Søvikdalen

Enebolig med landlig beliggenhet, pent opparbeidet hage og parkering i dobbelgarasje!

Dalevegen 1010 , 6230 Sykkylven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Espen Garli
Espen Garli Daglig leder, Partner, Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

53%

av boligene er eldre enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 200 m²
Tomt 1 657 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1980
Gårdsnummer 68
Bruksnummer 8
Energimerking E
FINN.no 161721707
Sist endret 27.04.2020 17:16
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 012 570
Ligningsverdi 402 724,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 62 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 012 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i eiendommens kommune. Ta kontakt med kommunen ved spørsmål knyttet til eiendomsskatten.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
Kjelleretasje: Entrè, hall med trapp, ganger, to soverom, kjellerstue, vaskerom, bad og tre boder.
Hovedetasje: Gang, bad, vaskerom, to soverom, spiserom, stue og kjøkken.
- Dobbelgarasje på 86 kvm.

Standard

Velkommen til Dalevegen 1010, en enebolig over to plan i Søvikdalen. Fra boligen kan man nyte flott utsikt mot de omkringliggende fjell.
Kjelleretasje
Vindfanget har flis på gulv og hallen har gulvoverflate av belegg med tilhørende varmekabler. Etasjen inneholder blant annet tre boder med gode oppbevaringsmuligheter, romslig kjellerstue med laminat på gulv og oppvarming via varmepumpe, samt to soverom hvor et av disse har montert varmepumpe. Badet i etasjen er fra byggeår med noen oppgraderinger. Rommet har epoxy på gulv, tapet på vegger og inneholder dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med speilskap. Separat vaskerom med egen inngangsdør. Rommet har epoxy med platbelegg på gulv og plater på vegger. Rommet har varmtvannsbereder fra 2010, utslagsvask, innredning og styresentral for vann.
Hovedetasje
Fra hallen går trappen til 1.etasje. Hovedetasjens stue er romslig og har god plass til flere sittegrupper og store vindusflater. Oppvarming via vedovn eller varmepumpe, og fra stue er det utgang til terrassen. Her har man tilgang til hagen og flott utsikt mot fjellene rundt.
Fra stue er det tilkomst til kjøkkenet. Kjøkkenet har innredning fra byggeår med oppgraderinger av benkeplate og hvitevarer i senere tid. Innredningen har slette, finerte fronter, heltre benkeplate med dekorplate mot overskap, nyere ventilator, samt nedfelt stålvask. Fra kjøkkenet er det dør til rom som har blitt benyttet som spiserom.
Hovedetasjens bad ble overflateoppusset for noen år siden. Gulv av epoxy fra byggeår med tilhørende varmekabler, panel på vegger og malte takplater. Rommet har nyere dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med speilskap og servant. Etasjen har også separat vaskerom med utgang til hage.
Videre inneholder etasjen to soverom, hvor begge soverommene har medfølgende garderobeløsninger og hovedsoverommet har varmepumpe og utgang til terrasse.
Diverse
- Det er oppført to hageboder på eiendommen. Disse er oppført i 2010 og 2012 og har trekonstruksjon og shingel på tak.
- Store terrasser rundt boligen, både mot sørøst og nord. I tillegg en treterrasse på bakkenivå mot nordøst.

Beliggenhet

Eiendommen har en barnevennlig beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser i Søvikdalen, cirka 10 km fra Sykkylven sentrum. Området er omkranset av majestetiske fjell som byr på god utsikt og flotte turmål i umiddelbar nærhet. På vinterstid har man kort vei til langrennsløypen og "barn-i-løypa", og på sommerstid er Andestadvatnet et populært badeområde.

Tomt

Areal: 1 657 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er oppført stor dobbelgarasje på eiendommen. Garasjen er på totalt 86 kvm og har to motoriserte porter. Garasjen har taktekke fra 2012 og noe bordkledning fra 2015. Garasjen er avdelt med to bodrom i bakkant, samt stor hems med svært gode oppbevaringsmuligheter. Det er innlagt strøm og montert varmepumpe i garasjen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1980

Antall soverom

4

Byggeår

1980

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 14.08.1974. Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 200 kvm
Kjelleretasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, hall med trapp, ganger, kjellerstue, to soverom, bad og vaskerom.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder.
Hovedetasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to soverom, bad, vaskerom, stue, kjøkken og spiserom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen har 4 varmepumper, vedovn i stue og varmekabler i kjellerstue og hall.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 753 pr. år

Løpende kostnader

Komunale avgifter: kr. 1 753,- per år.
Eiendomsskatt: kr. 1 288,- per år (2019).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 402 724 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 449 805 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1999/773-1/58  Erklæring/avtale, 21.01.1999 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:68 Bnr:1  
Bestemmelse om veg
Rettigheter:
Rettigheter på 1528-68/1
1999/773-2/58  Erklæring/avtale, 21.01.1999 
Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:68 Bnr:8  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om septiktank m.m.
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om vannrett

Vei/vann/avløp

Privat vei til offentlig vei. Avløp tilknyttet septiktank. Vanntilførsel fra privat brønn.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: garli@aursnespartners.no eller SMS: 45 22 48 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.