solgt

Sagene-Torshov , Edvard Griegs Allé 19 B

Type Leilighet
Primærrom 69m²
Bruksareal 69m²
Bruttoareal 75m²
Tomt 21 295m²
16/01/2017 12:26
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 700 000,-
Totalpris 4 058 209,-
Ligningsverdi 873 652,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 347 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 047 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Forkjøpsrettsgebyr) -------------------------------------------------------- 11 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 058 209,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklart.

BRA/PROM

69 m² / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av biloppstillingsplass.

Borettslaget har 115 parkeringsplasser, hvorav 52 er med motorvarmere. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter lister. All leie og evt. bytte av parkeringsplass i borettslaget skal meldes til styret. Den månedlige leien for parkeringsplass er kr. 250,- uavhengig av om det er motorvarmer eller ikke, i tillegg tilkommer et etableringsgebyr som (01.07.2016) er på kr. 445,-. Det er ikke lov til å videreleie tildelt parkeringsplass i borettslaget. Plassen må sies opp til styret ved flytting.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

Vi har for salg en lys og pen 3-roms med solrik balkong på populære Torshov!

Andelsleiligheten i 4. etasje har en gjennomgående god standard og planløsning. Romslig og lys stue med utgang til balkong. Balkongen ble nyrenovert i regi av borettslaget i 2016. I stuen er det en moderne peisovn og smart oppbevaringsløsning for ved, samt god plass til sittegruppe og spiseplass. 

Pent kjøkken fra 2008 med integrerte hvitevarer og plass til hyggelig spiseplass. Delikat flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. To lyse og romslige soverom med integrerte garderobeskap.

Leiligheten ligger i stille, rolige og barnevennlige omgivelser rett ved Torshovdalen.
 • Lys og pen 3-roms med solrik balkong
 • Store vindusflater - mye lys
 • Nyrenovert balkong og fasade i regi av borettslaget ferdigstilt i 2016
 • Moderne og stilrent kjøkken fra 2008 med int. hvitevarer
 • Opplegg for oppvask - og vaskemaskin
 • Moderne peisovn
 • Godt driftet borettslag med god vedlikeholdshistorikk
 • Mulighet for rimelig parkeringsleie
 • Sentralt
 • Meget barnevennlig
 • Godt tilbud av offentlig transport rett i nærheten
 • Flere parker og turområder rett utenfor døren

 • Standard

  Entre:
  Hyggelig entré med innebygd og plassbygd garderobeskap til oppbevaring av sko og yttertøy. Dørcalling fra 2016. Malt himling og overflater, samt parkettgulv. Nymalte vegger og tak.

  Kjøkken:
  Moderne kjøkken pusset opp i 2008 med glatte hvite skapfronter, benkeplate i heltre og belysning under overskap. Stekeovn, keramisk topp(2016), oppvaskmaskin(2015) og kjøl/frys er integrert i innredningen. Plass til hyggelig spiseplass. Malt himling og overflater, samt parkettgulv. Nymalte vegger og tak.

  Stue:
  Lys og romslig stue med peisovn og god plass til sittegruppe og spiseplass. Praktisk, plassbygget bokhylle i stuen. Malt himling og overflater, samt parkettgulv. Nymalte vegger og tak. Moderne rentbrennende peisovn - pipeløp rehabilitert i 2013. Bokhylle kan enkelt demonteres for å åpne mellom stue og soverom 1.

  Soverom 1:
  Lyst soverom med god plass til dobbeltseng og innebygd garderobeskap. Malt himling og overflater, samt parkettgulv. Skyvedør mot stue - kan enkelt åpnes ved å fjerne bokhylle.

  Soverom 2:
  Hyggelig soverom med flere bruksmuligheter, som f.eks. barnerom eller kontor. Innebygde og plassbygde garderobeskap. Malt himling og overflater, samt parkettgulv.

  Baderom:
  Delikat flislagt bad med dusj, servant i helstøpt plate, klosett og opplegg for vaskemaskin. Belysning over servant. Nedsenket himling med sparklet og malte plater. I 2013 ble det lagt nye mosaikkfliser og varmekabler på baderomsgulvet. Dusjdører og speilskap fra 2013. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2003/2004.

  Balkong:
  Hyggelig sydvendt balkong på ca. 3,5 m² med utsyn mot Torshovdalen. Sol fra morgen til kveld (ca. 10-21 sommertid). Balkongen ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2016.

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved Torshovdalen.

  Leiligheten ligger meget godt plassert i et svært veldrevet borettslag. Store, grønne områder rett på utsiden av døren. Perfekt for småbarnsfamilier. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.

  For barnefamilier er det mange lekeplasser og innendørs lekeland "Hopp i havet" (ved Myrens verksted) i nærheten.

  Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria; med konserter, bar/restaurant og teater. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Som Tam, Åpent Bakeri, Trikkestallen, samt at Jewel of India med supergod indisk mat.

  Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som apotek, vinmonopol, matbutikk og andre butikker ligger under 10 minutters gange fra leiligheten. En spasertur på ca. 20 min tar deg til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter (Oslos største kjøpesenter). Et kvartal unna ligger 2 matbutikker og apotek.

  Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen, Ringnes Park og Carl Berner, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken.

  Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4,5 og 6) og kun 3 minutter gange til nærmeste T-banestasjon, svært gode trikk- (nr. 11, 12, 13 og 17) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 10 minutters gange til Grefsen togstasjon.

  Barnehager og skoler i området:
  - Askeladden barnehage
  - Torshovtoppen barnehage
  - Torshovhagen barnehage
  - Torshovgata barnehage
  - Tor Ohlsens barnehage
  - Ragnas hage
  - Lilleborg barnehage
  - Nordpolen skole 1-10
  - Frydenberg skole 8-10

  Felleskostnader

  Kr. 3 027 pr. mnd. Inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (fiber, 25/25mbps) fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, avsetning til vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

  Renter og avdrag utgjør kr. 1.614,-

  Tomt

  Tomten er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, asfalterte internveier og parkeringsareal, "miljøtun", flott lekeplass med tilhørende grillområde, flaggstang, benker m.m.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi som primærbolig kr. 873 652 pr. 31.12.14
  Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 2 096 765 pr. 31.12.14

  Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

  Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Byggemåte

  For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Bjørn Fosser, datert 04.08.2016.

  Ferdigattest / brukstillatelse

  Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

  Boligens areal

  Primærrom: 69 kvm
  Bruksareal: 69 kvm
  Bruttoareal: 75 kvm

  Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming, samt varme i gulv på bad og peisovn i stue.

  Adkomst

  Enkel adkomst fra Edvard Griegs Allé. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt til visningen. Velkommen!

  Konsesjon / Odel

  Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

  Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

  Servitutter i grunn:

  10.03.1954 403965 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
   Bestemmelse om benyttelse
   Bestemmelse om vann/kloakkledning
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
   Overført fra gnr 79 bnr 37
   Bestemmelse om gjerde
   Med flere bestemmelser
   Bestemmelse om veg
   
  16.07.1986 43071 BESTEMMELSE OM VEG
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
   GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

  Vei/vann/avløp

  Offentlig.

  Fellesgjeld / lånevilkår

  Andel fellesgjeld kr. 347.000,-
  Andel fellesformue kr. 16.358,-

  Selskapets totale lån og vilkår:
  Lånenr: HUS601-114084429
  Type: A
  Restsaldo: 15.062.648,-
  Restløpetid: 13 år
  Term pr. år: 2
  Type rente: Fast
  Rente (01.07.2016): 3,76%

  Lånenr: 1OB980-98207441678
  Type: A
  Restsaldo: 67.887.309,-
  Restløpetid: 28 år 9 md.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente (01.07.2016): 2,10%.

  Forsikring

  Gjensidige Forsikring
  Polisenummer: 82020036

  Regnskap

  Driftsinntekter i 2015 var til sammen kr. 9.134.854,-. Driftskostnadene i 2015 var til sammen kr. 55.160.524,-, og av dette er kr. 49.345.046,. kostnader i fasaderehabiliteringen. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 47.108.156,- og ble dekket ved overføring fra egenkapital. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser borettslagets likviditet. Arbeidskapitalen per 31.12.2015 var kr. 3.272.842,-. Budsjettert driftsinntekt for 2016 er kr. 9.041.000,-. Budsjetterte driftskostnader for 2016 er kr. 33.764.000,-. Budsjettert årsresultat for 2016 er kr. -26.883.000,-. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2016. Det henvises til vedlagt årsberetning for utfyllende informasjon.

  Vedtekter / husordensregler

  Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

  Tilbehør

  Følger ikke leiligheten:
  Lampe i stue, kjøkken, soverom I og soverom II.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Avhendingsloven

  Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 26. juni 1992 nr. 87.

  Finansiering

  Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

  Heftelser

  Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
  Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
  Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

  På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

  BE OM SALGSSUM
  Erik Danielsen
  Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
  Erik Danielsen

  400 87 800

  ed@schalapartners.no

  VERDIVURDERING