solgt

#SAGENE , Thurmanns gate 3

Type Leilighet
Primærrom 80m²
Bruksareal 81m²
Bruttoareal 89m²
Tomt 462m²
22/05/2019 09:37
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1924
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 232
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 7 300 000,-
Totalpris 7 483 413,-
Ligningsverdi 1 353 639,-

Beregnet totalkostnad

7 300 000,- (Prisantydning) 175 504,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 475 504,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Panteattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 483 413,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

81 / 80 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1924

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 462 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.
Tomten festes av Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 01.11.1951. Festeavtalen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Borettslaget har egen skjermet og solrik bakgård. Her er det sittegrupper, grill, lekeapparater, sandkasser for de minste, epletrær og bærbusker. Bakgården er mye brukt om sommeren og et sted hvor man kan bli kjent med hyggelige naboer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en sjelden mulighet på Sagene! Her finner du et sjarmerende hjem med både karakter og personlighet. Leiligheten har store og luftige rom, samt holder en god standard fordelt over 2 etasjer. Dette er en moderne leilighet med et tidsriktig fargevalg, samtidig som en rekke av de originale detaljene er restaurert og bevart.
Her har du fordelen av å bo i en sentrumsnær og flott bygård med kort avstand til alt av servicetilbud, samtidig som du kun er noen få skritt unna grønne og rolige omgivelser.
•Fantastisk toppleilighet
•Loftstue med utgang til solriktakterrasse på 9 m2 med utsikt
•Stue med vedovn og utgang til solrik balkong
•Stilrent kjøkken
•2 romslige soverom
•Delikat baderom
•Solrik og skjermet bakgård med sittegrupper, grill og lekeapparater
•Veldrevet og populært borettslag

Innhold

Flott leilighet over 2 plan med hems. I 4. etasje finner du stuen med peis og utgang til sydvendt balkong, kjøkken, baderom og gang/entré. På loftet er loftstuen med utgang til den sydvendte takterrassen, 2 soverom og 1 innvendig bod. Fra loftstuen er det adgang til hemsen.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller samt en bod på loft med skråtak, så her er det godt med lagringsplass.
Stue | Med peis og solrik balkong
Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her finner du en koselig vedovn fra 2010, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. I stuen møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Videre fra stuen er det utgang til boligens sydvendte balkong på ca. 3,5 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. Gulvet er belagt med fliser og rekkverket er av stålprofiler.
Loftstue | Utgang til solrik takterrasse
På loftet finner du boligens 2. stue. Denne stuen er perfekt for barna når de har med seg venner på besøk, slik at du kan trekke deg rolig tilbake i stuen nede. Her er det store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak gir rikelig med naturlig lys inn i boligen. Stuen er romslig og enkel å innrede med det du måtte ønske.
Videre fra loftstuen er det utgang til boligens sydvendte takterrasse på 9 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Den private takterrassen setter virkelig prikken over i-en i denne boligen, hvor du kan fint nyte solen dagen lang! Her er det både flislagt gulv med varmekabler, sluk i gulv, markise, utelys og stikkontakt. Terrassen har en utebod på 2 m2 gulvareal. 
Hems | Panoramautsikt
Over loftstuen har du en praktisk hems på ca. 14 kvm i gulvareal. Hemsen fremstår som delikat og lys og kan enten brukes som en ekstra stue, hjemmekontor eller lekerom. Takvinduer med panoramautsikt til Torshov og Ekeberg og det er blendegardiner for en god natts søvn og solskjerming.
Kjøkken | Integrerte hvitevarer
Pent kjøkken med innredning som har glatte og hvite fronter. Det er heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom kjøkkenbenken og overskapet er det fliser. Benkeskapsbelysning og stikkontakter er over kjøkkenbenken. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre er det integrerte hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp fra Construkta, ventilator fra Miele, kjøleskap og fryser fra Siemens og integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Gulvet er belagt med furugulv og veggene er i malte flater og malt mur.
Baderom | Alt du trenger på badet
Delikat flislagt baderom fra 2004 med gulvvarme. Baderommet inneholder badekar med dusj, vegghengt toalett, servantskap med glatte fronter og nedfelt servant. Over servanten er det speil med overlys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er mekanisk avtrekk på veggen og downlights i himlingen.
Soverom | Godt med lagringsplass
Boligen har 2 soverom av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Her finner du en lun og koselig atmosfære. Begge soverommene vender ut mot trafikkstille og rolige Thurmanns gate, så du kan få en god natts søvn. Hovedsoverommet er svært romslig, og det er god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På hovedsoverommet er det skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom kan man fint bruke ett som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Entré | Et godt førsteinntrykk!
Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her finner du et meget romslig garderobeskap med speildører, som sørger for gode lagringsmuligheter for yttertøy og sko. Det er adkomst via felles trappegang, samt har oppgangen callinganlegg. Veggene er i delikate farger, og gulvet er belagt med pene og mørke fliser.
Loftet | Mulighet for utbygging
Her får du virkelig følelsen av at hver kvadratmeter er tatt godt i bruk og det er ikke mange leiligheter her på Sagene som denne. Generalforsamling har også vedtatt utbygging av lofts areal. Prisen er kr. 8 000,- /kvm og 800,- /kvm der takhøyden er lavere enn 1,5 meter. Se tegning for eksempel på hvordan denne utbyggingen kan se ut/løses. For mer informasjon om lofts utbyggingen ta kontakt med ansvarlig megler (Zehra Catak).
Overflater | Delikate flater
Gulv: belagt med furugulv og fliser på baderommet og i entréen.
Vegger: malte flater, mur og trepanel. På baderommet er det fliser.
Tak: Malte flater og trepanel. På baderommet er det downlights.

