Lastølen Hyttegrend (Fjellsætra)

Nyoppført fritidsleilighet med tre soverom, terrasse, utsikt og ski inn!

Lastølen, Snr 4 , 6220 Straumgjerde

VISNINGER

11. juli lørdag kl. 12:00-12:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type Hytte / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 998 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 55
Energimerking D
FINN.no 176749978
Sist endret 09.07.2020 20:58
Prisantydning 2 300 000
Totalpris 2 366 320

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 366 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sykkylven kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Kontakt kommunen for ytterligere spørsmål knyttet til eiendomsskatten.

Innhold

1. Etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc, vaskerom, 3 soverom, utvendig bod
Leiligheten har også en overbygd terrasse.

Standard

Velkommen til en flott fritidsleilighet i Lastølen hyttefelt, cirka 300 meter fra skitrekket på Fjellsætra. Leiligheten ble oppført i 2017, og fremstår nesten som ny. Leiligheten er beliggende i første etasje med enkel tilkomst, og har terrasse med nydelig utsikt utover Nysætervatnet og de omkransende fjell. Standarden er i hovedsak 1-stavs laminat og flis på gulvoverflater, vegger med hvitkalket furupanel, og himlinger kledd med hvitmalt gips.
Entrè/gang
Seksjonen har overbygd inngangsparti med sportsbod like ved inngangsdøren. Entrèn har flislagt gulv med gulvvarme, samt muligheter for klesoppbevaring. Åpen løsning mot gang.
Stue/kjøkken
Leilighetens stue er av god størrelse og har store vindusflater. God plass til både sofagruppe og spisegruppe. Det er montert vedovn som sørger for god varme og den riktige stemningen etter en lang dag i skiløypene. Fra stue er det utgang til en overbygd terrassen med nydelig utsikt over Nysætervatnet og den omkransende fjellheimen. Her har man sol hele dagen, og frem til rundt 19:00.
Stuen har åpen løsning mot kjøkken, som består av en moderne innredning fra HTH med svarte, slette fronter, overskap, og benkeplate i laminat med nedfelt stålservant. Av utstyr er det montert integrert komfyr og platetopp, samt fullintegrert kjøleskap og oppvaskmaskin, og ellers ventilator og komfyrvakt.
Soverom
Leiligheten har tre soverom.
Bad/Vaskerom
Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og er videre utstyrt med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning i hvit høyglans med helstøpt servantplate, samt speil og avtrekksvifte. Separat vaskerom med vvbereder, sluk og fordelerskap for rør-i-rør.
Diverse
- Bod på 5 kvm like ved ytterdøren
- Sikringsskap med automatsikringer
- Rør-i-rør system
- Ildsted

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på Fjellsætra, nærmere bestemt i første rekke i Lastølen hyttefelt. Lastølen hyttefelt ligger like ved skitrekket, og herfra er det kort vei til utallige turmuligheter både vinter og sommer.
Alpinanlegget på Fjellsætra har et godt og variert utvalg for den skiglade, med totalt 5 heiser og 14 nedfarter. Anlegget er familievennlig tilrettelagt, med blant annet gratis barneheis og flotte langrennsløyper. Fjellsætra har totalt 35 kilometer med preparerte langrennsløyper, inkludert lysløypen som er belyst frem til kl. 21:30. Skianlegget på Strandafjellet er også kun en kort kjøretur unna.
På sommerstid kan Fjellsætra i tillegg til toppturer friste med aktiviteter som fiske, kano eller kajakk.

Tomt

Areal: 1 998 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Foruten bygningsmassene består tomten av gruset adkomstvei, biloppstillingsplasser og diverse forstøtningsmurer, etc.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Seksjonen har èn parkeringsplass nede ved veien, ihht. dokument fra Sykkylven kommune.

Felleskostnader

500 pr. mnd. inkluderer brøyting, felles byggforsikring, vann og avløp

Sameie

Sameiet Lastølen Hyttegrend - Bygg 1, 2 og 3 - med totalt 10 seksjoner. Styreleder er Arild Klokk.
Det er normal dugnadsplikt i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86784129

