solgt

Bisjord , Bisjordlia 11

Type Enebolig
Primærrom 181m²
Bruksareal 209m²
Bruttoareal 228m²
Tomt 781m²
07/04/2020 13:57
Oppholdsrom
Soverom 5
Byggeår 1987
Gårdsnummer 1018
Bruksnummer 11
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 4 090 000,-
Totalpris 4 207 492,-
Ligningsverdi 1 039 037,-

Beregnet totalkostnad

4 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 117 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 207 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bisjordlia 11 er en solid og pen enebolig med nyoppusset utleiehybel i deler av sokkeletasjen. Boligen går over to plan og har lettstelt hage og solrike uteplasser på flere sider av huset. Godt med parkeringsmuligheter i garasje og carport eller i innkjørselen.

Boligen er oppusset og påkostet over tid og fremstår som en innholdsrik og tiltalende bolig hvor man kan flytte rett inn. God planløsning over to plan som inneholder entre, gang/stue, 2 soverom, romslig bad og bod. Sokkeletasjen er også innredet med en hybel med egen inngang. Hybelen har gang, kjøkken, stue, soverom og bad.

I boligens 2. etasje er det romslig stue og kjøkken, samt soveromsgang med 2 soverom, bad og vaskerom. Utgang til solrike uteplasser fra kjøkkenet og stua, samt hovedsoverommet.

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde med flere lekeplasser og akebakke på feltet. Mange flotte turstier i området. Det er også nærhet til flere barnehager og skoler, samt butikker.

Innhold

I boligens sokkeletasje er det entre, gang/?stue, 2 soverom, romslig bad og bod. Deler av sokkeletasjen er innredet til hybel med egen inngang, stue, kjøkken, bad og 1 soverom. Det er også innvendig adkomst mellom hoveddel og hybel.

I 2. etasje er det romslig stue og kjøkken, 2 soverom, bad og vaskerom, samt entré.

Garasje og carport, samt frittstående utebod på eiendommen.

Standard

Eneboligen ble opprinnelig bygd i 1987, tilbygd i 1998 og vesentlig renovert i 2008. I 2018 ble deler av boligen malt i tidsriktige farger, samt at hybelen ble pusset opp i 2019. Boligen fremstår som lys og luftig med mye lys og stilrene innredninger og moderne farger.

Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a:
2019 - Pusset opp kjøkken i "hybeldel"
2019 - Renovert bad i "hybeldel"
2019 - Pusset opp noen innvendige overflater i "hybeldel"
2019 - Montert ny innerdør mellom enheter i sokkel etg.
2018 - Lagt nytt gulv i stue, entre og soverom i leilighet
2017-2018 - Pusset opp en del innvendige overflater
2016 - Ny vv-tank
2015 - Renovert bad i 2 etg.
2014 - Nytt el-skap
2012 - Ny luft-luft varmepumpe
2010 - Delvis ny drensledning på tomt
2008 - Renovert bad i sokkel etg.
2008 - Delvis pusset opp vaskerom
2008 - Pusset opp og montert ny kjøkkeninnredning i boligdel
2004-2009 - Montert en del nye vinduer og dører
2003 - Bygget ny carport
1998 - Bygget tilbygg
Innvendig trapp er av nyere dato, alder er ukjent.

Entré
Boligen har to overbygde inngangsparti - en i hver etasje. Hybelen har egen inngang i sokkeletasjen på husets vestside.

Kjøkken
Boligen har en pent og velutstyrt JKE kjøkkeninnredning som ligger i åpen løsning mot stuen. Lys og pen innredning som har rikelig med lagringsplass i skuffer og i skap til taket. Innredningen har integrerte hvitevarer og nisje for side-by-side kjøleskap. Dette medfølger i kjøpet. Fra kjøkkenet er det utgang til stor terrasse på husets bakside, samt mindre balkong på husets fremside - her får du fin morgensol. God plass til stor spisestue.

Stue
Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter i forskjellige soner. Stua er innredet med fin TV-krok, god plass for spisebord og muligheter for ytterligere en sittegruppe ved vinduene. Rommet er i senere år overflateoppusset og malt i moderne farger. Store vinduer i flere himmelretninger sørger for fine lysforhold og en Wiking peisovn bidrar med varme og stemningsfulle stunder.

Fra stua er det utgang til to uteplasser. Det er også plass for sofa og tv-møblement i hallen i første etasje, noe som er perfekt for barnefamilier som ønsker ekstra plass.

Bad og vaskerom
Boligen inneholder tre bad og et separat vaskerom, hvor det ene badet tilhører hybelen. Det ene badet som tilhører hovedboligen ligger i andre etasje og ble nybygd av fagpersoner i 2015. Rommet har pene fliser på gulv og vegger, samt panel i himling og varme i gulvet. Videre er stilren servantinnredning og speil fra Foss Bad. Av installasjoner finnes veggmontert toalett og dusj bak en vegg med frostet glass.

I 2. etasje er det også praktisk vaskerom med vaskekum og opplegg for vaskemaskin.

