solgt

Haukåsen Hyttegrend , Haukåsen 25

Type Hytte
Primærrom 125m²
Bruksareal 129m²
Bruttoareal 149m²
Tomt 1 183m²
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 2014
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 47
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 236 372,-
Ligningsverdi 552 000,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 86 372,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 236 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje:
Gang: 11.3kvm
Garderoberom: 2.2kvm
Soverom 1: 6.5kvm
Soverom 2: 9.4kvm
Stue: 37.5kvm
Kjøkken: 11kvm
Dusjbad 1: 6kvm
Dusjbad 2: 4.3kvm
Vaskerom: 1.7kvm

Utebod: 3.8kvm

2. etasje:
Stue: 18.7kvm
Soverom 3: 6.5kvm
Soverom 4: 6.5kvm

Standard

Solid, stor hytte fra 2014 med de fleste innredninger og konstruksjoner fra byggeår. Hytta fremstår som svært velholdt og tiltalende med solide løsninger og materialvalg.

<b>Stue og kjøkken</b>
Lyst og flott kjøkken i åpen løsning mot stue. Kjøkkenet er fra Kistefos og er utstyrt med benkeplate av heltre eik, integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Plassbygd, frittstående kjøleskap. Ekstra bred benkeplate mot stue med muligheter for sitteplasser. Det er god skap- og benkeplass på kjøkkenet.

Romslig stue med flere møbleringsmuligheter. Det er god plass til stor spisestue og sofagruppe. Det er montert stor peis med innsats av støpejern og tosidige glassfelt. Ovnen har malte, enkle overflater. Det ligger steinplater på gulv i forkant av ildstedet.
 
Fra stua er det utgang til 60 kvm. stor terrasse rundt hytta. Deler av terrassen er takoverbygd og det er enkel tilkomst til terreng.

Ekstra stue i hyttas 2. etasje med utgang til 10 kvm. stor balkong med flott utsikt. Balkongen er takoverbygget.

<b>Bad og vaskerom</b>
Det er to bad i hytta, hvorav et har tilkomst til vaskerom. Hovedbadet er romslig og inneholder dusjhjørne, servant i skapinnredning, samt toalett. Gulvet i dusjhjørnet er senket i forhold til rommet forøvrig. Dør videre til vaskerommet med opplegg til vaskemaskin, 200 l varmtvannstank og koblingsskap for rør-i-rør-system. Gulvsluk med tilstøpt fall i rommet.

Det andre badet har egen utgang til terrasse. Badet inneholder dusjhjørne med glassdører og kulesteinsfliser på gulv, servant i innredning, samt toalett.

Begge bad har flislagte vegger og gulv med elektriske varmekabler. Himling av trepanel med downlights, samt ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte.

<b>Soverom</b>
Fra hovedsoverommet er det utgang til terrassen rundt hytta. Det opplyses av selger at deler av bjelkelaget er forsterket av hensyn til fremtidig montering av boblebad.

<b>Overflater</b>
Hyttas innvendige overflater består av heltrebord og flis på gulv, samt vegger og himling av trepanel. Hytta besitter en god innvendig standard og er godt holdt.

<b>VVS/Teknisk</b>
På vaskerom i 1.etasje finnes koblingsskap for rør-i-rør-system. Skapet er drenert til rom med sluk - dette medfører at prinsippet med systemet ivaretas i skapet ved en eventuelle lekkasje. Det registreres å mangle overgangsstrømpe fra varerør til trykkvannsrør på kjøkken. 200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk. Sikringsskap med automatsikringer plassert i det ene soverommet.

Bod med utvendig adkomst fra platting ved inngangspartiet.

For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til i Haukåsen Hyttegrend med fantastisk utsikt over Nisser og fjellene rundt. Nisser er en av de største innsjøene i Telemark og er ca. 4 mil lang. Hyttegrenda ligger utrolig idyllisk til, med flotte frilufts- og rekreasjonsområder rett utenfor hytteveggen. Fra hyttegrenda er det kun 6 km til Treungen sentrum, Tveitsund. Her finner man matbutikker, bensinstasjon, spisested osv.

På haukaasen.no kan du lese mer om hytteområdet, men her er et lite utdrag:
"Nisser er kjent for sine kilometerlange, hvite sandstrender og sine flotte svaberg. Haukåsen Hyttegrend ligger svært barnevennlig til, med fine langgrunne badestrender. Her er det flotte fiskemuligheter, og man kan nyte båtlivet i sommerhalvåret. En padle- eller rotur på Nisser kan varmt anbefales. Som turgåer, vil du like deg i området med fine stier, gamle kulturminner og merkede turløyper."

Det er også kort vei til flere skisentere og flotte turløyper både sommer og vinter, noe som gjør dette til en flott helårsdestinasjon. Det er i underkant av 20 minutter til Gautefall Alpinsenter med bil. Kort vei også til Fjone Høgfjell med oppkjørte løyper i flott terreng.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2014

Antall soverom

4

Byggeår

2014

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 07.05.2015. Godkjente bygningstegninger fra 2013, samt kopi av ferdigattesten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 149 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, garderoberom, 2x soverom, stue, kjøkken, vaskerom og 2x dusjbad

2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2x soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på gulv i begge bad. Det er montert stor peis med innsats av støpejern og tosidige glassfelt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 500 pr. år
Renovasjon kr. 2 250,- pr år
Eiendomsskatt kr. 3 975,- for 2018
Feie/tilsynsgebyr kr. 275,- pr pipe pr år

Løpende kostnader

Selger opplyser av de betaler mellom 12-15 000 i året for løpende avgifter. I tillegg kommer evt. strøm, forsikring og andre kostnader. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 552 000 pr. 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Treungen sentrum følger du skilt mot Fjone. Følg Treungvegen over brua og ta inn på Fjonevegen. Følg Fjonevegen i ca. 6 km. og ta til venstre inn på Haukåsen Hyttegrend. Hold til høyre og følg veien rett frem. Hytta ligger rett frem. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan for Haukåsen, vedtatt 28.08.2001. Eiendommen er også avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplan for Nissedal, vedtatt 28.05.2014. Se vedlegg i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Kjøper plikter å undertegne på skjemaer vedr. konsesjonsfrihet.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Privat vann- og avløpsanlegg. Avgift for vann kr. 2 400,- pr år, samt betaling av forbruk som avleses 1 gang pr år. Det må også påregnes kostnader til vedlikehold og brøyting av vei. Dette varierer iht. behov og snømengde.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Etter avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Eiendomsmegler / Partner
Cecilie Moe

93 24 37 67

cecilie@leinaes.no

VERDIVURDERING