Strandafjellet Fjellgrend

Moderne toppleilighet i horisontaldelt tomannsbolig. Nederste rekke, garasjeplass, 3 soverom og hems

Resvegen 40B , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Eierseksjon
Primærrom 68 m²
Bruksareal 88 m²
Bruttoareal 99 m²
Tomt 470 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 45
Bruksnummer 111
Energimerking C
FINN.no 184473273
Sist endret 14.07.2020 14:25
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 971 070
Ligningsverdi 660 000,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 971 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til en praktisk og moderne hytte med god standard. Seksjonen er beliggende i toppetasjen av en horisontaldelt tomannsbolig, og har fantastisk utsikt mot blant annet Roalden. Leiligheten flere gode kvaliteter som egen plass i parkeringskjeller, separat vaskerom, 3 soverom, romslig hems, samt nytt kjøkken i 2020. Eiendommen har ski-in og kort gangavstand til skitrekket og skiløype.

Innhold

2.etasje: Entrè/gang, stue/kjøkken, bad/wc, vaskerom, 2 soverom
Hems:    Trapperom/gang/Tv-stue, soverom/disp.rom

Standard

Hytten har en innbyde og moderne standard med gulvoverflater av 1-stavs eikeparkett og fliser, vegger med beiset, liggende panel og våtromsplater, og himlinger kledd med hvitlasert panel som i hovedsak, stedvis utstyrt med downlights. Hytten har aldri vært utleid og fremstår som velholdt.
Inngangsparti/entrè
Boligen har utvendig trapp opp til etasjen med delvis overbygd veranda. Verandaen går på sør- og østsiden av bygget, og har et areal på 22 kvm. Entrèen har et flislagt gulvareal med nedstøpte varmekabler og downlights i himling. Her er også trapp til hemsen.
Stue
Stuen er romslig på størrelse, og ligger i en åpen, arealeffektiv løsning mot kjøkkenet. Rommet har god plass til både sofagruppe og spisebord, og det er store vindusflater som gir mye naturlig lys, og utnytter utsikten maksimalt. Rommet har høyt skråtak som gir en særdeles god romfølelse, og det er montert vedovn. På hemsen er det også tillaget med lukket løsning i form av glassrute ned mot stue/kjøkken. Her er det lagt opp rikelig med stikkontakter, opplegg for tv, samt ledlist i tak.
Kjøkken
Kjøkkenet er utstyrt med en mørk, L-formet kjøkkeninnredning med glatte, mørke fronter og overskap. Innredningen var ny i 2020. Av utstyr er det montert integrerte hvitevarer fra 2017 med komfyr og platetopp, samt fullintegrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er ellers benkeplate i laminat med nedfelt stålservant, og glassplate på vegg.
Bad/wc/vaskerom
Badet har flislagt gulvoverflate med nedstøpte varmekabler, og våtromsplater på vegger. Av utstyr er det montert downlights i himling, åpen dusjnisje med sammenfellbare glassvegger, veggholdt toalett og baderomsinnredning med helstøpt servantplate. Boligen har separat vaskerom like ved ytterdøren med flislagt gulvoverflate, og våtromsplater på vegg. Her er det montert sluk, utslagsvask, hyllesystem og opplegg for vaskemaskin.
Soverom
Hytten har totalt tre soverom, hvor to er beliggende i hovedetasjen, og det siste er beliggende i på hemsen. I hovedetasjen er soverommene belagt med 1-stavs eikeparkett på gulvoverflater, og har nisjer for garderobeskap. Hemsen har furuplank på gulvoverflater.

Beliggenhet

Flott fritidsbolig i horisontaldelt tomannsbolig beliggende på Fursetsiden av Strandafjellet. Hytten ligger fint til i etablert område i nærhet til trekket, og har ski-in og kort gangavstand til skitrekket på Furset.
Gondolheisen er også i drift på sommerstid, og denne kan benyttes om man vil nyte et godt måltid i restauranten på toppen, bare nyte utsikten, eller om man vil starte fjellturen på toppen av Roaldshorn. Det er flere fantastiske turmål i området, både sommer som vinter.
Totalt består Stranda Skisenter av 7 heiser, 18 nedfarter, barne- og terrengpark, samt ett av Skandinavias beste frikjøringsområde. For den som foretrekker langrennsski om vinteren er det opptråkket lysløype hele vinteren, som strekker seg over 25 km. Denne løypa er også fin til både gå- og joggetur om sommeren.
Det er bilvei helt frem til hytta med gode parkeringsmuligheter rett utenfor inngangsdøra, samt i boligens dobbelgarasje. Veien blir brøytet om vinteren.

Tomt

Areal: 470 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det er to stk garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Felleskostnader

2 400 pr. år. (inkluderer strøm på fellesareal og garasjeanlegg og felles byggforsikring)

Sameie

Gnr 45, Bnr 111, Snr 1 - Snr 4 (Resvegen 40A/B og Resvegen 42A/B) er et eget sameie. Sameiet har ikke vedtekter pt.
Det betales per i dag fellesutgifter til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Regnskap

Fursetelva hytteforening er nystartet, og foreløpig uten regnskap og budsjett.
(Dette er en del av tidligere Stranda Fjellgrend hytteforening)

