#SAGENE

Lys og romslig 3-R med stort potensiale I Solrik sydvendt balkong med Fjordutsikt I Moderniseringsbehov I "Alt" inkl.

Bentsegata 17 , 0465 Oslo

VISNINGER

22. oktober torsdag kl. 16:30-17:30

25. oktober søndag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 341 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1933
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 42
Energimerking F
FINN.no 195237523
Sist endret 19.10.2020 12:27
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 111 057
Ligningsverdi 1 155 387,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) 195 723,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 095 723,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 111 057,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0249

Adresse og matrikkel

Bentsegata 17, 0465, Oslo, Gnr. 221 bnr. 42, andelsnr. 18 i Bentsebakken borettslag med orgnr. 950271094 i Oslo kommune

Eier

Terje Thorsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 341 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,4m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 5,8m².
Som beboer har du tilgang til gratis fellesvaskeri med tørkerom og felles sykkelrom i kjelleren.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig borettslag i sentrale omgivelser på Sagene, med flotte og grønne Myraløkka nesten rett utenfor, samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor hamburgerrestauranten Tiffany's, Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Rema 1000 ligger kun 2-3 minutter fra gården. Coop Ekstra og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Fra Sagene har du også kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka rett utenfor, samt Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark og Voldsløkka i kort gangavstand. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner". En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Nydalen T) og 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys og romslig med god oppbevaring

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré med plass til sko og yttertøy. Entréen har originale tregulv og lysmalte overflater. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Stor og lys med originale tregulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. Originale tregulv, lysmalte overflater og fine originale dører. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,54 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor er inkludert i felleskostnadene.

Balkong I Solrik sydvendt balkong med Fjordutsikt

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik sydvendt balkong på ca. 3,2m². Balkongen er har terrassebord på gulv, rekkverk av metall og plass til en koselig sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten mot syd sørger for deilig sol fra ca. klokken 9 - 18/19 på sommerstid. Hyggelig utsyn mot de flotte klassiske rekkehusene og ikke minst flott Fjordutsikt!
Dette er uten tvil en nydelig plass for lange og late sommerdager! Dersom du ønsker enda grønnere omgivelser ligger flotte Myraløkka rett bak de rosa rekkehusene.

Kjøkken I Lyst separat kjøkken med eldre innredning

Leiligheten har et stort og lyst separat kjøkken. Også på kjøkkenet har du originale tregulv, lysmalte overflater, stor vindusflate og god takhøyde.
Eldre kjøkkeninnredning fra Norema med hvite glatte fronter, laminert benkeplate og benkebeslag med oppvaskkum. Medfølgende frittstående hvitevarer som Electrolux komfyr med keramisk topp og Siemens kjøleskap med fryser. Brannslange montert i benkeskap.
Kjøkkenet og dets fasiliteter fungerer slik det skal, men oppussing/modernisering på påregnes for å tilfredsstille dagens krav til standard.

Soverom I 2 lyse soverom av god størrelse

Leiligheten inneholder i dag to store og lyse soverom, begge av god størrelse. Rommene har originale tregulv, lysmalte overflater og fine originale dører. De store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys.
På soverommene har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. På det ene soverommet har du oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 1,8 meter.

