solgt

#SAGENE , Grimstadgata 30 K

Type Leilighet
Primærrom 74m²
Bruksareal 74m²
Bruttoareal 81m²
Tomt 3 553m²
30/03/2020 13:26
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1932
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 74
Energimerking G
FINN.no 166901727
Sist endret
Prisantydning 4 700 000,-
Totalpris 4 871 969,-
Ligningsverdi 1 286 911,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) 163 684,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 863 684,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 8 285,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 871 969,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-19-0336

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 30 K, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 74, andelsnr. 43 i Bjølsenborgen Borettslag med orgnr. 967763179 i Oslo kommune

Eier

Trond Melgård Sissel Endresen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

74 / 74 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 12 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste for kr. 700,-/ mnd. Administrasjonsgebyr påløper ved tildeling av plass. Parkeringsplassen følger ikke boligen ved salg.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 553 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Borettslaget står på festet tomt. Grunneier er Oslo kommune og festetiden er 80 år fra 15.04.1984.

Borettslaget har en skikkelig fin bakgård med beplantning, grøntareal, sandkasse og lekeområde samt flere hyggelige sittegrupper. Et flott sted å nyte late sommerdager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, hall, bad, spisestue, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 3 boder. To i kjeller på ca. 4,9m² og 4,7m², samt en loftsbod.

Beliggenhet

Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Tiffanys, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Fra Sagene har du også kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Nytt bysykkelstativ i Stavangergata.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré og hall | Innbydende og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med laminat på gulv og downlights i himling. God plass til sko og yttertøy i praktisk innvendig bod/walk-in-closet med skyvedører med speilfronter. Porttelefon.

Fra entréen kommer du videre inn i den romslige hallen som kan innredes etter eget ønske og behov.

Stue og spisestue | Hjørnestue med peisovn og egen spisestue

Leiligheten har en svært romslig og lys hjørnestue med plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. De store vindusflatene mot to himmelretninger, gir veldig godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Alle vinduer i hele leiligheten er nye i 2019 (alt gjort i regi av borettslaget), og det er montert plissegardiner på alle vinduer. Naturlig plass til TV -og lydanlegg (grunnpakke kabel-TV fra Get er inkludert i felleskostnadene). I stuen har du peisovn fra Dovre, som varmer godt på kalde dager og skaper en koselig stemning (pipeløp rehab. i regi av brl. i 2006). Videre inn i stuen finner du spisestuen i et eget rom og med god plass til spisebord, en fin plass for skikkelig hyggelige middager med familie og venner.

Kjøkken | Velholdt i en sosial, åpen løsning

I en fin og sosial åpen løsning, i direkte tilknytting til stuen, har du et svært velholdt og pent kjøkken som var nytt i 2008. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredningen fra IKEA som har slette fronter og laminert benkeplate. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og avtrekksvifte som medfølger i handelen.

Baderom | Tidløst oppusset med plass og opplegg til vaskemaskin

Tidløst flislagt baderom pusset opp i regi av borettslaget i 2010 i forbindelse med utskiftning av soilrør. Baderommet har mørke fliser på gulv med varme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med heldekkende servant og speil over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin, samt ekstra vegghengt skap over. Mekanisk
avtrekk med vifte i himling.

Hovedsoverom | Svært lyst og koselig

Flott adkomst til hovedsoverommet gjennom tofløyet dør. Svært koselig soverom som vender ut mot trafikkstille og rolige Kongsvingergata. Det er plass til dobbeltseng med nattbord, samt rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap på 3 meter. Downlights i himling.

Soverom II | Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et rom av god størrelse, og passer perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon. Rommet har lysmalte vegger og fint originalt tregulv. Vindu også her ut mot trafikkstille og rolig gate.

Felleskostnader

Kr. 3 795,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, festeavgift og kommunale avgifter.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 916,- av totale felleskostnader.

