kolonihage og trehusbebyggelse. Rodeløkka med sin idylliske småhusbebyggelse gjør turen ned til Løkka ekstra hyggelig, enten det er på sykkel eller til fots.

Det er også kort vei til Sentrum med sitt brede tilbud av service, shopping og underholdning, samt gangavstand til Grünerløkka. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt er i nærmiljøet. Blant noen av restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange flere.

Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med et spennende utvalg av unike råvarer og flere spisesteder.

For de som ønsker å ta det med ro, finnes flotte parker i nærheten. Ola Narr, Botanisk Hage, Torshovdalen, Sofienbergparken og Tøyenparken er alle innen kort rekkevidde. På Rosenhoff serverer de dessuten nydelige vafler i kolonihagen på søndager. Ønsker du en lengre tur, er det koselige stier langs Akerselva fra byen og til Maridalen.

For de mer sporty kan man i tillegg til en joggetur i parken benytte seg av de mange treningssentrene rett i nærheten. Her finnes både SATS-senter, Bare trening, Tøyenbadet og Fresh Fitness i gangavstand.

Meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet. Fra Carl Berner kommer man seg raskt og enkelt rundt i hele sentrum. T-banelinjen "Ringen" tar deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UIO Blindern på 6 stopp. Busslinje 20, 21, 28, 31 og 57 og flybuss går i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 17 går også fra Carl Berners plass. Se www.ruter.no for mer info.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren.

Stue

Meget tiltalende stue med delikate fargevalg og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. Utsikt over de grønne omgivelsene og nabolaget. I stuen er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement.

Balkong

Herlig, sydvendt balkong med gode solforhold og hyggelig utsikt. Balkongen er på ca. 2 kvm med fin plass til cafésett. Balkongene ble rehabilitert i forbindelse med fasaderehabilitering i 2015/16. Treheller på balkongdekke.

Kjøkken

Boligen har et separat kjøkken med stilren innredning og god plass til spisebord. Innredning med hvite, glatte fronter og robust benkeplate av betong. Malte flater over benk og belysning under overskap. Plasslimt oppvaskkum i rusfritt stål med ett-greps armatur fra Fonte. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer; kjøleskap med fryser fra IKEA, oppvaskmaskin fra Simens, stekeovn fra Beha og platetopp fra Grepa. Vegghengt ventilator med kullfilter.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2007 med varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Mora, underskap med benkeplate av tre, samt speil med belysning over. Vegghengt toalett fra Duravit tilkoblet sisternekasse fra Grohe. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, samt dusjarmatur fra Mora tilkoblet hånddusj. Håndkletørker og avtrekkskanal på vegg. Det ble utført oppgradering av vannrør i 2012 i regi av aksjeselskapet.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Rikelig oppbevaringsplass i to skyvedørsgarderober på hhv. 1,6 meter og 1,5 meter. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et pent soverom med plass til seng, skrivepult, sofa eller annet ønskelig møblement. Rommet egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Oppbevaringsplass i skyvedørsgarderibe (1,6 meter bred).

Overflater

Gulv: En-stavs parkett og laminat, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og tapet på en vegg på soverom. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad og i entré.

Felleskostnader

4 981 pr. mnd. Inkluderer fyring og varmtvann v/fjernvarme, kabel-tv, nedbetaling andel gjeld, felles bygningsforsikring, trappevask, fellesvaskeri, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter 4.776,- Kabel-tv 205,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Selskapet har 10 garasjer, samt noen boder til utleie. (mnd leie kr 800,- og kr.400). Disse følger ikke leiligheten ved salg. Styret tildeler etter ansiennitet. Jfr. vedtektene § 3-1. Det påløper administrasjonskostnader kr 697- til forretningsfører ved tildeling. Forøvrig har borettslaget 10 stk gratis oppstillingsplasser til beboerne.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 254 149 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 514 936 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 9.etasjer samt kjeller og underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av betong.
Yttervegger av pusset og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entrèdør i brannklasse B30 og lydklasse 40 dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest på oppføringstidspunktet.

Ferdigattest er utstedet for senere arbeider på eiendommen den 16.11.2011 og 31.07.2012. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjeeier kan med godkjenning fra styret i laget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4592 av 13.04.2011. Området forøvrig er regulert til boliger, friområde (skulpturparken), vei, byggeområde for offentlig bygning/allmenyttig formål (barnehage), industri, forretning, kontor m.m.

