solgt

Larvik - Bisjord, Valby , Lamøya 71

Type Hytte
Primærrom 179m²
Bruksareal 199m²
Bruttoareal 220m²
Tomt 1 010m²
17/07/2019 12:03
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 2007
Gårdsnummer 1030
Bruksnummer 1
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 14 800 000,-
Totalpris 15 201 372,-
Ligningsverdi 178 298,-

Beregnet totalkostnad

14 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 387 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 401 372,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 15 201 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

199 / 179 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Tomt

Areal: 1 010 kvm, Eierform: Festet tomt

Tomten er sjeldent pent opparbeidet og må rett og slett oppleves - det er dette som er prikken over i-en for dette landstedet.

Festeavtalen ble inngått i 1965 med nye vilkår i 1999. Grunneier er Gjert Gjertsen.

Det betales totalt ca kr. 14 200,- per år i festeavgift.

Festeavgiften reguleres hvert 10. år etter endringene i konsumprisindeksen og neste regulering skjer i 2019.

Grunneier har forkjøpsrett og skal samtykke til overdragelsen.

Beskrivelse

Leinæs & Parters v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere dette fullkomne og flotte stedet på Lamøya - like inn for populære Seilerhytta i Viksfjord.

Med bilvei helt frem, brygge og sandstrand like på nedsiden gir dette en sjelden anledning for å skaffe ditt drømmeparadis - kun 1,5 times kjøring fra Oslo.

Her kan du nyte late dager på flotte opparbeidede uteområder eller du kan stå tidlig opp for å fiske makrell og spise frokost på Svenner. Her ligger alt til rette for å oppfylle sommerdrømmer!

Innhold

Hytta går over flere halvplan og inneholder stor flislagt gang med varmekabler i gulv, fire gode soverom(hvorav ett hovedsoverom med utgang til egen liten luftebalkong), flott flislagt bad, romslig kjøkken med spiseplass og utgang til uteplassen i bakkant av hytta. Hyttas utforming med halvplan gir fint gjennomlys og fin utsikt mot sjøen fra kjøkkenet.

Ett halvplan opp fra kjøkkenet er det en koselig loftsstue, mens ett halvplan ned er det en stor stue med flott utsikt, peis og utgang til sydvendt terrasse.

Ytterligere ett halvplan ned er det en underetasje med flott flislagt bad med badekar, dusj og badstue, vaskerom, stort soverom/kjellerstue med store vinduer med fantastisk flott utsikt(til underetasje å være), samt en bod.

Utvendig bod.

På syd og vestsiden av hytta er det en stor og usjenert terrasse med sol hele dagen. Her har dagens eier plassert en stor jacuzzi med flott utsikt mot sjøen.

Flott bryggeanlegg med stor treplatting som disponeres sammen med to andre hytter i nærområdet.

Standard

Hytta holder kort og godt sjelden høy hyttestandard og fremstår med gode og moderne løsninger hele veien. Hytta ble nybygget av lokale håndverkerbedrifter i 2007 og består av totalt fire halvplan, men er for enkelthetsskyld definert som to hovedplan i dette avsnittet. Underetasjen er innredet med gang, kjellerstue, vaskerom, baderom og badstue, samt en romslig bod. Hovedetasjen har en planløsning bestående av gang, fire soverom, mellomgang, stue, dusjbad, kjøkken og utebod. Mindre hems med stue. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og fliser, vegger av stråtapet og beiset trepanel, samt himlinger av sparklet og malt gips.

Bad i underetasje
Baderom i hyttas underetasje er fra 2012. Selger opplyser at arbeidet ble utført av faglærte. Rommet har fliser på gulv, fliser og trepanel på vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjhjørne med glassvegger, servant med skapinnredning, badekar og toalett. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft.

I tilknytning til badet finnes også en badstue som fremstår som nesten ubrukt. Badstuen har innredning med sittebenker og gulvlemmer av kvistfritt trevirke, samt montert el.oppvarmet badstueovn. Ventilasjon via ventil på yttervegg.

