Nedre Nanset

NY PRIS - Villa med stor spa-avdeling - eget gjestehus og skjermet hage - dobbelgarasje

Fresjeveien 4 , 3257 Larvik

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 412 m²
Bruksareal 503 m²
Bruttoareal 568 m²
Tomt 1 432 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1900
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 144282754
Sist endret 04.06.2020 10:41
Prisantydning 9 600 000
Totalpris 9 853 492
Ligningsverdi 1 439 355,-

Beregnet totalkostnad

9 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 253 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 853 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling og Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Fresjeveien 4!
Velkommen til herskapelige Villa Petersborg - en sjelden perle på Nedre Nanset i Larvik. Denne eiendommen har en meget sentral beliggenhet - nesten midt i byen. Likevel ligger den fint skjermet i en gate med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til Bøkeskogens fantastiske turstier, Larvik sentrum og Indre Havn. Eiendommen er betydelig påkostet de senere år med bla. egen fløy med topp moderne spa-avdeling. Boligen byr på store, luftige rom med høyt under taket og gode lagringsmuligheter.
Når du ankommer eiendommen kan du sette fra deg bilen i gårdsplassen eller i den doble garasjen. Her er det god plass til 2 biler og varehenger i garasjen, samt 3 biler på gårdsplassen. Videre er det trapp opp til inngangsdøren som så tar deg med inn til vindfanget og gangen. I gangen er det bla. en romslig skyvedørsgarderobe. Her er det rikelig med plass til sko, jakker og annet. Videre inn er det et praktisk toalettrom, kjellernedgang, kjøkken, spisestue og stue. Både stua og spisestua er store - perfekt for deg som liker å ha mange gjester på besøk.
Boligens perle er spa-avdelingen som ligger innenfor spisestuen. Her er det både badstue og infrarød sauna - perfekt spabehandling for en sliten kropp etter en lang dag. Det er eget toalettrom og bad slik at du enkelt kan dusje og gjøre deg klar til bading og badstue. Kronen på verket er det flotte bassenget - her får du virkelig følelsen av luksus! Så ta på deg badetøyet og hopp uti - her er det plass til flere, både venner og familie. Ved siden av bassenget er det plass til en sittegruppe - perfekt sted for de voksne å slappe av mens barna leker i bassenget. 3-delt foldedør i glass og aluminium åpner opp mot terrassen. Disse dørene kan åpnes helt opp slik at man får en forlengelse av rommet. Terrassen er delvis takoverbygget så her kan man sitte lunt og godt. Dette er et fint sted å samle familien på varme sommerdager med grilling, sol og varme.
Tar du trappen opp til 2. etg. kommer du til en romslig gang. Herfra er det adkomst til boligens soverom og bad. Her er det totalt 4 soverom med god plass. Det ene soverommet brukes i dag til kontor og innenfor dette rommet er det en egen sovealkove. Hovedsoverommet er stort og har utgang til en fin luftebalkong. Her kan du våkne til lyden av fuglekvitter mens solen titter inn. Det er også egen garderobeavdeling innenfor hovedsoverommet - her får du følelsen av walk-in-closet. I tillegg finnes 2 flotte baderom. Hovedbadet har toalett, dusjhjørne og doble servanter. Det andre baderommet har toalett, servant og herlig badekar.
Dersom du følger trappen ned til underetasjen kommer du inn i den flotte kjellerstuen. Dette rommet vil være det perfekte ungdomsrommet eller kanskje man-cave? Dette rommet byr på mangle muligheter. Her er det bla. en fin vedovn som gir godt med varme. Det er også stort teknisk rom, bod med romslig kjølerom, vaskerom og 2 stk. romslige boder. Ved vaskerommet er det trapp opp til hagen - veldig praktisk dersom du har vært på tur og trenger å sette bort møkkete sko og klær.
Tilbygget inneholder i tillegg til garasjen en egen leilighet som inneholder: Gang, bad, stue og kjøkken i åpen løsning, samt soverom. Utmerket for deg som har ønske om å leie ut, ofte har gjester på besøk, eller større hjemmeboende barn. 2. etg. i tilbygget inneholder et stort lagringsareal over garasjen og eget innredet rom over leiligheten. Her kan du innrede etter ditt behov - kontor, ekstra stue, hobbyrom eller atelier - mulighetene er mange. Tilbygget har også en egen bod i tilknytning til hagen - perfekt for oppbevaring av hageredskaper.
Hagen er stor og meget pent opparbeidet. Det er flere fine uteplasser og gode solforhold sommerstid - da har du solen helt til ca. kl. 21:00. Hagen er inngjerdet noe som er meget praktisk dersom man f.eks. har hund. Her kan både firbente og barna leke trygt på et stort område mens foreldrene slapper av. Den ene delen av hagen har eget drivhus og bed til grønnsaker, bær eller urter. Her kan du dyrke det du måtte ønske! Sommerstid forvandles hagen til en vakker oase med blomster og frodig grønn plen. Særlig vakker en den fantastiske rhododendronen som blomstrer i hagen.
Dette er en unik eiendom i særklasse og som bør oppleves!
Ditt neste hjem?

