solgt

Stavern / Ohlselia , Ohlselia 13

Type Enebolig
Primærrom 186m²
Bruksareal 212m²
Bruttoareal 235m²
Tomt 847m²
07/04/2020 10:10
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1987
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 918
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 6 950 000,-
Totalpris 7 128 992,-
Ligningsverdi 930 871,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 165 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 178 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 128 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ohlselia 13!

Familiebolig på en av Staverns beste utsiktstomter - Panoramautsikt fra Larvik til Minnehallen - en sjelden mulighet.

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern. Fra boligen er det gangavstand til skole, matbutikk og Stavern sentrum med koselige smågater med butikker og restauranter. Nærområdet byr på flotte skjærgårder, fine turområder og flere fine badestrender.

Boligen ble bygget i 1987 og inneholder tre soverom, to flislagte bad, loftstue, stue og spisestue, kjøkken med grovkjøkken og kjølerom. Fra stue er det utgang til terrasse og hage. Rundt huset finner du flere usjenerte uteplasser i vakre omgivelser. Garasje i tilknytting til boligen.

De fleste overflater er fra byggeår - noe oppgradering bør påregnes.

Innhold

1. etasje:
Vindfang, gang, to soverom, flislagt bad med vaskeromsnisje, bod.

2. etasje:
Stue, spisestue, kjøkken, grovkjøkken og kjølerom, flislagt bad.

3. etasje:
Loftstue, soverom.

Standard

Innholdsrik enebolig over totalt tre boligplan beliggende på særlig attraktiv utsiktstomt i overkant av Stavern sentrum.

Eiendommen har gode solforhold og flott utsikt retning sjøen. I denne tekniske rapporten gis kvaliteter knyttet til sol og utsikt begrenset ytterligere oppmerksomhet.

Boligen ble oppført i 1987 og bærer i all hovedsak overflater og konstruksjoner fra byggeår - forventede levetid er utgått og generell eldre utløser oppgraderingsbehov.

Kjøkken
Boligen har romslig kjøkken med flott utsikt mot sjøen. Godt med benkeplass og plass til spisebord. Kjøkkeninnredning fra Huseby i solid stand, med heltrefronter av eik fra byggeår. Integrert oppvaskmaskin samt nyere integrert platetopp og stekeovn. Det gjøres oppmerksom på at kjøleskap integrert i kjøkken trolig er defekt.

Fra kjøkkenet er det adkomst til praktisk grovkjøkken med utslagsvask, og videre adkomst til kjølerom.

Bad
Boligen har to bad - begge i opprinnelig stand fra byggeår og begge med flislagte overflater. Det er i begge bad registrert avvik som i kombinasjon med alder tilsier renoveringsbehov.

Badet i 1. etasje er romslig, med dusjhjørne, badekar og toalett. Servant med innredning, høyskap og god lagringsplass. Praktisk nisje med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Badet i 2. etasje har dusjhjørne, enkel servant og toalett.

VVS/Teknisk
- Kommunalt vann- og avløpsanlegg.
- El-anlegg fra byggeår, automatsikringer.
- Sentralstøvsuger.
- Varmtvannsbereder fra byggeår.

Overflater
De innvendige overflater består eksempelvis av laminat og vinylbelegg på gulv, samt plater og panel på vegger og i himlinger. Boligen besitter normalt grei innvendig standard. Normalt godt holdt, men så godt som samtlige overflater er eldre med dertil naturlig oppussingsbehov.

Oppsummering fra tilstandsrapport
Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
KJØLEROM: Luftlekkasjer gir noe kondensering med svertesopp som resultat
VVS: Brorparten av forventet levetid for rørledninger og varmtvannstank er medgått
BAD 2.ETG: Utgått forventet levetid, samt øvrige avvik som tilsier behov for oppussing
PIPE OG ILDSTED: Alder utløser TG:2, tross god opplevd stand
BALKONG: Svak innfesting av balkong til vegg på sørfasade har gitt sig i konstruksjonen
TAKTEKKE: Brorparten av forventet levetid er medgått, dette gir TG:2
VINDUER OG DØRER: Vinduer og terrassedørers forventede levetid er utgått
FASADER OG KLEDNING: Generell elde og slitasje
DRENERING: Bygget har begrenset omfang av drenering, men den som finnes har utgått forventet levetid