Bad i hovedetasje
Baderommet i hovedetasjen er i opprinnelig stand fra byggeår. Selger opplyser at arbeidet ble utført av faglærte. Rommet har fliser med oppkant til vegg på gulv, trepanel og fliser på vegger, samt himling av sparklet og malt gips. Av installasjoner finnes dusjkabinett, servant med skapinnredning og toalett. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft og mulighet til å lufte via vindu.

Kjøkken
Hyttas kjøkken ligger i hovedetasjen og har dørtilkomst til terrasse. Kjøkkenet ble oppgradert med ny JKE-innredning og integrerte hvitevarer i 2010. Innredningen har fronter av delvis foliert sik, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Rommet har fliser på gulv, stråtapet på vegger, samt himling av sparklet og malt gips med innfelte downlights. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til friluft.

VVS/Teknisk
Eiendommen er tilkoblet helårs vann- og avløp.
Boligens røranlegg er bygget av Gustavsen VVS sine rørleggere under hytteoppføringen i 2007.
Pumpe for spillvann montert i utvendig kum pumper avløpsvannet til avløpsnettet på Lamøya Miljø ASs nett som igjen føres til kommunalt avløpsanlegg.
Innvendig røranlegg med rør-i-rør-system etc. er bygget av lokale rørleggerbedrift.
300 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår. Selger oppgir at ingen arbeider ved anlegget er utført som ufaglært egeninnsats. Deler av anlegget er oppgradert i forbindelse med bygging av badstue og montasje av boblebad i ca 2010.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett. Opplysninger er i stor grad oppgitt av selger.
2010-Nytt kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer fra JKE
2010-Bygget badstue og montert utendørs boblekar
2012-Bygget bad i kjeller

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Lamøya - en flott halvøy i Viksfjord. Med en lun og sydvendt beliggenhet ligger forholdene ekstra godt til rette for å kunne få det beste ut av norske sommerdager.

Med brygge og sandstrand rett på nedsiden, bilvei frem til hytteveggen ligger alle muligheter åpne - enten det er en tur til Stavern for å få med deg et av sommershowene, en tur til vår kanskje største perle - Svenner, eller for en god middag på Seilerhytta.

Området rundt Larvik for øvrig byr på mye med alt fra klassiske sommeraktiviteter som bading, seiling, kajakkpadling, dykking, tennis og golf, men også opplevelser som klatreparken Høyt & Lavt og Foldvik Familiepark.

Mulighetene er nærmest uendelige og noe av det som vil gi sikre og gode sommerminner for store og små!

Viksfjord er Larviks flotte skjærgård med et stort antall holmer og skjær. Alt fra de innerste og rolige farvannene, til de blankskurte skjærene på «Volmerane» og helt ut til øygruppen Svenner.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 178 298 pr. 31.12.2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 220 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 53 m² . Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue ( rommet har ikke rømningsvindu eller tilstrekkelig lysinnslipp), vaskerom, baderom og badstue.

1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4x soverom, mellomgang, stue, dusjbad og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hytta.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Løpende kostnader

Festeavgift, vel-avgift, VA-anlegg, kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Adkomst

Fra Larvik kjører man Rv. 303 mot Tjølling/Sandefjord, tar så til høyre i rundkjøring etter brua på Gloppe og deretter til venstre i neste rundkjøring skiltet Kaupang. Følg veien til du ser skilt til Lamøya til høyre. Etter ca. 400 meter kjører du mot bommen rett frem. Ved bommen, ring megler(avtal tid på forhånd). Følg deretter veien ca 280 meter og ta til venstre etter parkeringsplassen på venstre hånd. Hytta ligger i enden av veien.

Regulering

Eiendommen er uregulert og er i kommuneplanen avsatt til Grønnstruktursone - med hensynsone bevaring kultur- og naturmiljø.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det pågår reguleringsarbeid for Kaupang fornminneområde.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Advokat, Megler, Partner
Knut Leinæs

92 05 35 33

knut@leinaes.no

VERDIVURDERING