solgt

Sagene-Torshov , Edvard Griegs allé 3 B

Type Leilighet
Primærrom 69m²
Bruksareal 69m²
Bruttoareal 77m²
Tomt 21 295m²
18/10/2018 11:56
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 4 700 000,-
Totalpris 5 034 180,-
Ligningsverdi 1 127 990,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) 319 715,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 019 715,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 556,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 465,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 034 180,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklart.

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Det er ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Erik Danielsen (400 87 800) v/Schala & Partners har gleden av å presentere en moderne, lys og innbydende 3-roms med solrik balkong beliggende på populære Torshov. Leiligheten ligger meget skjermet med flott utsyn og samtidig sentralt med alt området og storbyen ellers har å by på rett utenfor døren!
Dette er leiligheten for deg som ønsker et hjem med gjennomgående høy standard, god planløsning og sentral beliggenhet med store grøntarealer og Torshovdalen lett tilgjengelig. Leiligheten har blitt jevnlig vedlikeholdt, og de fleste overflater har blitt behandlet og malt de siste årene. Vinduer og balkongdør er nye fra 2016/1017. Leiligheten er svært tiltalende med sine moderne og stilrene innredninger og smakfulle fargevalg. Moderne og stilrent kjøkken fra 2009, samt flislagt bad/wc som ble totalrenovert i 2003 i regi av borettslaget og oppgradert i 2009.
Leiligheten er arealeffektiv og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Leiligheten ligger i høy og usjenert 1.etg. Oppsummert er dette et perfekt sted for urbane mennesker! Her har du fordelen av å bo veldig sentrumsnært med kort avstand til alt av kollektiv- og servicetilbud, samtidig som du kun er noen få skritt unna grønne og frodige parker.
Meget pen 3-roms med gjennomgående god standard
Sydvendt, solrik balkong med utsyn mot Torshovdalen og flotte fellesarealer
Gjennomgående god standard
Pent flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget og ytterligere oppgradert 2009
Moderne og stilren kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer fra 2009
Store vindusflater - mye lys
Moderne peisovn stue (pipeløp rehabilitert i 2013)
Nyrenovert balkong og fasade i regi av borettslaget ferdigstilt i 2016
2 kjellerboder og loftsbod (mye oppbevaringsplass)
God intern beliggenhet i borettslaget
Mulighet for rimelig parkeringsleie i borettslaget
Godt driftet borettslag med god vedlikeholdshistorikk
Meget barnevennlig
Sentralt
Kort vei til off.kommunikasjon
Kort vei parker og grøntarealer
Flere parker og turområder rett utenfor døren
Borettslaget har sin egen hjemmeside: www.sondreasen.no

Standard

Entré | Velkommen inn!
Malt himling. Malte vegger. Enstavs laminat på gulv. Entré med innbygd skap og god plass til yttertøy og sko. Dørcalling.
Bad | Moderne flislagt bad fra 2003 oppgradert 2009
Panel i himling med downlights. Fliser på vegg og gulv. Lekkert flislagt bad fra 2003/2009 med dusjhjørne med innskyvbare glassvegger, vegghengt toalett, moderne servant med underskap og overspeil. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Badet ble pusset opp i 2003 i regi av borettslaget. Oppgradert med flis på flis og ny innredning i 2009.
Soverom I | Romslig med stor skyvedørsgarderobe
Malt himling. Malte vegger. Enstavs laminat på gulv. Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe. Vender mot stille og pent opparbeidede fellesarealer.
Soverom II | Romslig med stort garderobeskap
Malt himling. Malte vegger. Enstavs laminat på gulv. Romslig soverom med stort garderobeskap. Vender mot stille og pent opparbeidede fellesarealer.
Kjøkken | Moderne og stilrent fra 2009
Malt himling. Malte vegger. Enstavs laminat på gulv. Moderne og stilren kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøl/frys fra 2015. Godt med skap- og benkeplass. Fliser over benkeplate. God plass til stort spisebord.
Stue | Lys og romslig med utgang til balkong
Malt himling. Malte vegger. Enstavs laminat på gulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. Moderne peisovn (pipeløp rehabilitert i 2013). Utgang til sydvendt balkong.
Balkong | Sydvendt og solrik med utsyn til Torshovdalen
Sydvendt balkong på ca. 4 m² med gode solforhold og utsyn mot Torshovdalen og hyggelige fellesarealer.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt til på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder rett på utsiden av døren, perfekt for småbarnsfamilier. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
For barnefamilier er det mange lekeplasser i umiddelbarn nærhet samt innendørs lekeland på populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent Bakeri ligger rett borti gata, her serverer de også nydelig kveldspizza. Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og Spiseri på Nydalen, og Kolonihagen, Astral og Lupo på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. Tidligere i år åpnet SF Kino - landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4 og 5) og kun 3 minutters gange til nærmeste T-banestasjon, svært gode trikk- (nr. 11, 12, 13 og 17) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 10 minutters gange til Grefsen togstasjon
Barnehager og skoler i området:
- Espira Torshovdalen
- Askeladden barnehage
- Torshovtoppen barnehage
- Torshovhagen barnehage
- Torshovgata barnehage
- Thor Olsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10
- Fernanda Nissen Skole 1-4 (blir 1-7 i 2020)
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Felleskostnader

Kr. 3 135,- pr. mnd. inkluderer: Kabel-tv og bredbånd (fiber 50 MB) fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Renter og avdrag utgjør ca. kr. 1 538,-

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, asfalterte internveier og parkeringsareal, "miljøtun", flott lekeplass med tilhørende grillområde, flaggstang, benker m.m.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 116 nummererte p-plasser, hvorav 53 er med motorvarmere. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter lister. Leien for parkeringsplass er kr. 250,- pr. mnd., uavhengig av om det er med motorvarmer eller ikke. Ved tildeling av parkeringsplass kommer det til enhver gjeldende etableringsgebyr fra OBOS. Leiesummen blir regulert pr. år. Pr. mai 2018 er ventetiden for ledig parkeringsplass ca. 12 måneder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 127 990,- pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 609 569,- pr. 31.12.16
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm
Bruksareal: 69 kvm
Bruttoareal: 77 kvm
Høy og usjenert 1. etasje:
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt varme i gulv på bad og peisovn i stue.

Adkomst

Enkel adkomst fra Edvard Griegs Allé.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen heftelser eller servitutter av antatt betydning. Grunnbok kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Fellesgjeld / lånevilkår

HANDEL-83987175594
Annuitetslån
Restgjeld pr. 01.06.2018: kr 66.542.897,-
Restløpetid: 27 år og 2 mnd.
Terminer pr. år: 12
Rente Flyt: pr. 01.06.2018: 1,85%
Andel av saldo kr. 266.597,-
HUS601-11408442 9
Annuitetslån
Restgjeld pr. 01.06.2018: kr 13.259.417,-
Restløpetid: 11 år og 2 mnd.
Terminer pr. år: 2
Rente pr. 01.06.18: 3.76%
Fastrente til: 01.07.24
Andel av saldo kr. 53.118,-

Andel fellesgjeld

Kr. 319 715,- pr. 01.06.18

Andel formue

Kr. 10 502,- pr. 31.12.7

Forsikring

W.R. Berkley Ins. Norway NU
Polisenummer: 102514

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Erik Danielsen

400 87 800

ed@schalapartners.no

VERDIVURDERING