#SINSEN/CARL BERNER

Lys og attraktiv 2-R med sydvestvendt balkong + separat 1-R utleiedel m/gunstige leieinntekter I Heis | Varmtv. inkl.

Sinsenveien 5A , 0560 Oslo

VISNINGER

9. august søndag kl. 14:30-15:30

10. august mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 2 103 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 98
Energimerking D
FINN.no 186503571
Sist endret 04.08.2020 17:43
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 4 626 941
Ligningsverdi 1 176 180,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 819 131,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 619 131,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 941,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0087

Adresse og matrikkel

Sinsenveien 5A, 0560, Oslo, Gnr. 83 bnr. 98, andelsnr. 49 i Carl Berner Terrasser Borettslag med orgnr. 986841709 i Oslo kommune

Eier

Christoffer Ø Haugan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk for 2019: 6940 kWh / kr 7891,- i fjor (inkl hybel). Varmtvann kr 3189,- for hoveddel og kr 2058,- for hybel. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sykkelparkering, sittegrupper, lekeapparater, belysning og asfalterte internveier.
Borettslaget har også felles takterrasse med optimale solforhold og flott utsikt over byen mot bl.a. sentrum, Oslofjorden og Holmenkollen! Det er nylig kjøpt inn diverse utemøblement til bruk for beboerne, samt plantekasser med fin beplantning.

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sykkelparkering, sittegrupper, lekeapparater, belysning og asfalterte internveier.
Borettslaget har også felles takterrasse med optimale solforhold og flott utsikt over byen mot bl.a. sentrum, Oslofjorden og Holmenkollen! Det er nylig kjøpt inn diverse utemøblement til bruk for beboerne, samt plantekasser med fin beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og attraktiv andelsleilighet (2-roms + 1-roms utleiedel) med sentral og attraktiv beliggenhet på Sinsen/Carl Berner. Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 6. etasje (med heisadkomst), i et nyere bygg fra 2005. Svært gunstig med utleiedel som gir gode skattefrie inntekter.
- Hoveddel (40 kvm) med lys stue
- Kjøkken med hvitevarer som følger
- Solrik balkong med flott utsikt
- Bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Soverom med skyvedørsgarderobe
- Utleiedel på 20 kvm med kjøkken/stue, bad og entré (har vært leid ut for kr 8900,-)
- Bod i 1. etg
- Mulighet for kjøp/leie av garasjepl. i kjeller*
- Heis
- Felleskostn. vil være kr 6949 fra sept. 2020 (a-kto strøm utgår)
- Varmtv. og kabel-TV inkl.
- Husbanklån med gunstig rente
- Takterrasse med fantastisk utsikt
- Veldrevet borettslag
- Lave omk. - ingen dok.avg
- Ingen forkjøp
- Kort vei til T-bane, trikk og buss

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje (med heisadkomst) og inneholder:
Hoveddel (40 kvm): Entré, stue/kjøkken, soverom og baderom. Adkomst fra stue til sydvestvendt balkong på 5 kvm.
Utleiedel (20 kvm): Entré, stue/kjøkken og bad.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje på 5 kvm (merket nr. A-601).

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Rett utenfor døren finner du også SATS og Bare Trening treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Sinsenveien 5A er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Sentrum m.m.
I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m.
Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris.
Stor Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Narvesen, 7-11, apotek m.m. rett nede i gaten. På Carl Berner Torg vil det også åpnes Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.
Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.
I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen.
Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet fra semntrum til Carl Berner, og på nærmeste holdeplass går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.
T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Stue

Pen og romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Gode innvendige lysforhold og fin utsikt. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Balkong

Fra stuen er det adkomst til en herlig, sydvestvendt balkong med flott utsikt og supre solforhold fra ca. 11:00-21:00 på sommerstid. Balkongen er på 5 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter (gassgrill eller elektrisk grill er tillatt). Gulvflate av betong og rekkverk i metall.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite, glatte fronter og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Overbelysning og stikkontakt over benk. Hvitevarer på kjøkken medfølger; kjøleskap med fryser fra Asko, oppvaskmaskin fra Bosch, komfyr fra Beha og ventilator i overskap fra Villavent.

