Storgjerde

Nyere enebolig med god standard og dobbelgarasje

Sætrevegen 23 , 6200 Stranda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Hellevik
Lars Hellevik Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 202 m²
Tomt 1 020 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2002
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 295
Energimerking D
FINN.no 185743436
Sist endret 06.08.2020 17:57
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 396 320

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 396 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Stranda kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Innhold

1. Etasje: Entrè, hall/trapperom, garderoberom/teknisk/bod, vaskerom, bad/wc, stue/Kjøkken
2. Etasje: Trapperom/gang/loftsstue, bad/wc, 3 soverom, garderoberom
Boligen har også en romslig, delvis overbygd veranda, kryploft og raftekott.

Standard

Inngangsparti/entrè
Boligen har et overbygd inngangsparti med flislagt dekke like ved garasjen, på boligens østside. Romslig entrè, oppusset i 2015, med praktisk klikkvinylflis på gulv, og av utstyr er det montert gulvvarme, skyvedørsgarderobe, downlights, samt kodelås fra 2019 på ytterdør. Her er det også skyvedør til et garderoberom/teknisk rom hvor det er montert garderobeinnredning og sentralstøvsuger.
Stue
Stue og kjøkken ligger i en åpen, L-formet løsning og har gode møbleringsmuligheter både for sofakrok og spisegruppe. Det er montert ny vedovn i 2018, samt sentralstøvsugeruttak, downlights og utgang til terrasse. Terrassen er delvis overbygd, har gode solforhold, og flott utsikt mot Storfjorden. Her ble det også lagt nytt dekke og montert glassrekkverk i 2015.
Boligen har også loftsstue ved arken som var påbygd i 2012.
Kjøkken
På kjøkkenet er det montert en L-formet Norema innrednig med profilerte fronter fra 2008. Av utstyr er det downlights, integrert komfyr med platetopp, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap fra 2018.
Bad/Wc/Vaskerom
Badet i hovedetasjen har flislagt gulv med gulvvarme, og fliskledde vegger. Her er det montert downlights, hjørnebadekar, veggholdt toalett, samt ny baderomsinnredning i 2019.
Etasjen har et separat vaskerom med flislagt gulv og gulvvarme, hvor det er montert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, sikringsskap, vvbereder, rørskap, sluk, skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Rommet har også en praktisk bi-inngang fra hagen.
I loftsetasjen er det også et helfliset bad med gulvvarme, hvor det er montert toalett, dusjnisje, samt servantinnredning fra 2019.
Soverom
Boligen har totalt tre soverom, der samtlige er beliggende i loftsetasjen. Hovedsoverommet er svært romslig med delvis åpen løsning til kontor, samt en walk-in-garderobe med innredning. Etasjen har også raftekott og oppgang til kryploft.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et etablert og barnevennlig byggefelt i Storgjerdet. Området er rolig, og boligen er beliggende som ett av de siste husene i enden av en blindvei, uten gjennomgangstrafikk. Fra eiendommen er det gangavstand til dagligvarebutikk, frisør og idrettsbane på Mona, samt barnehager, ungdomsskole og videregående skole. Til Ringstad barneskole og Stranda sentrum med alle sentrumsfasiliteter er det i underkant av 3 km. Området ligger forøvrig i kort avstand til flotte turområder som eksempelvis Ystehøla, Ødegårdsnakken og Meraftahornet.

Tomt

Areal: 1 020 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har frittstående dobbelgarasje på 36m² fra 2005. Garasjen har også tillaget lagringshems på 26m².
Ellers gode parkeringsforhold i oppkjørsel og på asfaltert biloppstillingsplass ved boligen.

Forsikring

Gjensidige Gjensidige Polisenummer: 41043954

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2002

Antall soverom

3

Byggeår

2002

Byggemåte

Boligen støpt ringmur i betong. Grunnforhold med morenegrunn.
Drenering fra byggeår med ukjent kvalitet og utføring, drenering til offentlig nett.
Yttervegger av bindingsverk, konstruert med innvendige plater, diffusjonstetting, isolasjon, stenderverk, vindsperre og utvendig bordkledning. Vinduer av 2-lags isolerglass med trerammer.
Tak med sperrekonstruksjon av tre. Tekket med betongtakstein.
Pipe av lecastein.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning
Vannrør som rør-i-rør av plast. Kobberrør til fordelerskap. Avløpsrør som plast.
Elektrisk anlegg med automatsikringer. Fiber.
Beskrivelsen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, som i sin helhet bør leses.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest datert 22.04.2002. Angående tilbygg og garasje, se pkt. "Diverse"

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 202 kvm
1. Etasje: P-rom: 87m², BRA: 92m², BTA: 110m²
2. Etasje: P-rom: 67m², BRA: 72m², BTA:   92m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel, men kan i sin helhet fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via eventuelle panelovner, samt gulvvarme i entrè, vaskerom og begge bad.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Vedovn på stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har på vegne av selger energimerket boligen. Megler har ikke byggteknisk kompetanse, og har kun brukt takstrapporten som grunnlag for å utarbeide en enkel attest. Feil kan derfor forekomme. Hverken megler eller selger tar ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Selger har opplyst et gjennomsnittlig energiforbruk til ca. 1650kwh/mnd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 15 862,- / år.
(inkluderer vann, avløp, feiing og renovasjon)
Eiendomsskatt kr 3 829,- / år.
I tillegg må det påregnes utgifter til strøm og forsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr.520 270,- pr. 2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 872 973,- pr. 2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til "Planlagde boliger", samt et mindre areal i sørlige del ved veien som er regulert til "tomteareal som ikkje kan bebyggast, burtsett fra viste garasjer", datert 06.09.1968. Tilhørende føresegner, som ikke er datert. Det foreligger også en endring i føresegnene fra (ikke datert) 1990, se eget dokument.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

15.04.1983 102611   Registrering av grunn  
                                       Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1525 Gnr:52 Bnr:9

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hellevik@aursnespartners.no eller SMS: 90 18 63 94 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Digital Markedspakke (Kr.2 265) Fotografering/video (Kr.5 000) Markedspakke (Kr.28 900) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 3 300 000,-) (Kr.115 500) Oppgjørshonorar (Kr.5 800) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tinglysingsgebyr elektronisk (Kr.897) Totalt kr. (Kr.158 947)

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente. Det er kun mottatt fasade- og plantegninger etter tilbygg i 2012, og ikke orginale tegninger fra kommunen. Det ble også forespurt om det skulle foreligge ferdigattest, eller om dette var reknet som et tiltak untatt søknadsplikten, men pt. er henvendelsene ikke besvart.
Tilbygget er forøvrig registrert i matrikkelen.
Feier opplyser at sist feiing ble utført 26.05.2020, og siste tilsyn utført 20.11.2017. Da ble det registrert følgende avvik: "Det mangler 2 trinn høyt oppe på taket"
Det elektriske anlegget ble sist godkjent 01.07.2002, i følge Stranda Energi.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.