MAJORSTUEN / MARIENLYST

Lekker, nyoppusset (2020) 3-roms med peis og solrik, sydvestvendt balkong | Nye rør/bad 2020 | Heis | Sentralt og rolig

Suhms gate 20 D , 0362 Oslo

VISNINGER

9. august søndag kl. 13:00-14:00

11. august tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

60%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 6 384 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1939
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 77
Energimerking F
FINN.no 183088208
Sist endret 04.08.2020 12:05
Prisantydning 6 950 000
Totalpris 7 137 170
Ligningsverdi 1 568 722,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 4 600,- (Administrasjonsgebyr overføring feste) -------------------------------------------------------- 187 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 137 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0072

Adresse og matrikkel

Suhms gate 20 D, 0362, Oslo, Gnr. 46 bnr. 77 snr. 85
Orgnr. 877568482 i Oslo kommune

Eier

CPC Eiendomsutvikling AS

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt 2020: kr 1 177,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

75 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 6 384 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

6 384 kvm felles, festet tomt. Opparbeidede fellesarealer med plen, trær, diverse beplantning, flettverksgjerde og hellelagt parti med sittegruppe. Det er egen grillplass i hagen. Plass til sykler i kjeller, eller i sykkelstativ i hagen.
Selskapet fester tomt av Opplysningsvesenets Fond for en avtaleperiode på 99 år f.o.m. 1. juni 1938. Festeavgift 2019: 362 651,-, som betales via felleskostnadene. Man betaler også et gebyr på kr. 4.600 for overføring av feste (ref. omkostninger). Festekontrakten er innhentet fra Opplysningsvesenets Fond, og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 3-roms selveierleilighet, med super beliggenhet på Marienlyst/Majorstuen! Dette er en romslig og gjennomgående 3-roms, beliggende høyt og fint i 5. etasje (med heisadkomst), i et populært, rolig og barnevennlig område. Hele boligen er nyoppusset i 2020, inkl. bad og rør som ble rehabilitert i regi av sameiet.
- Lys og romslig stue med peis
- Sydvestvendt balkong på ca. 4,3 kvm med supre solforhold
- Fin utsikt over fellesarealer og nabolaget
- Nytt, stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Rør- og våtromsrehab. i 2020 i regi av sameiet
- Nye radiatorer og nytt el-anlegg i 2020
- To fine soverom
- Disponibel bod og skiskap
- Heis
- Akonto fyring/varmtv. ved fjernvarme inkl.
- Flotte fellesarealer
- Sameiet leier ut p-plasser etter venteliste
- Beboerparkering
- Attraktivt og sentralt med nærhet til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje (med heisadkomst) og består av: Entre/gang, bad/wc, kjøkken, stue, 2 soverom. Adkomst til stue til sydvestvendt balkong ca. 4,3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod på ca. 3,7 kvm, samt 1 skiskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et koselig nærmiljø tett opp til byen, men samtidig med store grøntarealer like ved. Majorstuen er et særdeles populært boligområde med nærhet til alt av tenkelige fasiliteter. Her bor du i en rolig gate, men samtidig med umiddelbar nærhet til kaffebarer, restauranter, parker og turområder, shopping og dagligvarebutikker, samt et svært godt kollektivtilbud rett rundt hjørnet.
Det er kort vei til Bogstadveien/Hegdehaugsveien med et bredt utvalg butikker samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Det er mange populære serveringssteder i området som er verdt et besøk, samt flere matbutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop, Meny, samt søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris. Det er også kort vei apotek og Vinmonopol.
Det er kunstgressbane og grusbane rett utenfor sameiet, samt kort vei til lekeplasser og minigolfbane i Marienlystparken.
Andre parker i nærheten er Stensparken med liten sommercafe, folkerike St. Hanshaugen park og Frognerparken med bl.a. Frogner stadion (kunstis om vinteren), Frognerbadet og Vigelandsparken. Det går sykkelsti forbi skolen og Vestre Aker kirke til Nedre Ullevål og videre mot Tåsen. Det er turveier via Forskningsparken til Gaustadskogen/Sognsvann (langs Gaustadbekken fra Slemdalsveien eller via Blindern T-bane).
For de treningsglade ligger det flere treningssentre i området som f.eks. Fresh Fitness Ullevål, EVO, Friskis & Svettis og SATS Colosseum og SATS Bislett i nærheten.
Fra leiligheten er det gangavstand til Høyskolesenteret på Bislett, OsloMet, Tannlege- og Veterinærhøyskolen, Ullevål Sykehus, Universitetet i sentrum, Blindern, samt god kollektivkommunikasjon til BI i Nydalen. Det er fem barnehager innenfor et kvartals gange.
Området sokner til Marienlyst barne- og ungdomsskole, som ble totalrenovert i 2010 og ligger et kvartal unna. På Leker'n ved siden av skolen er det lekepark med klatrestativ og husker, griller, ballbinge, strandvolleyballbane, skateboardrampe og to akebakker for de små.
Ved leiligheten er det også et godt tilbud av offentlig kommunikasjon med bussholdeplass ved Vestre Aker kirke og Marienlyst (buss nr 20, 25, 28 og FB1) , trikkestopp (trikk nr 17 og 18) på Adamstuen som tar deg raskt til f.eks. sentrum, Oslo S og bussterminalen, eller til Blindern. Med T-bane fra Majorstuen eller Forskningsparken kommer man raskt til Frognerseteren eller Sognsvann.

