#VÅLERENGA

Lys, fin og arealeffektiv 2-roms | Heis | Sentralt | Flott bakgård | Ingen forkjøp | Lave omk.| Perfekt førstegangskjøp

Enebakkveien 15 , 0657 Oslo

VISNINGER

6. august torsdag kl. 16:30-17:30

9. august søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 28 m²
Bruksareal 28 m²
Bruttoareal 33 m²
Tomt 1 056 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1892
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 54
Energimerking F
FINN.no 186555901
Sist endret 01.08.2020 11:10
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 3 097 282
Ligningsverdi 582 549,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) 389 472,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 089 472,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 097 282,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0103

Adresse og matrikkel

Enebakkveien 15, 0657, Oslo, Gnr. 232 bnr. 54, andelsnr. 25 i ENEBAKKVEIEN 15 BORETTSLAG med orgnr. 986893598 i Oslo kommune

Eier

Sara Alena Cecavova

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

28 / 28 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk 2019: 2282 kWh // kr 4031,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 056 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

1 056,9 kvm felles, eiet tomt. Beboerne har tilgang til en flott opparbeidet bakgård med gressplen, trær, blomster, parsellkasser og annen pen beplantning. Gode solforhold og flere sittegrupper hvor man kan nyte sommerdagene utendørs! Det er sykkelstativ i portrom.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IN-ordning på ett av lånene, med mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.
Selskapet har sikringsordning via OBOS, dette i forbindelse med IN-ordning

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 2-roms, i 3. etasje med sentral og attraktiv beliggenhet i hjertet av Vålerenga. Kvadratsmart og praktisk planløsning, samt god takhøyde og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Denne leiligheten er perfekt for deg som vil bo sentralt i Oslo, og samtidig i fredelige og koselige omgivelser!
- Romslig stue med store vindusflater
- Tidsmessig kjøkken med hvitevarer som følger
- Fint soverom med skyvedørsgarderobe
- Flislagt bad
- Entré med oppbevaringsplass
- Heis i gården
- Hyggelig bakgård
- Veldrevet borettslag
- Ingen forkjøp
- Fibernett og varmtv. inkl.
- Fellesvaskeri
- IN-ordning (mulig å redusere felleskostn. med ca kr 1363)
- Lave omkostn.
- Beboerparkering
- Sentralt på Vålerenga med kort vei til sentrum, serveringssteder, parker, dagligvare, samt et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad/wc, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.
Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 2 kvm (takhøyde ca. 180 cm). Fellesvaskeri i gården.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, idrettshall, treningssenter, svømmehall med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode.
Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.
Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATS på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet (rehabiliteres i disse dager) med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Kampen Kaffe & Bar, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen.
Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza. Matbutikken Coop prix ligger i samme gård som leiligheten, og ellers er det kort avstand til andre matvarebutikker som Rema 1000, Kiwi og søndagsåpen Bunnpris.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel IKEA på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, som har hyppige avganger (37-bussen går hele døgnet), samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon.

Entré

Arealeffektiv entré i åpen løsning mot stue/kjøkken. Oppbevaringsplass i hylleseksjon med skoskap og knagger. Speil på vegg medfølger også. Dørcalling med portåpner er plassert ved inngangsdøren.

Stue

Lys og fin stue med god takhøyde og store vindusflater som sørger for mye innvendig lys og en luftig romfølelse. God plass til sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkken. Bokhyllen og persienner på vinduer medfølger.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette, laminerte skapfronter og fliser over laminat benkeplate. 1-1/2 oppvaskkum med benkebeslag og ett-greps armatur. Ventilator og frittstående hvitevarer som medfølger; komfyr med koketopp og kjøleskap.

Bad

Eldre bad med flislagte overflater, malt himling og varmekabler i gulv. Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speilskap med overlys, gulvstående toalett, samt åpen dusjløsning med forheng.

Soverom

Lyst og fint soverom med god plass til dobbeltseng. Det ble satt inn ny skyvedørsgarderobe i 2017, med slette fronter og speilfront, samt god oppbevaringsplass.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte, slette flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte, slette flater.

Felleskostnader

3 413 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fibernett, renhold, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m. Herav: Felleskostn. 1.851,- Fibernett 199,- Kapitalkost. lån 1 OBBK01 1.363,- Felleskostn. går ned til 3.266,- fra september.

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Det er 5 kommunale ladeplasser for el-bil like ved bygget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 582 549 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 097 176 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård på 5 etasjer og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med pusset og malt mur. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Grunnmur i murkonstruksjoner antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.
Vinduer med malte trerammer og to-lags isolerglass med produksjonsår 2002. Entrédør som er brann og lydklassifisert type b30/35db. Se forøvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bygården fra 2004.
Dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 28 kvm, Bruttoareal: 33 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes §7 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på baderom, og ellers panelovner.

Løpende kostnader

Strøm, evt. kabel-tv, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2999 av 21.09.1988. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, tomt for offentlig bygning (barnehage og skole), spesialområde bevaring, allmennyttig område m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2004/67638-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 04.10.2004
Vederlag: NOK 81.273.800
KJØPER:ENEBAKKVEIEN 15 BORETTSLAG
Org.nr: 986893598
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1929/912976-1/105 Erklæring/avtale 03.09.1929
midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. gårdsplass
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: 0301-232/59
1932/991060-1/105 Bestemmelse om gjerde 23.07.1932
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1947/406277-1/105 Bestemmelse om gjerde 08.10.1947
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: 0301-232/59
1965/500235-1/105 Best om garasje/parkering 07.01.1965
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: 0301-232/59
2004/67646-1/105 Pantedokument 04.10.2004
BELØP: NOK 51.914.500
Panthaver:Andelseierne V/ Sittende Styre Lnr: 6765253
2007/886410-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 01.11.2007
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2007/886396-1/200
2007/886396-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 01.11.2007
BELØP: NOK 29.353.800
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
2017/1428764-1/200 Pantedokument 20.12.2017 13:10
BELØP: NOK 1.800.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
2019/115761-1/200 Pantedokument 28.01.2019 13:20
BELØP: NOK 3.700.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
2019/472335-1/200 Pantedokument 25.04.2019 21:00
BELØP: NOK 600.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Grunndata
1865/900002-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 19.01.1865
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
1994/71219-1/105 Sammenslåing 12.12.1994
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:59
1994/73852-1/105 Registrering av grunn 22.12.1994
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:459
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 55 andelsleiligheter. Enebakkveien 15 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986893598, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Enebakkveien 15.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Det er felles facebook-side i borettslaget
- OpenNet er leverandør av fibernett
- Felles varmtvann
- Fellesvaskeri i gården
- Vaktmestertjeneste og renhold utføres av firma

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har tre lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 389.472,- per 01.07.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 0,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK01-98207598127
Type: Annuitet
Restsaldo: 22.038.046,-
Restløpetid: 30 år
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,78%
Andel av saldo: 363.623,-
Kapitalkostnader: 1.305,-
Det er IN-ordning på dette lånet.
Lånenr: OBOS05-98207841560
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.963.253,-
Restløpetid: 12 år 6 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,78%
Andel av saldo: 25.849,-
Kapitalkostnader: 192,-
Det er ikke IN-odning på dette lånet.
Lånenr: OBOS04-98207841579
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.074.381,-
Restløpetid: 18 år 5 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,85%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Balkonglån på opprinnelig kr 3 247 253 ble 8. mars 2019 fordelt på de leilighetene som har bygd balkong (gjelder ikke denne leiligheten).
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.08.xx og 28.02.xx på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

389 472

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 76405134

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 3 085 729,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere og ingen andelseier kan eie mer enn en andel. Unntak fra denne vedtektsbestemmelse er de ufravikelige regler i Borettslovens § 4-2. Se også vedtekter for andelseiers og borettslagets vedlikeholdplikt. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har engasjert ekstern prosjektleder for å hente inn tilbud på renovering av baderommene i borettslaget.
Disse tilbudene vil bli lagt frem for beboere i et ekstraordinært årsmøte etter sommeren, som da skal stemmes over og eventuelt da gjennomføres når entreprenør har ledig kapasitet. Styret har ikke forhandlet ferdig med entreprenørene, men det ser ut som det vil bli i størrelsen kr 200 000.- per boenhet. Dette er IKKE endelig avklart.
Dette er iht. styret det eneste som er planlagt av store prosjekter i nær fremtid.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se borettslagets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Brannslokningsapparat og røykvarsler i leiligheten.
- Leiligheten har mekanisk avtrekk fra baderom og kjøkken, tilluft via spalteventiler over vinduer.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles oppgang.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang