Stranda Sentrum

Flott og moderne leilighet. 2 soverom, franske balkonger og heis

Kyrkjegata 5 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 89 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 1 022 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 159
Energimerking C
FINN.no 183018084
Sist endret 25.06.2020 15:15
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 574 956
Ligningsverdi 465 406,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) 3 636,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 503 636,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 574 956,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Innhold

3.Etasje: Entrè, gang, bad/wc, vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom, bod.
Boligen har også bod på fellesarealet i parkeringskjelleren, samt tilgang på fellesbod.

Standard

Velkommen til en praktisk og innholdsrik leilighet, midt i Stranda sentrum. Boligen har en nyere standard fra 2003 med gulvoverflater av 3-stavs parkett, flis og vinyl, vegger med lyse tapeter og flis, og himlinger kledd med lutet panel og gips, som i stor grad er utstyrt med downlights. Leiligheten er også utstyrt med franske balkonger.
Inngangsparti / Entrè
Boligen er beliggende i 3. etasje (4.etasje sett fra Sjøgata), og eiendommen har flotte, flislagte fellesareal og heis. Boligens entrè også flislagt gulvoverflate, og det er montert skyvedørsgarderobe med speildører. Det er også montert en praktisk porttelefon.
Stue
Stuen er romslig på størrelse, og har store vinduer mot Storfjorden som gir en fantastisk utsikt rett inn i stua! Det er montert soneinndelte downlights, samt fransk balkong. Rommet har en arealeffektiv, åpen løsning mot kjøkkenet.
Kjøkken
Kjøkkenet har montert U-formet kjøkkeninnredning fra Kvalsvik med høyskap, benkeskap og overskap. Benkeplate i laminat med nedfelt stålservant, og det er montert fullintegrert kjøleskap, oppvaskmaskin, samt integrert komfyr, keramisk platetopp og ventilator.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet har en flislagt gulvoverflate med gulvvarme, og fliskledde vegger. Av utstyr er det montert downlights i himling, baderomsinnredning med helstøpt servantplate, toalett og dusjnisje i glass. Leiligheten har også et eget, separat vaskerom med gulvoverflate av vinyl med gulvvarme, og vegger med våtromstapeter. Her er det montert en 200l vvbereder, opplegg for vaskemaskin, skyllekum, rørskap og sluk.
Soverom
Boligen har to soverom med tilbaketrukken beliggenhet mot prestegarden. Hovedsoverommet har montert en romslig skyvedørsgarderobe i nisje med speildører, og begge soverom har fransk balkong.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i 3. etasje av Strandgården, midt i Stranda sentrum. Fra boligen har man kort gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og barneskole, samt en kort kjøretur unna barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Stranda sentrum har et godt servicetilbud med blant annet dagligvare, kaféer, butikker, frisør, og vinmonopol. Kort vei til Stranda Kulturhus med et rikt kulturtilbud, idrettsanlegg på Mona. Strandafjellet Skisenter er bare en 15 minutters kjøretur fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av kombinasjonsbygg med næring og boenheter.

Tomt

Areal: 1 022 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Ja / Nei

Felleskostnader

758 pr. mnd. (felles byggforsikring, heis, regnskap, revisjon, diverse driftskostnader, renter felleslån, oppsparing til vedlikehold

Sameie

Seksjonssameiet Strandgården, org.nr. 987 870 192, består av 21 seksjoner - fordelt over 5 etasjer. Bygget er et kombinasjonsbygg av forretninger/kontor/boliger, med 5 næringsseksjoner.
Styreleder i sameiet er Arve Mogstad, og forretningsfører er Økonsult AS.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Det er dugandsplikt i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder og forretningsfører opplyser at det ikke er planlagt/vedtatt/foreslått noen større arbeider som vil medføre økning i felleskostnader eller økning i fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

3 636

Rentekostnader fellesgjeld

Kr 8800 for 2019. Årlig rentesats er oppgitt å være 4,15% per 30.03.20.

Avdrag fellesgjeld

Det betales ikke faste avdrag, men innbetalt etter disponibel likviditet i sameiet. I 2019 ble det innbetalt kr 94.000,-, og i 2018 kr 237.000,-.

Andel formue

4 662

Forsikring

SP1 Skadeforsikring Polisenummer: 15816-82320
Bygningsmassen er forsikret via sameiet, og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 51.468,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 66.500,- i overskudd.
Regnskap og budsjett ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2003

Antall soverom

2

Byggeår

2003

Byggemåte

Bygget er oppført i mur-/betongkonstruksjon med utvendig puss og fasadeplater. Fasadeplater skiftet 2017 iflg. tidligere opplysninger.
Drenering til offentlig nett.
Etasjeskillere av betong, og skille mellom seskjoner med stenderverk av stål, isolasjon, kledd med dobbel gips på begge sider.
Vinduer med 2-lags isolerglass og stålrammer.
Tak som flatt tak, tekket med duk.
Elektrisk anlegg med automatsikringer.
Vannrør som rør-i-rør, avløpsrør i plast.
Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner og varmeelement.
Beskrivelsen er hentet fra tilstandsrapporten, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble under forbereding av salgsoppdraget avdekket at det ikke foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for leilighetene i bygget. Dette medfører at leilighetene i praksis ikke er lov til å benyttes til varig opphold/bolig. Det er usikkerheter rundt hva som skjedde ifb. med innsending av nødvendige dokument og utsteding av MB/FA i sin tid. Kommunen har nå i senere tid oppgitt at de ikke kommer til å få konsekvenser for beboerne i bygget, og det jobbes med å fremskaffe nødvendige dokumenter. Hverken megler eller selger stiller noen garanti for at saken løser seg.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
(Bruksarealet/Bruttoareal er også inkludert boden i parkeringskjelleren)
3.Etasje: P-rom: 84 m², BRA: 87 m², BTA: 91 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og gulvvarme i bad/wc og vaskerom.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Det presiseres at megler ikke har byggteknisk kompetanse, og feil kan derfor forekomme. Megler har kun brukt takstdokumentet som bakgrunnsinformasjon for å utføre en enkel energiattest, og hverken selger eller megler tar ansvar for eventuelle feil.

Energiforbruk

Energiforbruket er ikke opplyst av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 113 pr. år (inkluderer vann, avløp og eiendomsskatt)

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 7 533,- / år
(inkluderer vann og avløp for seksjon)
Eiendomsskatt kr 3 580,- / år
Felleskostnader kr 758,-/ mnd
(inkluderer felles byggforsikring, renovasjon, heis, renter fellesgjeld, regnskap, revisjon, oppsparing til vedlikehold, div. driftskostnader)
Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 465 406,- pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 675 460,- pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Porttelefon
Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
Fiber (i bygget)
Seriekoblet brannvarlsersystem (sameiet)
Heis (sameiet)
Skyvedørsgarderober
Franske balkonger

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor iflg. reguleringsplan for Stranda Sentrum, datert 10.03.2011.
Tilhørende føresegner datert 10.03.2011 (med mindre reguleringsendring 26.02.2017). Det kan nevnes at eiendommen ligger i aktsomhetsområdet/fareområde for flodbølge. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

19.10.1953 102883   Bestemmelse om vannrett  
                                       Overført fra: 1525-52/159
                                       Gjelder denne registerenheten med flere
 
11.12.2003 17615   Seksjonering  
                                    Opprettet seksjoner:
                                    Snr: 15
                                    Formål: Bolig
                                    Sameiebrøk: 30/1000

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Stranda Energi opplyser at det elektriske anlegget ble sist godkjent 11.02.2010.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.