Stranda Sentrum

Visn. 02.06 - Ny pris! | Romslig toppleilighet, nyere kjøkken og lave felleskostnader

Sjøgata 2 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 717 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1963
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 158
Energimerking G
FINN.no 120602411
Sist endret 22.05.2020 10:52
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 536 070

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 536 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Flott og praktisk toppleilighet - i hjertet av Stranda sentrum, med kort gangavstand til alle sentrumsfasiliteter. Leiligheten er beliggende i 3.etasje, og er oppusset med blant annet nytt kjøkken i 2012, og ellers endel overflater i 2019.

Innhold

3. etasje: Entrè, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom.
Boligen har også egen bod like ved inngangsdøren til leiligheten. I tillegg deler man en bod sammen med en av naboene, ifl. selger.

Standard

Velkommen til Sjøgata 2 - en romslig selveierleilighet i toppetasjen - midt i Stranda sentrum. Boligen er romslig på størrelse og har en lys og vennlig standard med laminat og flis på gulvoverflater, vegger med tapeter og flis, og himlinger med i hovedsak himlingsplater og malt gips.
Entrè
Boligen har inngangsparti fra fellesareal. Leiligheten har egen bod i gangen, rett ved leiligheten, samt fellesbod som er delt sammen med nabo.
Entrèen ble pusset opp i i 2017 og har flislagt gulvoverflate, tapetserte vegger og himling kledd med malt gips. Her er det montert spotlights i himling, samt porttelefon og en veggdekkende skyvedørsgarderobe
Stue
Stuen ble pusset opp i 2019, og er romslig på størrelse med god plass til både spisebord og sofakrok. Det er montert varmepumpe og innlagt fiber for tv/internett.
Kjøkken
Kjøkkenet ble også pusset opp i 2019, og det er laget en arealeffektiv og delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkenet har en L-formet innredning fra 2012 med takhøye overskap. Innredningen er utstyrt med integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Ny komfyr og nytt kjøleskap i 2020. Det er også montert ventilator i børstet stål, og ellers har rommet god plass til frokostbord.
Bad/wc/vaskerom
Badet har flislagt gulvoverflate med fliskledde vegger. Av utstyr er det montert dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, og det er montert ny baderomsinnredning og toalett i 2019. Vvbereder er montert i bod.
Soverom
Soverommet er romslig på størrelse, og har en strategisk, tilbaketrukket beliggenhet fra sentrum. Her er pusset opp i 2019 med ny gulvoverflate, og det er montert det montert skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i 3. etasje av "Handelslagshuset", midt i Stranda sentrum. Fra boligen har man kort gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol. Kort vei til Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud, idrettsanlegg på Mona. Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av kombinasjonsbygg med næring og boenheter.

Tomt

Areal: 717 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Felleskostnader

175 pr. mnd.

Sameie

Sameiet består av et kombinert nærings- og boligbygg på 3 etasjer, som er oppdelt i 8 seksjoner.
Styreleder opplyser også at dyrehold er lov, samt at det per 01.01.18 stod ca. kr 10 000,- på felleskonto) Det er ikke fellesgjeld på eiendommen per i dag.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1963

Antall soverom

1

Byggeår

1963

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
3. etasje: P-rom: 74 kvm, BRA: 74 kvm, BTA: 82 kvm
Boligen har også en bod på 7 kvm like ved inngangsdøren til leiligheten.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Montert varmepumpe (luft/luft)
Stråleovn på bad

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 940 pr. halvår inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 5 428,- / halvår
(inkluderer vann, kloakk og renovasjon)
Eiendomsskatt kr 1 512,- / halvår
Felleskostnader kr  175,- / mnd
(inkluderer felles forsikring og felles vedlikehold)
Eventuelt Trappevask kr 250,- / mnd
(kan gjøres selv)
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 349 695,- pr. 2016.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 119 025,- pr.2016.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Skyvedørsgarderobe i vindfang
Skyvedørsgarderobe på soverom
Integrert platetopp og komfyr, samt fullintegrert oppvaskmaskin på kjøkken
Varmepumpe (luft/luft) på stue
Innlagt fiber

Adkomst

Felles inngangsparti fra Sjøgata, og felles trappeoppgang til tredje etasje.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbygg, ifl Reguleringsplan for Stranda Sentrum, med tilhørende førsegner, sist revidert 25.10.11.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.