Entré

Arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap med speilfronter, samt dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Gruepeis i stue.

Balkong

Sydvestvendt balkong på ca. 4,3 kvm med fin plass til cafésett. Gode solforhold og fin utsikt over fellesarealer og nabolaget. Balkongen har betongdekke og treheller på gulv, samt montert markise.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra 2020 med mørke fronter og lys, hvit benkeplate i stein fra Silestone. Kum med ett-greps blandebatteri, kullfiltervifte over integrert koketopp/ovn, integrert kjøl/frys og integrert oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og waterguard på kjøkken.

Bad

Pent, flislagt bad som ble rehabilitert i regi av sameiet i 2020 (også med  nye soil- og vannrør i leiligheten). Badet inneholder dusjhjørne med dører i herdet glass, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Helservant med underskuffer, samt speilskap med LED-lys over servant. Innfelt LED-belysning i himling og varme i gulv.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med romslig størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og ønskede oppbevaringsløsninger.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Fin plass til seng og skrivepult eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: Ny en-stavs parkett fra 2020 i alle rom. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Nymalte, sparklede flater fra 2020 i alle rom. Fliser på bad.
Tak: Nymalte flater fra 2020 i alle rom. Downlights med dimmer i entré, på bad og i stue.

Felleskostnader

3 969 pr. mnd. Drift og vedlikehold, akonto fyring, varmtvann, kabel-TV, vaktmester, renhold, forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift m.m. Herav: Felleskostnader 3.288,- Stipulert brensel 681,-
Felleskostnadene øker med 5% fra 01. juli 2020, og dette er medregnet i oppgitte felleskostndader (tidligere felleskostnader var 3.812,-).

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har parkeringsplasser i Suhms gate som leies ut etter venteliste (leie er p.t. kr 500,- per mnd.). Det påløper administrasjonskostnader på kr 680,- (med forbehold om justeringer) til forretningsfører ved tildeling av p-plass. Se sameiets nettsider for utfyllende informasjon og søknadsskjema. Kontakt sameiets styre ved evt. oppsigelse av p-plass.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 568 722 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 647 399 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunn og fundamenter med støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Yttervegger av skallemursvegger med utvendig pusset fasade. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken. Vinduer med trerammer med 2-lags energiglass fra 2007 og 2012. Brann- og lydklassifisert entrédør. Se forøvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1938 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjonen skal skriftlig meddeles forretningsfører for registrering senest 14 dager før innflytting.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Nye radiatorer og vannrør til radiatorer 2020. Akonto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Fyring betales med månedlig akonto beløp, med avregning en gang per år.

