solgt

Brunlanes , Berviveien 197

Type Enebolig
Primærrom 419m²
Bruksareal 688m²
Bruttoareal 762m²
Tomt 4 808m²
02/04/2020 14:34
Oppholdsrom
Soverom
Byggeår 1870
Gårdsnummer 4134
Bruksnummer 16
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 13 800 000,-
Totalpris 14 109 622,-
Ligningsverdi 736 011,-

Beregnet totalkostnad

13 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 293 750,- (Dokumentavgift) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 309 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 109 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

688 / 419 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Tomt

Areal: 4 808 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor tomt på nærmere 5 mål. Tomten ligger idyllisk til i landlige omgivelser og består av et flott gårdstun med flere bygninger. Tomten er pent opparbeidet med frodig plen, busker, trær, blomsterbed og vakker hestehage. Det er også flere fine og solrike uteplasser på eiendommen.

Beskrivelse

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Berviveien 197!

Velkommen til denne fantastiske eiendommen i Brunlanes. Berviveien 197 er en eiendom av de sjeldne. Her har du alt du måtte drømme om med et påkostet gårdstun bestående av Hovedhus, "Bryggerhus", "Smia" og "Fjøset". Alle bygningene er restaurert og innredet til ulike formål. Med vakker, landlig beliggenhet i et område som sies å ha flest soldager i året ligger forutsetningene til rette for god trivsel. Kanskje dette er ditt eget Toscana?

Dette er en eiendom med utrolig mange spennende muligheter. Her kan du både bo og arbeide. Selger har benyttet eiendommen til kurs, seminarer, selskapslokale og galleri. Mulighetene er mange. Skulle du ønske å bare bo på dette vakre stedet så egner denne eiendommen seg meget godt som f.eks. generasjonseiendom.

Eiendommen ligger idyllisk og usjenert til i rolige og naturskjønne omgivelser. Her bor du tett på de flotte "hytteparadisene" og strendene i Stavern og Brunlanes. Her har du nærhet til sjøen, Kyststien og likevel sentral beliggenhet i forhold til Larvik. Sommerperler som Helgeroa, Nevlunghavn og Stavern ligger ikke langt unna. Flotte turområder finnes rett utenfor døren. Ta gjerne turen bort til Hallevannet for et deilig bad eller en hyggelig kano-tur. Her har du også mulighet til å bo tett innpå det flotte dyre- og fuglelivet i området.

Dette er en eiendom som er praktfull året rundt. Høsten er koselig med åkrer fulle av mais og løvet som skifter farge. Vinterstid blir det vakkert på gårdstunet med hvit, glitrende snø og deilig fyr i peisen inne. Dette er tiden for å ta på seg skiene og gå i noen av de flotte lysløypene i nærområder. Våren er tiden der snøen smelter og naturen blir deilig grønn igjen. Sett deg ned på uteplassen og nyt synet av fuglene som trekker tilbake igjen. Ta gjerne med deg en kaffekopp mens du rusler bortover til skogen ved "Smia" hvor det blomstrer hvitt på bakken av hvitveis. Sommerstid er tiden for å nyte livet utendørs. La barna leke på den frodige plenen mens du lener deg tilbake i sola med en god bok. Eller inviter venner og kjente på hyggelige hagefester og lune kvelder foran bålpanna.

Eiendommen består av hovedhuset og tre stk. sidebygg. Alle byggene er det lagt betydelige midler i slik at de fremstår med karakter, sjarm og historie. Her har man kombinert det gamle med det nye - noe som gir et meget fint uttrykk. Hovedhuset er en vakker bygning med flere gode rom og stuer. Her har du bla. et meget romslig kjøkken med moderne kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer. Her har du plass til å dekke et flott langbord for de store anledningene og en mindre spisestue til daglig. Herfra er det også utgang til det herlige utekjøkkenet der det er laget bord, plassbygde sittebenker av betong og skifer, peisgrue og vaskekum med innlagt vann. Her ligger alt til rette for å ha det hyggelig sammen.