Etasje

Høy og tilbaketrukket 1. etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 286 911 pr. 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 632 878 pr. 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning over tre etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur, teglstein og betong. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Takkonstruksjon av treverk (ikke besiktiget). Utvendig fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall. Vinduer med rammer/karmer av tre og 3-lags glass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2011 på utskiftning av alle sluk og rørstammer.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 74m², Bruksareal: 74m², Bruttoareal: 81m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, bad, spisestue, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk varme i gulv på baderom. Peisovn i stue (pipeløp er rehabilitert i regi av borettslaget i 2006).

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring og abonnement til TV og internett (eventuelt oppgradering av pakker der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Plissegardiner på alle vinduer
* Garderobeskap i entré
* Garderobeskap på 3 meter på soverom
* Dovre peisovn i stue
* Porttelefon
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarslere, brannslukningsapparat og brannslange
* Kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grimstadgata 30 K-O - Kongsvingergata 9 F-G - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 201903447 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201915422 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg - S-5058
Saksnummer: 201708944 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 901420. Festetid: 50 år. Årlig avgift NOK 117,408. Bestemmelser om forkjøpsrett, pant for forfalt festeavgift med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 09.02.1983, dagboknummer 501686.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990763. Bestemmelser om benyttelse, om gjerde, om rettigheter/plikter til fellesareal med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990764. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990765. Bestemmelse angående gårdsplass med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 24.08.2011, dagboknummer 668015. Beløp: NOK 15.000.000. Panthaver: Handelsbanken. Gjelder feste.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Bjølsenborgen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 967 763 179, og består av 101 andelsleiligheter.

* Borettslaget har en egen hjemmeside med mye nyttig informasjon: http://www.bborgen.no
* Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS
* Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
* Borettslaget har avtale med Absolutt Rent om renhold av Borettslagets fellesarealer
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
* Fellesvaskeri i oppgang G og M

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA2-94927032257
Type: Annuitet
Restsaldo per 01.11.19: Kr. 14 658 898,-
Andel restsaldo per 01.11.19: Kr. 163 684,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 916,-
Rest løpetid: 19år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 01.11.19: 2,85%

Andel fellesgjeld

Kr. 163 684,- per 01.11.2019.

Andel formue

Kr. 17 876,- per 31.12.2018.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 912 808,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 547 268,-.
Årets resultat på kr. 1 122 540,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Borettslagets disponible midler var per 31.12.2018 kr. 1 579 107,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabiliteringer:
2019: Utskiftning av vinduer i samtlige leiligheter
2017: Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom / Montert nye postkasser / Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer
2016: Oppgradert el-tavler i kjeller oppgang J og H / Pipetopper rehabilitert / Byttet lamper i trapperom
2015-2016: Nye brannsikre loftsdører / Noen kjellerdører byttet ut
2014: Balkongoppgradering (Oppgang O) / Utskifting av takvinduer (overlys) / Brannsikringstiltak (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler)
2013-2014: Nye låser til alle fellesdører / Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret)
2013: Drenering av fasade mot vest
2010: Nye soilrør - flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel
2007: Kjellervinduene ble skiftet
2006: Skorsteiner ble rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning til stue)

Husdyrhold

Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Videre står det følgende i vedtektene:
* Dyrehold må følge bestemmelsene i politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for holde av dyr. Ved antatt farlige hunderaser kan styret nekte hundehold dersom dette er saklig begrunnet av hensyn til de øvrige beboerne.
* Hunder og eventuelle andre dyr må føres i bånd innenfor borettslagets område, det vil si gårdsrom og oppganger.
* Hunder og eventuelle dyr må ikke oppholde seg unødig på borettslagets fellesareal, herunder gårdsrom og oppganger.
* Eier forplikter seg til å fjerne eventuelle ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen. Lufting av hund skal ikke foregå i gårdsrommet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 18 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning etter to inkluderte. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Partner / Eiendomsmegler
Zehra Catak

905 00 906

zc@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Linus Juell
Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell

+4796737776

lj@schalapartners.no

VERDIVURDERING