Vedtekter / husordensregler

Sameiet har pt. ikke vedtekter. Vedlagt prospektet ligger vedtekter for Fursetelva hytteforening.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Grunnmurer av isolert betong, med yttervegg i kjeller av isolert betong.
Drenering fra byggeår.
Øvrige yttervegger av bindingsverk med stående bordkledning.
Etasjeskiller mot kjeller av betong, og øvrig etasjeskille av isolert trebjelkelag.
Takkonstruksjon i tre med sperrer, tekket med torv. Hovedbæring i møne med laminatbjelke ifl. tidligere opplysninger.
Viduer er 2-lags isolerglass.
Ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte på kjøkken og bad. Veggventiler på soverom og stue.
Elektrisk anlegg med automatsikringer. Vannrør i rør-i-rørstystem og avløpsrør i plast. Innlagt fiber.
Beskrivelsen er er et utdrag fra takstdokumentet, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstilltelse, datert 28.03.2018.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 99 kvm
2. etasje: P-rom: 59 kvm, BRA: 59 kvm, BTA: 65 kvm
Hems:     P-rom:   9 kvm, BRA:    9 kvm, BTA: 34 kvm
Hemsens totale gulvareal utgjør 32 kvm, og verandaen 22 kvm. Boligen har i tillegg garasjeplass, samt sporsbod på ca. 8 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleieenhet, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk via panelovner og varmekabler på bad/wc/vaskerom og entrè.
Vedovn

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har ikke opplyst energiforbruket. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, spesielt på fritidsbolig mtp. bruk.

Kommunale avgifter

Kr. 14 109 pr. år (inkluderer vann, kloakk og hytterenovasjonrenovasjon og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 8 260- / år
(inkluderer vann, kloakk og hytterenovasjonrenovasjon)
Eiendomsskatt kr 5 849,- / år
Medlemskontigent Fursetelva Hytteforening kr 500,- / år
Preparering av langrennsløype ved hyttefeltet kr 300,- / år
Brøyting kr 4.000,- / år.
Felleskostnader for sameiet cirka 2 400,- / år.
(inkluderer strøm på fellesareal og garasjeanlegg og felles byggforsikring)
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 660 000 pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Automatsikringer
Rør-i-rørsystem
Downlights
Integrerte hvitevarer på kjøkken
Elport til garasje
Brannstige

Adkomst

Enkel adkomst.
Det er bygges per i dag ny adkomstvei for feltet, se under "Diverse" i prospektet.

Regulering

Eiendommen  er beliggende i området UF3 og er regulert til "Utleigehytter/fritidsbustadar" ifl. Detaljregulering Hevsdalen - Nordlig del av UH5, datert 04.06.2015. Tilhørende føresegner Detaljregulering nordlige del av UH5 Reguleringsføresegner, revidert 22.12.2015 med følgende revisjon datert 05.10.2017.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

19.11.2012 977700   Bestemmelse om veg  
                                       Rettighetshaver:Knr:1525 Gnr:45 Bnr:5  
                                       Overført fra: 1525-45/111
                                       Gjelder denne registerenheten med flere
 
19.11.2012 977700   Bestemmelse iflg. skjøte  
                                       Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
                                       Overført fra: 1525-45/111
                                       Gjelder denne registerenheten med flere
14.07.2017 772651   Seksjonering
                                       Opprettet seksjoner:
                                       Snr: 2
                                       Formål: Bolig
                                       Tillegsdel: Bygning
                                       Sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknytt vann, avløp. Privat, felles vei v/ Fursetelva hytteforening.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Eksempelvis er hems inndelt i loftsstue og soverom, og soverommet oppfyller muligens ikke tilfredsstillende krav for å være soverom. "Disp. rom" er benyttet som vaskerom.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det går frem av reguleringsplanen at det ikke er tillatt med flaggstenger eller synlige antenner.
Det bygges per i dag ny ny tilkomstvei med ny avkjørsel fra riksveien via bru over elva lenger nede i Hevsdalen. Frem til veien blir omlagt vil eiendommen ha tilkomst over Sætrevegen (Resvegen) til riksvegen ved Hevsdalsheimen. Kjøper er inneforstått med at brukere av Sætrevegen må delta i veikostnader og annet som måtte bli bestemt av veglaget/?hytteforeningen i samsvar med gjeldende bestemmelser i veiloven. Pålegget var gitt av Statens Vegvesen på grunn av stor belastning av krysset/?veien.
Ifl. tidligere planomtale: "Det går heilårs veg forbi planområdet i dag. Dagens veg har tilkomst frå Hevsdalsheimen. Ny tilkomstveg og ny bru er planlagt vest for planområdet. Tilknyting til, og vedlikehald av, desse vegane vil bli løyst etter modell frå § 53 i Veglova. ifl. planomtala." Der fremgår det også at Statens Vegvesen påpeker at: "planområdet i framtida skal ha tilkomst frå nytt kryss som vil bli etablert ca. 400m aust for sentrumsområdet på Strandafjellet. Påpeika at det ikkje er knytta reikkefølgjevilkår til utbyging av området som vil påskynde etablering av ei ny bru. Dei gir utrykk for at nytt kryss-? og vegløysing for Hevsdalen sentrum må realiserast så snart som mulig."
Det er også kjent at veien skal asfalteres, men ikke kostnadene rundt dette.
Selger opplyser at de har betalt kr 50.000,- for den nye veien. Hverken megler eller selger kjenner til relevant informasjon utover ovenfornevnte, herunder om det blir ekstra kostnader for tilknytning og vedlikehold. Megler har tidligere forsøkt gjentatte ganger å kontakte kommunen angående mer informasjon, uten at det har blitt mottatt særlig konkrete svar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.