Innhold

Hovedhus
1. etasje:
Entre: 1,7
Hall/gang: 23,5
Toalettrom 1: 2,2
Toalettrom 2: 1,0
Trapperom: 2,0
Kjøkken: 12,8
Gang 1: 2,6
Gang 2: 5,6
Spisestue: 21,6
Stue: 44,1
Bad: 4,4
Basseng: 49,4
Badstue 1: 1,7
Badstue 2: 2,5
Bod: 1,2
2. etasje:
Gang m/trapp: 9,2
Gang: 6,7
Bad 1: 5,2
Bad 2: 4,2
Soverom 1: 15,0
Soverom 2: 10,6
Soverom 3: 20,7
Kontor/soverom: 19,5
Sovealkove: 6,0
Omkledningsrom: 6,5
Underetasje:
Stue: 30,8 (lite lysinnslipp)
Vaskerom: 7,3
Kjølerom: 2,9
Teknisk rom: 13,6
Trapperom: 2,8
Bod 1: 4,5
Bod 2: 11,4
Bod 3: 5,0
Tilbygget med garasje/leilighet
1. etasje:
Entre: 4,0
Bad: 6,2
Stue/kjøkken: 18,8
Soverom: 7,1
Bod: 3,4
Garasje: ca. 39,0
Gang v/garasje: ca. 2,0 (ikke arealmålt)
2. etasje:
Gang: 5,8
Stue/kontor: 27,9

Standard

Enebolig på tre etasjer fra 1900, med bassengtilbygg fra 1977 og tilbygg fra 2013. Det er oppført en garasje med leilighet på eiendommen. Den ligger i et rolig og barnevennlig område på Nanset, med kort avstand til bl.a. barnehage, skoler, offentlig transport, dagligvare, Larvik sentrum m/butikker, idrettsanlegg, strender, indre havn og fine naturområder i Bøkeskogen og Farris. Det er meget god lagringsplass i boder, kott, i kjeller, på loft og i garasje. Det er gode solforhold på stor usjenert hage og på terrasse.
Det er følgende bygninger som tilhører eiendommen:
- Bolig m/bassengområde
- Tilbygg med garasje og leilighet
- Drivhus
Bad 2. etg. (vest) - hovedhus
Baderommet ble ifølge selger totalrenovert i 2002. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med downlights. Av installasjoner finnes toalett, badekar og søylevask (innredninger er fra Heritage). Varmekabler i gulv som styres med termostat. Rommet er ventilert med naturlig avtrekk.
Bad 2. etg. (nord) - hovedhus
Også dette baderommet ble ifølge selger totalrenovert i 2002. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater med downlights. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje og 2 stk. søylevask. Varmekabler i gulv som styres med termostat. Rommet er ventilert med naturlig avtrekk. Takstmann observerte noe svertesopp i dusjnisje.
Bad bassengområde
Badet ligger med inngang direkte fra bassengområdet og ble ifølge selger bygget nytt i 2017. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes dusjnisje og søylevask. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk. Varmekabler i gulv som styres med termostat.
Toalettrom - bassengområde
Dette toalettrommet har adkomst direkte fra bassengområdet og ble ifølge selger renovert i 2017. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt malte flater i himling. Av installasjoner er det vegghengt toalett og en enkel vask. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk.
Badstue - bassengområde
Det finnes 2 stk. badstuer i bassengområdet. Det er bygget en ny infrarød badstue i 2017 og eldre badstue er renovert i nyere tid. Selger opplyser at det er montert ny ovn med elektronisk styring i 2017 i eldre badstue.
Kjøkken 1. etg. - hovedhus
Kjøkkenet ble ifølge selger pusset opp i ca. 2002. Rommet har parkett på gulv, fliser og tapet på vegger, samt malte flater i himling. Kjøkkeninnredningen er fra HTH og er av MDF/spon/kryssfiner, heltre. Benkeplate er av heltre og Larvikitt. I benkeplaten er det montert en vaskekum med ett greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og keramisk topp med ventilator over.
Toalettrom 1. etg. - hovedhus
Toalettrommet ble ifølge selger pusset opp i 2002. Rommet har fliser på gulv, flis og tapet på vegger, samt malte flater i himling. Av installasjoner finnes toalett og en søylevask. Rommet er ventilert med naturlig avtrekk. Takstmann observerte noen sprekker i gulvfliser.
Vaskerom i underetasje - hovedhus
Boligens vaskerom ligger i underetasjen og er tilgjengelig fra stue og hagen. Rommet har fliser på gulv, samt malte flater på vegger og i himling. Det er montert opplegg for vaskemaskin og utslagsvask i rommet. Varmekabler i gulv som styres med termostat.
Kjølerom - hovedhus
I boligens kjeller er det laget kjølerom som ifølge selger var nytt i 2012. Det er montert et Norcool/Coolmaster CU450 aggregat.
Bad 1. etg. - tilbygget
Baderommet i leiligheten ble ifølge selger bygget i 2013. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt MDF-panel i himling. Av installasjoner finnes toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, innredning m/vask og varmtvannstank. Rommet er ventilert via periodisk avtrekk. Varmekabler i gulv som styres med termostat.
Kjøkken 1. etg. - tilbygget
Kjøkkenet er ifølge selger bygget i 2013. Rommet har fliser på gulv, MDF panel-plater på vegger, samt MDF panel i himling. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner, og benkeplate av foliert spon/MDF plate. I benkeplaten er det montert en vaskekum med ett greps blandebatteri. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og induksjonstopp med ventilator over.
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og det er septiktank på tomten. I tillegg finnes ytterligere en septiktank på tomten som ble nedlagt i 2017 i forbindelse med renovering av bassengbygget.
Hovedkran ble observert i kott/bod v/teknisk rom i kjeller. Hovedkran garasje/leilighet ble ikke observert.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast/støpejern.