Beliggenhet

Dersom du ønsker å bo sentralt, men samtidig avskjermet fra byens støy, er dette den perfekte leiligheten for deg. I nærområdet har du alt du trenger i det daglige, og et særdeles godt kollektivtilbud.
Vøienvollen gård er i umiddelbar nærhet. Her finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, kanefart for barna ved juletider og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kaféer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene Lunsjbar, Mat & Mer, Bjølsen Bakeri, Bamboo (asiatisk), Sushi House, Pizza Pancetta og Helt rått (sushi/asiatisk), samt Kokosbollefabrikken. Ønsker man å koble av med et glass vin eller en øl er Mysterud bar plassen å anbefale. Sagene Torg, Coop Ekstra, Rema 1000, Joker og andre matvareforretninger ligger også i umiddelbar nærhet.
Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er dessuten kort vei til Storo Storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Bjølsenparken og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Bjølsenparken er en grønn oase som også har fått nytt lekeområde og parsellhager. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier m.m. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Torshov og Sandaker er ca. 5 minutter unna og det er ca. 15 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka.
Av treningstilbud i nærområdet finner du bl.a. SATS (i bakgården), Sagene Squash i Mølleparken, Crossfit Yggdrasil på Bjølsen og Myrens Sportssenter på Torshov. På Myrens har man tilgang til treningssenter, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret. Godt kollektivtilbud; Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr), nr. 54 (Aker Brygge - Kjelsås) til/fra Sagene i Kierschows gate eller Arendalsgata. Buss nr. 34 (Ekeberg-Tåsen) til/fra Sagene/Rivertz plass i Uelandsgate. Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Få minutter til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 13. T-bane fra Nydalen og Storo. Flybuss fra Vøyenbrua.
Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Kunsthøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle innen rekkevidde. Det er flere barnehager i området: Pontoppidan barnehage og Maridalsveien barnehage er like utenfor leiligheten, og kort vei til Norges største barnehage, Margarinfabrikken.

Felleskostnader

3 050 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjenester, renhold, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Bredbånd kr. 249,- Felleskostnader kr. 2801,-
Kabel-TV og bredbånd reguleres jevnlig i henhold til faktura fra leverandør.

Etasje

Garasje / Parkering

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 353 639 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 873 101 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer, samt kjeller og utbygget loft. Gulv på grunn av betong og grunnmur av bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og tegl/murkonstruksjon. Yttervegger i pusset og malt teglsteinsmur, samt yttertak av saltaksform tekket med takstein. Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Branndør i stål med brannklasse A 60 ut til fellesarealer på loft. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Balkongskyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1997. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygging datert 16.06.2003.
Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, baderom og gang/entré.
Loftet:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter § 6 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner kombinert med en hyggelig vedovn i stuen. Det er varmekabler på baderommet og på takterrassen.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i rørsystem.
- Synlige avløpsrør av plast.
- Fordelerstamme med stoppekraner er plassert i kjøkkenbenken.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgangen.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og har brannslukker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255 og endret reguleringsbestemmelse S-2937. Området forøvrig er regulert til friområde, fortau, vei, byggeområde for bolig, spesialområde bevaring, spesialområde bevaring allmennyttig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Offentlige planer