Baderom I Lyst flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst flislagt baderom med gulvvare som ble pusset opp i 2000. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil over, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett. Som beboer har du tilgang til fellesvaskeri i kjelleren i samme oppgang som leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 5 751,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor (kr. 402,-), fellesvaskeri, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 715,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.06.2020.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 155 387 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 159 393 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1933. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong, utvendige fasader består av teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB. Vinduer fra 1979/1980 med trerammer har 3 lags glass. Vinduer og balkongdør fra 2008 med trerammer har 2 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2001 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer og elektriske varmekabler i gulv på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte 
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak 
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Treschows gate 16 - Riving av bygg
Saksnummer: 202006528 - Byggesak 
Status: Mottatt søknad
Treschows gate 16 - Forhåndskonferanse - Oppføring av ungdomsskole og flerbrukshall
Saksnummer: 201817449 - Byggesak 
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Bentsegata 6 - Oppføring av balkonger og utskifting av brannbalkonger
Saksnummer: 201916611 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 20.03.1934, dagboknummer 910642. Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal. Rettighetshavere: D.e. og Bentsegt. 15 og 17.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.03.1934, dagboknummer 910645. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Fellesobl. for bor. innsk., tinglyst den 21.04.1981, dagboknummer 503868. Beløp: NOK 103.300. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Obligasjon, tinglyst den 19.10.2001, dagboknummer 63827. Beløp: NOK 4.760.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Beløpet er nedkvittert til NOK 4.490.000 den 18.03.2002, dagboknummer 17626.
* Pantedokument, tinglyst den 04.02.2008, dagboknumemr 99668. Beløp: NOK 5.000.000. Panthaver: OBOS BBL.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Bentsebakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 271 094, og består av 40 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS.
* Hjemmeside: www.bentsebakken.no
* Bentsebakken Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS
* Borettslaget har avtale med Rene Trapper om renhold av fellesarealene
* Fellesvaskeriet er i Bentsegata 17/19
* Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
* Borettslaget har avtale med Fortum Oslo Fjernvarme om leveranse av fjernvarme

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11441391-30
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 1 826 539,-
Andel restsaldo: Kr. 56 538,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 824,-
Restløpetid: 6år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Fast
Rente: 3,07%
Lånenummer: OBOS01-98207847984
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 857 647,-
Andel restsaldo: Kr. 54 536,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 666,-
Restløpetid: 12år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,9%
Lånenummer: OBOS02-98207847992
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 1 641 025,-
Andel restsaldo: Kr. 50 772,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 225,-
Restløpetid: 23år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,9%
Borettslaget har refinansiert sine to lån i Eika. Det vil bli en endring av fordelingen mellom de to lånene, da det ene lånet i utgangspunktet skulle tilsvarer balkongtillegget. Det viser seg at beløpet for balkonongtillegg de siste årene har vært for høyt, så dette vil da nå korrigeres.

Andel fellesgjeld

Kr. 195 723,- per 01.10.2020.

Andel formue

Kr. 15 442,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 293 009,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 1 475 061,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 611 595,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 326 854,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
* 2019: Nye røykvarslere i boenhetene / Nøkkelfritt adgangssystem / Rehabilitering av baldakiner / Vedlikehold av ytterdører / Ny tørkevifte i fellesvaskeri
* 2018: Nye vaskemaskiner i fellesvaskeri
* 2017: Omlegging til fjernvarme / Sanering av oljetank og oljefyr
* 2016: Nytt nedgravd avfallsanlegg / Ny drenering/fuktsikring av grunnmur
* 2014: Nytt porttelefonanlegg
* 2013: Rehabilitering av brannbalkonger / Vedlikehold/maling av vinduer utvendig
* 2012: Ny branndør i kjeller
* 2010: Utskifting lås ytterdører
* 2009: Nytt brannsikringsutstyr / Nytt tak og snøfangere / Nye balkongdører 1.etg med utgang til hage / Etablert brannvegger på loft
* 2008: Rens av luftekanalene
* 2007: Asbestsanering
* 2007-2008: Nye balkonger og balkongdører
* 2006: Malt oppgangene
* 2005: Vedlikehold/maling av vinduer utvendig
* 2003: Nye dører i leiligheter og kjeller/loft
* 2000-2002: Rehabilitering av våtrom, vann og avløp (banemembran på alle bad)
* 1996: Nye radiatorer
* 1995: Oppussing av fellesvaskeriet
* 1990: Nye vinduer (beboerne bekostet selv utskifting av vinduer i alle leiligheter minus 3 stk.)
* 1988: Rehabilitering av el-anlegget (omtrukket i alle leiligheter samt gårdsanlegget)

Husdyrhold

Dyrehold kan godkjennes av styret etter søknad dersom det ikke er til ulempe for øvrige beboere. Den som får godkjenning, må undertegne og etterleve bestemmelsene i en Erklæring om dyrehold.
Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
- Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
- Ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen må straks fjernes.
- Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, for eksempel oppskraping av dører og karmer, skader på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
- Kommer det inn skriftlige og berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer med lukt, bråk, etc., eller på annen måte er til ulempe (for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst), kan styret kreve dyret fjernet. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.