#VIKA

Lys, klassisk og gjennomgående 4-roms med sentral beliggenhet like ved Slottsparken | 95 kvm | Peisovn | God takhøyde

Huitfeldts gate 8 B , 0253 Oslo

VISNINGER

26. oktober mandag kl. 17:00-18:00

27. oktober tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er gift

52%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 95 m²
Bruksareal 95 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 764 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1895
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 97
Energimerking G
FINN.no 195090422
Sist endret 19.10.2020 09:32
Prisantydning 6 900 000
Totalpris 7 081 519
Ligningsverdi 1 956 734,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 081 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0150

Adresse og matrikkel

Huitfeldts gate 8 B, 0253, Oslo, Gnr. 209 bnr. 97 snr. 3 orgnr. 979648529 i Oslo kommune

Eier

Nigel Lawrence D. Hornby

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt for 2020: kr 4 436,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

95 / 95 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 764 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

767 kvm felles, eiet tomt. Steinlagt gårdsrom med trær og pen beplantning. Sykkelstativ og sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 4-roms med attraktiv beliggenhet i Vika, like ved Slottsparken. Her bor du svært sentralt med kort avstand til det meste, samtidig som det er lite trafikk i enveiskjørt gate. Boligen har attraktive kvaliteter som klassiske detaljer, gjennomgående planløsning, generøs takhøyde (opptil 3,15 meter), samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.
- Flott stue med peisovn
- Kjøkken fra 2012 med integrerte hvitevarer + vaskemaskin som følger
- Tre gode soverom (det største soverommet er innredet som stue i dag, og kan fint benyttes som dette)
- Bad fra 2000, oppgradert i 2020 med nye fliser og innredning
 -Innbydende entré
- Pene fargevalg, rosetter og stukkatur
- To disponible boder
- Lave felleskostnader
- Beboerparkering
- Kort vei til Slottsparken, trikk, T-bane, buss og tog

Innhold

Leilighet ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré, bad, tre soverom, stue og kjøkken. Det ene soverommet er innredet som stue og kan også benyttes som dette. Hems på kjøkken er ikke målbart grunnet lav takhøyde - gulvflaten er målt til ca. 2,5 kvm.
I tillegg disponerer én bod i felles trapperom på ca. 1 kvm, samt én kjellerbod på ca. 8 kvm.

Beliggenhet

Velkommen til Huitfeldts gate 8, en sentral og populær beliggenhet i Vika, i bydel Frogner. Her har du umiddelbar nærhet til Tjuvholmen og Aker Brygge, samt Solli plass, Karl Johan og sentrum. Nationaltheateret stasjon ligger et steinkast unna med tog, flytog, T-bane m.m. En fantastisk beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt, men likevel skjermet i en enveiskjørt gate.
Nærhet til alle nødvendige fasiliteter i hverdagen med f.eks. dagligvarebutikker som Rema 1000, Kiwi og søndagsåpen Joker. Rikt tilbud av kafeer og restauranter. Noen av serveringsstedene som er verdt å nevne er Palace Grill, Nomads by Sawan, Alex Sushi, Miss Sophie, Frenchie (fransk bistro), Aymara (peruiansk), Kaffebrenneriet m.m. Pascals ligger på hjørnet av Henrik Ibsensgate og Huitfeldts gate med utsikt til Slottsparken og veldig hyggelig betjening. Nylig rehabiliterte Vika Terrasse er også rett i nærheten med blant annet kino, spisesteder og flere butikker.
Det åpnes også et helt nytt senter - Via (gamle House of Oslo) som vil by på matbasar, flere restauranter og en rekke butikker. Det er kun noen minutters gange til Aker Brygge og Tjuvholmen med gode shopping-muligheter, utesteder og restauranter. Her finner du bl.a. Pascal, Bølgen & Moi, Sjømagasinet, BAR Tjuvholmen, Delicatessen, Hanami m.m. Her finner du også vinmonopol, gallerier og mange andre spennende tilbud. På Tjuvholmen kan man også ta seg et forfriskende bad på brygga.
Det er flere parker og rekreasjonsområder i nærheten med blant annet flotte Slottsparken, Ankerhagen eller Hydroparken. Gang- og sykkelvei til Bygdøy med sine hyggelige skogsveier og badestrender langs Frognerstranda.
Fine turmuligheter ved Frognerkilen, Bygdøy og Skarpsnoparken, samt kort vei til Frognerparken, Frogner Stadion (med blant annet skøytebane på vinteren) og øvrige rekreasjonsområder på Skillebekk.
Flere treningssentre som Barrys og SATS Solli Plass i nærheten.
Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, Tannlegehøyskolen, OsloMet, Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Veterinærhøyskolen.
God offentlige kommunikasjons-muligheter i området som tar en til alle byens hjørner. Fra Solli Plass går det buss, trikk og taxi. Nasjonalteateret som ligger et steinkast unna, tilbyr alle typer offentlig kommunikasjoner som tog, flytog, trikk, buss og T-bane. Ta en titt på www.ruter.no for nærmere beskrivelser over hvilke tilbud som passer deg. Det er mange sykkelstativer med bysykkeltilbud i nærheten. Bysykkel er et godt alternativ til kollektiv transport gjennom sommerhalvåret.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Klassiske gulvfliser og downlights i himling. Nisje med kleshengerstativ til å henge opp yttertøy og sette fra seg sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Lys og pen stue med god plass til sofagruppe, spisebord, hyller eller annet ønsket møblement. Generøs takhøyde og stort vindu som slipper inn mye naturlig lys og gir rommet et luftig preg. Peisovn plassert sentralt i rommet.

Soverom 1/stue

Dette rommet har mange bruksmuligheter - alt etter ønske og behov. Rommet er benyttet som soverom, men er i dag innredet som en stue og har fin plass til stor sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Garderobeskap til oppbevaring. Rosett i himling.  første rommet på venstre side fra gangen, soverom 1, er lydisolert fra to sider + dør.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning fra 2012 med rikelig skap- og benkeplass. Fin plass til spisebord ved vinduet. Hvite, glatte fronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin fra Bosch, stekeovn fra Miele med nedfelt induksjonstopp fra Electrolux, dampovn, samt kjøleskap med fryser fra Miele. Fritthengende ventilator med kullfilter. Det er også opplegg for vaskemaskin på kjøkken (denne medfølger også). Det er hems på kjøkken med praktisk lagringsplass (gulvflate på ca. 2,5 kvm / lav takhøyde).

Soverom 2

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Rosett og stukkatur i himling. Oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Dette soverommet vender ut mot rolig bakgård.

Soverom 3

Dette er også et lyst og trivelig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! Fin plass til seng eller skrivepult. Dette soverommet vender også ut mot rolig bakgård.

Bad

Flislagt baderom fra 2000 med oppgraderinger utført i 2020 (flis-på-flis og ny innredning). Varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Grohe, samt speil med belysning på vegg over. Dusjnisje med regnfallsdusj og hånddusj. Gulvmontert toalett fra Ifö. 100 L varmtvannsbereder plassert over himling. Avtrekksventil i himling.

Overflater

Gulv: Tregulv og laminat. Fliser med gulvvarme i entré og på bad.
Vegger: Vegger utført i glatte malte flater, malt strietapet, pusset malt mur samt malt panel. Fliser på bad.
Tak: Glatte malte flater samt malt panel. Montert downlights i entré og på bad. Stukkatur samt rosetter i stue, samt soverom 1 og 2. Takhøyde opptil 3,15 meter.
Diverse: Soverom 1 er lydisolert fra to sider + dør. Vegg mot stue og vegg mot leilighetens gang/entré ble isolert for noen år siden (ca. 10 år siden). Dette ble gjort samtidig med oppussing av kjøkken. Deler av gulvet i kjøkkenet ble også tatt opp (foran soverommet), da det knirket. Det ble lagt nye bjelker etc. foran soveromsdør og hele gulvet i kjøkkenet er isolert mot bakken.
De orginale skyvedørene mellom stue og soverom 1 er inne i veggen. Disse ble skjøvet til side før lydisoleringen. Dersom man ønsker kan man åpne opp og ha to sammenhengende stuer med skyvedør mellom.

Felleskostnader

2 557 pr. mnd. Drift og vedlikehold, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 956 734 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 044 243 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger og bærende konstruksjoner av teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen utført i saltaksform utvendig tekket med takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har to-fløyet entrédør av tre med glassfelt samt glatt ytterdør mot baktrapp med brannklasse B30. Vinduer med karmer av tre- og to- enkelt glass fra ukjent årstall samt vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Leier av seksjon må meldes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn i stue.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV/bredbånd, evt. alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende serviceformål etter bestemmelsene i S-1949 av 26.09.1974. Området rundt er regulert til boliger, vei, Hotell/overnatting, friområde/park, forretningsbebyggelse, kontor, offentlig bygning, ambasade m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1895/992794-1/105 Erklæring/avtale 14.03.1895
Forbud mot generende bedrift
Overført fra: 0301-209/97
Gjelder denne registerenheten med flere
1904/921174-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 15.09.1904
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-209/97
Gjelder denne registerenheten med flere
1958/518788-1/105 Best om garasje/parkering 22.11.1958
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-209/97
Gjelder denne registerenheten med flere
1976/509725-3/105 Erklæring/avtale 18.05.1976
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 3,000
Gjelder denne registerenheten med flere
1987/78895-1/105 Pantsettelseserklæring 26.11.1987
BELØP: NOK 40.000
Panthaver:Sameiet Lnr: 1101657
UTEN OPPTRINNSRETT
PRIORITET ETTER: 90% AV VERDITAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1976/509725-2/105 Seksjonering 18.05.1976
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 101/1753
1985/26742-2/105 Resek/tilleggssek 08.05.1985
nye seksjoner: snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 127/2202
nye seksjoner: snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 101/2202
nye seksjoner: snr: 19
formål: Bolig
sameiebrøk: 101/2202
nye seksjoner: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/2202
seksjonsameieandeler: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 101/1753
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 20 SEKSJONER
1985/26742-4/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 08.05.1985
endring av formål/brøk: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 101/2202
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 20 seksjoner. Huitfeldtsg 8 A og B Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 979648529, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Huitfeldtsgate 8 A og B.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for sameiet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 51388925

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 62 319,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 157 303,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter for seksjonseiers vedlikeholdsplikt og retningslinjer for bygningsmessige arbeider. Dugnad må påregnes.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsberetning 2020:
- Styret har i 2019 hatt hovedfokus på brannvern og brannsikring.
- VV-beredere B: Bytte av felles vv-bereder i B (A byttet i 2018). Dette ble betalt av beboerne som bruker tankene. Det var 3 leiligheter på ytterfløy B, men bare 2 leiligheter er med på ny tank. 1 leilighet installerte egen tank i stedet.
- Brannalarmanlegget: Årlig kontroll av brannalarmanlegget gjennomført av Siemens. Det ble bemerket at sameiet bør ha røykdetektor ved sikringsskapene i kjeller og øverst i baktrapp B. Kablingen for tilkobling er ferdig, mens detektorene blir installert i 2020. Siemens har varslet at brannsentralen må byttes senest innen 2023. Det vil koste rundt 45.000 inkl. mva. å få ny sentral.
- Brannvern: Gjennomført kurs og praktisk øvelse i regi av Norsk Brannvern. Nye skumapparater delt ut til hver leilighet og avtale om bytting hvert 5 år er inngått. Det er også montert tre apparater i kjeller og ett i hver oppgang.
- Branntetting: Etter pålegg fra Gjensidige ble det utført branntetting på diverse steder i himlingen i kjelleren. Tettet der Gjensidige påpekte av det måtte utbedres, men fikk et avvik i EL-sjekk rapporten, se punkt under.
- EL-sjekk: Gjennomført El-sjekk i regi av EM Elektro. Dette var etter anbefaling av Gjensidige. Sameiet fikk først 7 avvik, men alle er nå rettet utenom ett avvik som går på branntetting mellom brannceller. Da dette må vurderes av brannkonsulent må sameiet se på det i 2020. Det anbefales installering av overspenningsvern. Det vil koste ca. 23.000 inkl. mva.
- Vurdering av taket/takterrassene: Det er gjennomført en befaring av taket i regi av OPAK. Det er en råteskade på taket over seksjon 20 som må utbedres i 2020. Dette er nå tettet, men taket må på sikt tekkes om. Enkelte mindre arbeider utført i 2019 (fjerne pappspiker, noe nytt blikk). Det har vært problemer med overlyset til terrassedøren som ble installert i 2018 for seksjon 19, som har ført til lekkasje til seksjon 15.
Diverse:
- Ny stakeluke montert i kjeller.
- Alle lamper med B22 sokkel i kjeller er byttet. To lamper i trappeoppgang B er reparert.
- Lås på ytterdør B er reparert, dør i A justert slik at den går riktig i lås.
- Måking av snø og fjerning av is på taket utført med lift i februar.
- Supervask som sameiet har benyttet til trappevask ble lagt ned i desember. Nytt firma er Maximum Service.
- Skade på gesims/fasade rett før årsskiftet, utbedret i 2020.
Regnskap 2019/Budsjett 2020:
Regnskapet for 2019 viser et underskudd på 62 319,-. Sameiet hadde penger på konto og valgte å prioritere brannsikring, også etter anbefaling fra Gjensidige. Det er lagt inn en egeninnbetaling på 150.000 i budsjettet for 2020 for råteskaden i yttertaket og ytterligere branntetting.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Iht. eierseksjonsloven; En beboer kan ha rett til å ha hund dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikringens kapasitet er 40 A. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere og håndholdt brannslukkingsapparat.
- Vedovn i stue med innkledd teglsteinspipe. TG3 pga. alle fire sider skal kunne inspiseres.
- Varmtvannsbereder på ca. 100 L plassert over himling på bad.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Flis-på-flis på gulv og vegger på bad i 2020 v/Bygg Stars AS, Tomasz Paczkowski.
- Styret har renovert og tettet piper i hele bygget.
- Noen gulv er muligens litt skjeve.
- Styret har jobbet med problemer med utvendig tak og det er nå tett.
- Loftet er innredet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.