solgt

Sagene-Torshov , Grimstadgata 23F

Type Leilighet
Primærrom 96m²
Bruksareal 96m²
Bruttoareal 106m²
Tomt 2 930m²
03/05/2017 17:22
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 70
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 6 300 000,-
Totalpris 6 693 522,-
Ligningsverdi 1 110 373,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) 384 372,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 684 372,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 000,- (Transportgebyr) 2 150,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 9 150,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 693 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

96 / 96 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse

Velkommen til denne nydelige toppleiligheten i trafikkstille og rolige Grimstadgata 23F på Sagene!

Zehra Catak (905 00 906) v/Schala & Partners har gleden å presentere en fantastisk bolig, for deg som ønsker et hjem med karakter, sjarm og personlighet i et av de mest attraktive stedene å bo på Sagene. Rett nedenfor Bjølsenparken og skjermet fra trafikk ligger leiligheten høyt, fritt og solrikt til i byggets 4. og 5. etasje med alt du måtte ønske rett utenfor dørstokken.

Leiligheten er nydelig og unik med gjennomgående god standard. God planløsning med store og luftige rom, fordelt over to etasjer (4 og 5. etasje) i et av Sagenes mest veldrevne og populære aksjelag. Leiligheten er moderne med tidsriktige og moderne fargevalg samtidig som en rekke originale detaljer er restaurert og bevart.

Dette er virkelig en fantastisk aksjeleilighet som er blitt betydelig oppgradert og oppusset i senere tid. Hele leiligheten er oppusset i 2003/04 og loftet er bygget ut og innredet det samme året. Kjøkkenet er et helt nydelig rom og fortjener ekstra oppmerksomhet. Rommet er usedvanlig romslig med mye skap- og benkeplass (ny fronter og nyslipt og behandlet benkeplate i 2015). Sett gjerne spisebordet foran vinduet og få følge av fint utsyn over den idylliske bakgården til måltidene. Baderommet pent og oppusset i aksjelagets regi i 2003 med blant annet nye soilrør og nytt sluk.

Pipeløp i hovedsoverommet og på kjøkkenet med mulighet for tilkobling av peisovn. Pipeløp er rehabilitert i 2012 i regi av aksjelaget.

Leiligheten har to nydelige uteplasser med mye sol og nesten uten noe innsyn og gjenboere. Her kan du nyte solen hele dagen. Takterrasse i loftsetasjen og balkong (ny i 2014) i 4. etasje (leilighetens hovedetasje).

Dette er en perfekt leilighet for urbane mennesker, med eller uten barn! Her har du fordelen av å bo i en sentrumsnær og flott bygård med kort avstand til alt av servicetilbud, samtidig som du kun er noen få skritt unna grønne og rolige omgivelser. Aksjelaget har egen lukket og solrik bakgård. Her er det sittegrupper, grill, lekeapparater, sandkasser for de minste, kirsebær- og plommetrær i tilegg til bærbusker. Bakgården er mye brukt om sommeren og et sted hvor man kan bli kjent med hyggelige naboer.

Denne leiligheten tror jeg at du lett vil bli glad i - velkommen til visning! Er det noe du lurer i forkant av visning, ta gjerne kontakt med ansvarlig megler (Zehra Catak).

Standard

4. ETASJE
Entré/gang | Innbydende og praktisk
Så fort du kommer inn i leiligheten blir du møtt av en praktisk og arealeffektiv entré. Her er det mulighet til å henge fra seg jakken og sette fra seg skoene i fin garderobeløsning (ny i 2013). Praktisk med fliser på gulv. De lyse nymalte overflatene og den gode takhøyden er med på å gi selv entréen enn god romfølelse (nymalt i 2013). Downlights.

Baderom | Oppusset i 2003/2004
Rett til høyre fra gangen kommer du inn til det stilrene og romslige baderommet, oppusset i aksjelagets regi med blant annet nytt sluk, nye soilrør, ny membran, fliser og ny baderomsinnredning. Baderommet er utstyrt med dusjhjørne med glassdører, servant med underskap, veggspeil med belysning, praktisk skap,  veggmontert håndkletørker samt klosett.  Plass og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel (vaskemaskin medfølger i utgangspunkt ikke, men kan avtales direkte med selger). Varmekabler.

Forstue | Fin og praktisk
Fin og praktisk forstue, brukes i dag som bibliotek. Plassbygde bokhyller. Trapp opp til loftsetasjen.

Spisekjøkken | Usedvanlig romslig og med utgang til sydvendt balkong
Videre inn i leiligheten finner du det fine kjøkkenet som er i et separat rom. Dette rommet er selve hjertet i leiligheten og fortjener ekstra oppmerksomhet. Her møtes du av mye lys og luft med dobbeltdører som åpner opp til den solrike sydvendte balkongen (ny i høsten 2014). Sett gjerne et stort spisebord foran vinduet og få følge av fint utsyn til måltidene. God plass til stor spisebordsgruppe og man forstår fort at det ikke er plassmangel for gjester. Tidsriktige farger og materialer i kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og lys heltre benkeplate (nye fronter i 2015 og benkeplaten er nyslipt og behandlet i det samme året). Mye benkeplass og dype skuffer til tørrvare- og servise gjør kjøkkenet både praktisk og stilrent. Integrerte hvitevarer med induksjonsplatetopp, ovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn samt frittstående kjøleskap m/fryser. Kullfiltervifte. Pipeløp i hjørnet på kjøkkenet (rehabilitert i aksjelagets regi i 2012) med mulighet for tilkobling av peisovn).