Huseby - Vannbehandlingsanlegg. Oslo kommune etablerer en ny vannforsyning. Målet er å sikre drikkevann til innbyggerne dersom dagens system skulle svikte.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708944 for mer informasjon.
Gustav Jensens gate 2 - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring og ombygging av fellesarealer på loftet fra fellesdel til hoveddel for underliggende/tilleggende leilighet som allerede går over to plan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201800157 for mer informasjon.
Maridalsveien 128 A og B - Det søkes om 5 nye sokkelleiligheter, endring av fasaden og bruksendring fra parkeringsareal/boder til boenheter.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201810473 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1924/993639-1/105  Erklæring/avtale 08.04.1924 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
1924/993640-1/105  Erklæring/avtale 01.05.1924 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
1955/300813-28/105  Festekontrakt - vilkår 26.01.1955 
festetid: 70 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 2,814. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. MED FLERE BESTEMMELSER. 1962/517821-14/105   ** Nye vilkår 16.11.1962 
1955/300818-1/105  Erklæring/avtale 26.01.1955 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/300813-28/105  Festekontrakt - vilkår 26.01.1955 
festetid: 70 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 2,814. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. MED FLERE BESTEMMELSER. 1962/517821-14/105   ** Nye vilkår 16.11.1962 
1973/505059-1/105  Obligasjon 20.03.1973
BELØP: NOK 1.300.000. Panthaver:Adv Morten Mørch Jr. Lnr.: 1156843. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/42009-1/105   ** Transport av panthaver 10.07.1997 
Fra: Christiania Bank Og Kredittkasse As. Lnr.: 1086585. Til:Adv Morten Mørch Jr. Lnr.: 1156843
2008/354683-1/200  Pantedokument 02.05.2008 
BELØP: NOK 10.600.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/1071493-1/200  Pantedokument 21.12.2011 
BELØP: NOK 6.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/275545-2/200  Pantedokument 08.04.2013 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Vøyenløkka Borettslag, org.nr. 953443821, består av 115 leiligheter.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.voyenlokka.no
Styreleder er Thomas Hervik Fuglem.
Forretningsfører er Enqvist eiendomsdrift AS
Borettslagets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 175 504,85,- pr. 31.12.17.
Andel fellesformue kr. 32 857,76,- pr. 31.12.17.
Sameiet har 3 lån.
Lån 1 utgjør totalt kr. 5 051 588,- pr. 18.12.18, og er tatt opp i Handelsbanken.
Nominell rente 2,65 % og effektiv rente 2,69 % pr. 18.12.18.
Lånet innfris i 2041.
Lån 2 utgjør totalt kr. 8 050 090,- pr. 18.12.18, og er tatt opp i Handelsbanken.
Nominell rente 2,65 % og effektiv rente 2,68 % pr. 18.12.18.
Lånet innfris i 2038.
Lån 3 utgjør totalt kr. 3 350 986,- pr. 18.12.18, og er tatt opp i Handelsbanken.
Nominell rente 2,65 % og effektiv rente 2,7 % pr. 18.12.18.
Lånet innfris i 2038.

Andel fellesgjeld

175 504

Andel formue

32 857

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81385562

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 1.784.413,-. Regnskapet for 2016 viste et overskudd på kr. 1.258.945,-.

Vedtekter / husordensregler

Det skal i alminnelighet være ro i leilighetene og oppgangene fra kl.23.00 til 06.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er totalt to andelseiere som har kjøpt kjellerareal i borettslaget i 2017 for å bygge ut kjeller. En har kjøpt loftsareal.
Det er utført arbeider for å sikre tette brannskiller mellom leiligheter og fellesarealer, samt lukking av øvrige punkter i brannteknisk tilstandsrapport.
Oppgangene har blitt pusset opp i år.
Større vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:
- 2015: Nytt brannvarselanlegg / Utbedring av uteareal i Thurmannsgate (det er plantet hekk og lindetrær samt etablert ny plen)
- 2013: Nytt søppelopplegg med nedgravde kasser
- 2013: Alle vinduer skiftet
- 2012: Piper rehabilitert
- 2007: Fasader rehabilitert
I tillegg er rør tidligere skiftet ut, og det er gjort omfattende EL-oppgraderinger.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Det er båndtvang på hunder på borettslagets område. Se borettslagets vedtektene § 23 og husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Partner / Eiendomsmegler
Zehra Catak

905 00 906

zc@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Rebecca M. Madland
Eiendomsmegler MNEF
Rebecca M. Madland

954 04 500

rm@schalapartners.no

VERDIVURDERING