solgt

Sagene-Torshov , Sigurd Lies gate 26

Type Leilighet
Primærrom 58m²
Bruksareal 59m²
Bruttoareal 65m²
Tomt 6 992m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1932
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 119
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
FINN.no
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 417 524,-
Ligningsverdi 747 494,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) 314 300,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 314 300,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 350,- (Dokumentavgift) 5 125,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 103 224,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 417 524,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter / eiendomsskatt

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

BRA/PROM

59 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Garasje / Parkering

Nei

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Det er etablert IN-ordning i sameiet.

Beskrivelse

Strøken 3-roms selveier med bra planløsning, god standard og solrik balkong. Leiligheten ligger usjenert til i 4. etg. i gård med flott gårdsrom. God beliggenhet med Torshovdalen og Torshovparken i umiddelbar nærhet. Store vindusflater gir meget gode lys og solforhold, samt god romfølelse.

Leiligheten fremstår som moderne og lys med praktiske løsninger, og har gjennomgående planløsning. Her får man en kombinasjon av klassiske detaljer som god takhøyde, store rom, store vinduer og dype vinduskarmer, og moderne stilrene løsninger som minimalistisk kjøkkeninnredning, pent flislagt bad fra 2009, moderne peisovn og god planløsning. Overflater som tak og himling, parkett og kjøkken er pusset opp siste årene.
 • Meget pen 3-roms med vestvendt balkong
 • Selveierleilighet
 • Høyt og fritt med mye lys
 • Pent flislagt bad i regi av sameiet 2009
 • Moderne og stilrent kjøkken med spiseplass
 • Gjennomgående god standard
 • Effektiv planløsning
 • Store vindusflater - mye lys
 • Moderne peisovn
 • Sentralt
 • Kort vei til off.kommunikasjon
 • Kort vei parker og grøntarealer
 • God vedlikeholdshistorikk
 • IN-ORDNING:
  Sameiet har etablert ordning om individualisert nedbetaling av fellesgjeld hvor sameierne har anledning til å nedbetale sin andel av fellesgjelden raskere enn det som fremgår av den ordinære nedbetalingsplanen. De som benytter denne ordningen vil få sine månedlige felleskostnader redusert. Andel fellesgjeld kan nedbetales helt eller delvis 2 ganger i året ved terminforfall 15.03 og 15.09. Om en innfrir hele lånet med IN-ordning så vil de totale fellesutgiftene reduseres med kr. 1 628,- fra kr. 3 607,- til kr. 1 979,-

  Standard

  Entré:
  Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. God plass til sko og yttertøy. Dørcalling.

  Bad/wc:
  Malt himling med downlights. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad fra 2009 med dusjhjørne, vegghengt toalett, moderne servant med underskap og overspeil Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Badet ble pusset opp i regi av sameiet.

  Soverom I:
  Malt himling. Malte vegger. Belegg på gulv. Romslig soverom med plass til garderobeskap. Vender mot stille gate.

  Soverom II:
  Malt himling. Malte vegger. Belegg på gulv. Romslig soverom med plass til garderobeskap. Vender mot stille gate.

  Kjøkken:
  Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Moderne kjøkken med malte fronter, ny benkeplate og beslag, samt hyggelig spiseplass med utsikt over idyllisk gårdsrom. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Fliser over benkeplate.

  Stue:
  Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. Moderne peisovn. Praktisk kott/bod. Utgang til balkong.

  Balkong:
  Vestvendt balkong med ettermiddagssol og flott utsyn over idyllisk gårdsrom.

  Beliggenhet

  Beliggende i meget populært boligområde på Torshov. Stille og tilbaketrukket rett ved vakre Torshovdalen. Leiligheten ligger høyt og fritt med meget gode lys og solforhold.

  Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria og Hvaskjer, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Dolly Dimples. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. Rett rundt hjørnet ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.

  Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.

  Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet (Kiwi, Rema1000, Rimi, Bunnpris).

  Torshovparken er en populær park kun et par minutters gange unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og flotte friområder ved Akerselva.

  Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata. Noen minutters gange til Sinsen t-bane.

  Meget pent opparbeidet, hyggelig og barnevennlig bakgård med plen, beplantning, trær, sittegrupper og lekeplass.

  Felleskostnader

  Kr. 3 607,- pr. mnd. inkludert: Varmtvann (akonto), kabel-tv fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

  Fellesutgifter: kr. 1 717,-
  Renter IN: kr. 1 005,-
  Avdrag IN: kr. 623,-
  Varmtvann akonto: kr. 262,-

  Tomt

  Pent parkmessig opparbeidet indre gårdsrom som oppleves som en oase av borettslagets beboere.

  Representativt og ryddig med prydbusker, plener, sittegrupper, asfalterte gangveier og egen lekeplass.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi som primærbolig kr. 747 494 pr. 31.12.15
  Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 1 793 986 pr. 31.12.15

  Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

  Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Byggemåte

  Se vedlagt takstrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

  Ferdigattest / brukstillatelse

  Megler har vært hos plan- og bygnings etaten og gått igjennom alle dokumenter uten å klare å tyde at det foreligger ferdigattest. Dette er ikke unormalt i eldre bygårder.

  Boligens areal

  Primærrom: 58 kvm
  Bruksareal: 59 kvm
  Bruttoareal: 65 kvm

  4. etasje:
  Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue med kott.

  Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming, samt varme i gulv på bad og peisovn i stue.

  Varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.

  Adkomst

  Enkel adkomst fra Sigrid Lies gate. Inngang fra gårdsrom.

  Konsesjon / Odel

  Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

  Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

  Ingen heftelser eller servitutter av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

  Vei/vann/avløp

  Offentlig.

  Sameie

  Sameiet består av 187 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

  Fellesgjeld / lånevilkår

  Andel fellesgjeld pr. 25.04.16: kr. 314 300,-
  Andel fellesformue pr. 31.12.15: kr. 19 338,-

  Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 12115901506, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 25.04.2016: 3.9% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 100
  Saldo per 25.04.2016: 47 850 797
  Andel av saldo: 314 301
  Første termin/avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.03.2041 )
  Rehabiliteringslån
  IN-ordning: Ja

  Forsikring

  Gjensidige Forsikring ASA
  Polisenummer: 79019542

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Eierseksjonsloven

  Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

  Avhendingsloven

  Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

  Finansiering

  Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

  BE OM SALGSSUM
  Erik Danielsen
  Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
  Erik Danielsen

  400 87 800

  ed@schalapartners.no

  VERDIVURDERING