Bad

Flislagt baderom fra byggeår med varme i gulv. Det er byttet servantskap, servant og dusjbatteri i ca. 2013 v/Bademiljø Søstrene Amundsen. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur, samt innfelt speil med belysning over. Vegghengt toalett fra Jika tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur fra Grohe tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i praktisk nisje med kleshengerstativ og hattehylle. Dørcalling med portåpner er montert ved entrédøren.

Stue/kjøkken/entré - hybel

Hybeldelen har en lys entré med god oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1 meter bredt). Stue med god plass til sofa/seng og annet ønsket møblement. Åpen løsning til et stilrent IKEA-kjøkken med glatte fronter, benkeplate i laminat og nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Plate mellom benkeplate og overskap, samt overbelysning og stikkontakt over benk. Hvitevarer medfølger; kjøleskap med fryser fra Matsui, komfyr med platetopp fra Gram, samt ventilator i overskap.

Bad - hybeldel

Flislagt baderom fra byggeår med varme i gulv. Byttet servantskap, servant og dusjbatteri i ca. 2013 v/Bademiljø Søstrene Amundsen. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur, samt innfelt speil med belysning over. Vegghengt toalett fra Jika tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i vegg. Det er fellesvaskeri i 1. etg. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett i hybel- og hoveddel. Fliser med gulvvarme på begge bad.
Vegger: Malte flater i hybel- og hoveddel. Fliser på begge bad.
Tak: Malte flater i hybel- og hoveddel.

Felleskostnader

7 776 pr. mnd. Drift, akonto strøm/varmtv, kabel-tv fra GET, renter/avdrag, vaktmester, renhold, felles forsikring, forr.førsel, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostn. 1.568,-
A-kto VV-Vann Hybel 162,-
A-kto VV-Vann 324,-
A-kto Strøm 827,-
Renter/avdrag 4.895,-
Det gjøres oppmerksom på at borettslaget har skiftet fra felles strømabonnement/anlegg til individuelle AMS-målere. Dette medfører at akonto innkreving for strømforbruk vil opphøre fra og med september, og felleskostnader vil da være kr 6.949,-. Varmtvann vil fremdeles være inkludert som i dag. Lefdal har fått kontaktinformasjon til samtlige andelseiere, for tegning av individuelle nettleie- og strømabonnement. Avtale om avlesing/avregning av strømforbruk er sagt opp og det vil bli foretatt en enkelt sluttavlesning/avregning når nye målere installeres.