"Fjøset" er perfekt for selskaper, kurs, konferanser og mer. Det er trapp fra lokalet i "fjøset" og opp til en sjarmerende hems med stue. "Fjøset" har også flott takhøyde noe som gir en herlig romfølelse. Her er det også ildsted og masse lagringspotensiale. Eget rustikk kjøkken og bad gjør at du har alt du trenger her. Bygningen er i matrikkelen registrert som "Hus for dyr/landbr.lager/silo" og det gjøres oppmerksom på at nåværende eier har innredet denne til annet formål uten at det er søkt bruksendring i kommunen.
 
"Bryggerhuset" er med på å gi en flott anledning til å kombinerer bolig og arbeid i ett. Her er det innredet med en gjennomført stil og mange spennende muligheter til kontor eller annen virksomhet. Med to hemser, kjøkken, stue, bad og soveplasser har du alt du trenger her. : Bygget er omsøkt og godkjent som bryggerhus med kjøkken, bad og soverom i henhold til vedlagte tegninger.  Det er ikke søkt om en egen boenhet da eiendommen har vært i bruk av eier. Den er registrert i matrikkelen som "Annen landbruksbygning(garasjeuthus, anneks til bolig".

"Smia" er en romantisk bygning som ligger fint til litt tilbaketrukket på eiendommen. Dette har vært et populært sted for flere brudepar som har feiret kjærligheten her. Bygget er pent innredet med kjøkken, lekkert baderom, stue med deilig vedovn og hems. Bygningen er i matrikkelen registrert som "Annen landbruksbygning", men er av nåværende eier renovert og innredet. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt bruksendring til boligareal.

Dette er en særdeles flott eiendom av de sjeldne, og et vakkert "smykke" midt i Brunlanes - velkommen til visning!

Innhold

Hovedhus
1. etg.:
Gang: 11 kvm
Teknisk rom: 2.2 kvm
Toalettrom: 1.2 kvm
Peisestue: 25.5 kvm
Hall med glassveranda: 15.4 kvm - rommet omtales som «glassveranda» men er helt og holdent et fullisolert rom.
TV-stue: 20.5 kvm
Kjøkken og spisestue: 86 kvm

2. etg.:
Gang: 13 kvm
Stue: 11.5 kvm (over underliggende «glassveranda»)
Soverom 1: 13 kvm
Soverom 2: 10 kvm - inkl areal av skyvedørsgarderobe
Soverom 3: 31 kvm
Mellomgang til soverom 3: 12 kvm
Omkledningsrom : 3 kvm
Baderom: 16 kvm
Bod: 4.5 kvm

Bryggerhus
1. etg.:
Stue og kjøkken: 30 kvm
Toalettrom: 3.3 kvm
Kontor: 19 kvm

2. etg.:
Soverom 1: 17 kvm
Bibliotek: 13 kvm

Smia
1. etg.:
Kjøkken og soveplass: 18.3 kvm
Dusjbad: 10.4 kvm
Badstue: 2.8 kvm

2. etg.:
Soverom: 12.7 kvm gulvareal ikke målbart grunnet lav takhøyde

Låven og fjøset
Låven:
2x garasje: 90 kvm
Lagringsareal forhøyet plan: 83 kvm
Oppvarmet, innredet rom: 43.3 kvm

Lavereliggende del av låve:
Grovrom: 23 kvm
Utebod med støpt dekke: 8 kvm

Fjøset:
Innredet rom: 65 kvm
Mellomgang: 7 kvm
Dusjbad: 3.7 kvm

2. etg.:
Stue: 15 kvm

Standard

Stor, unik kombinasjonseiendom beliggende ved Berviveien mellom Halle og Dolven i Brunlanes, Larvik. Eiendommen har en idyllisk, skjermet beliggenhet i omgivelser av skog og landbruksarealer. Eiendommens hovedhus/våningshus har en opprinnelig del fra 1870, men ble i 2011 vesentlig tilbygget og renovert av dagens eier. De innvendige overflater består av blant annet massiv heltreplank av eik, samt fliser på gulv. Vegger av plater, trepanel og tømmer, samt himlinger av trepanel. De fleste rom er overflateoppusset i forbindelse med det store renoveringsarbeidet i 2011. Selger opplyser at alle håndverkerarbeider er utført av lokale bedrifter - eksempelvis ABC Rør, TT Elektro, samt Byggmester Reidar Lund & Sønner. På eiendommen finnes tre stk. sidebygg i tillegg til hovedhuset. Selger har lagt betydelige midler i alle tre sidebygg.