Løpende kostnader

Strøm, evt. internett, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til byggeområde for boliger, tomt for offentlig formål (barnehage), grøntareal og friområde/park (Marienlyst idrettspark), veiareal m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1974/467-229/105 Hjemmel til eiendomsrett 08.01.1974
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OPPLYSNINGSVESENETS FOND Org.nr: 970955569
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
Pengeheftelser i eiendomsrett
1938/5560-212/105 Festekontrakt - vilkår 16.05.1938
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 32,000
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1938/5560-216/105 ** Diverse påtegning 16.05.1938
Korrekt festeavgift i festekontrakten er 11 180 kroner iht tinglysingsgjenpart. Rettet etter tinglysingsloven § 18. 21.07.2014, EN.
1967/18600-1/105 ** Nye vilkår 29.12.1967
Årlig festeavgift: kr. 32 000,-
Rettet etter tinglysingsloven § 18 ved å ekstrahere ny festeavgift. 21.07.2014, EN.
1938/8523-1/105 Bestemmelse om veg 19.07.1938
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-46/77
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/12027-1/105 Erklæring/avtale 07.10.1938
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-46/77
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/13011-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 25.10.1938
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-46/77
Gjelder denne registerenheten med flere
1938/14766-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 28.11.1938
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-46/77
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1938/5560-212/105 Festekontrakt - vilkår 16.05.1938
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 32,000
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
1938/5560-216/105 ** Diverse påtegning 16.05.1938
Korrekt festeavgift i festekontrakten er 11 180 kroner iht tinglysingsgjenpart. Rettet etter tinglysingsloven § 18. 21.07.2014, EN.
1967/18600-1/105 ** Nye vilkår 29.12.1967
Årlig festeavgift: kr. 32 000,-
Rettet etter tinglysingsloven § 18 ved å ekstrahere ny festeavgift. 21.07.2014, EN.
1974/467-29/105 Erklæring/avtale 08.01.1974
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER 85% AV FØRSTE KJØPESUM
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1974/467-28/105 Seksjonering 08.01.1974
opprettet seksjoner: snr: 85
formål: Bolig
sameiebrøk: 10/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 100 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 100 seksjoner (96 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner). Sameiet Suhms gate 20 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 877568482, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Suhms gate 20 A, B, C, D.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside: www.suhmsgate20.no
- GET er leverandør av TV-tjenester, med muligheter for bredbånd, telefoni etc.
- Lynet internett tilbyr bredbåndsabonnement over optisk fibernett i gården
- Sameiet er medlem i Marienlyst vel, se informasjon på www.marienlystvel.no
- Sameiet har avtale med Frogner Vaktmestertjenester
- Sameiet har avtale med Frogner Vaktmestertjenester om renhold av fellesarealer
- Fellesvaskeri i gården
- Nøkler kan bestilles hos OBOS Eiendomsforvaltning
- Skilt til postkasse: Seksjonseier bestiller selv hos Lås og Nøkkel AS i Neuberggata 21, tlf 22 60 60 60
- Skilt ringetablå: Bestilles hos Data-Call AS, Gamle Snarøy vei 55, 1367 Snarøya, tlf 67 58 99 00 / e-post: firmapost@datacall.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
Festetomt utgjør kr 36.936,- av andel gjeld.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72600037

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 8 011 737,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 10 021 219,- og den er veldig høy på bakgrunn av kapitalinnkreving for finansiering av rør- og baderomsrehabiliteringen i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

- Grilling i peis eller på balkong er forbudt. Det er egen grillplass med grill i hagen.
- Balkongene er rømningssvei til enhver tid i tilfelle brann. Derfor må det ikke plantes eller settes ting slik at skillevegger mellom leilighetene er blokkert og ikke kan passeres ved behov. Se nærmere retningslinjer i pkt. 5 i husordensreglene.
- Ved oppussing av bad/kjøkken må styret kontaktes i forkant,- før arbeidet igangsettes. Se infoskriv vedlagt selskapets husordensregler.
- Se nærmere bestemmelser om vedlikeholdsplikt og retningslinjer ved bygningsmessige arbeider som ligger vedlagt i husordensregler/vedtekter.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på ekstraordinært årsmøte den 25. mars 2019 vedtatt bad- og rør-rehabilitering, samt rehabilitering av heiser. Prosjektene blir finansiert ved innskudd fra sameiere.
RØR/BAD:
Rørarbeider hadde oppstart i august i fjor, og baderommet i denne leiligheten er ferdigstilt (kapitalinnkrevingen er allerede innbetalt).
HEIS:
Heisprosjektet er i seg selv estimert til kr 10 millioner, og har planlagt oppstart i uke 31, 2020. Ny heis blir etter planen installert ca. 10 juli 2020.
Det blir totalt tre innskudd per seksjon:
1. mai 2020: 20 000,-  (dette er allerede dekket)
1. august 2020: 20 000,- (dette dekkes av ny eier/kjøper)
1. mai 2021: opptil 35 000,- (dette dekkes av ny eier/kjøper)
Iht. ordinært årsmøte fra 2019:
- Styret skal se nærmere på den kollektive GET-avtalen som sameiet har i dag, med henblikk på å få redusert kostnaden.
 
Sameiet har god vedlikeholdshistorikk. Oversikt over det som er gjort finnes på sameiets nettsider: https://www.suhmsgate20.no/diverse
Årsmøte for 2020 ble avholdt digitalt. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha husdyr i sameiet. Styret forbeholder seg retten til å nekte "store og farlige" hunderaser. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Se nærmere retningslinjer i pkt. 9 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. villkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen foruten om den oppussingen som er gjennomført, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Det forutsettes av overdragelse godkjennes av bortfester Opplysningsvesenets Fond.

Diverse

- Sikringskap med automatsikringer plassert i entré.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Arbeid på bad utført 2020. Alt nytt. Våtromsplater, fliser, varmekabler, wc, rør og membran (sveisemembran).
- Nytt elektrisk anlegg i 2020. Varmekabler gang, bad og vaskerom. Samsvarserklæring medfølger fra Elvern AS.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum