MAJORSTUEN / URANIENBORG

Lys og delikat 3-roms med attraktiv beliggenhet | God standard | Felles terrasse | Heis | Varmtv/fyring inkl.| Lave omk.

Professor Dahls gate 16 , 0355 Oslo

VISNINGER

25. oktober søndag kl. 13:30-14:30

26. oktober mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 868 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1937
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 293
Energimerking F
FINN.no 195085412
Sist endret 19.10.2020 12:51
Prisantydning 4 920 000
Totalpris 4 994 529
Ligningsverdi 1 236 356,-

Beregnet totalkostnad

4 920 000,- (Prisantydning) 51 793,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 971 793,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 076,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 22 736,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 994 529,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0153

Adresse og matrikkel

Professor Dahls gate 16, 0355, Oslo, Gnr. 214 bnr. 293, aksjebrevnr. 47-50 i As Professor Dahlsgate 16 borettslag med orgnr. 931021176 i Oslo kommune

Eier

Vilde Nadden og Hans Petter Kvalø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eier har hatt fastpris fra Hafslund på 550,-/mnd. inkl. strøm og nettleie året rundt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 868 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

868,1 kvm felles, eiet tomt. Beboerne har tilgang til en herlig, felles takterrasse (på garasjetaket i bakgården), hvor det er flere suttegrupper, samt gode solforhold på dagen. Sykkelstativ i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og tiltalende 3-roms, beliggende i 3. etasje (med heisadkomst), i et attraktivt område på Majorstuen/Uranienborg, like ved Bogstadveien. Boligen har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys! Generelt god standard med flere oppgraderinger utført i senere tid.
- Sentralt og samtidig tilbaketrukket
- Stue med flott karnapp og utsikt over Eilert Sundts gate
- Stilrent kjøkken fra 2015, med oppgraderinger i 2020 - integrerte hvitevarer + vaskemaskin
- Pent bad pusset opp i 2015
- To soverom
- To boder
- Heis
- TV/internett fra Altibox/Viken inkl.
- Varmtvann/fyring ved fjernvarme inkl.
- Felles takterrasse i gårdsrom
- Veldrevet aksjelag
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Mulighet for leie av garasje etter venteliste, kr 1050,-/mnd
- Beboerparkering
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 3. etasje (heisadkomst, og kun 1 trapp fra inngangspartiet) og består av: Entre/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.
Leiligheten disponerer 2 boder i fellesarealer, én på loft (ca. 4,6 kvm og skråtak) og én i kjeller (ca. 6,4 kvm, og takhøyde på ca. 1,84).

Beliggenhet

Særdeles attraktiv beliggenhet i en tilbaketrukket og rolig gate på Majorstuen/Uranienborg, og samtidig rett ved populære Bogstadveien. Hele leiligheten / alle vinduer er vendt ut mot Eilert Sundts gate. Her har du umiddelbar nærhet til Frogner, Bislett og sentrumskjernen. Området er stille og rolig med lite traffikstøy, og består for det meste av flotte klassiske bygårder, ambassader og byvillaer. Fra leiligheten er det gangavstand til alt du måtte trenge av servicetilbud og forretninger, samt mange hyggelige kafeer og restauranter.
Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Her finner du et yrende folkeliv, dag som kveld.
Av dagligvarebutikker kan man velge mellom Kiwi, Rema 1000, Coop Mega og Meny med et bredt utvalg.
Gutta på Haugen ligger også innen gangavstand. På helgedager kan du velge mellom en søndagsåpen Joker, Bunnpris, Deli de Luca og 7-Eleven, som alle ligger i nærheten. Bislett med blant annet Bislett Stadion, og Thereses gate ligger også rett i nærheten. Ellers finner du populære SATS Bislett like i nærheten i tillegg til flere andre treningssentre. Barry's treningssenter ligger også like ved.
Det er umiddelbar nærhet til skoler og barnehager, samt gangavstand til OsloMet og Universitetet på Blindern (UiO). Det er også kort vei til juridisk fakultet ved UiO, odontologisk fakultet og Veterinærhøyskolen.
Fra leilighetene er det flere parker i kort avstand med bl.a. Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken, Frognerparken og St. Hanshaugen park. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer! Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde.
Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.
Kort avstand til offentlig kommunikasjon (T-bane, trikk, buss), noe som gjør resten av byen lett tilgjengelig. Trikk fra Rosenborg og Homansbyen holdeplass ligger få minutters gange unna leiligheten. Nationaltheatret stasjon med alle T-banelinjer, togavganger samt flytog hvert 20. minutt til Oslo Lufthavn. Det er også bysykkelstativ i området, som er et ypperlig alternativ på sommerhalvåret!

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Plass til yttertøy og sko i skoskap og i åpen garderobeløsning med hyller og kleshengerstativ. Det er satt opp en liten lettvegg i mellom stue og entré i 2019 for å lage plass til oppheng av jakker og sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Flott karnapp i stuen hvor det er fin sone for spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag. De store vindusflatene slipper inn mye naturlig lys, og det er flott utsikt utover Eilert Sundts gate. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 som er ytterliggere oppgradert i 2020 med nye fliser over kjøkkenbenk, ny ventilator, nye gulvfliser og nymalte vegger. God skap- og benkeplass. Innredning med hvite, slette fronter og heltre benkeplate, samt nedfelt oppvaskkum og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; stekeovn, induksjonstopp, kombiskap (kjøl/frys), oppvaskmaskin, samt ventilator med kullfilter over kokeplass. Det er også praktisk opplegg for vaskemaskin i kjøkkeninnredning (vaskemaskinen medfølger også).

Bad

Lekkert flislagt bad som er pusset opp i 2015. Varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt klosett, samt dusjnisje med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og hånddusj. Servantinnredning med speil over. Plassbygd hylle som også fungerer som et dekorativt element.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med romslig størrelse. God plass til dobbeltseng, nattbord og stort garderobeskap. Alle vinduer i boligen er vendt ut mot rolige omgivelser i Eilert Sundts gate. Bred vinduskarm som gir fin plass til pynt.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! Fin plass til seng, skrivepult, kommode eller annet møblement. Kleshengerstativ montert i himling.

Overflater

Gulv: Laminat fra 2015. Gulvfliser fra 2020 på kjøkken. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad. Vegger på kjøkken og det minste soverom er malt i 2020.
Tak: Malt betong og malte plater. Downlights i himling i stue/kjøkken, entré og på bad. Takhøyden i stuen er målt til 2,55 meter.

Felleskostnader

3 845 pr. mnd. Varmtvann/fyring ved fjernvarme, TV og internett (Altibox og Viken), vaktmestertjeneste, renhold, renter og avdrag på lån, felles forsikring, drift og vedlikehold, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostn. 3.245,- TV/internett 600,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Aksjelaget har 6 garasjeplasser som leies ut etter ansiennitet. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Per 15.10.2020 er det 2 stk på venteliste, månedsleie kr 1050,-.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 236 356 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 450 882 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård fundamentert med betong- og teglsteinkonstruksjoner til antatte komprimerte masser samt støpt kjellergulv. Etasjeskiller av betongkonstruksjoner med oppforet tregulv. Yttervegger i mur- og betongkonstruksjoner forblendet med malt murpuss. Yttertak i trekonstruksjoner med saltak form. Antatt tekket med plater/stein (Ikke besiktiget).
Skjevheter i konstruksjonene må påregnes og ses på som normalt da dette er et noe eldre bygg. Eldre doble vinduer. Karmer og omramming av trevirke. Original trefyllings ytterdør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Det ene soverommet er mindre enn dagens anbefaling på 7 kvm. Pga. rommets innredning og faktiske bruk under befaringen vil rommet bli betegnet som soverom i rapporten.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er ikke tillatt uten styrets godkjenning. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Aksjeseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming via innebygde radiatorer. Fyring og varmtvann ved fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, gatetun, spesialområde for bevaring (boliger), hotell, tomt for offentlig bygning (barnehage) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1916/900428-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 19.10.1916
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Professor Dahlsg 16 AS
Org.nr: 931021176
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2017/697103-1/200 Pantedokument 28.06.2017
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Grunndata
1866/900082-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten 21.12.1866
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 1 AA FROGNER
Rettigheter på andre eiendommer:
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 43 leiligheter knyttet til aksjer. AS Professor Dahls gate 16 har organisasjonsnummer 931021176, gnr. 214. bnr. 293 og ligger i byden Frogner i Oslo. Aksjekapitalen er på kr 103 000 fordelt på 103 aksjer á kr 1000,-, fullt innbetalt og lydende på navn. Til hvert aksjenærforhold er det knyttet eksklusiv bruksrett til bruk av en bestemt bolig.
Forretningsførsel utføres av OBOS Eiendomsforvaltning. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
Det er opplyst at USBL vil ta over forretningsførsel fra 01.01.2021.
- TV og internett fra Altibox og Viken fiber er inkludert i felleskostnadene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 51.793,- per 01.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 21.664,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS02-89207620645
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.789.287,-
Restløpetid: 11 år 9 md.
Terminer per år: 12
Type rente (30.09.20): Flyt 2,80%
Andel av saldo: 51.793,-
Kapitalkostnader: 431,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

51 793

Andel formue

21 664

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 53869734.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et underskudd på kr 117 923,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 7 430 716,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdssaker/anskaffelser siste periode:
- Ny asfalt i bakgården.
- Ny hovednøkkel/nøkkelsystem.
- Nytt callinganlegg.
Alt dette er utført.
Det er ikke planlagt endringer i fellesutgifter eller noen store vedlikeholdsprosjekter iht. styret. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund, katt eller andre husdyr. I spesielle tilfeller kan styret - etter innhentet uttalelse fra naboene i nærliggende leiligheter - samtykke i husdyrhold. Dette gjelder bare for det angitte husdyr det søkes om. Tillatelsen kan når som helst tas tilbake dersom det innkommer begrunnede klager.

Tilbehør

Dette følger med:
- Alle taklamper.
- Alle hvitevarer, inkl. vaskemaskin.
- Klesoppheng i tak på soverom II.
- Stativ for ytterjakker og sko i gang.
- Vegghengte skoskap i gang.
Dette følger ikke med:
- Vegghengt "peis" i stuen.
- Garderobeskap på soverom.
- Vegghengte lamper på hovedsoverom.
- Bokhylle og vitrineskap i stuen.
Til info; Garderobeskap på hovedsoverom (dette er ikke skrudd fast i veggen så det vil ikke bli noen merker når det tas bort). Den tidligere døråpningen til bad er bak garderobeskapet. Bryteren til gulvvarmen og dimmer til lyset på bad er bak skap. Det er lysbryter til badet i gangen også.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer.
- Lovpålagt røykvarsler/brannslukningsutstyr medfølger.
- Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Når eier flyttet inn var det to dører inn på badet. Det er nå tettet igjen den ene døråpningen, og fått et firma til å lage en plassbygget hylle i den tidligere åpningen slik at det er god plass til oppbevaring der nå. Arbeidet ble gjort i 2020 v/Expat Bygg AS.
- Eier har opplevd at sluk i dusjen har vært noe treigt, men etter å ha brukt Plumbo etc. har det blitt helt fint igjen. Dette skal på generelt grunnlag gjøres noen ganger i løpet av året.
- Gammel bygning så skjevheter/sprekker i mur etc. ansees som normalt.
- Satt opp en liten lettvegg i gang i 2019 for å lage plass til oppheng av jakker og sko.
- Malt kjøkken og fått et firma til å legge fliser over kjøkkenbenk i 2020 (firma Expat Bygg AS).
- Lagt gulvfliser på kjøkken i 2020 (firma Expat Bygg AS).
- Eldre vinduer som bør skiftes etter hvert, men eier synes de har fungert helt greit. Andre i aksjelaget har innhentet tilbud på å bytte vinduene sine, tilbudene har ligget på ca. 65.000,- - 90.000,-. Konferer med styret for mer informasjon.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet.
Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.