Ikornnes

Nyere fritidsbolig med god standard. Strandlinje

Davnesvegen 25 , 6222 Ikornnes

Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 146 m²
Bruksareal 153 m²
Bruttoareal 171 m²
Tomt 1 969 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 49
Energimerking D
FINN.no 126294460
Sist endret 08.07.2020 10:05
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 585 070

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 95 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 585 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til en flott og moderne fritidsbolig på Davneset på Ikornnes. Boligen fremstår som lite brukt og har en god standard. Romslig tomt med bilvei frem til boligen, samt singlet parkeringsplass. Eiendommen går helt ned til Sykkylvsfjorden, og har derfor egen strandlinje, og ellers en fantastisk utsikt og gode solforhold.

Innhold

U.etasje: Hall/trapperom, gang, kjellerstue, bad/wc, vaskerom, soverom
1.etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc, 2 soverom
Boligen har også hems, og en veranda på 17m².

Standard

Inngangsparti/Entrè
Boligen har hovedinngang på byggets sørvestlige side med et overbygd inngangsparti. Entrè/gang med åpen trappeløsning til kjeller, og oppgang til romslig hems.
Stue
Stuen har en åpen løsning med kjøkkenet, og har store vindusfelt mot Sykkylvsfjorden. I kombinasjon med høyt skråtak gir dette både en svært god romfølelse, og utnytter både solforhold og utsikt maksimalt. Fra stuen har man utgang til en solrik terrasse på 17m², som går rundt bygget. Her er det en fantastisk panoramautsikt utover Sykkylvsfjorden og sol til langt på kveld. Boligen har også stue i underetasjen
Kjøkken
Kjøkkenet har montert en U-formet innredning fra Drømmekjøkken med hvite, profilerte fronter, øy og overskap. Overskapene har en kombinasjon av skapdører og vitrinedører. Av utstyr er det montert integrert komfyr og platetopp, samt fullintegrert oppvaskmaskin. God plass til spisebord.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet i hovedetasjen har flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledde vegger. Listefri overgang til malt himling med spotlights. Av utstyr er det montert innfliset badekar, baderomsinnredning med nedfelt servant og overskap, samt veggholdt wc. I underetasjen er badet bygd i samme stil, og det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning med nedfelt servant, høyskap og overskap, samt veggholdt toalett og elektrisk handduktørkestativ.
Eget, separat vaskerom i kjeller med flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og tapetserte vegger. Her er det montert vvbereder, skyvedørsgarderobe, utslagsvask, elektrisk vifte, skyvedørsgarderobe med speildører, samt sluk og opplegg for vaskemaskin.
Soverom
Boligen har totalt tre soverom, hvorav to er beliggende i hovedetasjen. Rommene er generelt gode på størrelse, og i underetasjen har soverommet montert en veggdekkende skyvedørsgarderobe med speildører.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet ved Davneset på Ikornnes. Eiendommen ligger i fantastiske omgivelser, kun et steinkast fra fjorden, med egen strandlinje. Eiendommen ligger cirka 4 km utenfor Aure sentrum, i et etablert område med eneboliger og flermannsboliger. Kort vei til nærbutikk, frisør, pub, småbåthavn og flotte turterreng.

Tomt

Areal: 1 969 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggeår

2008

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 21.04.17.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 153 kvm, Bruttoareal: 171 kvm
U.etasje: P-rom:  67m², BRA: 74m², BTA: 85m²
1.etasje: P-rom:  79m², BRA: 79m², BTA: 86m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Elektrisk via panelovner, og varmekabler i gang (underetasje), kjellerstue, bad (1.etg), bad (u.etg), vaskerom, soverom (u.etg)
Vedovn på stue

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsboliger.

Kommunale avgifter

Kr. 2 598 pr. halvår (inkluderer avløp, renovasjon og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 2 103,- / halvår
(inkluderer avløp og renovasjon)
Eiendomsskatt kr 990,- / år (beregnet for 2018)
Vann kr 1 250,- / år
Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 36 526,- pr. 2016.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst fra Davnesvegen.

Regulering

Boligen er avsatt til "Bustadar", ifl. Kommunedelplan for Sentrum - Ikornnes 2019-2029, datert 16.12.2019.
Gjeldende foresegner datert 16.12.2019. Nederste del av tomten er forøvrig avsatt til LNFR-område, samt omsynssone. Sykkylven kommune opplyser også at det er gitt dispensasjon til at bygget ligger innenfor 100-metersbeltet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.