Badet i 1. etasje er fra 2008 og er innredet med lyse fliser på vegger og mørke, rektangulære fliser på gulv, med unntak av i dusjnisjen hvor det er sjøstein. Videre er det utstyrt med både downlights i himling og gulvvarme. Servant i innredning og speil med belysning over. Videre er det vegghengt toalett og massasjebadekar av merket Hurricane.

Det tredje badet er i hybelen og ble oppusset i 2019. Badet inneholder toalett, opplegg til vaskemaskin, servant i innredning og dusjkabibett.

Soverom
Eneboligen har fire soverom i hoveddelen, i tillegg til et i hybelen. Soverommet i hybelen har lite areal ihht. areal for soverom som er ca. 6,3 m2. Rommet er ikke godkjent som soverom, men beskrives som det i salgsoppgaven.

I hoveddelen ligger to av soverommene i første etasje og to ligger i andre etasje. Hovedsoverom i 2. etasje med romslig garderobe og utgang til terrasse.

For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven. I forbindelse med en reklamasjonssak med forrige eier ble det utarbeidet en rapport av Rolf Hageland. Denne rapporten er fremlagt takstmann.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt og landlig boligområde på Bisjord i Larvik kommune, ca. 3 km fra indre havn og Larvik sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Fra eiendommen er det gangavstand til flotte turstier innover i Valbyskogen, noe som gir god rekreasjon. Larvik har et rikt utvalg av gode badeplasser, og fra eiendommen er det kort kjørevei til Gon med populære Gonsbukta badeplass som byr på flott sandstrand, samt friområde med glattskurte svaberg og stupebrett.

Det er også kort vei til Rekkevik, samt Hvittensand som ligger i vakre omgivelser med mulighet for gode turopplevelser. Her kommer Lågen inn og skaper sterke strømmer i vannet. Stranden anses som en av Vestfolds beste kite-strender.

I tillegg til flotte badeplasser i fjorden og Farris har Larvik Norges største bøkeskog med et areal på ca. 300 mål. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon sommer som vinter. I Larvik finner du også Farris Bad - Nordens mest innholdsrike spaavdeling. Golf kan spilles i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Tomt

Eiet tomt på 781 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, steinlagt gårdsplass og fine uteplasser.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og carport, samt i innkjørselene.

Barnehage / skole i området

Bisjord FUS barnehage og Valby barnehage ligger i gangavstand fra eiendommen. Kort vei også til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1987

Antall soverom

5

Byggeår

1987

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen, datert 10.09.1987. Bygningstegniner fra 1986 og 1994 medfølger i salgsoppgaven. Hybel i sokkeletasjen med egen inngang.

Det foreligger ikke dokumentasjon på at det ene soverommet i 2. etasje, samt bad i 2. etasje er omsøkt fra bod til hhv. soverom og bad. Inngangspartiet i 2. etg. og deler av gang/bad er ikke byggesøkt. Soverom i hybelen er ikke omsøkt fra bod til soverom og tilfredsstiller ikke kravene til soverom mtp. størrelse. Det er gjort noen endringer i planløsninger i begge etasjer fra opprinnelige bygningstegninger uten at dette er omsøkt hos kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 228 kvm

1. etasje (hybel):
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, soverom, stue, kjøkken, bad
Soverommet har lite areal ihht. ønsket areal for soverom som er ca. 6,3 m2. Rommet er ikke godkjent som soverom, men beskrives som det i rapport fra takstmann og i salgsoppgaven forøvrig.

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang/hall, 2 x soverom, bad

2. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, bad, 2 x soverom, vaskerom, kjøkken/spisestue, stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hybel i sokkeletasjen med egen inngang. Hybelen er ikke byggesøkt som en egen boenhet, men kan lovlig leies ut da det er innvendig adkomst mellom hoveddel og hybelen.

Oppvarming

Vedovn i stue og luft-luft varmepumpe, ellers elektrisk oppvarming. Varmekabler i følgende rom: 2. etg: Entre/gang og bad. Sokkel etg.: Hele sokkel etg. (unntatt i bod og i hybelen).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 493 pr. år

Det betales avgift for vann, avløp, renovasjon, samt feie- og tilsynsgebyr. Det betales for 2 boenheter da hybelen tidligere har vært utleid.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i Bisjord velforening. Det betales også TV/internett via Larvik Digicom.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 039 037 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 324 918 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg Tjøllingveien mot Tjølling og ta til venstre inn Hegdalveien. Ta første vei til høyre og hold høyre inn Bisjordlia opp bakken. Boligen ligger på venstre side. Det blir skiltet ved fellesvisning.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i område-/reguleringsplan for Bisjordkollen, vedtatt 02.10.1985. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel, vedtatt 16.09.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Fredningsvedtak (gjelder hovedbygningen som tomten er utskilt fra i 1986), tgl. 18.04.1922
Bestemmelse om adkomstrett (vedr. ledninger/kabler som krysser d.e.), tgl. 11.11.1986

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Eiendomsmegler / Partner
Cecilie Moe

932 43 767

cecilie@leinaes.no

VERDIVURDERING
Knut Leinæs
Advokat, Megler, Partner
Knut Leinæs

920 53 533

knut@leinaes.no

VERDIVURDERING