Etasje

6. etasje

Garasje / Parkering

Det er garasjeanlegg i kjeller hvor det fra tid til annen både er plasser for utleie og for salg. Nåværende eier har en garasjeplass som kan kjøpes for kr 250.000,- etter nærmere avtale (evt. leies ut til kjøper). El-bil lader kan installeres gjennom borettslaget.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 176 180 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 234 247 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
Dører og vinduer fra byggeår. Nordic glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 23.02.2007 på oppføring av blokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Skillevegg mellom leiligheten og hybel er medtatt i boligens primærareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den (opp til 50%) til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året.
Det vil si at dersom eier selv bor i hoveddelen, kan hybeldelen fritt leies ut til andre. Hele leiligheten (hoveddel + hybel) kan i henhold til Lov om borettslag § 5-5 med godkjenning fra styret i borettslaget leies ut til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderommene.
Det gjøres oppmerksom på at borettslaget har skiftet fra felles strømabonnement/anlegg til individuelle AMS-målere. Dette medfører at akonto innkreving for strømforbruk vil opphøre fra og med september. Lefdal har fått kontaktinformasjon til samtlige andelseiere, for tegning av individuelle nettleie- og strømabonnement. Avtale om avlesing / avregning av strømforbruk er sagt opp og det vil bli foretatt en enkelt sluttavlesning/avregning når nye målere installeres.
Det er egen varmtvannsmåler for hovedleiligheten og for utleieenheten. Det vises til avlesingsskjema og retningslinjer, som ligger på borettslagets hjemmeside - eller bak i selskapets husordensregler. Skjemaet skal sendes styret@carlberner.net. For spørsmål, kontakt styret. Eventuelle kostnader i denne forbindelse må dekkes av selger/kjøper. Avlesning skjer en gang per år, så påse at selgers nye adresse blir påført skjemaet og eierskiftemeldingen. Alle strømavlesningsskjema i forbindelse med eierskifte sendes til styret.
Se forøvrig infoskriv som ligger vedlagt i vedtektene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm, internett og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelser i S-3973. Området forøvrig er regulert til boligbebyggelse, vei, byggeområde for bolig/forretning/kontor/industri, bevertning, lager, frirområde m.m. Prosjektet "pengeskapfabrikken" og "Carl Berner Torg" har de siste årene vært under oppføring, og prosjektene nærmer seg ferdigstillelse.
Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
2004/58619-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 30.08.2004
Vederlag: NOK 52.352.000
KJØPER:BORETTSLAGET CARL BERNER TERRASSER Org.nr: 986841709
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1933/901500-1/105 Bestemmelse om veg 08.09.1933
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
1933/901516-1/105 Bestemmelse om gjerde 02.11.1933
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/110
1934/909719-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 01.11.1934
Med flere bestemmelser
1936/13606-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 25.11.1936
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/199
1937/392-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 13.01.1937
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1946/8937-2/105 Best. om vann/kloakkledn. 20.09.1946
Med flere bestemmelser
1947/4057-1/105 Bestemmelse om vannledn. 22.04.1947
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
1949/7052-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 17.06.1949
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-83/110 Gjelder denne registerenheten med flere
1949/12833-1/105 Erklæring/avtale 03.11.1949
VEDR. KIOSK
Overført fra: 0301-83/110
1953/8287-1/105 Best om garasje/parkering 24.06.1953
Med flere bestemmelser
1970/2599-1/105 Bestemmelse om veg 13.02.1970
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Overført fra: 0301-83/110
1972/3593-1/105 Skjønn 01.03.1972
Overført fra: 0301-83/110 Gjelder denne registerenheten med flere
1972/3597-1/105 Skjønn 01.03.1972
1995/33121-1/105 Erklæring/avtale 23.06.1995
Midlertidig godkjent bruksendring- til bilforretning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen v/ Plan og bygningsetaten i Oslo
Overført fra: 0301-83/110
2002/37003-1/105 Erklæring/avtale 07.06.2002
bestemmelser om gangvei
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Gjelder denne registerenheten med flere
2004/11627-1/105 Erklæring/avtale 18.02.2004
Best.om at eiendommen bebygges med blokker for ungdom mellom 18 og 35år.
Med flere bestemmelser
2004/19427-1/105 Erklæring/avtale 18.03.2004
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område uten at Statens
Forurensningstilsyn er varslet og har gitt tillatelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Statens Forurensningstilsyn
2005/41314-1/105 Erklæring/avtale 28.06.2005
Ved utbygging av eiendommen gnr 126 bnr 11 er det stilt
betingelse om at det skal opparbeides fortau på strekningen
Rosenhoffgata-Konghellegata.
2005/41320-1/105 Erklæring/avtale 28.06.2005
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. sykkelskur/trafo.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for Plan- og bygningsetaten.
2005/44267-1/105 Pantedokument 07.07.2005
BELØP: NOK 273.559.095
Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054
Uomsettelig
2005/44268-2/105 Felles pantedok bor.innsk 07.07.2005
BELØP: NOK 116.498.900
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As Lnr: 7013499
2005/44268-3/105 ** Prioritetsbestemmelse 07.07.2005
veket for: PANTEDOKUMENT 2005/44267-1/105
2005/76537-1/105 Erklæring/avtale 10.11.2005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:11
Bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan og bygningsetaten
2007/134460-1/200 Erklæring/avtale 17.01.2007
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon nr 9120.
2013/194353-1/200 Felles pantedok bor.innsk 07.03.2013
BELØP: NOK 115.000
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As Lnr: 7013499
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLES PANTEDOK BOR.INNSK 44268/2005
Grunndata
1933/900260-1/105 Registrering av grunn 07.04.1933
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:3
1933/900809-1/105 Registrering av grunn 02.11.1933
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:110
1936/13605-2/105 Registrering av grunn 25.11.1936
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:199
2001/28096-1/105 Sammenslåing 23.05.2001
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:110
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:199
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:406
2002/11984-1/105 Sammenslåing 22.02.2002
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:141
2002/71502-1/105 Grensejustering 01.11.2002
Gjelder denne registerenheten med flere
2002/71503-1/105 Målebrev 01.11.2002
2004/58652-1/105 Sammenslåing 30.08.2004
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:143
2005/61215-1/105 Grensejustering 16.09.2005
Gjelder denne registerenheten med flere
2011/931383-1/200 Sammenslåing 10.11.2011
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:144
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-126/179, 0301-126/181, 0301-126/4/0/1-54, 0301-126/180/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2004/3617-1/105 Erklæring/avtale 19.01.2004
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:98
Bestemmelse om bebyggelse Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 4 bygninger med til sammen 237 andelsleiligheter, hvorav 176 med tilhørende utleieenhet og 110 garasjeplasser.
Borettslaget har adressene: Sinsenveien 5A-5B, Sinsenveien 7 og Sinsenveien 9 og har gårdsnr. 83 og bruksnr. 98.
Forretningsførselen er, i henhold til kontrakt, utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Revisjon av borettslagets regnskap utføres av BDO AS.
- Borettslagets hjemmeside: www.carlberner.net og selskapets e-post adr: styret@carlberner.net
- Borettslaget Carl Berner terrasser er borettslagets offisielle Facebook-gruppe
- Ingen forkjøpsrett.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Kabel-tv fra GET inkludert i felleskostnadene.
- I borettslaget har beboerne mulighet til å bestille fiberbredbånd fra NextGenTel (koster 349,- i måneden for 1000 Mb linje), eller bredbånd via antenneanlegget fra GET (egne avtaler).
- Vaktmester-/rengjøringingsavtale med Solid Rengjøring & Vedlikehold AS.
- Avtale med Nokas for vektertjenester.
- Det er et fellesvaskeri i 1. etasje i hver av blokkene.
- Mulighet for leie av ekstra bodplass som tildeles av styret. Ved tildeling av bod påløper det et gebyr pålydende kr 731,- til forretningsfører.
- Det er noen beboere som har sendt forespørsel om å seksjonere ut leiligheter med hybeldel, til to separate andeler. Seksjonering er godkjent fra generalforsamling, men forutsetter også godkjenning fra plan- og bygg.
- Selv om generalforsamlingen har opphevet klausul om 35-års aldersgrense, ligger den fortsatt heftet i grunnboken. Opphevelse er under arbeid.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 819.131,- per 01.06.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 60.789,- pr. 31.12.2016.
Lånenummer: HUS301-11491638 20
Type: Annuitet
Restsaldo: 55.543.948,-
Restløpetid: 16 år
Term. pr. år: 4
Type rente: Flyt 2,01%
Andel av saldo: 245.001,-
Kapitalkostnader: 1.468,-
Lånenummer: HUS302-11491638 6
Type: Annuitet
Restsaldo: 30.981.029,-
Restløpetid: 16 år
Term. pr. år: 4
Type rente: Fast (frem til 01.12.2021) 1,72%
Andel av saldo: 136.660,-
Kapitalkostnader: 820,-
Lånenummer: HUS303-11491638 7
Type: Annuitet
Restsaldo: 99.175.220,-
Restløpetid: 16 år
Term. pr. år: 4
Type rente: Flyt 2,01%
Andel av saldo: 437.470,-
Kapitalkostnader:2.620,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