Følgende rapportpunkter er gitt TG:3
BAD 1.ETG: Sprekkdannelser i fliser i rommets våtsone. Påregn oppussing
VINDUER OG DØRER: Råteskade i garasjeport
FASADER OG KLEDNING: Råteskader i flere borganger som ligger ned mot vindusbeslag.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært område i Ohlselia i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 847 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med bedd, trær og busker. Flere usjenerte uteplasser rundt huset. Gårdsplassen har asfalt og belegningsstein.

Garasje / Parkering

I tilknytting til boligen finnes garasje med plass til en bil. Ellers parkering på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1987

Antall soverom

3

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av hovedsakelig fast fjell og steinmasser med murer av pussede lettklinkeblokker. Under takstmannens befaring var det nedbør som medførte noe avrenning av overflatevann langs fjell. Deler av dette vannet vil renne mot og påvirke grunnmuren til en viss grad. Det registreres ikke et større fuktproblem innvendig, men det bør skapes god ventilering av lukkede rom i byggets 1.etg .

Yttervegger av stenderverk med 10-15cm isolasjon og utvendig kledning av type stående tømmermannspanel. Jevnt over grei stand, men flere partier med råteskader som utløser utskiftningsbehov.

Brorparten av boligens vinduer, terrassedører og takvinduer er fra byggeår med utgått forventet levetid. Ett nytt vindu i loftstue. Stedvis en del utvendig slitasje for vinduer og dører.

Tak tekket med betongtakstein i opprinnelig stand fra byggeår. Ingen kjente lekkasjer, men brorparten av forventet levetid er medgått.

To stk balkonger på henholdsvis sør- og nordsiden av huset. Mot sør finnes gode solforhold og utsikt mot sjøen. Del av rekkverks innfesting på østvendt side er løst fra vegg - bør festes med skruer, ikke spiker. Behov for generelt overflatevedlikehold. Stor terrasseplatting på mark utenfor byggets hovedetasje. Naturlig værslitasje er registrert, men jevnt over god brukstilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven.

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, dette vil ikke la seg fremskaffe på grunn av boligens alder.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 212 kvm, Bruttoareal: 235 kvm

1 . etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 66 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, baderom og 2x soverom
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og 1x bod

2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, dusjbad, samt grovkjøkken og kjølerom

3. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue/mesanin, samt 1x soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er følgende oppvarmingsmetoder:
- Vedovn/peis
- Panelovner
- Varmekabler

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 930 871 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 351 134 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Ohlselia.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Mesteparten av eiendommen er regulert til offentlig friområde, del av eiendommen mot veien er regulert til bolig - se reguleringskart vedlagt salgsoppgaven.

I kommunedelplan for Stavern by er eiendommen hovedsakelig avsatt til boligbebyggelse nåværende, og inngår i hensynssonene H710_2 Båndlegging for regulering, H570_2 Bevaring kulturmiljø og H540_1 Hensyn grønnstruktur.

En mindre del av eiendommen er avsatt til grønnstruktur og en annen mindre del omfattes av bestemmelsessone VAR_1 Fysisk utforming av anlegg.

Utdrag fra kommunedelplanen samt reguleringsbestemmelser og karter følger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad

Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke funnet tinglyste rettigheter eller heftelser som vil følge eiendommen ved salg.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Integrerte hvitevarer følger med i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å påføre ønsket dato for overtagelse i budskjema.
Ved overtagelse leveres boligen uten ytterligere ren- og ryddiggjøring - slik den fremstår på visning.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% provisjon beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt 9.900,- for tilrettelegging, 3.125,- for oppgjør, 518,- for sjekk av grunnbok og 2.800,- for inneståelse til kjøpers bank. For visninger er det avtalt 1 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Kristin Sundling

959 20 952

kristin@leinaes.no

VERDIVURDERING
Marius Strøm Grønn
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Marius Strøm Grønn

454 04 009

marius@leinaes.no

VERDIVURDERING