solgt

Sagene-Torshov , Grimstadgata 23 F

Type Leilighet
Primærrom 66m²
Bruksareal 66m²
Bruttoareal 71m²
Tomt 2 929m²
29/08/2018 09:26
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 70
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 900 000,-
Totalpris 5 275 829,-
Ligningsverdi 1 065 907,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) 365 354,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 265 354,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 2 825,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 000,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 10 475,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 275 829,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen til Sagene og Grimstadgata 23 F!
Vil du bo i en klassisk bygård med god takhøyde, fine originale tregulv og store vinduer? Da er denne leiligheten noe for deg!

Leiligheten er en lys og gjennomgående 3-roms aksjeleilighet med effektiv og smart planløsning, beliggende i bygårdens 4. etasje. Allerede i entreen får du et godt førsteinntrykk av leiligheten. Videre inn til høyre fra gangen finner du den lyse og luftige stuen, et fint rom med tidsriktig og moderne utforming. Her har du åpen stue- og kjøkkenløsning som lager en kul setting for sosialt bruk av leiligheten. Kjøkkenet ble i 2017 flyttet til stuen for å gi plass til et ekstra soverom. Spisebordet finner sin naturlige plass i rommet og fungerer som en naturlig romadskiller. Baderommet er oppusset i regi av akselaget i 2004, det er lagt nye gulvfliser i 2017 og baderommet er også oppgradert med nye baderomsinnredning i 2018.

Usedvanlig god takhøyde (ca. 2,80 m) og det gjennomgående lyset gir en god romfølelse og mye lys i leiligheten. Fint og sjarmerende originalt tregulv og overflatene i hele leiligheten (unntatt baderommet der det er fliser) er malt i lyse farger.

Fra soverom II har du utgang til solrik, sydvestvendt balkong med god plass til utemøbler og grill. Peisovn i stue (pipeløp er rehabilitert i regi av aksjelaget i 2012). Peisovnen varmer godt på kalde dager i tillegg til at den skaper en lun stemning i hele rommet.

Aksjelaget har også en fantastisk felleshage. Her er det sittegrupper, grill, lekeapparater og sandkasser for de minste. Bakgården er mye brukt om sommeren og er et sted hvor man kan bli kjent med hyggelige naboer. Idylliske Bjølsenparken og Hjemmets Kolonihager har du på andre siden av veien.

Ryddig og veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk med blant annet nye balkonger i 2014 og rehabilitering av piper i 2012. Oppussing av fasade i 2012. Baderom og soilrør er rehabilitert i 2004 og det er lagt nytt tak i 2003.


Denne leiligheten er verdt et besøk, velkommen til visning!

Standard

Entré/gang | Innbydende
Innbydende og praktisk entré/gang. Plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy i spesialtilpasset garderobeløsning. Praktisk med fliser på gulv. Fin panel på vegger. Porttelefon.

Stuen | Hyggelig og sosialt rom
Rett inn fra gangen kommer du inn i den lyse og luftige stuen med åpen kjøkkenløsning. Rommet har, som leiligheten ellers, fint og sjarmerende originalt tregulv og lyse overflater. Rommets utforming byr opp til flere møbleringsmuligheter og her har du god plass til sofagruppe med salongbord og TV-møblement (grunnpakke kabel-TV og internett 50/20 Mbps fra Get er inkludert i felleskostnadene). Det er i tillegg god plass til stor spisebordsgruppe, en naturlig romadskiller mellom stuen og kjøkkenet. Peisovn i hjørnet i stuedelen, varmer godt på kalde høst- og vinterdager og skaper en lun stemning i hele rommet (pipeløp er rehabilitert i 2012).

Kjøkken | Pent og funksjonelt
Her har du åpen stue- og kjøkkenløsning som lager en kul setting for moderne, tidsriktig og sosialt bruk av leiligheten. Kjøkkenet ble i 2017 flyttet til stuen for å gi plass til et ekstra soverom. Innredningen er moderne med matte sorte og hvite fronter. Benkeplate av sort gjennomfarget mdf- plate fra Valkromat. Stor oppvaskkum, blandebatteri samt rikelig med benke- og lagringsplass. Induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m/fryser. Kullfiltervifte. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen og spisebordsgruppen fungerer som en naturlig romadskiller.

Balkong | Solrik og sydvestvendt
Fra soverom II det utgang til en herlig sydvestvendt balkong, ny i 2014. Balkongen er en naturlig forlengelse av leiligheten og en ypperlig uteplass å nyte late sommerdager. Solen har du på balkongen fra tidlig morgen til sen kveld. Koselig og med plass til kafebord, stoler og liten grill dersom det er ønskelig. Flott utsyn til de hyggelige fellesarealene.

Hovedsoverom | Stille og skjermet
Soverommet er lyst og romslig. Rommet ligger vendt ut den fine felles bakgården - her er det stille og skjermet. Store vindusflater slipper godt med naturlig lys inn og soverommet ligger godt skjermet fra innsyn. God plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Rikelig med oppbevaringsmuligheter i romslig, takhøy skyvedørsgarderobeskap i tillegg til spesialtilpasset hylleseksjon og innebygget originalt skap.

Soverom II | Perfekt som barnerom
Koselig og lyst soverom, perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. God plass til seng og skrivebord/bokhylle. Vindu, også her, ut mot den fine bakgården og utgang til balkong. Hele rommet pusset opp i 2017 i forbindelse med at kjøkkenet ble flyttet ut til stuen.

Baderom | Pent oppusset i regi av aksjelaget
Baderommet ble pusset opp i 2004 i regi av aksjelaget og fremstår fortsatt som stilrent med fliser på gulv og vegger.  Baderomsinnredningen er ny i 2018 og består av servant med skuffeseksjon, speilskap, åpent dusjhjørne med forheng samt klosett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varme i gulv. Nye gulvfliser i 2017 i forbindelse med utbedring av brudd i varmekabler.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig borettslag i rolige omgivelser på Sagene, med Bjølsenparken og Voldsløkka nesten rett utenfor leilighetsdøren, samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.

Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Sofies Hage, Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Dette er et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Nytt bysykkelstativ i Stavangergata.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

Kr. 4 521,- / mnd. Felleskostnader inkluderer: Renter og avdrag på leilighetens andel av fellesgjeld, kabel-tv/bredbånd fra Get, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, generell drift av selskapet, forretningsførsel, trappevask og felles forsikring.

Herav:
1 853,- Betjening av andel fellesgjeld
2 668,- Felleskostnader og kabel-TV/internett fra Get

Tomt

Areal: 2 929 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal. Flott felles og skjermet bakgård med store grøntarealer, trær, busker, lekeplass samt sittegrupper med mulighet for grilling under sommerhalvåret. Bakgården er kjent for å være en av Sagenes flotteste og ligger godt skjermet med gode solforhold. Det er i tillegg et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.

Garasje / Parkering

Området blir i vår/sommer 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 065 907 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 410 903 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varme i gulv på baderom. Peisovn i stue. Pipeløp (rehabilitert i 2012 i regi av aksjelaget).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjelagets organisasjonsnummer er 933 773 361. Det er 63 boliger og ingen næringslokaler i aksjelaget.

- Forretningsførselen er utført av USBL i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett)
- Hyggelig fellesrom ble etablert våren 2016 i oppgang G, og er til fri benyttelse for alle beboere. Man kan booke tid ved å skrive seg opp i kalenderen som finnes inne i fellesrommet. Rommet ble ferdigstilt våren 2016 og er fullt møblert i tillegg til tv og wifi
- Hobbyrom er etablert i oppgang C, og er til fri benyttelse for alle beboere. Her kan man smøre ski eller utføre andre mindre hobbyaktiviteter.
- Tilgang til fellesvaskeri. Vaskemaskiner og tørketromler behandles forskriftsmessig, og rengjøres etter bruk.
- Laget har egen facebook side for beboerne "Grimstadgata 23" med mye nyttig informasjon
- Selskapet har et eget hagelag i gården som planter og steller urter, grønnsaker og bær i bakgården.
- Én gang i året (forsommeren) arrangeres det dugnad i gården.
- Postkasse for post til styret finnes på innersiden av porten inn til bakgården (oppgang D).
- Radonmåling er foretatt i aksjelaget med tilfredsstillende resultat for gjeldene leilighet (under grenseverdier).

- Årsregnskapene for 2016 viser et overskudd med kr 247 517,-. Disponible midler utgjør ved utløpet av  det året kr 2 844 782,-.


Større utført vedlikehold og rehabilitering
- 2015: Nye søppelskur / Utbedring av utvendig sokkel / vedlikehold av sandkasse i bakgården
- 2014: Oppføring av balkonger (Balkongteam AS)
- 2012: Utbedringer av piper, satt inn ventilasjonsluker og oppussing av fasade som vender mot felles bakgård
- 2011: Videokontroll av samtlige piper
- 2010: Oppussing av fasade mot gate
- 2009: Nytt calling- og heldekkende brannvarslingsanlegg
- 2004: Oppussing av oppganger og fellesarealer. Baderoms rehabilitering med skifte av soilrør og nytt sluk. Nytt elektrisk anlegg med automatsikringer
- 2003: Nytt tak. Baderoms rehabilitering med skifte av soilrør og nytt sluk påbegynt
- 2001: Branndører

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 365 354,-
Andel formue: 61 844,-

Lånenummer: 60308070363, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.03.2018: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 86
Saldo per 14.03.2018: 3 178 219,-
Andel av saldo: 113 508,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2016 (siste termin 30.06.2039)

Lånenummer: 60308070355, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.03.2018: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 84
Saldo per 14.03.2018: 15 894 496,-
Andel av saldo: 251 847,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.12.2038)

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Forsikring

Aksjelagets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF, polisenummer: SP586901.

Vedtekter / husordensregler

Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Partner / Eiendomsmegler
Zehra Catak

905 00 906

zc@schalapartners.no

VERDIVURDERING