#Grünerløkka

Lys og romslig 2-roms toppleilighet med sydvest-vendt terrasse | Sentralt | Gjennomgående | V.v. inkl. | Ingen forkjøp

Hans Barliens gate 1F , 0568 Oslo

VISNINGER

25. oktober søndag kl. 14:30-15:30

26. oktober mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 2 134 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1935
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 175
Energimerking G
FINN.no 195235999
Sist endret 18.10.2020 11:01
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 807 297
Ligningsverdi 826 674,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 95 417,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 795 417,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 2 930,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 100,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 11 880,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 807 297,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

17-20-0162

Adresse og matrikkel

Hans Barliens gate 1F, 0568, Oslo, Gnr. 225 bnr. 175, aksjebrevnr. 860-873 i Pihlløkken Byggeselskap AS borettslag med orgnr. 934446798 i Oslo kommune

Eier

Øyvind Kvarberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 134 kvm
Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles tomt for aksjelaget på 2134 kvm. Flott bakgård opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Hyggelig lekeomeråde og sittegrupper, samt sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en flott 2-roms toppleilighet, beliggende høyt og fritt i 6. etasje! Leiligheten har en herlig sydvest-vendt terrasse på ca. 7 kvm med fantastisk solforhold og flott utsikt. Skjermet og god intern beliggenhet, samtidig som den ligger meget sentral og populær til på Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter.
- Gjennomgående planløsning
- Romslig stue med doble balkongdører som slipper inn rikelig med natulig lys
- Moderne, separat kjøkken med integrerte hvitevarer
- Opplegg for vaskemaskin på kjøkken
- Soverom med god plass til dobbeltseng m.m.
- Pent baderom som er rehabilitert av aksjelaget i 2004 og oppgradert i 2018
- Nytt gulv og malte flater i 2018
- Kjellerbod på ca. 3 kvm
- Ingen forkjøp. og ingen dok.avgift
- Varmtvann, tv/bredbånd, og fyring inkl.
- Nærhet til buss, trikk og t-bane

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 6. og øverste etasje og består av entré, stue, kjøkken, toalettrom, bad og soverom. Utgang fra stue til sydvest-vendt takterrasse på ca. 7 kvm.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod merket nr. 66 i kjeller. Bod er oppmålt til ca. 3 kvm.

Beliggenhet

Hans Barliens gate er en attraktiv gate på øvre Grünerløkka/Dælenenga, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Beliggenheten er tilbaketrukket, samtidig som det er kort vei til Grünerløkkas yrende folkeliv, Torshov, Carl Berner, St.Hanshaugen m.m. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, SATS, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum, samt kort vei til skoler og barnehager.
Området er spennende og sjarmerende med gamel trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne. Like ved leiligheten ligger de hyggelige nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den relativt nyåpnede og trendy cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen med treningsapparater, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Det er få minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). Schous kulturstasjon har øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner, og trikk- og bussforbindelser fra Biermanns gate, Trondheimsveien, Olaf Ryes plass, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Nærmeste trikkestopp er Biermanns gate. Fra Københavngata busstopp kan du ta buss 20, 21 og 28, eller buss nr 30 fra Dælenenga. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10-15 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dobbeltdørene ut mot balkongen gir stuen en ekstra god romfølelse. Det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og øvrig møblement. Det er også plass til et lite kontor i hjørne av stuen.

Kjøkken

Pent og moderne separat kjøkken med IKEA kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite slette fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet består av en nedfelt oppvaskkum, nedfelt induksjonstopp, integrert oppvaskmaskin, stekeovn fra IKEA, ventilator med kullfilter og integrert kjøleskap med fryser. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin under kjøkkenbenk. Kjøkkenet har montert komfyrvakt og lekkasjestopper.

