solgt

Grunerløkka-Sofienberg , Fossveien 23 B

Type Leilighet
Primærrom 47m²
Bruksareal 47m²
Bruttoareal 54m²
Tomt 381m²
01/06/2016 09:51
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1894
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 44
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 100 000,-
Totalpris 3 242 509,-
Ligningsverdi 619 321,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 35 393,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 135 393,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 196,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 870,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 107 116,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 242 509,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter / eiendomsskatt

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Garasje / Parkering

Nei

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Beskrivelse

Strøken og påkostet 2-roms toppleilighet med balkong mot idyllisk gårdsrom. Gjennomgående god standard og optimal planløsning. Leiligheten ligger usjenert til i 4. etg. i et av Grünerløkkas aller beste og mest etterspurte beliggenheter; i stille gate med umiddelbar nærhet til Cubaparken, Olaf Ryes Plass og Birkelunden.

Leiligheten fremstår som moderne og lys med praktiske løsninger og gjennomgående høy standard. Her får man en kombinasjon av klassiske detaljer som store vindusflater med dype vinduskarmer, god takhøyde, furugulv, stukkatur og teglstensvegger, og moderne stilrene løsninger som minimalistisk kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer (2015), helsparklede overflater, moderne peisovn, god planløsning og balkong.

Store vindusflater og gjennomgående planløsning gir gode lys- og solforhold, samt en meget god og luftig romfølelse. Vegg mellom stue og kjøkken er åpnet opp og gir godt med gjennomlys. Det meste av leiligheten er pusset opp i 2014/2015 med unntak av baderom.
 • Meget pen 2-roms med balkong
 • Moderne og stilrent kjøkken (2015) med integrerte hvitevarer
 • Gjennomgående leilighet
 • Utsyn over til gamle Aker Kirke og mot vakker bakgård
 • Store vindusflater - gode lysforhold
 • God planløsning
 • Usjenert uten gjenboere
 • Klassiske detaljer; stukkatur, furugulv, teglstensvegger mm.
 • Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
 • Flott indre gårdsrom med felles grendehus (mulighet for leie)
 • Oppgradert elektrisk anlegg (2014)
 • Varmtvann inkludert i felleskostnader
 • Rolig beliggenhet
 • Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet
 • Parker og grøntarealer i umiddelbar nærhet

 • Standard

  Leiligheten har gjennomgående høy standard.

  Entré:
  Malt himling. Malte vegger, samt klassisk teglstensvegg. Heltre, hvitoljet furugulv. Praktisk oppbevaringsløsning. Plass til sko og yttertøy. Dørcalling.

  Bad/wc:
  Malt himling. Fliser på vegg og gulv. Lyst og pent flislagt bad med dusjhjørne, wc, moderne servant med underskap og overspeil. Varme i gulv.

  Soverom:
  Malt himling med stukkatur. Malte vegger. Heltre, hvitoljet furugulv. Romslig soverom med stort garderobeskap. Tilknyttet stue via doble klassiske dører.

  Stue:
  Malt himling med stukkatur. Malte vegger, samt klassisk teglstensvegg. Heltre, hvitoljet furugulv. Lys og romslig stue med stort vindu som gir mye lys og god romfølelse. God plass til spisebord. Moderne peisovn fra 2014.

  Kjøkken:
  Malt himling. Malte vegger. Heltre, hvitoljet furugulv. Moderne kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer som komfyr, gassbluss, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Godt med skap- og benkeplass. Terrazzo benkeplate. Utgang til balkong.

  Balkong:
  Balkong med tredekke. Vender mot idyllisk gårdsrom.

  Beliggenhet

  Svært attraktiv og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Samtidig skjermet fra støy og trafikk. En av Grünerløkkas aller beste og mest etterspurte beliggenheter i rolig strøk mellom Kubaparken, Olaf Ryes Plass og Birkelunden.

  Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.

  Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Sultan, Rema 1000, Kiwi, ICA og Meny.

  Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen, gourmetburger på Meat ST eller Munchies og sandwich på Joe and the Juice.

  Noen steinkast unna ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

  Liker du å leve det gode liver Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, BrewDog, Grünerløkka Brygghus og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Waynes Coffee og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

  På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Cubaparken, samt Grünerhagen ved Vulkan. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.

  For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Ringnes Park og Schous Plass, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

  Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12 og 13) og busser (nr. 30, 21, 33, 34 og 54) rett i nærheten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.

  Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

  Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

  Felleskostnader

  Kr. 2 783,- pr. mnd. inkluderer: Varmtvann, kabel-tv fra Get med mulighet for bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

  Renter & avdrag utgjør kr. 725,-

  Tomt

  Meget pent opparbeidet, felles gårdsrom med plenarealer og beplantning.

  Bygningen som ligger i indre gård inneholder et grendehus eid av kvartalet som kan leies for overnatting eller selskap. Samt en bolig som tilhører sameiet.

  http://www.solvsmiekvartalet.no/

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi som primærbolig kr. 619 321,- pr. 31.12.14
  Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 1 486 371,- pr. 31.12.14

  Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

  Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Byggemåte

  Se vedlagt takstrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

  Ferdigattest / brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest i forbindelse med bygging av balkonger. Se vedlegg.

  Boligens areal

  Primærrom: 47 kvm
  Bruksareal: 47 kvm
  Bruttoareal: 54 kvm

  4 . etasje/kjeller:
  Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, soverom, kjøkken og stue.

  Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming, samt peisovn i stue og varme i gulv på bad/wc.

  Adkomst

  Enkel adkomst fra Fossveien. Inngang fra gårdsrom.

  Konsesjon / Odel

  Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

  Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

  Servitutter i grunn:
  08.02.1894 990878 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
   Overført fra: 0301 / 228 / 44 / / 
   Bestemmelse om benyttelse
   Med flere bestemmelser
   GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
   
  14.06.1928 924542 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
   Overført fra: 0301 / 228 / 44 / / 
   vedr. skur
   Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
   GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

  Vei/vann/avløp

  Offentlig.

  Sameie

  Sameiet består av 9 leiligheter.

  Fellesgjeld / lånevilkår

  Andel fellesgjeld 27.01.16: kr. 35 393,-
  Andel fellesformue 31.12.14: kr. 14 898,-

  Långiver: OBOS-banken
  Lånenummer: 1OB980-98207362832
  Type lån: Annuitetslån
  Restsaldo 27.01.16: Kr. 353.975,-
  Andel av saldo 27.01.16: Kr. 35.393,-
  Restløpetid 4 år 6 mnd
  Antall terminer pr. år: 12
  Rentebetingelser pr. 27.01.16: Flytende rente på 4,45%

  Forsikring

  Gjensidige NOR
  Polisenummer: 70877767

  Regnskap

  RESULTATREGNSKAP PR. 31.8.2015:
  SUM DRIFTSINNTEKTER HITTIL I ÅR: KR 222 624.
  SUM DRIFTSKOSTNADER HITTIL I ÅR: KR. 164 456.
  DRIFTSRESULTAT HITTIL I ÅR: KR. 58 168.
  RESULTAT HITTIL I ÅR: KR. 44 204.

  Vedtekter / husordensregler

  Vedtektene følger som vedlegg.

  Tilbehør

  Følger ikke leiligheten:
  - Alle taklamper
  - Vegghengt lampe
  - Veggheng i entré

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Eierseksjonsloven

  Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

  Avhendingsloven

  Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

  Finansiering

  Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

  BE OM SALGSSUM
  Erik Danielsen
  Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
  Erik Danielsen

  400 87 800

  ed@schalapartners.no

  VERDIVURDERING