819 131

Andel formue

60 789

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 80850352

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 8 909 375,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 10 748 777,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Se husordensregler/vedtekter for retningslinjer vedr. andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige forandringer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019/20: Kjøpt inn og montert møbler og plantekasser til takterrasse
2019: Nytt «Salto» adgangssystem ble installert i månedsskiftet juli/august - skallsikring garasjer og blokker, samt sikring av samtlige bodrom og vaskerom
2015: Belysning i korridorene til LED-lys
2015: Oppussing av garasjeanlegg - Nytt asfaltbelegg
2015: Impregnering av balkonger
2015: Bytting av matter
2013-2014: Utskiftning av heis - 4 stk
2011: Økning av vedlikeholdsfond
2010: Oppussing av trappeoppganger
Annet arbeid som har blitt utført den siste tiden er bl.a. utbedring/forsterkning av dreneringsavløp fra takterrasser, fortsatt utskiftning av LED-taklamper, koordinere utbedring av heiser og ventilasjonssystem, fortsatt arbeid med installasjon av AMS-målere m.m.
Planer:
- Det ble på årsmøte i 2019 vedtatt å investere trinnlydsdempende linoleumsgulv i felles oppganger, med tilbud på kr. 67 563,-. Det blir først et pilotprosjekt der nytt gulvbelegg blir lagt i løpet av vår/sommer 2020. Det er nødvendig å engasjere en separat leverandør for maling av vegger og legging av nye lister, da gulvleggerne ikke tilbyr dette.
Styret vil likevel gjennomføre prosjektet, men vurderer derfor at en eventuell full utskifting i alle blokkene må tas i forbindelse med et større vedlikeholdsløft. Styret foreslår derfor ikke en full utskifting i løpet av kommende periode.
- Behov for oppgradering/utskiftning av kameraovervåkningsanlegg.
- Behov for oppgradering/utskiftning av porttelefonanlegg.
- Styret og leverandør er i gang med å kartlegge mulige alternativer til dagens ventilasjonsanlegg.
- Utearealene har behov for pleie med bl.a. asfalten i gangveier, oppgradering av blomsterbed og hekkplanter.
- Styret ønsker i løpet av de nærmeste årene å få gjennomført en ekstern tilstandsvurdering. Dette er tilnærmet en forutsetning for å kunne legge en hensiktsmessig vedlikeholdsplan fremover.
Iht. styret er det ingen konkrete planer for kostbare prosjekter eller endring av felleskostnader (utenom strøm). Som det fremkommer av årsberetningen så budsjetterer borettslaget med en beskjeden nedbygging av likviditetsreserve, men dette kan naturligvis ikke fortsette over lang tid. Det er verdt å merke seg at det rett etter årsmøtet har blitt skiftet fra felles strømabonnement/anlegg til individuelle AMS-målere. Dette medfører at akonto innkreving for strømforbruk vil opphøre fra og med september. Varmtvann vil fremdeles være inkludert.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er generelt tillatt med mindre det er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lamper, TV-benk, vaskemaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i trappeoppgang. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Hybel: Hybelen har røykvarsler. Brannslukkingsaparat i pulver fra 2016.
- Hoveddel: Leiligheten har røykvarsler. Brannslukkingsaparat i pulver fra 2016.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Noen mindre hakk i gulvfliser på bad i hybeldel.
- Byttet servantskap, servant og dusjbatteri i ca. 2013 v/Bademiljø Søstrene Amundsen.
- Samsvarserklæring fra Lefdal datert 2011 (gjelder elektriske installasjoner i leiligheter, hybler, fellesanlegg og garasjeanlegg).
- Hybeldel med egen inngang som tilfredsstiller krav til utleieobjekt.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum