SKARPSNO/FROGNER

Nyoppusset 4-roms selveierleilighet til FASTPRIS | Vestvendt balkong | Selges uten budrunde*

Bygdøy Allè 90 , 0273 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 704 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1938
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 73
Energimerking F
FINN.no 188001538
Sist endret 28.09.2020 18:58
Prisantydning 5 550 000
Totalpris 5 758 930
Ligningsverdi 1 676 189,-

Beregnet totalkostnad

5 550 000,- (NB: prisen er fast) 59 691,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 609 691,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 140 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 609 691,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 149 239,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 758 930,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Oppdragsnummer

17-20-0098

Adresse og matrikkel

Bygdøy Allè 90, 0273, Oslo, Gnr. 212 bnr. 73 orgnr. 981283058 i Oslo kommune

Eier

Andrea Solheim-Hansen og Marcus Oscar Lønn.
Hjemmelshaver til eiendommen er Fru Schmidt AS (kjøpt på blanco).

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2020: kr 2 079,- ref. eiendomsskattelisten.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 704 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 704 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, prydbusker og trær. Asfaltert adkomstvei til sameiets parkeringsplasser og oppganger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en særdeles pen 4-roms selveierleilighet, beliggende i 2. etasje i en Funkisgård på Skarpsno/Frogner. Dette er en endeleilighet med arealeffektiv planløsning og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Hele boligen er nyoppusset i i 2020 - her kan du flytte rett inn!
- Flott stue stor vindusflate og mulighet for peis
- Vestvendt balkong
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekkert bad med terrazzofliser
- 3 soverom hvorav 2 på 8 kvm og master på 12 kvm (kan også brukes som tv stue)
- Garderobeskap på soverom 2 og 3
- Totaloppusset i 2020 med overflater, el-anlegg, innvendige rør, kjøkken, bad etc.
- Delikate fargevalg og 1-stavs parkett
- Mulighet for leie av p-plass i sameiet*
- Varmtvann, fyring, samt kabel-TV inkl. i felleskostnader
- Veldrevet sameie
- Attraktiv og sentral beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og består av: Stue, kjøkken, bad, 3 soverom og entré. Fra stue er det utgang til vestvendt balkong på ca. 3,3 kvm. Rommene er definert etter bruken på befaringsdatoen. Kjøkkenet har blitt flyttet ut i stuen ifb. oppussing og leiligheten har fått et ekstra soverom.
I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på 4,3 kvm. Det fellesvaskeri og felles sykkelbod i gården.

Beliggenhet

Frittliggende funkisgård med meget sentral og attraktiv beliggenhet ved Olav Kyrres plass på Skarpsno/Frogner. Bygdøy allé er en gate med lange tradisjoner, og er et unikum for mange på Frogner med sitt rike tilbud av hyggelige kaféer og spisesteder, samt eksklusive spesial- og delikatesseforretninger.
Fra eiendommen er det kun få minutters gange til Skøyenområdets "eget sentrum" - Karenslyst allé. Her finnes et meget bredt utvalg av restauranter, forretninger og øvrige servicetilbud. På området ligger både Kiwi, Meny og Coop Mega, i tillegg til at du finner populære Maschmanns matmarked som byr på de beste råvarene, samt hyggelige ansatte med en ekstra lidenskap for matkultur. Det er også flere møbel- og klesbutikker, samt caféer og bakerier. SATS og EVO treningssenter finner du også her. Fra boligen er det også nærhet til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan.
Av turfasiliteter nevnes nærheten til Frognerelva, som med sin hyggelige gangvei langs elven, fører opp til Frognerparken. Sistnevnte inneholder bl.a. skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Skøyenparken, som ligger som en forlengelse av Frognerparken, byr også på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i grønne omgivelser. I tillegg til ovennevnte turområder er det for øvrig også kun få minutters gange ned til Frognerkilen/Frognerstranda, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget på Frogner har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med buss i Bygdøy allé (holdeplass Olaf Kyrres plass) med nr. 20, 30, 30N og 31, samt trikknr. 12, 13 og 19 i Drammensveien (holdeplass Nobels gate).
Kort gangavstand til Skøyen med ytterligere tilbud av kollektivtrafikk (tog m.m.).

Entré

Meget innbydende og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Adkomst til alle leilighetens rom. Plass til ønskede oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Downlights i himling, samt porttelefon med kamera montert ved entrédør.

Stue

Lekker stue med stor vindusflate som gir gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Mulighet for peisovn i stuen (pipeløp går ved siden av kjøkken). Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkkenet fra 2020 med hvite, slette fronter og hvit benkeplate. Sort oppvaskkum og sort armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Electrolux (foruten stekeovn som er fra Gorenje); komfyr, platetopp, kjøleskap med frysedel, samt oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter. Enkel, sort kjøkkenvask med og sort armatur med godt vanntrykk og god vannstand. Waterguard og komfyrvakt er montert. TG1 på alle punkter fra takstmann.

Balkong

Adkomst fra stue/kjøkken til en vestvendt balkong på 3,3kvm. Her er det fin plass til cafésett og planter.

Bad

Pent bad fra 2020 med lekre terrazzofliser og delvis malte veggflater. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med foldbare glassvegger med sorte rammer, samt sort garnityr på vegg med hånddusj og regnfallsdusj. Sort benkeplate med enkel, toppmontert servant med godt vanntrykk og god vannstand. Speil og belysning over servant, samt opplegg for vaskemaskin under benk. Vegghengt toalett med slisse i flis for synliggjøring av evt. lekkasjevann fra sisternen. Naturlig avtrekk via felles ventilasjonssjakt. Plastsluk fra 2020, synlig smøremembran og klemring i sluket. TG1 på alle punkter fra takstmann.

Soverom 1

Hovedsoverommet er romslig (12 kvm) med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og annet ønskelig møblement. Rommet kan også fint benyttes som f.eks. TV-stue - alt etter ønske og behov.

Soverom 2

Lyst og pent soverom (8 kvm) som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng, skrivepult eller annet møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med skuffer og kleshengerstativ.

Soverom 3

Dette er også et flott soverom (8 kvm) med mange innredningsmuligheter. God plass til stor seng, kommode og annet møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med skuffer og kleshengerstativ.

Overflater

Gulv: 1-stavs parkett (Saga premium natur) på alle gulv, samt terrazzofliser med gulvvarme på bad. Gulvene er avrettet og oppgradert i hele boligen i 2020.
Vegger: Malte, slette overflater i lys, antikkgrå på alle vegger. Terrazzofliser og delvis malte flater på bad. Alle overflater er malt/behandlet ifb. oppussing i 2020.
Tak: Lyse, malte overflater. Downlights i entré og på bad. Alle overflater er malt/behandlet ifb. oppussing i 2020. Takhøyde opptil 2,59 meter.
Diverse: Det elektriske anlegget og sikringsskapet er skiftet ut i 2020. Det foreligger samsvarserklæring på arbeidene fra AVI Elektro AS.

Felleskostnader

4 627 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, fyring, renhold, kabel-TV GET, avdrag/renter lån, forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostnader: 3 622,- Avdrag og renter: 671,- Kabel-TV: 259,- Vaskeri: 75,- (betales kun av de som benytter dette)
Felleskostnadene økte med 10% fra 01.07.2020 (medregnet i oppgitt sum).

Etasje

2. etasje (3. etasje fra inngangen).

Garasje / Parkering

Sameiet har 5 utvendige parkeringsplasser til leie på egen eiendom (leie av plass følger ikke seksjonene ved salg). Regelmessig ledige plasser iht. styret (muligens en akkurat nå, men det kan ikke garanteres at det er ledig plass når kjøper overtar). For sameiere som bor i gården og har bil, koster leie av parkeringsplass kr. 200,- kroner pr. måned (for leietagere kr. 1 000,- pr. mnd.). Sameiere som bor i gården får prioritet foran leietagere, dvs. at en leietager som evt. leier plass må vike dersom en sameier som selv bor i sameiet ønsker å leie. Man kan dog ikke ha en veldig stor privatbil, men de fleste "normale" familiebiler er greit.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 676 189 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 034 279 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Oppført i 1938 etter tegninger av arkitekt Fr. Lykke-Enger. Boligblokk over 3 etasjer + underetasje. Støpt såle, antatt fundamentert til faste masser, samt grunnmur av betong. Bærende elementer av betong og mur og pusset fasade. Etasjeskillere av betong. Tilnærmet flatt tak, antatt tekket med sveisepapp eller tilsvarende produkt. Vinduer med 2-lags glass fra 1992, samt balkongdør med trekarm og 2-lags glass fra 1992 (TG2 grunnet alder). Ytterdør med B-30/35db brannklassifisering. Begge dørene går fint i karmen og er lette å åpne og lukke, ingen unormale skader på karmene eller dørbladene, men ytterdøren subber såvidt mot parketten i gang/entré. Dører gitt TG2 grunnet alder). For mer informasjon om enkelte bygningsdeler, se tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Sentralfyring med radiatorer (disse er kasset inn på soverommene). Varmekabler på bad. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Det er vedtatt overgang til bergvarme (se mer under punkt "hva skjer i gården/vedlikehold etc.".
Mulighet for vedovn i stuen. Pipeløpet går ved siden av kjøkkenet.

Løpende kostnader

Strøm, internett, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3330 av 28.10.1992. Området rundt er regulert til boliger, vei/trafikkområde, spesialområde for bevaring, ambassade, konto m.m. Bygningen ligger inntil Bygdøy allé og kjøper må påregne noe trafikkstøy fra gaten. Som reguleringskartet viser ligger det eksisterende jernbanetunnel rett ved/på oversiden av eiendommen Bygdøy allé 90. Videre ligger det jernbanespor (Drammensbanen) på nedsiden av eiendommen Bygdøy allé 90 (jernbanens arealer - Bane Nor SF - er grensende til Bygdøy allé 92 og Olav Kyrres gate 2).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Oslo kommune planinnsyn ble kontrollert 11.03.2020. Enkelte pågående plansaker fremkommer i nærområdet, bl.a. "Områderegulering for Skøyen" (se bl.a. rosa ring på vedlagte reguleringskart) og "Fjordbyplanen".
Områderegulering for Skøyen: PBE saksnummer: 201414412
Saksbehandler: Beate Margrethe Siebke-Løge hos PBE (tlf. 41423776)
Status: Planforslag
Planen hadde høringsfrist 06.01.2020. Link til "Forslag til nytt offentlig ettersyn 11.11.2019 -06.01.2020" https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2019147415&fileid=8761977
Link til plansaken i sin helhet: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201414412
Meglers kommentar: Forslag til områderegulering for Skøyen med konsekvensutredning er utarbeidet på bakgrunn av Fornebubanen.
Hensikten med planforslaget er å sikre en helhetlig utvikling av Skøyen gjennom en juridisk bindende områderegulering. Skøyen er et av Oslos viktigste kollektivknutepunkter, noe som vil forsterkes når Fornebubanen er ferdig. Planen legger opp til videre utvikling av Skøyen med høyere utnyttelse av arealene, et kompakt kollektivknutepunkt, bevaring av viktige kulturmiljøer og rause offentlige rom. Ny bymessig utvikling av området innerst i Bestumkilen, vil forbinde Skøyen med fjorden. Havnepromenaden forlenges vestover, og en ny fjordpark på Sjølyst vil være et løft for hele byen. Alle nye tiltak skal ha høy kvalitet i materialbruk og utforming.
Hva angår området markert innenfor rosa ring på reguleringskartet er dette arealet i illustrasjonsheftet (vedlegg 3 til nytt forslag til
områderegulering Skøyen) foreslått regulert til ulike formål. For arealene som ligger rett over veien for Bygdøy allé 90 (da spesielt gnr./bnr.212/86 og 212/985) er disse, så langt megler kan se, foreslått regulert til "boligbebyggelse/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting/bevertning/kontor" (BKB11). Kjøper må påregne at enkelte av områdene som inngår i områderegulering for Skøyen, på sikt blir forandret og videre utbygget. I tillegg til ovennevnte kan "Planprogrammet for Fornebubanen" leses ved å benytte underliggende link: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/pages/vedlegg/planprogram/fornebubanen.pdf
Fjordbyplanen: PBE saksnummer: 200504456
Saksbehandler: Karin Glorvigen hos PBE (tlf. 48048567)
Status: Planforslag
Prinsipper for utvikling av helheten i Fjordbyen og for delområder - Planprogram for Filipstad,
Vippetangen, Alnas utløp og Ormsund. Saksnr. 77/08 i Bystyret. Link til plansaken i sin helhet: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200504456
Link til infoside på Oslo kommune sine nettsider: https://www.oslo.kommune.no/politikk-ogadministrasjon/slik-bygger-vi-oslo/fjordbyen/
Meglers kommentar: På generelt basis er Fjordbyen et prosjekt som skal frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden. En stor del av arealene som i dag benyttes til havnevirksomhet vil bli utviklet til andre formål. På denne måten skal fjorden bringes inn som en del av byen og åpnes til glede for Oslos befolkning.
Generelt: Oslo sentrum er stadig under endring/utvikling. Områder omreguleres, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringskart med bestemmelser, kommuneplan og kommunedelplan. Videre oppfordres interessenter til selv å undersøke på planinnsyn på Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000 eller direkte til saksbehandler) dersom spørsmål hva gjelder reguleringen, kommuneplanen, kommunedelplanen, pågående plansaker m.m. Som normalt må kjøper påregne tidvis ulikt byggearbeid på eiendommer og gater i området. For enkel tilgang til PBE for innsyn i områdets plansaker m.m. kan underliggende fremgangsmåte benyttes:
1. www.oslo.kommune.no
2. Velg "plan, bygg og eiendom
3. Velg "planinnsyn"
4. Søk adresse eller gnr. og bnr. (212/73)
5. På venstre side vil det fremkomme diverse informasjon etter avkrysning