Bad

Baderom:
Fra soverommet er det inngang til et flott baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2004 og oppgradert med flis på flis og ny servant i 2018. Badet har flislagt gulv med varme, vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant, speilskap med overlys og stikkontakt over servant, åpen dusjsone med dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj og regndusj. Elektrisk avtrekksvifte på vegg.
Toalettrom:
Fra entréen er det inngang til et praktisk toalettrom med gulvstående toalett fra Gustavsberg. Kun naturlig oppdriftsventil på vegg.

Takterrasse

Fra stuen er det utgang til en herlig sydvest-vendt takterrasse på ca. 7 kvm med fantastiske solforhold og utsikt. Her er det plass til sittegruppe, grill og annet ønskelig møblement.

Overflater

Gulv: Gulvflater av laminat, samt fliser på baderom og toalettrom.
Vegger: Vegger i malte slette flater, samt fliser på baderom.
Tak: Himling i malte flater.
Leiligheten ble overflatebehandlet med nytt laminatgulv og malte flater i 2018.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobe, kommode og annet ønsket møblement. Soverommet vender ut mot den rolige bakgården.

Felleskostnader

3 493 pr. mnd. Felleskotnadene inkluderer kabel-tv, internett, varmtvann, fyring, lånekostnader mm.

Etasje

6. og øverste etasje.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 826 674 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 976 025 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner i malt mur og teglstein. Etasjeskiller av tre. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør fra Nordan med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2011. Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 1986. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest på våtromsrehabilitering utført i regi av aksjelaget, datert 07.07.2004 (sluk på bad er 2003 (fra felles våtromsrehabilitering), men ellers er badet totaloppusset i 2019). Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjonæren kan ikke overlate bruken av boligen til andre uten at styrets godkjennelse er innhentet på forhånd. Med godkjennelse av styret kan aksjonæren overlate bruken til andre for opptil tre år dersom aksjonæren selv eller en person som nevnt i pkt c, 3. ledd i vedtektene, har bodd i boligen i minst 1 år av de 2 siste år. I disse tilfellene kan bare godkjennelse nektes dersom brukerens forhold gir særlig grunn til det. Godkjennelse kan nektes dersom brukeren ikke kunne bli aksjonær.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med vannbåren varme tilknyttet felles varmesentral.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Det foreligger en reguleringssak i Dælenenggata vedr. oppføring av omsorgsboliger. Status pt: Mottatt sak 01.02.2019. Man kan lese mer om reguleringssak på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201901778.
Det foreligger byggesak i Sannerkvartalet (Dælenenggata 40A-F) vedr. utbygging av loft. Status: Rammetillatelse gitt. Man kan lese mer om reguleringssak på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201815481.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1934/910748-1/105  Erklæring/avtale  
07.06.1934 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1934/910749-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
01.09.1934 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1934/910750-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
01.09.1934 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1934/910751-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
25.10.1934 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1937/406368-1/105  Erklæring/avtale  
23.10.1937 
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver Michelesensgt.60.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

AS Philløkken Byggeselskap har organisasjonsnr. 934446798 og ligger i Oslo kommune. Aksjelaget består av 66 boliger og ingen næringslokaler. USBL er forretningsfører, og revisjon utføres av KPMG.
GET/Telia er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Styret er i sluttfasen av forhandlingene med å få en ny å bedre avtale med Telia. Beboerne vil få utfyllende informasjon om den nye avtalen når den har blitt signert.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 100 299,- per 12.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 16 828,- per 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11471082530, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.10.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 28
Saldo per 12.10.2020: 2 516 078
Andel av saldo: 36 524
Første termin/første avdrag: 01.02.2008 ( siste termin 01.08.2034 )
Lånenummer: 11471082501, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.10.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 28
Saldo per 12.10.2020: 2 751 545
Andel av saldo: 39 942
Første termin/første avdrag: 01.02.2006 ( siste termin 01.08.2034 )
Lånenummer: 12133603164, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.10.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 84
Saldo per 12.10.2020: 1 305 594
Andel av saldo: 18 952
Første termin/første avdrag: 31.12.2016 ( siste termin 30.09.2041 )
Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

