solgt

#SAGENE , Grimstadgata 30 O

Type Leilighet
Primærrom 62m²
Bruksareal 64m²
Bruttoareal 74m²
Tomt 3 553m²
28/01/2020 10:45
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1933
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 74
Energimerking D
FINN.no 157779906
Sist endret
Prisantydning 4 300 000,-
Totalpris 4 474 465,-
Ligningsverdi 1 129 290,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 161 461,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 461 461,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 294,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 004,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 474 465,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-19-0264

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 30 O, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 74, andelsnr. 87 i Bjølsenborgen Borettslag med orgnr. 967763179 i Oslo kommune

Eier

Jone Rivrud Rygg og Jenny Eline Linge Valberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett. Meldefristen er allerede gått ut, 0 som har vist interesse og dermed er forkjøpsretten avklart.

BRA/PROM

64 / 62 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Beliggenhet

Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Tiffanys, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Fra Sagene har du også kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Nytt bysykkelstativ i Stavangergata.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré

Entré | Innbydende og praktisk
Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré/gang. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av denne fine og praktiske leiligheten med lysmalte overflater og på gulvet er det fine fliser med gulvvarme. God plass til sko og yttertøy i to innebygde skap/kott. Porttelefon.

Stue

Stue | Lyst og luftig rom
Leiligheten har en svært romslig og lys stue med plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. De store vindusflatene, og den åpne løsningen mot kjøkkenet, gir veldig godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Vinduer og balkongdør i hele leiligheten er nye i 2019 (alt gjort i regi av borettslaget). Det er også god plass til stor spisebordsgruppe. Naturlig plass til TV -og lydanlegg (grunnpakke kabel-TV fra Get er inkludert i felleskostnadene). I hjørnet i stuen har du fin peisovn, som varmer godt på kalde dager og skaper en koselig og lun stemning. Pipeløp er rehabilitert i regi av borettslaget i 2006.

Kjøkken

Kjøkken | Sosial, åpen løsning
I en fin og sosial åpen løsning, i direkte tilknytting til stuen, har du et svært velholdt og pent kjøkken fra IKEA. Du har god skap- og benkeplass i innredning med hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap. Kullfiltervifte. God plass til spisebord, i tillegg til at man har en romslig stue med plass til spisebordsgruppe også der. Rommet er holdt i lyse og tidsriktige farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i boligen.

Bad

Baderom | Tidløst oppusset med plass og opplegg til vaskemaskin
Tidsløst flislagt baderom fra 2012 i regi av tidligere eier. Soilrør er nye i 2010 i regi av borettslaget. Stilren baderomsinnredning med heldekkende servant, samt speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassvegger, vegghengt toalett samt plass og opplegg til vaskemaskin. Varme i gulv. Downlights. Elektrisk avtrekksvifte.

Balkong

Balkong | Herlig plass for late sommerdager
Fra stuen er det utgang til en herlig sydøstvendt balkong med hyggelig utsyn over Sagene. Balkongen er en naturlig forlengelse av stuen og er en ypperlig uteplass til å nyte late sommerdager.

Soverom

Hovedsoverom | Svært lyst og innbydende
Hovedsoverommet er som resten av leiligheten; svært lyst og innbydende! Rommet er malt i fin blåfarge og sjarmerende originalt tregulv. Soverommet er av god størrelse, så du har god plass til både stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og kommode/pult i tillegg til for eksempel hjemmekontor. Veldig gode lagringsmuligheter i romslig garderobeskap. Vindu ut mot trafikkstille og rolig gate.

Soverom 2

Soverom II | Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor
Det andre soverommet er også et rom av god størrelse, og passer perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon. Lysmalte vegger, fint originalt tregulv og idyllisk utsyn mot den hyggelige bakgården. Du har plass til både seng og kontorpult.

Felleskostnader

Kr. 3 548,- / mnd. Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, festeavgift og kommunale avgifter.

Herav:
3 457,- Felleskostnader
91,-      Trappevask

Etasje

2. etasje

Tomt

Areal: 3 553 kvm, Eierform: Festet fellestomt. Tomten er fellesareal.

Borettslaget står på festet tomt. Grunneier er Oslo kommune og festetiden er 80 år fra 15.04.84.

Borettslaget har en skikkelig fin bakgård med beplantning, grøntareal, sandkasse og lekeområde samt flere hyggelige sittegrupper. Et flott sted å nyte late sommerdager.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 12 parkeringsplasser (2 ledige plasser pt) som leies ut etter venteliste for kr. 700,- per mnd. Administrasjonsgebyr på kr. 697,- påløper ved tildeling av plass. Parkeringsplassen følger ikke boligen ved salg.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 129 290 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 065 443 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk varme i gulv på baderom. Peisovn i stue (pipeløp er rehabilitert i regi av borettslaget i 2006).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 101 andelsleiligheter. Borettslaget Bjølsenborgen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer: 967.763.179, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:

- Kongsvingergata 9 E, F og G
- Grimstadgata 30 H, J, K, L, M, N, O og P
- Borettslaget har en egen hjemmeside med mye nyttig informasjon: http://www.bborgen.no
- Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
- Borettslaget har avtale med Absolutt Rent om renhold av Borettslagets fellesarealer
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 161 461,-
Andel formue: 17 514,-

Lånenummer: HANBA2-94927032257
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 14.756.838,-
Rest løpetid: 19 år 8 mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,60 %


Ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenummer: 6650107

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabiliteringer:
- 2019: Utskiftning av vinduer i samtlige leiligheter
- 2017: Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom / Montert nye postkasser / Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer
- 2016: Oppgradert el-tavler i kjeller oppgang J og H / Pipetopper rehabilitert / Byttet lamper i trapperom
- 2015-2016: Nye brannsikre loftsdører / Noen kjellerdører byttet ut
- 2014: Balkongoppgradering (Oppgang O) / Utskifting av takvinduer (overlys) / Brannsikringstiltak (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler)
- 2013-2014: Nye låser til alle fellesdører / Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret)
- 2013: Drenering av fasade mot vest
- 2010: Nye soilrør - flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel
- 2007: Kjellervinduene ble skiftet
- 2006: Skorsteiner ble rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning til stue)

Husdyrhold

Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Videre står det følgende i vedtektene:

- Dyrehold må følge bestemmelsene i politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for holde av dyr. Ved antatt farlige hunderaser kan styret nekte hundehold dersom dette er saklig begrunnet av hensyn til de øvrige beboerne.
- Hunder og eventuelle andre dyr må føres i bånd innenfor borettslagets område, det vil si gårdsrom og oppganger.
- Hunder og eventuelle dyr må ikke oppholde seg unødig på borettslagets fellesareal, herunder gårdsrom og oppganger.
- Eier forplikter seg til å fjerne eventuelle ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen. Lufting av hund skal ikke foregå i gårdsrommet.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke:
- Vegghylle på kjøkken
- Taklampe på hovedsoverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Partner / Eiendomsmegler
Zehra Catak

905 00 906

zc@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Rebecca M. Madland
Eiendomsmegler MNEF
Rebecca M. Madland

95 40 45 00

rm@schalapartners.no

VERDIVURDERING