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1922/993442-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 07.03.1922
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Skjøte av 25.02.1922. Megler har ikke klart å tyde teksten i dokumentet, men iht. gammel grunnbok inneholder dokumenter bl.a. bestemmelser om eiendommens utstykning, bebyggelse, benyttelse, gjerdehold m.m. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1935/990628-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 21.05.1935
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1935 vedr. Norges Jernbane og bebyggelse. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1937/305307-1/105 Erklæring/avtale 30.11.1937
Bestemmelse om septiktank m.v.
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1937 vedr. disp. fra "sunhetsforskriftenes" paragraf 6 for et vannklosettanlegg med septiktank på eiendommen. Med vilkår. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1937/305308-1/105 Erklæring/avtale 30.11.1937
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1937 vedr. vann- og avløpsledninger og evt. skader og ulemper som kan oppstå.
Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1937/305309-1/105 Erklæring/avtale 30.11.1937
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1937 vedr. rett for Bygdøy allé 92 til å føre kloakkledning for overvann fra sin eiendom og over Bygdøy allé 90. Likerett for Bygdøy allé 88-90-92 til å føre uttrekkskloakk over fellesgrunn. Med vilkår. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1937/305694-1/105 Best. om adkomstrett 21.12.1937
ang. feiing
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1937 vedr. feiing. Med vilkår. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1938/300749-1/105 Best. om adkomstrett 10.02.1938
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæring fra 1938 vedr. begrensninger for Olav Kyrres gate 2 B hva angår bebyggelse og beplantning på deler av eiendommen (Olav Kyrres gate 2 B). Bygdøy allé 88-90-92 har rett til innkjørsel og annen passasje over den del av Olav Kyrres gate 2 B sin grunn som ligger "nordøst for hekken og utenfor gjerdet". Dette arealet skal stelles og holdes ved like av eiere av Bygdøy allé 88-90-92. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1973/501782-1/105 Skjønn 01.02.1973
Overført fra: 0301-212/73
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Ikke relevant for leiligheten som selges. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
1976/504946-3/105 Erklæring/avtale 09.03.1976
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET
ETTER 75% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Panterett uten opptrinnsrett til Sameiet for NOK 10000 med prioritet etter 75% av første tinglyste overdragelsessum. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven (del av seksjoneringsbegjæringen).
2020/2354543-1/200 Pantedokument 20.04.2020 21:00
BELØP: NOK 5.400.000
Panthaver:SEM & JOHNSEN OPPGJØR AS
Org.nr: 999638996
Meglers kommentar: Sem & Johnsen bekrefter at pantet slettes ved overskjøting til ny eier.
2020/2354543-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 20.04.2020 21:00
Rettighetshaver:SEM & JOHNSEN OPPGJØR AS Org.nr: 999638996
Meglers kommentar: Sem & Johnsen bekrefter at denne urådigheten slettes ved overskjøting til ny eier.
Iht. tinglyste seksjoneringsbegjæring har seksjonen som selges eksklusiv bruksrett til kjellerbod nr. 6 og 18, jfr. seksjoneringsbegjæringens side 1 og 2 (fordelingsliste). Formelt sett ligger sameiets boder i et areal som er seksjonert som fellesareal, dog følger bruksretten av nevnte fordelingsliste. De 2 bodene seksjonen i dag benytter ligger i hver sin kjellergang, og bodene er merket med selgers navn. Det er uklart om bodene som i dag benyttes er bod nr. 6 og 18 da vedlagte seksjoneringsbegjæring er vanskelig å tyde hva angår bodnummer på kjellertegning. Kjøper må ta utgangspunkt i å videre benytte fremviste boder.
Grunndata
1976/504946-2/105 Seksjonering 09.03.1976
opprettet seksjoner: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 87/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 12 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Leiligheten er en del av Sameiet Bygdøy allè 90. Sameiet består av 1 frittliggende bygning med til sammen 12 boligseksjoner. Sameiets eiendom har gnr. 212, bnr. 73 og er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 981 283 058.
- Sebra Forvaltning utfører forretningsførsel.
- GET er leverandør av TV med mulighet for individuelle avtaler om bredbåndstjenester etc.
- Sameiet har fellesvaskeri i kjelleren.
- Det er en egen bod for sykler og en egen bod for bildekk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel langsiktig gjeld for denne leiligheten: kr 59 691,- per 31.12.2019. Seksjonens andel av sameiets langsiktige og kortsiktige gjeld utgjorde kr 64 013,- per 31.12.2019.
Andel formue for denne leiligheten: kr 7 277,- per 31.12.2019
Spesifikasjon av lån:
Sameiet har et annuitetslån i Handelsbanken.
Lånet ble tatt opp i forbindelse med utskiftning av soilrør i sameiet.
Lånenummer: 8397.71.70543
Lånebeløp: 800 000,-
Lånesaldo per 31.12.2019: 686 101,-
Rentesats: 3,65%
Effektiv rente: 4,06%
Løpetid: 10 år
Første forfall: 23.05.2018
Dato for innfrielse: 23.04.2028
Se også nedbetalingsplan som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige, Polisenummer: 54585179

Regnskap

Resultatet av driften i 2019 viste et negativt årsresultat på kr 60 046,-. Resultatet etter avdrag er negativt med kr 128 380,-. Årets resultat vil bli ført mot balansen under konto for egenkapital. Se forøvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se retningslinjer angående seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for forandring i leilighetene/bygningsmessige arbeider i husordensregler/vedtekter.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Avløpsrør i gården ble rehabilitert i ca. 2018. Rehabiliteringen er lånefinansiert. For ordens skyld opplyses det om sprekk i rørstamme på kjøkkenet i seksjonen som selges.
Sameiet brukte Opak til å lage en tilstandsrapport i 2016, slik at sameiet skulle ha kontroll på kommende behov for oppussing. Sameiet må med tiden ta fasaden, men antagelig ikke før om en 10 års-tid. Sameiet foretar diverse mindre oppgraderinger som vil heve helhetsinntrykket av gården, slik som bl.a. utskiftning av utelamper. I tillegg har sameiet planer om å bytte lampene, samt male veggene i oppgangen i løpet av våren 2020. Styret arbeider også med å etablere noen "estetiske retningslinjer" for sameieres oppganger.
Styret har i 2019 jobbet med å få på plass alternativ fyringsløsning, samt låbare skap til søppelcontainerne. Da sameiet har hatt økende kostnader på sine tjenester gjennom flere år gjør styret nå grep for å sikre sameiet de nødvendige økonomiske forutsetninger i årene som kommer. Årsmøtet samtykket til en økning av felleskostnadene på 10% fra 01.07.2020, for å bedre sameiets arbeidskapital (økningen er tatt med i oppgitte felleskostnader). Styret håper på å kunne sette husleien ned igjen om ikke så altfor lenge.
På ekstraordinært sameiermøte den 14.07.2020 ble det tatt opp utskiftning av nåværende fyringsanlegg til bergvarme eller elkjele. På nytt ekstraordinært møte den 11.08.2020 ble det endelig vedtatt å gå for installasjon av bergvarme. Arbeidene finansieres via låneopptak på kr 2,4 mill (etter refinansiering) med løpetid på 15 år. Ny total fellesgjeld etter låneopptak blir på ca. kr. 200.000,-, men noe avvik vil sannsynligvis forekomme. Låneopptaket finansieres via fellesutgiftene, men grunnet bortfall av utgifter til olje vil ikke fellesutgiftene øke. Iht. styret vil tvert imot fellesutgiftene reduseres i løpet av få år, men styret kan ikke love når.
Dersom BaneNor mot formodning ikke vil godkjenne boring av brønn, vil styret komme tilbake til sameiet og fremlegge ny plan.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Sameiet har ikke forbud mot dyrehold, men det forutsettes at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. Ved gjentatte, berettigede klager og etter styrets vedtak, plikter beboer å fjerne dyret fra sameiet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, utover den oppussingen som er utført, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.
Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort til visning, men vil ikke bli ytterligere vasket/rengjort før overtagelse.

Diverse

- Røykvarsler og brannslukningsapparat i boligen.
- Sikringsskap med automatiske sikringer. 40Amp overbelastningsvern. Oppgradert el-anlegg og sikringsskap i 2020.
- Fordelerskap på badet med stoppekran.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.