Det er montert rør-rør system i bassengområde. Fordelersystem er plassert i bod i bassengområde.
Det er montert vannbåren varme i gulv i bassengområde. Hoveddel er plassert i teknisk rom i kjeller.
Det ble i 2017 oppgradert med nytt filteranlegg og automatisk klor- og PH-doseringssystem for bassenget. Dette står plassert i teknisk rom i kjeller.
Det er bygget et ca. 30 m2 stort basseng, styringsenhet og røropplegg for basseng er plassert i rom på sør siden av bassengbygget.
I forbindelse med oppussing/utbygging av bassengområde er det installert nytt avfuktings- og ventilasjonsaggregat for bassengdelen i 2017.
Det er montert oljefyr i kjeller (teknisk rom), den er av eldre dato. Oljetank er fjernet fra hage i 2017 ifølge selger.
Det er montert radiatorer i diverse rom i boligen.
VV-tanker på 285 og 287 liter fra 2002 og 2005. De står plassert i teknisk rom i kjeller.
OSO VV-tank på 117 liter fra 2012. Den står plassert på bad i garasje/leilighet.
Røropplegg er av nyere og eldre dato.
Synlig røropplegg og sluk i bod v/bassengområde.
Innlagt bredbånd både for internett og TV(Altibox/Viken fiber) både i hovedhuset og i tilbygget.
Alarmanlegg med utrykning.
Ekstra sikkerhetslåsesystem på alle dører i både hovedbygg og tilbygget.
Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år. Det er bl.a.:
Ca. 2000 - Nytt kjøkken
2002 - Noen nye vinduer
2002 - Ny taktekking på tilbygget og tak over port til hagen
2002 - Ny innsats og pusset opp ildsted/pipe i 1. etg.
2002 - Renovert bad i 2. etg.
2002 - Pusset opp toalettrom i 1. etg. (hovedhus)
2002 - Pusset opp det meste av innvendige overflater
2002 - Ny vv-tank
2002 - Montert nytt rekkverk og håndløper på innvendig trapp
2002 - Oppgradert el-anlegg og nytt el-skap i hovedhuset
2005 - Ny vv-tank
2007/2008 - Montert varmepumpe
Ca. 2010 - Delvis ny benkeplate og ny vaskekum på kjøkken
2011/2012 - Nytt tak og taktekking hovedhus
Ca. 2012 - Nytt ildsted i kjellerstue
2012 - Ny balkongdør på soverom 2. etg.
2012 - Laget kjølerom
2013 - Bygget nytt tilbygg inntil garasje
2013 - Nye vinduer og terrassedører i stue
2013 - Nyere drenssystem på deler av eldre boligdel
2017 - Oppgradert el-anlegg og nytt el-skap i tilbygget
2017 - Bygget ut og renovert bassengområde, badstuer, bad og toalettrom
2017 - Noen nye vinduer og balkongdør
2017 - Malt alle utvendige fasader
2018 - Nye dørblader (ytterdører) til kjeller og til garasje/leilighet
2018 - Ny gavl vegg på bassengtilbygg og stedvis ny kledning
2019 - Ny duk på basseng
2020 - Nytt kjøl/fryseskap på kjøkken i bolig
2020 - Ny bunnledning
Det er noen punkter i rapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):
Grunnmur - Elde, noe sprekker i fuger på hovedhus og sprekk i mur på garasjebygg
Drenering - Elde
Veggkonstruksjoner/fasader - Eldre kledning hovedhus, noe slitasje
Vinduer og dører - Få eldre vinduer og dører
Takkonstruksjon - Elde, noe eldre fuktskjolder i undertak på hovedhus
Renner, deler og beslag - Stedvis eldre deler, noe slitasje
Etasjeskillere - Stedvis skjevheter
Bad 2 etg. (nord) - Manglende tilkomst til sluk fra rommet, noe begrenset fall på gulv
Vaskerom - Elde, motfall på gulv
Toalettrom - Noen sprukket gulvfliser
Innvendige overflater - Stedvis synlige sprekker og heksesot
Garasje - Noe elde og slitasje på innvendige overflater
Tilstandsgrad 3 (Kraftige symptomer):
Veggkonstruksjoner/fasader - Noe råte på fasade v/terrasse
Garasje - Noe råte på garasjeporter
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Nanset nær Larvik sentrum med kort vei til butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Fra sentrum er det gangavstand til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, Thor Heyerdahl videregående skole og barnehager, samt idrettsanlegg med mange fritidstilbud for store og små.
Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Larvik Golfklubb ligger ca. 7 min. kjøring unna. Dette er en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 1 432 kvm, Eierform: Eiet tomt
Kommentar fra Larvik kommune:
Eiendommen er etablert i grunnboka 03.07.1889. Den 26.10.1934 ble det avholdt kartforretning og utstedt analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i matrikkelbrevet er tilsvarende usikkert.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje og på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Fagerli barneskole/Hedrum ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1900

Antall soverom

5

Byggeår

1900

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Petter Christiansen v/Contaxts AS:
Det er grunnmur av steinblokker og lettklinker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk (trolig stående plank i eldre del), det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er takstein som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eneboligdelen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Tilbygget til garasjen er omsøkt og det er utferdiget ferdigattest for dette tiltaket. Det gjøres oppmerksom på at taket er løftet noe og at loftsarealet i tilbygget er innredet uten at dette er søkt om.
Megler har fått tilsendt tegninger fra Larvik kommune som utleveres på forespørsel.
Kommentar fra Larvik kommune: Det er registrert tilbygg til bolig: Svømmebasseng, solarium og badstue med tegninger fra 1976.

Boligens areal

Primærrom: 412 kvm, Bruksareal: 503 kvm, Bruttoareal: 568 kvm
Hovedhuset
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 88m².
Primærrom: 41m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og vaskerom.
I tillegg finnes kjølerom, teknisk rom, 3x boder og trapperom som s-rom.
1. etasje:
Bruksareal: 188m².
Primærrom: 187m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall/gang, 2x toalettrom, trapperom, kjøkken, 2x gang, spisestue, stue, bad, basseng, 2x badstue.
I tillegg finnes en bod som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 111m².
Primærrom: 111m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, gang, 2x bad, 3x soverom, kontor/soverom, sovealkove og omkledningsrom.
Tilbygget med garasje/leilighet
1. etasje:
Bruksareal: 82m².
Primærrom: 39m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken, soverom og gang v/garasje.
I tillegg finnes en bod og garasje som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 34m².
Primærrom: 34m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og stue/kontor.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie, men det er kun godkjent en boenhet på eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at det tidligere har vært drevet delvis næringsdrift fra tilbygget del mot vest. Det er ikke søkt om bruk til næring da tilbygget ble omsøkt. Det er ikke undersøkt om det er mulig eller hva som skal til for å få dette godkjent som næringslokaler. Selger opplyser den tilbygde delen er bygget med tanke på å få godkjent dette som en egen boenhet, herunder brannskille mot garasjen. På bakgrunn av det antas det å være kurant å få omsøkt dette til en egen boenhet.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, fjernvarme, varmepumpe (luft-til-luft) og ved.
Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 22.08.2012 og siste feiing ble utført 30.05.2018.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 941 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 439 355 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 181 679 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Fresjeveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i kommunedelplan for Larvik By. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde med navn HAG_1 Eplehagebyen. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Nanset Øst 2 med formål bolig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.
Eiendommen ligger innenfor utredningstrase for fremtidig jernbane. Korridoren er mellom 300-1200 meter bred.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Eiendommen er tilknyttet offentlig tømmeordning via privat septiktank. Tanken tømmes hvert 2. år og siste tømming var 11.02.2019. Tømming utover dette må bekostes av eier.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke handelen:
Kjøkken: Liftgardiner som hører til gardinene (samme stoff).
Gjesterom 1: Gardinstang og prismelampett som er montert på vegg.
Alle fire bad og to separate toalettrom: Speilene over vaskene (noen kan selges om ønskelig).
Bad 1 i 2. etasje: Gipsbilde som henger løst på vegg.
Bad 2 i 2. etasje: Forstørrelsesspeil montert på vegg.
Hovedsoverom: Prismelampe montert på vegg i garderoben og frittstående skap med glassdører.
Trapp: Prismelampett montert på vegg.
Hall: Bokskapene som står løst mot vegg.
Elektrisk peis i 2. etasje. i tilbygget.
Selger oppfordrer til en dialog omkring løsøre og tilbehør som det kan avtales at kan medfølge eller kjøpes.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.125,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.