Eldre låve bestående av flere nivåer og byggetrinn. Låven med innredet «Fjøs» i laveste del er vesentlig nytt i 2016. Eldste og enkleste del består av garasje og lagerrom i stor grad av eldre, enkel «låvestandard». Det nye «Fjøset» har stor, plassbygget peis av stein og eikedetaljer bygget av fagpersoner i nyere tid. Ny IKEA-kjøkkeninnredning bygget inn i tidligere kalvebinge gir rommet karakter, samt at de eldre elementer er spart. I forbindelse med den renoverte delen finnes loftstue tilgjengelig via flott trapp, samt dusjbad med flislagte gulv og vegger, samt dusj, toalett og servant.

På eiendommen finnes et frittliggende bolighus, definert som «Bryggerhus» som ble nybygget i sin helhet i år 2002. Bryggerhuset har en planløsning i 1.etg består av kjøkken/stue, toalettrom med gulvsluk, samt lydisolert kontor. Kjøkkenet har heltre eikefronter og integrerte hvitevarer. Stor peis i både stue/kjøkken, samt på innenforliggende kontor i 1. etg. I åpen løsning i 1. etg. finnes baderomsdel med åpent, eksponert badekar, samt kjøkkeninnredning. Innvendige overflater bestående av fliser på gulv, samt trepanel på vegger og i himlinger.

Eldre, frittliggende trebygg definert som «Smia». Bygget er vesentlig innvendig oppgradert seinere år, men besitter fortsatt et etterslep av vedlikehold utvendig. Bygget har bad med fliser på gulv, vegger av trepanel og natursteinsforblending, flisbygget badekar, opplegg til vaskemaskin og badstue, samt flisbygget dusjnisje. Badet framstår som et flott rom med karakter. Nyere kjøkkeninnredning.

Bad
Baderom i boligens 2. etg. opplyses å være totalrenovert av Gustavsen VVS i 2006. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malt trepanel med innfelte downlights. Av installasjoner finnes flisinnbygget hjørnebadekar, dusjhjørne, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, samt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft, samt mulighet til å lufte via vindu.

Toalettrom
Separat toalettrom beliggende i boligens 1. etg. opplyses å være oppusset i 2011. Rommet har fliser på gulv og malt panel på vegger og i himling. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i boligens 1. etg.  og har innredning fra 2011. Rommet har gulv av heltre eikeplank, vegger og himling av malt panel. Innredningen fra IKEA og har fronter av mal MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Innredningen har integrerte hvitevarer av samme alder som innredning. Deler av hvitevarene er levert av Miele. Rommet er ventilert via ventilatorhette over platetopp med utblåsning til friluft.

VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet brønnvann, men mulighet for enkel tilkobling til kommunale trykkvann foreligger. Spillvannsavrenning til infiltrasjonsgrøft nytt i 2002.
I 1.etasje finnes koblingsskap for rør-i-rør-system. Skapet er drenert til rom med sluk.
Eiendommen har varmefordeling via vannbåren gulvvarme. Denne gulvvarmen oppvarmes av væske-til-vann (bergvarmepumpe) tilkoblet borehull i grunn.
Varmepumpe er levert av CTC og er montert i teknisk rom. Fordelingsstokker med Uponor styringssystem. Anlegget var komplett nytt i 2011.
I tillegg finnes det 200liter CTC varmtvannstank for tappevann.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1991-Dagens eier overtok eiendommen
2002-Oppgradert drenering og utvendig fuktsikring opprinnelig, samt ny septik- og infiltrasjonstank
2002-Nybygget «Bryggerhus»
2003-Skiftet vinduer i deler av eldste boligdel
2006-Baderom i boligens 2.etg totalrenovert av Gustavsen VVS
2006-Totaloppusset peisestue
2010-Montert klebersteinspeis i stue 1.etg
2011-Tilbygget kjøkken og spisestue
2011-Skiftet taktekke inkl. undertak, papp, sløyfer, lekter og takstein
2011-Rehabilitert glassveranda
2011-Murt nye pipestokk fra loft til over tak på opprinnelige skorstein
2011-Lagt vannbårent gulvvarme i så godt som hele 1.etg, samt montert væske-vann-varmepumpe tilkoblet borehull
2011-Komplett renovering og gjennomgang av el.anlegg
2011-Skiftet alle kledning
2011-Nye vinder (enkelte unntak da noen ble skiftet i 2003)
2011-Ført varme fra varmepumpe i boligen fram til «Fjøset»
2011-Peisovninnsats montert i spisestue/kjøkken
2011-Lagt heltre gulvbord av eik, nylig oljet
2011-Ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
2014-Vesentlig renovert og ombygget lavereliggende del av låven, omtalt som «Fjøset».
2015-2018-Malt all kledning hovedhus
2018-Malt alle vinduer
2018-Ny skifertrapp til «Bryggerhus» levert av Minera Skifer
2018-Malt «Bryggerhus» utvendig

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av eiendommens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i landlige omgivelser mellom Halle og Dolven i Brunlanes. Her bor du i naturskjønneomgivelser med kort vei til fantastiske Hallevannet som byr på flotte tur og padlemuligheter! Det er ca. 3 km til Helgeroa. Helgeroa er et idyllisk lite tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Her er det en rekke fasiliteter å by på, bl.a. butikker, bryggeområde, småbåthavn, badestrand, restauranter, barneskole, barnehage og idrettshall.

Litt lengre unna finner du vakre Stavern. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud, alt fra Stavernsfestivalen, Stavernsfesten og Kruttårnteateret til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet

Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.

Torp Flyplass ligger ca. 30 min kjøring fra eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 736 011 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 355 236 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 28.02.2013 for tilbygg bolig. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 419 kvm, Bruksareal: 688 kvm, Bruttoareal: 762 kvm

Hovedhus
1. etasje:
Bruksareal: 165 m².
Primærrom: 165 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, teknisk rom, toalettrom, peisestue, hall med glassveranda, TV-stue, kjøkken og spisestue.

2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, 3x soverom, mellomgang til soverom3, omkledningsrom og baderom.
I tillegg finnes det en bod på 5 kvm som s-rom.

Bryggerhus
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, toalettrom og kontor.

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom og bibliotek.

Låve
Forhøyet plan:
Bruksareal: 218 m².
Primærrom: 0 m².
2x garasjer, lagringsareal, oppvarmet, innredet rom som s-rom.

Lavereliggende plan:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet stue med kjøkken, samt mellomgang.
I tillegg finnes 1x grovrom og 1x utebod med støpt dekke som s-rom.

2. etg. over innredet del:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.

Smia
1. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og soveplass, dusjbad og badstue.

2. etasje:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
12.7kvm soverom ikke målbart grunnet lav takhøyde

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Eiendommen har varmefordeling via vannbåren gulvvarme. Denne gulvvarmen oppvarmes av væske-til-vann (bergvarmepumpe) tilkoblet borehull i grunn. Øvrig oppvarming skjer via vedfyring og elektrisitet.

Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 31.07.2017. Det foreligger ikke dokumentasjon på når siste tilsyn ble utført.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm.

I tillegg betales det en årlig avgift for vedlikehold og brøyting av privat vei. Denne var i 2017 på kr. 2 400,-.

Adkomst

Adkomst via privat vei.
Eiendommen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel 2015-2027. Eiendommen omfattes av hensynssone H5710_1 Bevaring Kulturmiljø KK og H570_2 Bevaring Kulturmiljø.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Boligkjøperpakken omfatter kun forsikring knyttet til hovedboligen og "Bryggerhuset".

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Selger opplyser at det har vært forekomst av mus på loft og i kjeller tidligere, men ikke inne etter renovering og utbygging i 2012. Selger har i dag en fast avtale med Pelias. Se selgers egenerklæringsskjema for mer informajson.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Kristin Sundling

959 20 952

kristin@leinaes.no

VERDIVURDERING
Knut Leinæs
Advokat, Megler, Partner
Knut Leinæs

920 53 533

knut@leinaes.no

VERDIVURDERING