solgt

#BISLETT , Falbes gate 9A

Type Leilighet
Primærrom 52m²
Bruksareal 52m²
Bruttoareal 60m²
Tomt 367m²
01/11/2019 09:00
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1896
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 128
Energimerking F
FINN.no 155256970
Sist endret
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 115 800,-
Ligningsverdi 1 087 820,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) 107 891,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 107 891,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 115 800,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-19-0213

Adresse og matrikkel

Falbes gate 9A, 0170, Oslo, Gnr.217 Bnr.128 Andelsnr.7 Orgnr.995488086 i Oslo kommune

Eier

Magnus Berntz Eriksen Anielka Claire Hampson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1896

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 367 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet eiet fellestomt

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Beskrivelse

Meget gjennomført 2-roms leilighet i skjermede Falbes gate på Bislett. Sydvendt balkong med svært gode solforhold gode solforhold og utsikt over hyggelige fellesområder.

Dette er en fantastisk leilighet for urbane mennesker! Her har du fordelen av å bo med umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter, samtidig som du er skjermet i rolige omgivelser.

Stilmessig har leiligheten særpreg og er svært tiltalende med sine moderne og stilrene linjer i kombinasjon med klassiske detaljer som rosett og stukkatur, god takhøyde (opptil 2,78m) og store vinduer. Smakfulle farge- og materialvalg - her kan du flytte rett inn!

Kort fortalt:
Svært gjennomført 2-roms med særpreg
Sydvendt balkong med gode solforhold
Gjennomgående planløsning
Moderne kjøkken med spiseplass
Pent flislagt bad
Store vinduer og god takhøyde
Kabel-TV og internett inkludert
Flotte fellesarealer
Ingen forkjøpsrett

 

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, baderom, stue, kjøkken og soverom. I tillegg disponeres en bod i kjeller på ca. 5,5 m2.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet i et populært og veletablert boområde rett ved Bislet Stadion. Grøntarealer i umiddelbar nærhet. Gode adkomstforhold og kort vei til det meste av byens fasiliteter.
I umiddelbar nærhet ligger Bislett og Thereses gate som byr på blant annet Kaffebrenneriet, Godt Brød, apotek, Coop, Bunnpris, Vinmonopolet, St. Lars og Laundromat, samt andre koselige kaféer, butikker og restauranter.

Umiddelbar nærhet til St. Hanshaugen med spesialbutikker og -restauranter som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet, Pascal, Smalhans, nyåpnede Espressohouse og Java. Gangavstand også til sentrum med alt Oslo har å by på.

Gangavstand også til Majorstuen med nyoppussede Hegdehaugsveien/Bogstadveien med sitt store utvalg av fasjonable butikker, hyggelige restauranter og barer. Til Universitet og Nasjonalteateret som er knutepunkt med tog og T-bane.

Gode treningsfasiliteter med SATS/ELIXIA (Bislett), Bislet bad, Bislet stadion, FitnessXpress m.fl . Ellers kan man benytte seg av parken på St.Hanshaugen, Stensparken og Idioten med sine fine tur- og rekreasjonsmuligheter.

For studenter ligger høyskolesenteret på Bislett kun 5 minutters gange fra leiligheten, retning sentrum. Gangavstand i motsatt retning ligger Tannlegehøyskolen og Veterinærhøyskolen. Ellers er det gode kollektivmuligheter til Universitetet i sentrum, Blindern og BI i Nydalen.

God offentlig kommunikasjon med kort vei til trikk nr. 17 og 18 samt 21-, og 37-bussen, som enkelt og raskt tar deg til sentrum, Oslo S, Solli plass, Aker Brygge, Nydalen, Sagene, St. Hanshaugen, Blindern, Handelshøyskolen BI, Veterinærhøyskolen og Ullevål Sykehus.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt og samtidig vil ha kort vei til flotte grøntarealer. Her vil du trives og bo godt!

Entré

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. God plass til sko og yttertøy. Dørcalling.

Stue

Malt himling med rosett og stukkatur. Malte vegger. Parkett på gulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. Plass til sofagruppe og spisebord.

Kjøkken

Modernisert 50-talls kjøkken. Oppgradert med malte fronter, nye håndtak og benkeplate. Mørkeblå glatte fronter og benkeplate av betong med
nedfelt oppvaskkum i komposittmaterialer og dobbeltgreps armatur. Integrert stekeovn og koketopp fra Ikea. Ventilator i overskap med kullfilter.
Vannrør i kobber og avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med betong. Veggflater i malte flater og malt panel. Himlingsflater i malte flater.

Bad

Baderom rehabilitert i regi av borettslaget i 2003. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Servantinnredning med profilerte fronter og
overliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Dusjhjørne med skyvedører og hånddusj. Opplegg for
vaskemaskin. Vannrør i kobber og avløpsrør av synlig plast.

Balkong

Fra soverommet er det utgang til en lys og luftig balkong mot syd og indre gårdsrom. Plass til sittegruppe. Terassedekke i tre. Rekkverk i stål.

Soverom

Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Romslig soverom med plassbygget sengeløsning, kontorpult/hjemmekontor og utgang til balkong (ny i 2012).

Felleskostnader

3 322 pr. mnd. Kabel-TV og bredbånd fra Get (20mbps), trappevask, felles byggforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld. Renter og avdrag utgjør ca. kr. 725,-

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 820 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 916 150 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom/kontor og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Utstyr

Automatsikringer

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Riksantikvarens Gule liste pr. August 2019.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i foretaksregisteret med org.nr. 995 488 086.

Borettslaget består av 12 leiligheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har følgende lån:

Lånegiver: DNB Bank ASA
Lånenummer: 12119201053
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 1 294 693
Restløpetid: 194 terminer
Term. pr. år: 12 terminer per år
Rente (pr. 01.08.2019): 3.45% pa.
Andel av saldo: 107 891

Lånegiver: DNB Bank ASA
Lånenummer: 12119201053
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 81 253
Restløpetid: 180 terminer
Term. pr. år: 12 terminer per år
Rente (pr. 01.08.2019): 3.45% pa.
Andel av saldo: 0

Andel fellesgjeld

Kr. 107 891,- pr. 01.08.19

Andel formue

Kr. 11 600,- pr. 31.12.18

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 81315088

Regnskap

Borettslaget inntekter i 2018 var på totalt kr. 511 322,-
Utgiftene var på totalt kr. 391 260,-

Resultatet av driften i 2018, inkludert finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 75 210,-.

 

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er vedtatt fasaderehabilitering i gården. kostandene beløper seg til ca. kr. 560.000,- fordelt på sameiet etter innhenting av flere tilbud. Dette vil, likt fordelt på alle leiligheter utgjøre ca. kr 48.000,- i fellesgjeld pr. seksjon. Det må medregnes en økning i felleskostnader. Beløpet er estimert til ca. kr. 200,-/mnd.

Tilbehør

Følger ikke leiligheten:
Kjøkken: kjøleskap, taklamper, amerikansk postboks
Gangen: Garderobestativ, speil & bord, taklamper
Baderom: Vaskemaskin, persienner
Soverom: Seng, taklamper
Balkong: Blomsterkasser, balkongbord

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Erik Danielsen

400 87 800

ed@schalapartners.no

VERDIVURDERING