Balkong | Solrik og med utsikt til idyllisk bakgård
Fra kjøkkenet er det utgang til ditt eget lille fristed, en herlig sydvendt balkong med sol hele dagen. Her er det plass til en liten sittegruppe. Fra balkongen har du utsikt til den idylliske felles bakgården. Det er også plass og mulighet for en liten gassgrill.

Hovedsoverom | Rikelig med skapplass
God plass til stor dobbeltseng. Soverommet er av god størrelse og her er det gode oppbevaringsmuligheter i romslig garderobevegg i tillegg til nye skap over og rundt dobbeltsengen (oppgradert i 2015). Pipeløp med mulighet for tilkobling av peisovn.  Vindu ut mot trafikkstille og rolige Kongsvingergata.

5. ETASJE
Loftsstue | Herlig rom
En trapp opp finner du den herlige loftsstuen med god plass til stor og hyggelig sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Naturlig plass til TV-seksjon (kabel-TV og fibernett fra Get inkl.). Store vindusflater gir mye naturlig lysinnslipp. Synlige takbjelker gir rommet ekstra god atmosfære.

Takterrasse | Sjeldent gode solforhold
Her kommer du ut til din private oase, romslig takterrasse med sjeldent gode solforhold. Med sine 10 kvm virker takterrassen som en ekstra stue i sommerhalvåret. Midtsommers er det sol fra ca. 09:00 til 20:30. Her er det plass til trivelig sittegruppe og eventuelt en grill om ønskelig. Dette er en riktig fin plass å være på varme vår- og sommerdager. Varmekabler. 

Soverom II | Perfekt som barnerom
Koselig og lyst soverom, perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Takvindu som vender ut mot den rolige felles bakgården.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, i et populært boligområde på koselige Sagene, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Bygården ligger i trafikkstille og rolig gate med gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Her har du Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager som nærmeste naboer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg som det tar bare ett minutt å gå til. Coop Extra og Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Søndagsåpen Joker også rett rundt hjørnet.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2017 vil SF Kino åpne landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum neste år med kvalitetsmusikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. Nyåpnede HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Sentrum) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Felleskostnader

Kr. 5 613,-/mnd. Felleskostnader inkluderer: Renter og avdrag på leilighetens andel av fellesgjeld, kabel-tv/bredbånd fra Get, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, generell drift av selskapet, forretningsførsel, trappevask og felles forsikring.

Fordelt som følger (estimert fordeling utfra på regnskap fra 2014):
Ca. 1 780,- Renter og avdrag på leilighetens andel av fellesgjeld
527,- Kabel-TV/internett
267,- Fellesforsikring bygård
171,- Forretningsførerhonorar
143,- Vedlikehold
Ca. 1 200,- Innbetaling til vedlikeholdsfond
Ca 1 500,-  Andre felleskostnader

Tomt

Flott felles og skjermet bakgård med store grøntarealer, trær, busker, lekeplass samt sittegrupper med mulighet for grilling under sommerhalvåret. Bakgården er kjent for å være en av Sagenes flotteste og ligger godt skjermet med gode solforhold. Det er i tillegg et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 1 110 373 pr. 31.12.14
Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 2 664 895 pr. 31.12.14

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 106 kvm, Grunnflate: 100 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og elektiske varmekabler i gulv på baderom og i gulv på takterrassen. Pipeløp (rehabilitert i 2012 i regi av aksjelaget) i hjørne i kjøkken og på hovedsoverommet, med mulighet for tilkobling av peisovn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

- AS Grimstadgaten 23 består av 63 boliger
- Forretningsførselen er utført av USBL i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett)
- Hyggelig fellesrom i G-oppgangen som alle beboere kan benytte seg av. Rommet ble ferdigstilt våren 2016 og er fullt møblert i tillegg til tv og wifi.
- Laget har egen facebook side for beboerne. "Grimstadgata 23"
- Selskapet har et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.
- Én gang i året (forsommeren) arrangeres det dugnad i gården.
- Postkasse for post til styret finnes på innersiden av porten inn til bakgården (oppgang D).
- Radonmåling er foretatt i aksjelaget med tilfredsstillende resultat for gjeldene leilighet (under grenseverdier).

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 384.372,-
Andel formue: 77.578,-

Selskapet har 2 lån i Nordea Bank Norge ASA med følgende betingelser pr. 14.10.2016:
Lånenr: 60308070363 - Balkonglån
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 3 312 941,-
Antall terminer til innfrielse: 91
Term. pr. år: 4
Rente: 3,75% pa.
Andel fellesgjeld for denne leilighet: 0,-

Lånenr: 60308070355
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 16 596 408,-
Antall terminer til innfrielse: 91
Term. pr. år: 4
Rente: 3,75% pa.
Første termin/avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.06.2039)
Andel fellesgjeld for denne leilighet: 384 373,-

Forsikring

Aksjelagets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring, polisenummer: SP586901.

Regnskap

Årsregnskapene for 2015 viser et positivt årsregnskap på kr. 385 565,-.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Etter avtale.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Partner / Eiendomsmegler
Zehra Catak

905 00 906

zc@schalapartners.no

VERDIVURDERING