95 417

Andel formue

16 828

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586979

Regnskap

Årsregnskapet for 2019, viser et overskudd på kr 402 229,-. Disponible midler per 31.12.2019 var på kr 1 085 890,-. Selskapets disponible midler er de økonomiske midlene som de har til rådighet, og defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Bare fysiske personer kan være aksjonærer, og hver aksjonær kan bare eie det antall aksjer som gir rett til én bolig. Likevel kan visse juridiske personer og andre som bl.a. stat og kommune eie aksjer som gir rett til inntil 10 % av boligene, jf borettslagslovens § 4-2.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2020: Vedlikeholdsspyling av alle avløpsrør
2019: Reparasjon av radiatoranlegget
2018: Rens av ventilasjonsanlegget i hele bygget
2017: Nye brannslukningsapparater og røykvarslere i alle leiligheter og fellesområder
2016: Nytt callinganlegg
2016: Rengjøring av fasade mot bakgård
2016: Inngjerding av bakgård og oppføring av port.
2014: Ny vaskemaskin i fellesvaskeriet
2014: Valgfri utskifting av radiatorventiler
2011: Utskiftning av balkongdører
2010: Skifte fra oljefyr til fjernvarme
2006: Oversikt over gjennomført vedlikehold:
2006: Fasaderehabilitering: etterisolering av fasde mot gårdsrom, rengjøring av teglfasde, maling av vinduer/innganger etc.
2005: Ny oljefyr
2004: Oppgradering gårdsrom m/nye sykkelstativ og sittegrupper
2003-2004: Rehabilitering av bad inkl. utskifting av vann- og avløpsrør
2002: Ny drenering v/kjeller under oppg. F
2000: Ny oljetank. Godkjent av Oslo Brannvesen
1996: Oppussing av oppganger
1994: Nye entrédører
1992: Nye varmtvannsberedere
1991: Ny tekking på tak og verandaer i 5. etg.
1990: Nytt elektrisk anlegg
1986: Nye vinduer
Plan om balkongutbygging:
Det har vært jobbet mye med prosjektet som omfatter en søknad til Plan- og Bygningsetaten i Oslo om å få bygge nye balkonger. Siden bygget vårt står på gul liste, må det foreligge en uttalelse fra Byantikvaren når ting skal endres. Styret har inngått en kontrakt med Balkongbygg AS om å gjennomføre søknadsprosessen, og de har gjennom sin arkitekt tatt frem forskjellige skisser på hvordan balkongene kan se ut. Første søknad om balkongutbygging på gatefasade ble sterkt frarådet av Byantikvaren. Byantikvaren anbefaler at styret ser nærmere på mulighetenefor å etablere balkonger på bakgårdsfasadene. Styre hadde en befaring med Balkongbygg i august, og ser nå på løsninger i tråd med Byantikvarens balkongveileder. I følge styret vil det bli aktuelt med utbygging av balkong i 6. etasje også om det blir vedtatt blkongutbygging på bakgårdsfasadene.
I 2019 iverksatte styret flere forebyggende tiltak for brannsikkerhet i aksjelaget. Styret har hentet inn flere tilbud på felles varslingsanlegg, og har fått gjennomført en brannteknisk gjennomgang av hele bygget. Styret har fått et konkret tilbud som vil bli en del av budsjettarbeidet for neste år.
Ihht. innkalling til generalforsamling (følger vedlagt), hadde styret en plan om å utrede behov for snøfangere. Dette har styret besluttet at det ikke er behov for.
Styret informerer at de har et estimat på hva de forskjellige arbeidene vil koste, men at det er flere vurderinger som gjenstår og at tallene på dette vil bli en del av budsjettplan for neste år.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjennelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen: Garderobeskap på soverom
Følgende tilbehør medfølger handelen: Taklamper og fastmonterte hyller
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 25 A. Leiligheten har delvis åpent og
delvis skult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Det er observert et kre lignende insekt i løpet av perioden selger har bodd i leiligheten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.