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1954/7345-1/105 Bestemmelse om veg 05.06.1954
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

1955/6986-1/105 Erklæring/avtale 25.05.1955
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1955/15506-1/105 Obligasjon 02.12.1955
BELØP: NOK 707.050
Panthaver:Centrum Eiendomsbestyrelse As Lnr: 6450255
ANFØRT PRIORITET: FRA NOK 2 050 500,-.

1957/921-1/105 Bestemmelse om gjerde 24.01.1957
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

1995/10369-1/105 Obl. ny tgl etter fristen 24.02.1995
BELØP: NOK 200.000
Panthaver:Center Eiendom Oslo As Lnr: 1143861
Tinglyst på ny etter fristen, opprinnelig tinglyst 16 03 54
dbnr 3536/54,slettet 24.02.95 ex officio i medhold av
tgl.lovens par 31,1 ledd jmf 28,1 ledd

1995/10369-2/105 ** Prioritetsbestemmelse 24.02.1995
veket for: OBLIGASJON 1994/67070-1/105

Grunndata
1954/1712-1/105 Registrering av grunn 03.02.1954
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:125 Bnr:2

1960/921499-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 03.10.1960
GNR. 126, BNR. 94
2002/66482-1/105
Grensejustering 11.10.2002
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 53 leiligheter knyttet til aksjer. Furulund III AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923682783, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Hekkveien 7.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er EY.

- Hjemmeside: http://www.furulundiii.no/
- Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Bassanova
- Fellesarealer vaskes to ganger i uken av Bjerke Renholdstjenester AS
- Furulund III AS får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS
- OpenNet er aksjeselskapets bredbåndstjenester, 50 Mbps til kr 259 i mnd.
- Styret forhandlet frem ny avtale om kabel-tv med Viasat som skaffet beboere nye tv-dekodere og 60 nye kanaler
- Fellesvaskeri med tre store industrimaskiner, tørketrommel og tørkeskap

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 310.325,- per 01.08.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 55.456,- per 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 3OB940-98207369454
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.749.484,-
Restløpetid: 17 år 7 md.
Term pr år: 12
Rente: 2,75% Flyt
Andel av saldo: 100.923,-
Kapitalkostnader: 611,-

Lånenr: 3OB942-98207505609
Type: Annuitet
Restsaldo: 9.854.602,-
Restløpetid: 21 år 10 md.
Term pr år: 12
Rente: 2,75% Flyt
Andel av saldo: 209.402,-
Kapitalkostnader: 1.083,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

310 325

Andel formue

55 456

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 82029395

Regnskap

Årets resultat for 2018 viste et overskudd på kr 682 848,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 2 559 348,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering de siste årene:
2015 - 2016 Rehabilitering av fasade og balkonger samt utskiftning av vinduer.
2012 - 2012 Rehabilitering av rør.
2008 - 2009 Fjernvarmetilkobling.
- Beboere i 9.etasje ønsker å få glassvegg helt inn til ytterveggen ute på balkongen. Det foretas derfor en full gjennomgang av hvilke forbedringer som kreves etter renovasjonen som ble gjort på blokken, hvor målet er å finne en løsning som tilfredsstiller beboerne i de berørte etasjene, iht. styrets innstilling.
- Beboer opplevde problemer med "propp" i soilrør, og ønsket at styret inngikk avtale med rørlegger-firma, slik at de kan kontaktes ved slike problemer. Styret jobber videre med saken.
- Det er oppdaget en sprekk i grunnmuren på sydsiden av blokka. Styret følger opp denne saken videre.
- Det ble vedtatt at uteområder utbedres.
- Det vurderes ny leverandør av TV/internett.
- Det ble vedtatt at styret skal finne en god løsning for el-bil lading til garasjene, og gjennomfører dette med en kostnad begrenset oppad til kr. 200.000,-.

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av gården. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er vedtatt forbud mot dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Jfr. vedtektene §3.1.5. Dyrehold i leiligheten må kun skje etter styrets søknad og på styrets godkjennelse. Kjæledyr må holdes i bånd innendørs. Forøvrig gjelder offentlige bestemmelser for båndtvang.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leiligheten, hovedsikring er på 32A. Leiligheten har delvis skjult og delevis synlig elektrisk anlegg.
- Automatiske strømavlesere montert i 2018, Hafslund.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9.
Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen ekskludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Steffen Usterud

BE OM SALGSSUM
Steffen Usterud
Salgssjef / Eiendomsmegler MNEF
Steffen Usterud

92 49 91 43

su@schalapartners.no

VERDIVURDERING