solgt

Stavern , Rakkeveien 23

Type Leilighet
Primærrom 72m²
Bruksareal 76m²
Bruttoareal 82m²
Tomt 1 783m²
17/10/2019 15:23
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 4039
Bruksnummer 59
Energimerking B
Sist endret
Prisantydning 2 450 000,-
Totalpris 2 524 622,-
Ligningsverdi 729 550,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 000,- (Eierskiftegebyr - Selveier) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 750,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 524 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Rakkeveien 23!
Velkommen til Rakkeveien 23 - en nyere flott leilighet med fin beliggenhet litt utenfor Stavern sentrum. Her bor du med kort rusleavstand til sjøen, strender og flotte turområder. Svaberg, deilig sandstrand og fine bademuligheter er kun få minutters gange unna - så her får du feriefølelse hele sommeren. Er du glad i å gå på tur ligger fantastiske Kyststien ikke langt unna. Denne strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa og er en populær turdestinasjon for både store og små.
Herlige Stavern sentrum ligger ikke langt unna og byr på et fantastisk sommerliv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Herfra er det også et godt busstilbud inn til Larvik sentrum med en rekke butikker, kjøpesenter, kulturhus og mye mer.
Leiligheten ligger i 2. etg. og fremstår som pen og velholdt. Bilen kan du sette fra deg i garasjerekken der denne leiligheten har en plass. Deretter kan du ta trappen eller heisen opp til utvendig takoverbygget svalgang der inngangspartiet til leiligheten ligger. Leiligheten inneholder entré, gang, to soverom, kombinert bad og vaskerom, lys og trivelig stue, kjøkken, samt én innvendig bod. Fra stua er det utgang til en deilig balkong hvor du kan nyte varme sommerdager i solen. Balkongen har gode solforhold og er delvis takoverbygget slik at du kan sitte mer skjermet for vær og vind på litt kjøligere dager.
Dersom du drømmer om en flott leilighet med kort vei til sjøen og vakre naturområder bør du ta en titt på Rakkeveien 23.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. og inneholder:
Entré: 3.4 kvm
Gang: 5.9 kvm
Soverom 1: 7.3 kvm
Soverom 2: 13.8 kvm
Dusjbad: 6 kvm
Stue: 19.2 kvm
Kjøkken: 14 kvm
Bod: 4.2 kvm

Standard

Pen treroms eierleilighet beliggende i 2. etg. av nyere flermannsbolig nær Rakke i Stavern. Bygget ble nybygget i 2012 og leiligheten bærer i stor grad overflater og konstruksjoner fra byggeår. Leiligheten framstår pent brukt med begrenset slitasjegrad. Utvendig tilkomst via felles, takoverbygget svalgang, samt heis fra terrengnivå til bolignivå. Til leiligheten medfølger det en garasjeplass i felles garasjerekke. Planløsningen består av entré, gang, to soverom, kombinert dusjbad og vaskerom, stue, kjøkken, samt én innvendig bod. De innvendige overflater består av parkett og fliser på gulv, vegger av malte plater og panel, samt malte plater i himlinger.
Bad
Leilighetens baderom er i opprinnelig stand fra byggeår med arbeid som opplyses å være utført av faglærte. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes dusjhjørne, servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin, 200liter varmtvannstank, samt toalett. På vegg er det montert koblingsskap for rør-i-rør-system. Rommet er ventilert via boligens avtrekksanlegg og det er varmekabler i gulvet.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har parkett på gulv, samt vegger og himling av malte plater. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Innredningen har integrerte hvitevarer av samme alder som innredning. Rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Varmtvannstank fra byggeår.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Leiligheten ligger nær Rakke i Stavern. Det er bussholdeplass rett over veien for Sameiet og en liten rusletur unna boligen finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter. Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Tomt

Areal: 1 783 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal for sameiet.

Etasje

Leiligheten ligger i 2. etg. og har utvendig tilkomst via felles, takoverbygget svalgang. Det er heis i bygget.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje i felles rekke som følger leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 2 800,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Styrehonorar, regnskapshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold, snørydding, forsikring på bygg, strøm i fellesarealer og andre driftskostnader.
I følge opplysninger fra førretningsfører er betaling av felleskostnadene for denne leiligheten ajour med betaling tom. 30.06.2019. Fra og med 01.07.2019 vil felleskostnadene på denne leiligheten øke fra 1 800,- med 1 000,- til kr. 2 800,- pr. måned. Økningen er besluttet på årsmøtet i sameiet 06.05.2019 og er en midlertidig økning slik at sameiet kan spare opp kapital til maling av fasade.
Felleskostnadene faktureres månedlig.
Andel av fellesutgifter for den enkelte leilighet, vedtas årlig på årsmøte.

Sameie

Sameiet Rakkeveien, org.nr. 914 365 503. Sameiet består av 10 boligseksjoner.
Styreleder og forretningsfører i sameiet er Anne Hilde Kjønniksen
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.
Forsikret i: Nemi Forsikring med polisenummer: 3181707.

Regnskap

Siste tilsendte regnskap gjelder for året 2018. Regnskapet viser et overskudd på kr. 89 807,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 8 464,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er inntatt i salgsoppgaven. I følge forretningsfører foreligger det ingen husordensregler for sameiet. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Sameiet tillater ikke dyrehold, med unntak av dyr som kun skal holdes inne. Det tillates ikke løse dyr på sameiets område.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:
Bygget er oppført etter tradisjonelle prinsipper med støpt betongfundament mot grunn, yttervegger av isolert stenderverk kledd med trepanel, etasjeskillere av trebjelkelag, samt takkonstruksjon av fagverktakstoler utvendig kledd med tekking med betydelig forventet restlevetid.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.08.2012 for eiendommen og ferdigattest datert 10.11.2014 for garasjeanlegget. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.
På sameiets tomt står det oppført en bod. Larvik kommune opplyser at det ikke finnes dokumentasjon i deres arkiv på at denne er omsøkt eller godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2  soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg finnes en innvendig bod på 4 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisitet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 475 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene kommer det utgifter til kommunale avgifter, strøm og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 729 550 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 626 380 pr. 31.12.17
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Rakkeveien.
Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig, landbruk-, natur- og friluftsformål i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde § 3-1 nr. 4 b). ENH_1 med formål enhetlig bebyggelsesstruktur, og § 3-1 nr. 4 d). VAR_1: med formål variert bebyggelsesstruktur. Eiendommen ligger i et område som omfattes av reguleringsplan for Grevle søndre med formål bolig, parkbelte i industriområde.
Kommentar fra Larvik kommune: En liten del av eiendommen er avsatt til LNF-område med fortettingssone VAR_1.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/29756-1/200 Seksjonering tinglyst 11.01.2012 
Opprettet seksjoner:
Snr: 9
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/822
 
2014/1111327-1/200 Resek/tilleggssek tinglyst 17.12.2014 
Seksjonsameieandeler:
Snr: 9
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/828
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 45.000,- beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.125,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-. For visninger/overtagelse er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema å ha observert skjeggkre. Det ble observert et skjeggkre/sølvkre i gangen etter jul. Det ble da lagt ut limfeller i samtlige rom i februar 2019 og etter to måneder ble det funnet 5 stk. i limfellen i entréen. Selger opplyser å ikke ha sett noen flere etter dette. Det opplyses også om at en naboleilighet (beliggende nærmere veien) har opplyst å funnet noen skjeggkre i sin leilighet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Kristin Sundling

959 20 952

kristin@leinaes.no

VERDIVURDERING