Regnskap

Sameiet opplyser at de ikke er regnskapspliktig, men har utarbeidet en oversikt over inn- og utbetalinger for alle i sameiet pluss de andre 8 leil. som bruker veien og vannet (felles). Det er videre opplyst at det ikke foreligger budsjett, men at det er gjort et overslag over kostnader til brøyting og rensefirma for vann. Sameiet har opparbeidet seg en buffer på sameiets konto pålydende rundt kr 50.000,- for uforutsette utgifter og vedlikehold.
Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Følger som vedlegg til prospekt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamenter av betong. Støpt, isolert grovplate i hele seksjonen. Isolert og flytende gulv over grovplaten.
Drenering fra byggeår.
Vegger mot grunn av betong/ isolasjonssystem med beton.
Yttervegger av laftet tømmer oppe og med bindingsverk med stående kledning i underetasjen.
Vinduer med 2 lags isolerglass/energiglass fra byggeår, stilvinduer med sprosser. Ytterdør som hvit dør med glassfelt. Balkongdør som tredør med glass.
Takkonstruksjon med sperrer av tre. Taktekke med torv. Takrenner og beslag av metall.
Vaskerommet gitt TG1, men det er anmerket at "det ikke er fall til sluk iht krav." På badet er det anmerket at "det ikke fuget mellom gulvflis og terskel".
Vannrør som rør-i-rørsystem, og avløpsrør i plast. Rørskapet er plassert i vaskerom, og det er montert waterguard. VVbereder 150l.
Ventilasjon i all hovedsak naturlig ventilasjon med klaffventiler i yttervegger. Videre er det avtrekk fra bad og kjøkken.
Elektrisk anlegg med sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod. Det er opplyst at det i 2018 ble gitt mangelrapport, som i 2019 ble utbedret av Bjarne Brekke AS.
Elementpipe fra byggeår, oppført frittstående på utsiden av bygget. Pipen er pusset og malt, og tilsluttet peisovn i stuen. Glassplate foran ovnen.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest, datert 16.04.2018.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
1. etasje: P-rom: 67m², BRA: 67m², BTA: 77m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming via varmekabler i entrè og bad, samt vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten er basert på den forenklede versjon, med all bakgrunnsdata fra verditakst/tilstandsrapport. Energiattesten er vedlagt prospektet.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsboliger.

Kommunale avgifter

Kr. 3 780,25 pr. år (inkluderer hytterenovasjon og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 1 906,25,- / år.
(inkluderer hytterenovasjon)
Eiendomsskatt kr 1 874,- / år.
Felleskostnader kr 500,- / mnd.
(Inkl. vann, avløp og brøyting)
Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 570 000,- pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til "Fritids- og turistformål" (utleiehytter) iflg. Reguleringsplan Solheimfeltet, datert 18.11.2015.
Tilhørende føresegner "Detaljregulering for FT7 ved Nysætervatnet", datert 19.11.15. (oppdatert 12.10.2018).
Eiendommen er beliggende i merkantilt område, som er område med formål om næringsmessig utleie enten via bookingfirma eller privat. For ytterligere opplysninger om reguleringen kan Sykkylven Kommune kontaktes.

Offentlige planer

På området ved siden av firemannsboligen er det inntegnet tre frittstående hytter. Det må derfor antas at området kan bli bebygd.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

07.02.1969 100492-2/58      Bestemmelse om vannledn.  
                                                   Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:5  
                                                   Overført fra: 1528-29/55
                                                   Gjelder denne registerenheten med flere
 
07.02.1969 100492-3/58      Bestemmelse om gjerde  
                                                   Overført fra: 1528-29/55
                                                   Gjelder denne registerenheten med flere
 
07.11.2017 1238724-1/200  Bestemmelse om veg  
                                                    Rettighetshaver:Knr:1528 Gnr:29 Bnr:2  
                                                    Rett til bruk av vei over området betegnet som LaStølen Hyttegrend.
                                                    Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
                                                    Gjelder denne registerenheten med flere
     
07.11.2017 1238724-2/200   Bestemmelse om veg  
                                                     Gjensidig veirett over hverandres eiendom i området betegnet som LaStølen Hyttegrend
                                                     Gjelder også for utskilte parseller fra gnr. 29 bnr. 1
                                                     Gjelder denne registerenheten med flere
 
23.05.2016 451676-1/200     Seksjonering  
                                                     Opprettet seksjoner:
                                                     Snr: 4
                                                     Formål: Bolig
                                                     Tilleggsdel: Bygning
                                                     Sameiebrøk: 1/10

Vei/vann/avløp

Avkjøring fra kommunal vei. Privat, felles vei med gjensidig veirett i sameiet.
Privat, felles vannforsyning i sameiet fra pumpehus og felles avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det bemerkes at det ene soverommet er definert utifra bruk. Rommet er på tegning definert som disp. rom. Rommet holder ikke kravene i TEK i forhold til rom for varig opphold. Rommet beskrevet som bod er benyttet som vaskerom og definert som dette.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.