solgt

Sagene-Torshov , Edvard Griegs allé 9

Type Leilighet
Primærrom 68m²
Bruksareal 68m²
Bruttoareal 76m²
Tomt 21 127m²
16/08/2016 11:41
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 696 977,-
Ligningsverdi 854 638,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) 290 918,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 690 918,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 6 059,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 696 977,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja - Forhåndsavklart

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Det er ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Lys, pen og gjennomgående 3-roms med sydvendt og solrik balkong. Solrikt og fritt beliggende i usjenert og høy 1. etg. ut mot flotte grøntarealer i attraktivt borettslag, i populært område på Torshov med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Leiligheten ligger i stille, rolige og barnevennlige omgivelser rett ved Torshovdalen. Leiligheten har gjennomgående god standard med bl.a. pent flislagt bad oppgradert 2010 (opprinnelig 2003 i regi av borettslaget), klassisk kjøkken fra 2003 med spiseplass, samt 1-stavs eikeparkett fra 2011. Nye vinduer og balkongdør er allerede bestillt og blir betalt av selger. Planlagt utskiftning er i uke 22.
Meget god intern og barnevennlig beliggenhet i borettslaget med lekeplass på enden av blokken og pent opparbeidede fellesarealer rett utenfor døren.
Lys og pen 3-roms med solrik balkong
Meget god beliggenhet i borettslaget
Sydvendt og solrik balkong med utsikt mot grøntarealer
Pent flislagt bad fra i regi av brl. 2003, oppgradert 2010
Klassisk kjøkken fra 2003 med spiseplass
Store vindusflater - mye lys
Moderne vedovn fra 2011
2 kjellerboder og loftsbod (mye bodplass)
Mulighet for rimelig parkeringsleie
Meget barnevennlig
Sentralt
Kort vei til off.kommunikasjon
Kort vei parker og grøntarealer
Godt driftet borettslag med god vedlikeholdshistorikk

Standard

Entré:
Malt himling. Malte vegger. 1-stavs eikeparkett fra 2011 på gulv. Romslig entré med innebygd garderobeskap. God plass til sko og yttertøy. Dørcalling.
Bad/wc:
Malt himling. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad fra 2003 med dusjhjørne med glassvegger, wc, moderne servant med heltre benkeplate og overspeil. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Badet ble oppgradert med nye varmekabler og nye gulvfliser i 2010.
Soverom I:
Malt himling. Malte vegger. 1-stavs eikeparkett fra 2011 på gulv. Romslig soverom med stort innebygget garderobeskap.
Soverom II:
Malt himling. Malte vegger. 1-stavs eikeparkett fra 2011 på gulv. Romslig soverom med innebygget garderobeskap og praktisk kott.
Kjøkken:
Malt himling. Malte vegger. Furugulv. Klassisk kjøkken med profilerte fronter fra 2003. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Fliser over benkeplate i tre. Spiseplass med hyggelig utsyn mot flotte fellesarealer.
Stue:
Malt himling. Malte vegger. 1-stavs eikeparkett fra 2011 på gulv. Lys og romslig stue med moderne peisovn fra 2011 og god plass til spisebord. Store vindusflater gir mye lys og god romfølelse. Utgang til balkong.
Balkong:
Sydvendt og nyrehabilitert balkong med meget gode solforhold. Flott utsyn mot Torshovdalen og pent opparbeidende fellesarealer.

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved Torshovdalen. Leiligheten ligger i meget høy 1.etg. og med god intern beliggenhet i borettslaget.
Store, grønne områder rett på utsiden av døren. Utsyn mot syd og felles grøntarealer. Perfekt for småbarnsfamilier. Leiligheten ligger meget godt plassert i et svært veldrevet brl., med planer på kort og lengre sikt som vil gagne beboerne.
I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Hopp i havet" (ved Myrens verksted).
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria; med konserter, bar/restaurant og teater. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Som Tam, Åpent Bakeri, Trikkestallen, samt at Jewel of India har åpnet i de tidligere lokalene til Restaurant Victor.
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som apotek, vinmonopol, matbutikk og andre butikker. Få minutters gange til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter (Oslos største kjøpesenter). Et kvartal unna ligger 2 matbutikker og apotek.
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen, Ringnes Park og Carl Berner, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4,5 og 6) og kun 3 minutter gange til nærmeste T-banestasjon, svært gode trikk- (nr. 11, 12, 13 og 17) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 5 minutters gange
til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Askeladden barnehage
- Torshovtoppen barnehage
- Torshovhagen barnehage
- Torshovgata barnehage
- Tor Ohlsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10 kl
- Frydenberg skole 8-10 kl

Felleskostnader

Kr. 2 903,- pr. mnd. inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (25 Mpbs) fra Canal Digital (fiber), trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, avsetning til vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Renter og avdrag utgjør kr. 1 377,-

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, asfalterte internveier og parkeringsareal, tørkebåser, "miljøtun", flott lekeplass, flaggstang, benker m.m.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 115 nummererte p-plasser, hvorav 52 er med motorvarmere. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter lister. Leien for parkeringsplass er kr. 250,- pr. mnd., uavhengig av om det er med motorvarmer eller ikke. Ved tildeling av parkeringsplass kommer det til enhver til gjeldende etableringsgebyr fra OBOS.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 854 638 pr. 31.12.14
Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 2 051 131 pr. 31.12.14
Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest i forbindelse med våtromsrehabiliteringen.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm
Bruksareal: 68 kvm
Bruttoareal: 76 kvm
Høy 1. etasje:
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, bad/wc, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt varme i gulv på bad og peisovn i stue.

Adkomst

Enkel adkomst fra Edvard Griegs Allé.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen heftelser eller servitutter av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld 26.04.16: kr. 290 918,-
Andel fellesformue 31.12.16: kr. 15 688,-
Långiver: Husbanken
Lånenummer: HUS601-11408442 9
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 15.289.225,-
Andel av saldo: Kr. 61.246,-
Restløpetid: 13 år 3 mnd
Antall terminer pr. år: 2
Rentebetingelser: Fastrente på 3,76% til 01.07.24
Långiver: OBOS-banken
Lånenummer: 1OB980-98207441678
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 57.325.149,-
Andel av saldo: Kr. 229.672,-
Restløpetid 29 år 4 mnd
Antall terminer pr. år: 12
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,10%

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 82020036

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Erik Danielsen

400 87 800

ed@schalapartners.no

VERDIVURDERING