#TOPPEN AV FRODIGE TORSHOVDALEN

Bo godt i lys og moderne 3-R selveier fra 2013 I Fantastisk og solrik terrasse og hage på 46m² mot vest I Garasje I Heis

Hans Nielsen Hauges gate 37 F , 0481 Oslo

VISNINGER

9. august søndag kl. 14:30-15:30

10. august mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er gift

69%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 10 318 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 104
Energimerking C
FINN.no 186604397
Sist endret 04.08.2020 11:03
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 6 072 839
Ligningsverdi 1 400 222,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) 16 119,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 916 119,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 900,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 916 119,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 156 720,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 072 839,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0120

Adresse og matrikkel

Hans Nielsen Hauges gate 37 F, 0481, Oslo, Gnr. 79 bnr. 104 snr. 116 orgnr. 811954802 i Oslo kommune

Eier

Lucia A D S Nascimento

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass med opplegg for elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjeller (Torshovdalen Parkeringssameie). Det er installert ladepunkt og infrastruktur for elbil-lader, men kjøper må eventuelt selv bekoste og installere lader. Garasjeanlegget er seksjon 158 i Torshovdalen 1 Sameie. Garasjeplassen følger boligen ved salg. Månedlig garasjeleie på kr. 219,- kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Garasjeplassen kan leies ut internt til andre beboere i sameiet.
Sameiet har totalt 12 gjesteparkeringsplasser i garasje (nr. 35-40 i U2 og nr. 111-116 i U3) som kun skal benyttes av gjester. Disse kan maks benyttes i 48 timer av samme bil og iht. skiltingens bestemmelser. Parkering tillates kun med gyldig parkeringsbevis.
Rema 1000´s parkeringsplasser kan brukes av alle uten noe form for parkeringsbevis når butikken er stengt.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
 

Tomt

Areal: 10 318 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning som trær, busker og blomster. Flere hyggelig sittegrupper, lekeplass for barna og sykkelstativer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse og hage, to soverom og baderom.
Med leiligheten følger en garasjeplass med opplegg for elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjeller. I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasjen på ca. 8m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på øvre Torshov, i et meget populært sameie rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder rett på utsiden av døren, perfekt for småbarnsfamilier og hundeiere. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder v/ Akerselva som tar deg direkte opp til Maridalsvannet og videre inn i Nordmarka.
For barnefamilier er det mange lekeplasser i umiddelbar nærhet samt innendørs lekeland på Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
REMA 1000, Vitus apotek og legesenter ligger i boligkomplekset.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent bakeri ligger rett borti gata, her overtar Lofthus samvirkelag på kvelden og serverer det mange mener er byens beste pizza. På Nordpolen/Sandaker finner du bl.a.Jewel of India, Pizza Pancetta og Mega Sushi. Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen. Villa Paradiso på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg et deilig bad i Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker m.m. I 2019 Odeon Kino landets største og mest moderne Kino på Storo!
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Muselunden finner du rett bortenfor t-banen, med flere fotballbaner. Her er en rekke fotballtreninger og kamper, samt frisbeegolf. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fresh Fitness, Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Sinsen T-bane stasjon med hyppige avganger (linje 4 og 5.) og kun 3 minutters gange. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 8 minutters gange til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Espira Torshovdalen (fortrinnsrett)
- Thor Olsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10
- Frydenberg skole 8-10
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Lys og praktisk entré med skyvedørsgarderobe

Du tar deg opp til leiligheten i 2. etasje med heis eller trapper. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys entré med omkledningsmuligheter. God oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 1,44 meter.
Leiligheten holder en gjennomgående god og moderne standard fra 2013 med eikeparkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte malte overflater.

Fin, lys og luftig stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og luftig rom. God og moderne standard med eikeparkett på gulv med vannbåren varme og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastfarge.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er lite innsyn. Lysinnslippet sammen med ekstra takhøyde på ca. 2,55 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen er det god plass til en stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV. Montert Bose Home Cinema System Surroundanlegg med 5 høytalere medfølger ved overtagelse. I tilknytning til kjøkkenet har du naturlig plass til et stort spisebord.

Fantastisk og solrik uteplass på totalt ca. 46m²

I stuen har du en stor skyvedør som kan åpnes opp til terrassen og hagen, som gjør at uteplassen blir en naturlig forlengelse av leiligheten på sommerstid. Virkelig en fantastisk og solrik uteplass på totalt ca. 46m² bestående av terrasse og hage med plen. Beliggenheten mot vest sørger for svært gode solforhold fra ca. klokken 12-20 på sommerstid.
Stor og herlig terrasse med trebord og god plass til ulike soner med sittegrupper og grill. Terrassen er delvis overbygget, har levegger på begge sider og det er montert elektrisk markise som gjør at du sitter lunt og skjermet. Det er også montert stikkontakter og utebelysning.
Utenfor terrassen har du din egen fine hage som er pent opparbeidet med plen og skjermet med hekk. I hagen har du også plantekasser hvor du kan dyrke dine egne urter og grønnsaker.
Dette er virkelig den perfekte plassen for lange og late sommerdager, både for to- og firebeinte!

Moderne og tidløst kjøkken fra 2013

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra kvalitetsleverandøren HTH som var nytt i 2013. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og påkostet benkeplate i sort granitt. Praktisk med takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte stekeovn, induksjonstopp, avtrekksvifte og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen.

Fint og romslig hovedsoverom med fransk balkong

Hovedsoverommet er et stort og innbydende rom med fransk balkong. God standard med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin blåfarge. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe på 2 meter.

Lyst og fint soverom II av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en nydelig lys farge. Stor vindusflate som vender ut mot egen uteplass og rolig område uten trafikk. På soverommet har du plass til dobbeltseng om ønskelig, kontorpult og det er oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Moderne og lyst flislagt baderom fra 2013

Leiligheten har et lyst og moderne baderom fra byggeår 2013. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med hvite fronter og påkostet benkeplate i sort granitt med nedsenket servant i porselen. Over servanten er det stort innfelt speil, samt speilskap for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Mekanisk avtrekksvifte i himling med avtrekk ut av bygget.

Felleskostnader

Kr. 2 870,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming og varmtvann, bredbånd fra Nextgentel (1000/1000MB), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 858,- Felleskostnader (betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 143,-)
Kr. 612,- Á-konto energi
Kr. 400,- TV/bredbånd
Månedlig garasjeleie på kr. 219,- kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.
Det gjøres oppmerksom på at styret i samråd med forretningsfører har besluttet å ta økonomiske grep for å sikre en bedre likviditet, samt en forsvarlig inntekt i forhold til utgifter fremover. Og med langsiktig formål om å bygge en økonomisk buffer som gjør at sameiet er bedre rustet for å kunne bekoste både planlagte og uforutsette hendelser. Dette gjøres gjennom to grep:
1. Ekstra innbetaling på +50% husleie i 2 mnd. (august og september). Dette betyr at felleskostnader for august og september 2020 vil bli ca. kr. 3 799,-/mnd. + felleskostnader for garasje.
2. Generell økning av felleskostnader på +10% fra 1. oktober 2020. Dette betyr at felleskostnader for oktober 2020 og fremover vil bli på ca. kr. 3 056,-/mnd. + felleskostnader for garasje.

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 400 222 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 040 797 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 9.etasjer samt 2.underetasjer. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Etasjeskiller av betong elementer. Tilnærmet flat takkonstruksjon belagt med papp/membran. Utvendige fasader forblendet med murstein og enkelte felter med stående trekledning. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med 3-lags glass fra 2012. Balkongdør med to-lags glass fra 2012. Fast glassfelt på balkongdør byttet i 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2014 på oppføring av blokk/bygård/terrassehus. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at leiligheten kan leies ut som én boenhet. Utleie meldes normalt til styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme i alle gulv og elektriske varmekabler på bad. Felles varmtvann. Á-konto oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe på ca. 1,44 meter i entré
* Skyvedørsgarderobe på ca. 2 meter på hovedsoverom
* Garderobeskap på ca. 1 meter på soverom II
* Rullegardin på vindu i soverom II
* Bose Home Cinema System Surroundanlegg med 5 høytalere (nypris i 2013: kr. 12 999,-)
* Lameller på vindusflaten i stuen
* Vegghengte hyller på kjøkken/spisestue
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Elektrisk markise, stikkontakter og utebelysning på terrasse
* Plantekasser i hagen
* Balansert ventilasjonsanlegg
* Sikringsskap med automatsikringer plasser på vegg i hovedsoverom
* Røykvarsler, sprinkleranlegg og brannslukningsapparat
* Garasjeplass med opplegg for elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjeller
* Leiligheten disponerer bod på ca. 8m² i underetasjen
* Heis

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, kontor, forretning, allmennyttig formål (barnehage) og bevartning etter bestemmelsene i S-4491 av 27.01.2010. Eiendommen grenser til V311002 - T-baneringen mellom Sinsen og Carl Berners plass. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Riving av bygg
Saksnummer: 201920663 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Oppføring av boligbygg med næringslokaler
Saksnummer: 202003481 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Edvard Griegs allé 3-17 - Oppføring av to sykkelboder
Saksnummer: 202007726 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak
Status: Planforslag - Offentlig ettersyn
RV 4 fra Årvoll skole til Sinsen - Detaljregulering - Oppgradering av gang- og sykkelanlegg
Saksnummer: 201904064 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Trikketrase Tonsenhagen - Detaljregulering
Saksnummer: 201004818 - Reguleringssak
Status: Planforslag
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.01.1991, dagboknummer 174. Bestemmelse om adkomstrett for bnr. 104 og best. om byggetillatelse.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.09.1992, dagboknummer 45050. Bestemmelse om veg m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.08.1997, dagboknummer 48957. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom-tilbygg byggvarehus.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 25.01.2002, dagboknummer 5318. Rettighetshavere: gnr: 79 og bnr: 95 og 104 i Oslo kommune.
* Bestemmelse iflg. skjøte, tinglyst den 20.06.2002, dagboknummer 40259. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om gjerde. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.11.2009, dagboknummer 897962. Bestemmelse om adkomstrett. Allmennheten skal ha rett til fri ferdsel i fellesområde og gangpassasje i byggeområdet bestemt i reguleringsplan.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 04.05.2010, dagboknummer 318367. Rettighetshaver: Oslo kommune vann- og avløpsetaten. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.04.2011, dagboknummer 311556. Bestemmelse vedr. plikt for d.e. til å bekoste opparbeidelse av permanent avkjørsel m.v.
* Elektriske kraftlinjer, tinglyst den 25.10.2012, dagboknummer 894504. Rettighetshaver: Elvia AS. Bestemmelser om bygging, drift og vedlikehold av nettatasjon i bygg, 1. etg. Nettstasjon nr. 2371. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 124 i Oslo kommune.
* Bestemmelse om parkering, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 124 i Oslo kommune. Bruksrett til 42 biloppstillingsplasser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 124 i Oslo kommune. Bruksrett til uteoppholdsareal.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 5 og 86 i Oslo kommune. Bestemmelse om fellesareal.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Bestemmelse om felles stikkledninger.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 124 i Oslo kommune.
* Bestemmelse om parkering, tinglyst den 20.02.2013, dagboknummer 147933. Rettighetshaver: Sinsen Torg AS. Bruksrett til kundeparkering i forretningenes åpningstid.
* Bruksrett, tinglyst den 20.02.2013, dagboknummer 147933. Rettighetshaver: gnr: 79, bnr: 124 i Oslo kommune. Boligseksjonene på gnr 79 bnr 124 og 104 har bruksrett til utomhusarealet mellom Hus A og B og mellom Hus B og C. Bestemmelse om plikt til å betale konstnadene til drift og vedlikehold av bruksretten.
Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 06.03.2013, dagboknummer 190448. Opprettet seksjoner: Snr: 116. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 68/16675.
Rettigheter:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 19.03.2014, dagboknummer 227315. Rettighetsgiver: gnr: 79, bnr: 124, snr: 1-58 i Oslo kommune. Bestemmelse om å betale konstnader til drift og vedlikehold av bruksretten.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 19.03.2014, dagboknummer 227315. Rettighetsgiver: gnr: 79, bnr: 124, snr: 1-58 i Oslo kommune. Bruksrett til kjørbar atkomstvei og avfallsanlegg. Bestemmelse om gjensidig plikt til å betale konstnadene til drift, vedlikehold og oppgradering av atkomstveien.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Torshovdalen I Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 811 954 802, og består av 158 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.torshovdalen1.no
* Sameiet har avtale om vaktmestertjenester Rene Bygårder fra 01.10.20. Styret har satt ut skjøtsel av grøntområdene i sameiet til Dundas Hageservice. Det innebærer at Dundas sørger for jevnlig klipp av gresset, beskjæring av trær og busker (beboers busker må fortsatt ivaretas av beboere) samt vanning og annet vedlikehold av planter og grønt på sameiets eiendom.
* Sameiet har avtale med NOKAS om vakthold.
* Sameiet har avtale med Nextengel og Riks tv
Torshovdalen Sameie I og II vant statens byggeskikkpris i 2015:
"Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. Få andre nyere boligprosjekter kan skilte med en så god kombinasjon av
utsikt, gode solforhold, nærhet til park, et godt byplangrep, arkitektur av høy klasse og stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her. Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk."

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: Kr. 16 119,- per 01.05.2020.
Andel fellesformue: Kr. 1 720,- per 31.12.2019.
Lånenummer: OBOS03-98207834025
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 833 404,-
Andel restsaldo: Kr. 16 119,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 143,-
Rest løpetid: 11år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 29.05.2020: 3,7%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 580 783,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 8 395 625,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -2 871 482,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 436 794,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyreeiere må vise hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Det er tillatt med husdyr såfremt husdyr ikke er til vesentlig ulempe for andre naboer. Ulemper kan være støy (bjeffing fra hund), lukt (katter som gjør fra seg) og annen sjenanse (allergi eller andre plager) som følge av dyr.
Hund og katt skal ikke gå fritt og det er forbudt å lufte hunder på sameiets grøntområder. Eventuelle ekskrementer fra hund/katt skal fjernes med pose umiddelbart og kastes som restsøppel (ikke i søppelbøtte på lekeplasser). Mating av fugler på balkong/ terrasser og i fellesområder er ikke tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Vegghengte skap i stuen medfølger ikke
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen