Siljan/Grorud

Koselig og oppusset fristed ved Mykleelva i naturskjønne områder - gode turmuligheter hele året - forbrenningstoalett

Grorudveien 1148 , 3748 Siljan

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 79 m²
Bruksareal 136 m²
Tomt 877 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1946
Gårdsnummer 5
Bruksnummer 25
FINN.no 148661375
Sist endret 08.07.2020 11:33
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 335 242
Ligningsverdi 308 914,-

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 45 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 335 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Grorudveien 1148 - Hustup!
Eiendommen ligger idyllisk til ved Mykleelva, like ned for Grorud. Området byr på flere gode fiskevann, meget gode bærområder og fine turmuligheter.
Hovedhuset inneholder romslig gang med adkomst til stor stue, spisestue og kjøkken i første etasje. Kjøkkenet har godt med arbeidsplass og plass til spisebord. Under kjøkkenet er det kjeller med adkomst via luke i gulvet. Det er vedovn i både stue og spisestue. Toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett.
Andre etasje inneholder gang, to soverom og kott. Uthuset er romslig og inneholder flere rom, blant annet badstue, forrom og flere boder samt utedo.
Bygget har gjennomgått oppussing av både tidligere og nåværende eier.

Innhold

Hovedhuset inneholder romslig gang med adkomst til stor stue, spisestue og kjøkken i første etasje. Kjøkkenet har godt med arbeidsplass og plass til spisebord. Under kjøkkenet er det kjeller med adkomst via luke i gulvet. Det er vedovn i både stue og spisestue. Toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett.
Andre etasje inneholder gang, to soverom og kott. 
Uthuset er romslig og inneholder flere rom, blant annet badstue, forrom og flere boder samt utedo.

Standard

Bygget er fra ca. 1946, men har gjennomgått oppussing av både tidligere og nåværende eier. Alle rommene i huset fremstår i lyse og trivelige farger. Tidligere eier la nytt gulv på kjøkkenet og installerte ny kjøkkeninnredning.
Nåværende eier har byttet de fleste vinduer i boligen.
Uthuset har nyere tak og fremstår i god stand, hensyntatt alder. Det er innlagt strøm og mulighet for vann fra bekken like bak hytta - vannløsningen er ikke benyttet av nåværende eier.
Toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett med adkomst fra gang.
Eiendommen kan selges delvis møblert etter nærmere avtale.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til ved Mykleelva, like ned for Grorud.
Området byr på flere gode fiskevann og meget gode bærområder i umiddelbar nærhet. Ca. 15 min fra Siljan sentrum. Kort vei til preparert løypenett med løyper mot Presteseter, Årum, Vindfjell og Skrim.

Tomt

Areal: 877 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er i all hovedsak opparbeidet med gressplen. Naturlig vegetasjon rundt tomten.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.
Det betales nøkkelavgift til Fritzøe Skoger avgiften for i år er ikke kjent, selger betalte kr. 1 705,- for 2018. Eiendommen disponerer 2 nøkler.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1946

Antall soverom

2

Byggemåte

Trekonstruksjon på grunnmur. Grunnet bygget alder oppfordres alle interessenter til å gjennomgå eiendommen nøye.
Selger har byttet ut de fleste av vinduene i boligen. To gjenstår, disse står i uthus og følger til ny eier.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette var heller ikke normalt på oppføringstidspunktet. På grunn av bygningenes alder, vil det ikke la seg fremskaffe ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 136 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 53 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, spisestue og stue.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
2. etasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 26 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, to soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.
Uthus:
Bruksareal: 53 m².
Arealene er oppmålt av selger. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer mot utleie.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Kommunale avgifter

Kr. 4 788 pr. år
Kommunale avgifter dekker fritidsrenovasjon og eiendomsskatt. Fakturering skjer fire ganger per år.
Eiendomsskatten utgjør 3,5 promille av beregningsgrunnlaget, som er satt til kr. 810 000,- for denne eiendommen. Eiendomsskatten utgjør kr. 2 835,- i 2019 for denne eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 308 914 pr. 31.12.2017

Adkomst

Fra Siljan kjør veien mot Grorud (ca. 17 km).
Fra Grorud ta skogsbilveien ned til venstre like før jaktslottet.
Veien er normalt sperret med låst bom og er lite trafikkert. Eiendommen ligger på høyre hånd ca 400 meter etter bommen - rett før Mykleelva.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR og inngår i hensynsområde for grønnstruktur. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelse er tinglyst på eiendommen og vil følge til ny eier:
2003/8786-3/101  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst: 20.06.2003 
Forbud mot næringsvirksomhet av nærmere angitt art
Bestemmelse om generende virksomhet mv
Følgende rettighet er tinglyst på eiendommen og vil følge til ny eier:
2003/8786-2/101  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 20.06.2003 
rettighetshaver:Knr:0811 Gnr:5 Bnr:25  
Bestemmelse om vannrett
Kopi av dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi oppfordrer til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 45.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 4.900,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.