Skrim

Flott, nyere hytte med attraktiv beliggenhet i Middagslia - selveiertomt

Skrim - Middagslia , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 1 279 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 174
FINN.no 171705394
Sist endret 05.05.2020 08:29
Prisantydning 2 980 000
Totalpris 3 010 367

Beregnet totalkostnad

2 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 375,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 655 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 30 367,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 010 367,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Kongsbergs kommunes hjemmeside: www.kongsberg.kommune.no/innhold/teknisk-og-eiendom/ny-kart-og-eiendom/eiendomsskatt/[heading-h3-4

Beskrivelse

Velkommen til Middagslia - Et idyllisk hyttefelt nord for Omholtsetra på Skrim!
Hytta har alt på ett plan samt overbygget hems. Inngang til hytta fra takoverbygget inngangsparti videre til romslig stue og kjøkken, 2 soverom, bad og badstue. Fra gangen er det også trapp opp til hems. Ute er det en stor terrasse som går rundt hytta.
Hytta ligger fint til i et attraktivt hytteområde i Middagslia på Skrim. Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og flotte turmuligheter sommer og vinter. Her kan du nyte et fristed i naturskjønne omgivelser. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.

Innhold

Hytta har alt på ett plan i tillegg til hems. Inngang til hytta fra takoverbygget inngangsparti videre til romslig stue og kjøkken, 2 soverom, bad og badstue. Fra gangen er det også trapp opp til hemsen på ca. 30 kvm. Ute er det en stor terrasse som går rundt hytta.

Standard

Nyere oppført hytte fra 2013 som holder en normalt god hyttestandard.
Stue og kjøkken
Hytta har stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til møblering av spisebord og sofagruppe. Kjøkkeninnredning med hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, platetopp og komfyr. God plass i skuffer og høyskap på kjøkkenet.
Stua fremstår lys og luftig med ekstra takhøyde og mye naturlig lys fra vindusflatene. Det er montert flott peisovn i stua for kjølige dager. Fra stua er det utgang til delvis takoverbygget terrasse mot vest. Terrassen går rundt store deler av hytta så her kan man flytte seg etter solen.
Innvendige overflater i stua består av flott eikeparkett på gulv og trepanel på vegg og i himling. På kjøkkengulvet er det fliser med varmekabler.
Soverom
Det er 2 gode soverom i 1. etasje hvor begge har utgang til terrassen. I tillegg er det hems på hytta med flere sengeplasser, eller som en ekstra stue.
Bad
Stilig bad med vegghengt toalett, servant, dusjkabinett og inngang til badstue. Badet har fliser på gulv og trepanel og noe flis på vegg.
Overflater
Hyttas innvendige overflater består av eikeparkett og flis på gulv, trepanel på vegger og i himling.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2. Dette skyldes hovedsakelig at noe av arbeidene bærer preg av ufagmessig utførelse.
For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se tilstandsrapporten fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til i et attraktivt hytteområde i Middagslia på Skrim i Kongsberg kommune. Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og flotte turmuligheter sommer og vinter. Her kan du nyte et fristed i naturskjønne omgivelser.
Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert. Turløypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Med mer enn 60 km oppkjørte skiløyper er det bare å pakke sekken og spenne på seg skia! For deg som er interessert i slalåm- eller snowboardkjøring ligger Kongsberg Skisenter ca. 30 minutter unna med bil.
Sommerstid er det flere flotte bademuligheter i området samt fiskemuligheter. Turistforeningen har merket stier både i nærområdene til hyttene og mot Skrimfjella, Støle og Vindoren. Her er det mye sopp og bær å finne. Legg turen til blant annet Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.
På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim og hva området byr på.

Tomt

Areal: 1 279 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2013

Antall soverom

2

Byggeår

2013

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/ Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Hytta er i all hovedsak fundamentert direkte på løsmasser av komprimert grus med isolerte ringmurselementer og støpt betongplate mot grunn.
Yttervegger av tradisjonelt stenderverk med 15cm isolasjon og utvendig stående tømmermannspanel. Hytta har post- og fastkarmvinduer med isolerglass og utvendige, løse sprosser. To stk tofløyede terrassedører på soverom er utvendige aluminiumsbeslått og framstår i god stand.
Tak er tekket med shingelpapp i opprinnelig stand fra byggeår. Snøfangere er ikke montert. Shingelpappen er ikke fagmessig eller korrekt montert mot vindskier og veggpanel på høyereliggende del av hytta. Korrekt utførelse anbefales utført.
Rundt hytta er det oppført romslig terrasseplatting med gulvdekke av rillefresede bord.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på hytta. Godkjente bygningstegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, gang, dusjbad med siderom, to soverom og entrè.
2. etasje består av en hems på 30 kvm. Denne er ikke målbar grunnet lav takhøyde og er ikke medtatt i arealberegningen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Kongsberg kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet med panelovner og varmekabler samt vedfyring i ovn.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Løpende kostnader

Serviceavgift betales for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei med kr. 2 000,- pr. år til Skrim Hytteservice.
Veiavgift sommer/vinter inkludert brøyting kr. 4 300,- pr. år.
Privat helårs vann og avløp tilknyttet Skrim Vann og Avløpsselskap AS med årlig avgift kr. 5 188,-.
Frivillig løypeavgift kr. 500,- pr. år.
Frivillig medlemskap i Skrim Hytteeierforeningen kr. 350,- pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 190 300 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og delareal (11 kvm.) til privat vei, i reguleringsplan Omholtfjell, ikraft 11.03.2009. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2013-2025, ikraft 12.11.2014. Reguleringsbestemmelser, reguleringskart og kommunekart følger vedlagt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2002/6480-1/26  Fredningsvedtak
28.11.2002  FORSKRIFT OM VERNEPLAN FOR SKRIM
VERN AV SKRIMFJELLA LANDSKAPSVERNOMRÅDE
IFLG. KONGELIG RESOLUSJON AV 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/8226-5/200  Fredningsvedtak  
07.01.2009  Forskrift om verneplan for skog
Skrim og Sauheradfjella naturreservat iflg. kongelig resolusjon av 19.12.2008
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi av fredningsvedtaket kan fås av megler etter forespørsel.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Privat helårs vann og avløp som driftes av Skrim vann- og avløpsselskap.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det som er i hytten på visning følger med.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 40 000,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.